۱۴۰۴ تیر ۸, یکشنبه

گزارش آماری قتل‌های قانونی،خرداد ماه۱۴۰۴

 

گزارش آماری قتل‌های قانونی،خرداد ماه۱۴۰۴

نسرین جهانی گلشیخ

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از ۸۸ خبر که در طول خرداد ماه 140۴ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند شبکه حقوق بشر کردستان، هرانا، سازمان حقوق بشر، جوانه‌ها، هه‌نگاو، روزنامه اعتماد، خبرگزاری صداوسیما، رکنا، ایسنا، ایرنا، رسانک، خبرگزاری میزان، خبرگزاری مهر، عصر ایران، آفتاب نیوز، رادیو زمانه، سازمان محیط زیست و جوان آنلاین جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

اخبار و گزارش‌های مربوط به نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی در ماه خرداد توسط اعضای کمیته اقوام و ملل ایرانی گردآوری شده است.

 

https://aghvam.bashariyat.org

۱۴۰۴ تیر ۶, جمعه

ایلام؛ بازداشت کیانوش چراغی، زندانی سیاسی سابق به همراه همسرش اکرم سبزی

کیانوش چراغی، زندانی سیاسی اهل دهلران، بە همراه همسرش، اکرم سبزی توسط نیروهای اداره اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، بازداشت شدند.

در پی این بازداشت، کیانوش چراغی به زندان ایلام منتقل شده و همسر وی پس از چند ساعت بازداشت، با قرار جریمه نقدی آزاد شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هەنگاو، روز سه‌شنبه ۳ تیر ١٤٠٤ (٢٤ ژوئن ٢٠٢٥)، کیانوش چراغی، شهروند ٤٥ ساله کُرد و اهل دهلران بە همراه همسرش اکرم سبزی توسط نیروهای اداره اطلاعات دراین شهر بازداشت شدند.

به گفته یک منبع مطلع، اکرم سبزی، همسر کیانوش چراغی، پس از چند ساعت بازداشت و بازجویی، با قرار پرداخت جریمه نقدی به مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آزاد شدە است و طبق حکم صادرشده، مجموع جریمه تعیین‌شده برای وی ۱۱ میلیون تومان بوده که بخشی از آن با شرط “خودداری از هرگونه فعالیت در فضای مجازی” به‌صورت تعلیقی اعمال شده است.

این در حالی‌ست که کیانوش چراغی، پس از بازداشت، بدون صدور قرار تأمین و بدون دسترسی به وکیل، به زندان ایلام منتقل شده است.

کیانوش چراغی، شهروند ۴۵ ساله کُرد و اهل دهلران، که پیشتر از سوی دادگاه انقلاب این شهر به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود، پس از گذراندن ۱۴ ماه از دوران محکومیت خود، روز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۱۳ مه ۲۰۲۵) با تعلیق حکم، از زندان دره‌شهر استان ایلام آزاد شد.

قابل ذکر است کە این شهروند پیشتر نیز روز چهارشنبه ۵ مهرماه ۱۴۰۲ (۲۷ سپتامبر ۲۰۲۳)، طی هجوم نیروهای امنیتی به منزلش در ارتباط با انتشار پیامی ویدئویی در شبکه اجتماعی اینستاگرام در روزهای منتهی به سالگرد نخست قتل حکومتی ژینا امینی، با توسل به خشونت بازداشت شدە بود.

هه‌نگاو سه‌شنبه ۳ تیر ١٤٠٤

بوکان؛ بازداشت بهروز یزدان‌پناه توسط نیروهای امنیتی

روز پنجشنبه ٢٩ خرداد ١٤٠٤، یک شهروند کُرد به نام «بهروز یزدان‌پناه» اهل بوکان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

به گفته یک منبع مطلع، نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی به منزل این شهروند یورش بردند و بدون ارائه حکم قضایی وی را بازداشت کردند.

این منبع مطلع افزود: بهروز یزدان‌پناه جهت بازجویی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ارومیه منتقل شده است.

این شهروند کُرد متاهل و دارای یک فرزند است.

تا لحظه انتشار این خبر، از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دسترس نیست.

کُردپا 3 تیر 1404

۱۴۰۴ تیر ۴, چهارشنبه

قزلحصار؛ اجرای حکم اعدام محمدامین مهدوی شایسته، زندانی متهم به “جاسوسی” برای اسرائیل

حکم اعدام محمدامین مهدوی شایسته، زندانی سیاسی متهم به جاسوسی برای اسرائیل، به طور مخفیانه در زندان قزلحصار کرج به اجرا در آمد.

هه‌نگاو بار دیگر نسبت به خطری که جان زندانیان سیاسی را در میانه جنگ با اسرائیل تهدید می‌کند، با جدیت تمام هشدار می‌دهد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، بامداد دوشنبه ٢ تیرماه ١٤٠٤ (٢٣ ژوئن ٢٠٢٥)، حکم اعدام محمدامین مهدوی شایسته، زندانی سیاسی ٢٧ ساله در زندان قزلحصار اجرا شد.

رسانه‌های حکومتی از جمله خبرگزاری میزان، مدعی شده‌اند که حکم اعدام وی “پس از طی فرآیند کامل آیین دادرسی کیفری” اجرا شده است؛ این در حالی است که اعدام زندانیان با هدف ارعاب و همزمان با جنگ با اسرائیل، احتمالا حاکی از مقاصد غیرقضایی حکومت ایران است.

حکم اعدام محمدامین مهدوی شایسته، سال جاری توسط شعبه ۳۹ دیوان عالی به ریاست قاضی قاسم حسینی کوه‌کمری تایید شده بود.

قابل ذکر است که این زندانی سیاسی زیر شکنجه‌های جسمی و روانی و فشار و تهدیدات نیروهای امنیتی جهت پذیرش اتهامات انتسابی ناچار به اعتراف اجباری علیه خود شده بود.

محمدامین مهدوی شایسته طی ایام بازداشت از اساسی‌ترین حقوق خود شامل حق دسترسی به وکیل انتخابی و سایر حقوق شهروندی‌ محروم بود.

وی پیشتر توسط شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی بابت اتهام “همکاری با اسرائیل” به اعدام و بابت اتهام “توهین به مقدسات اسلام” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

این شهروند روز دوشنبه ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۲ (۴ دسامبر ۲۰۲۳) بازداشت شد و حدود سه ماه در یک بازداشتگاه امنیتی تحت بازجویی قرار گرفته بود و در نهایت به بند ۴ اوین مختص نگهداری از زندانیان دارای اتهامات جاسوسی و سپس زندان قزلحصار منتقل شد.

هه‌نگاو ؛ دوشنبه ٢ تیر ١٤٠٤

۱۴۰۴ تیر ۱, یکشنبه

بازداشت دوباره پوریا نصیری در مهاباد؛ افزایش شمار بازداشت‌شدگان به سه شهروند

با بازداشت پوریا نصیری، دانشجوی کُرد اهل مهاباد، شمار شهروندان بازداشت‌شده در این شهر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران به سه نفر افزایش پیدا کرد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز پنج‌شنبه ٢٩ خرداد ماه ١٤٠٤ (١٩ ژوئن ٢٠٢٥)، پوریا نصیری، دانشجوی کارشناسی رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد بازداشت شد.

بازداشت پوریا نصیری در یکی از خیابان‌های شهر مهاباد توسط نیروهای لباس شخصی صورت گرفته است.

هه‌نگاو پیشتر از بازداشت دو شهروند دیگر اهل مهاباد به نام‌های سروش یوسف‌زاده و مهران خدیری‌پور در روز پنجشنبه خبر داده بود.

نیروهای امنیتی برخی از وسایل شخصی سروش یوسف‌زاده و همینطور تلفن همراه پدر و برادر او را ضبط کردند.

تا زمان تنظیم این خبر، از دلایل بازداشت و همچنین اتهامات انتسابی به این شهروندان اطلاع دقیقی در دسترس نیست.

هەنگاو – ۱۴۰۴/۰۳/۳۱

فراخوان جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

فراخوان جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۲ ژوئن ۲۰۲۵ ساعت ۱۵:۰۰ به وقت اروپای مرکزی، در فضای مجازی زووم

۱۴۰۴ خرداد ۳۰, جمعه

بازاداشت یک شهروند در مهاباد

براساس گزارش رسیدە بە مرکز خبری KMMK، پنجشنبە ۲۹ خرداد ۱۴۰۴ خورشیدی، نیروهای امنیتی رژیم ایران یک شهروند باهویت سروش یوسف زادە را بازداشت کردند.

لازم بە ذکر است کە، تالحظە تهیە ونشر این خبر از محل نگهداری و علت بازداشت این شهروند اطلاعی در دست نمی باشد.

جمعیت حقوق بشر کوردستان – ۱۴۰۴/۰۳/۲۹

 

 

۱۴۰۴ خرداد ۲۹, پنجشنبه

محسن صادق پور کردمهینی و محسن خیرخواه از زندان آزاد شدند

خبرگزاری هرانا – روز سه شنبه ۲۷ خردادماه، محکومیت محسن خیرخواه، زندانی سیاسی به رای باز تبدیل شد. وی باقیمانده دوران محکومیت خود را خارج از زندان بهبهان سپری خواهد کرد. همچنین، محسن (کیارش) صادق پور کردمهینی، زندانی سیاسی روز دوشنبه ۲۶ خرداد، به دنبال اعمال عفو مناسبتی از زندان اوین آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محسن صادق پور کردمهینی و محسن خیرخواه آزاد شدند.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آزادی آقای صادق پور کردمهینی روز دوشنبه ۲۶ خرداد، به دنبال عفو مناسبتی از زندان اوین صورت گرفته است. آقای خیرخواه نیز روز گذشته در پی تغییر محکومیت خود به رای باز، از زندان بهبهان آزاد شد. او باقی مانده دوران محکومیت خود را خارج از زندان سپری خواهد کرد.

محسن خیرخواه، روز شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، جهت اجرای حکم حبس راهی زندان بهبهان شد. وی در تیرماه سال ۱۴۰۲، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب بندر ماهشهر از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبر مجموعا به سه سال حبس محکوم شد. حکم صادره سپس توسط شعبه ۲۴ دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان عینا تایید شد.

محسن (کیارش) صادق پور کردمهینی، در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۴۰۱، جهت تحمل دوران محکومیت پنج سال حبس خود راهی زندان اوین شده بود. وی در تاریخ ۲۵ خرداد همان سال، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، از بابت اتهام اجتماع و تبانی به پنج سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال زندان محکوم شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس در خصوص او اجرا شد.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۴/۰۳/۲۸

۱۴۰۴ خرداد ۲۸, چهارشنبه

گزارشی از اقدام اعتراضی خانواده وحید بنی عامریان

خبرگزاری هرانا – امروز سه شنبه ۲۷ خردادماه، اعضای خانواده وحید بنی عامریان، زندانی سیاسی محکوم به اعدام محبوس در زندان اوین، دست به اقدام اعتراضی زدند و خواستار لغو این حکم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴، خانواده وحید بنی عامریان دست به اقدام اعتراضی زدند.

بر این اساس، اعضای خانواده وحید بنی عامریان، با در دست داشتن تصویر وی و پلاکاردهای اعتراضی، خواستار لغو فوری حکم اعدام شدند. آنها همچنین خواستار آزادی زندانیان سیاسی شدند.

در آذرماه ۱۴۰۳، حکم آقای بنی عامریان به همراه پنج زندانی دیگر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر شد. بر اساس حکم صادره هر یک از آنها از بابت اتهام بغی از طریق عضویت در گروه های مخالف نظام به اعدام محکوم شدند. آنها همچنین به اتهاماتی همچون اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور، تخریب اموال، تشکیل دستجات غیرقانونی و خروج غیرقانونی از مرز به حبس و تبعید محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۴/۰۳/۲۷

۱۴۰۴ خرداد ۲۷, سه‌شنبه

سجاد مشهدی همت آبادی توسط نیروهای امنیتی در مشهد بازداشت شد

 

خبرگزاری هرانا – امروز دوشنبه ۲۶ خردادماه، سجاد مشهدی همت آبادی، شهروند اهل مشهد توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سجاد مشهدی همت آبادی در مشهد بازداشت شد.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، روز جاری، آقای مشهدی همت آبادی توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. همزمان منزل این شهروند مورد تفتیش قرار گرفت. در جریان این بازرسی، وسایل شخصی وی از جمله لپ تاپ و تلفن همراهش ضبط شده است.

تاکنون از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه و محل نگهداری این شهروند، اطلاعی حاصل نشده است.

سجاد مشهدی همت آبادی پیشتر نیز سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۴/۰۳/۲۶

۱۴۰۴ خرداد ۲۶, دوشنبه

به اتهام همکاری با اسرائیل؛ دو تن در ساوجبلاغ بازداشت شدند

خبرگزاری هرانا – فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی، از بازداشت دو تن در شهرستان ساوجبلاغ خبر داد و از این افراد تحت عنوان عوامل وابسته به اسرائیل یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، دو تن در شهرستان ساوجبلاغ بازداشت شدند.

فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با انتشار اطلاعیه ای مدعی شد که این افراد “در همکاری با موساد اقدام به ساخت بمب، مواد منفجره، تله انفجاری و تجهیزات الکترونیک” کرده‌اند.

بازداشت این افراد توسط ماموران سازمان اطلاعات پلیس صورت گرفته است. در این گزارش به هویت و محل نگهداری آنها اشاره‌ای نشده است.

بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، موجی از حملات هوایی ارتش اسرائیل به خاک ایران آغاز شد. بر اساس گزارشات میدانی هرانا، این حملات که دست‌کم ۱۲ استان کشور را دربر گرفته، در کنار اهداف نظامی، مناطق مسکونی و اماکن غیرنظامی را نیز هدف قرار داده و به کشته شدن صدها غیرنظامی منجر شده است. ساعاتی پس از آغاز حملات، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با انتشار بیانیه‌ای خواستار پایبندی طرف‌های درگیر به حقوق بین‌الملل بشردوستانه، پرهیز از حملات کور، حفاظت از غیرنظامیان و مستندسازی روزانه نقض‌ها شد.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۴/۰۳/۲۵

مطهره گونه‌ای بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – امروز شنبه ۲۴ خرداد، مطهره گونه‌ای، فعال دانشجویی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مطهره گونه‌ای، فعال دانشجویی بازداشت شد.

بازداشت خانم گونه‌ای روز جاری توسط نیروهای امنیتی در تهران صورت گرفته است.

تاکنون از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه و محل نگهداری این فعال دانشجویی، اطلاعی حاصل نشده است.

مطهره گونه‌ای، دانشجوی رشته دندانپزشکی، دبیر سابق سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران است. او که پیشتر نیز از بابت فعالیت‌های خود سابقه بازداشت و برخوردهای امنیتی را داشته است، در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۴۰۳، با پایان دوران محکومیت حبس از زندان اوین آزاد شده بود.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۴/۰۳/۲۴

۱۴۰۴ خرداد ۲۳, جمعه

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام حمید حاج جعفر کاشانی برگزار شد

خبرگزاری هرانا – امروز چهارشنبه، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام حمید حاج جعفر کاشانی، فعال مدنی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام حمید حاج جعفر کاشانی برگزار شد.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا؛ روز جاری آقای حاج جعفر کاشانی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به دفاع از خود پرداخته است.

این فعال مدنی در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه توسط شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین تفهیم اتهام و سپس به بند چهار زندان اوین منتقل شد. وی در تاریخ ۷ اردیبهشت‌ماه، در پی سر دادن شعارهایی اعتراضی در خیابان انقلاب تهران، توسط ماموران انتظامی بازداشت شد.

حمید حاج جعفر کاشانی پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و برخورد های قضایی را داشته است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۴/۰۳/۲۱

۱۴۰۴ خرداد ۲۲, پنجشنبه

دو زندانی در زندان های اصفهان و شیروان اعدام شدند

خبرگزاری هرانا – حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان های دستگرد اصفهان و شیروان اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، امروز سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴، یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان اعدام شد.

هویت این زندانی، پیمان جلالیان، ۳۰ ساله و اهل شهر بومهن استان تهران گزارش شده است.

در این گزارش آمده است، آقای جلالیان سه سال پیش از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

اعدام یک زندانی در زندان شیروان

به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، یک زندانی در روز یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴، در زندان شیروان اعدام شد.

هویت این زندانی، شیرزاد فهیمی، ۳۳ ساله و اهل بروجرد گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، این زندانی سه سال پیش از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۲۰۲۴ بیش از ۵۲ درصد از اعدام‌شدگان از بابت اتهام جرائم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند. طی ده سال گذشته، محکومان به اتهام قاچاق مواد مخدر همواره حدود ۴۰ درصد از مجموع اعدام‌ها را تشکیل داده‌اند. این آمارها نشان‌دهنده عدم پیشرفت در کاهش تعداد اعدام‌های مرتبط با مواد مخدر در این مدت است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۴/۰۳/۲۰

۱۴۰۴ خرداد ۲۰, سه‌شنبه

یک زندانی در زندان زاهدان اعدام شد

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز دوشنبه ۱۹ خرداد‌ماه، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان زاهدان به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، امروز دوشنبه ۱۹ خرداد‌ ۱۴۰۴، یک زندانی در زندان زاهدان اعدام شد.

هویت این زندانی، عبدالباسط شهدادزهی، ۲۵ ساله، فرزند رحیم‌ بخش، اهل روستای کهنو از توابع بخش ایرندگان شهرستان خاش گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، آقای شهدادزهی حدودا دو سال پیش در جریان یک نزاع دسته‌ جمعی از بابت اتهام قتل بازداشت شده بود. وی سپس توسط دادگاه کیفری به اعدام محکوم شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۲۰۲۴، دست‌ کم ۹۳۰ تن در زندان‌های کشور اعدام شده‌اند؛ رقمی که بالاترین میزان اعدام ثبت‌شده در دست‌کم ۱۲ سال گذشته به‌ شمار می‌رود. با این حال، مقامات زندان و سایر نهادهای مسئول تنها حدود ۶ درصد از این اعدام‌ها را بطور رسمی اعلام کرده‌اند؛ مسئله‌ای که بیانگر فقدان شفافیت، پنهان‌ کاری ساختاری و نبود سازوکارهای پاسخ‌ گویی در روند اجرای مجازات اعدام در ایران است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۴/۰۳/۱۹

۱۴۰۴ خرداد ۱۹, دوشنبه

مذاکرات آوریل ۲۰۲۵؛ نجات رژیم دیکتاتوری جمهوری اسلامی ایران، خیانت به مردم ایران و شراکت آمریکا در جنایت

 


در آوریل ۲۰۲۵، بار دیگر یکی از بزرگ‌ترین خیانت‌های تاریخی به مردم ایران رقم خورد.

شمار اعدام شدگان زندان قم به ۲ تن افزایش یافت

خبرگزاری هرانا – با احراز هویت یک زندانی دیگر که روز یکشنبه ۱۱ خردادماه، در زندان قم اعدام شده است، شمار اعدام شدگان آن روز در این زندان به دو تن افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه روز یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴، دو زندانی در زندان قم اعدام شدند.

علاوه بر اجرای حکم اعدام شهریار خلفی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، یک زندانی دیگر با هویت کریم شاه‌محمدی و اهل منطقه وردآورد تهران، به چوبه دار آویخته شد.

بر اساس این گزارش، آقای شاه‌محمدی پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و توسط دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۲۰۲۴ بیش از ۵۲ درصد از اعدام‌شدگان از بابت اتهام جرائم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند. طی ده سال گذشته، محکومان به اتهام قاچاق مواد مخدر همواره حدود ۴۰ درصد از مجموع اعدام‌ها را تشکیل داده‌اند. این آمارها نشان‌دهنده عدم پیشرفت در کاهش تعداد اعدام‌های مرتبط با مواد مخدر در این مدت است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۴/۰۳/۱۷

ابوالفضل قدیانی، زندانی سیاسی ۸۰ ساله به زندان اوین بازگشت

خبرگزاری هرانا – ابوالفضل قدیانی، زندانی سیاسی ۸۰ ساله، علیرغم حال نامساعد جسمی به زندان اوین بازگشت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ابوالفضل قدیانی به زندان اوین بازگشت.

احمد قدیانی، فرزند این زندانی سیاسی ضمن انتشار این خبر اعلام کرد که پدرش با وجود شرایط حاد جسمی و در حالی که هنوز درگیر عفونت ریه بود، به زندان بازگشت.
این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۲ خردادماه به مرخصی درمانی اعزام شده بود.

مورخ ۹ مهرماه سال گذشته، ابوالفضل قدیانی جهت اجرای حکم سه سال و شش ماه حبس خود توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بند شش زندان اوین منتقل شد. توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام، از جمله اتهامات منتسب به آقای قدیانی است.

ابوالفضل قدیانی با چند پرونده قضایی متعدد مواجه است. او پیشتر در تیرماه ۱۴۰۲، توسط شعبه ۲۸ دادگاه‌ انقلاب تهران به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱۰ ماه حبس محکوم و جهت اجرای این حکم، به شعبه یک اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار شده بود.

علاوه بر این، آقای قدیانی با پرونده ای دیگر در شعبه ۱۰۲۵ دادگاه کیفری مجتمع قضائی کارکنان دولت تهران با اتهام “نشر اکاذیب در فضای مجازی” مواجه بوده است.

ابوالفضل قدیانی، ۸۰ ساله پیش از این نیز بواسطه فعالیت های خود، سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۴/۰۳/۱۷

تداوم اعتصاب و وخامت حال مهوش صیدال در زندان اوین

خبرگزاری هرانا – مهوش (سایه) صیدال، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در سیزدهمین روز از اعتصاب خود با حال نامناسب جسمی مواجه است. او در تماس با یکی از نزدیکان خود اعلام کرده که از رسیدگی درمانی محروم است و مسئولان زندان نسبت به درخواست‌های او کماکان بی‌توجه هستند. .

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهوش (سایه) صیدال از رسیدگی درمانی در زندان اوین محروم است.

این زندانی سیاسی در تماسی با یکی نزدیکان خود از تداوم اعتصاب غذا و دارویش خبر داده است. خانم صیدال در این تماس میگوید که دچار مشکل تنفسی و افزایش فشار خون شده و با تشدید علائم میگرن مواجه است. سایه صیدال با انتقاد از عملکرد مسئولان اعلام کرد که هدایت‌الله فرزادی، رئیس زندان اوین، به او گفته است «اعتصابت را بشکن، وگرنه تلف می‌شوی!»
مهوش (سایه) صیدال، در هفتمین روز از اعتصاب خود به دلیل وخامت حال عمومی به بیمارستان منتقل و با وجود وضعیت نامناسب جسمی مجدداً به زندان بازگردانده شد.

این زندانی سیاسی در تاریخ ۵ خرداد ۱۴۰۴، در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی مناسب، دست به اعتصاب غذا و دارو زد.

خانم صیدال در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۴۰۳، در رابطه با پرونده‌ای که در دوران حبس علیه وی گشوده شده است، در شعبه سه بازپرسی دادسرای اوین از بابت تخریب اموال و اخلال در نظم عمومی، تفهیم اتهام شد.

وی که در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ به مرخصی اعزام شده بود، در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که هنگام مراجعه به شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین، به دلیل امتناع از پوشیدن چادر، توسط مأمور حفاظت مورد ضرب‌وشتم و توهین قرار گرفته است. خانم صیدال نوشت که پس از اعتراض به این رفتار، دادستان از ثبت شکایت او خودداری کرده است.

مهوش صیدال در تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۳ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

پس از صدور یک رأی جدید علیه او، محکومیت پیشین وی که به حالت تعلیق درآمده بود، به حالت تعزیری تغییر کرد. وی در این پرونده از بابت اتهاماتی همچون نشر اکاذیب توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. این دادگاه او را به دو سال حبس تعزیری و پرداخت ۵۶ میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرد. بازنشر اخبار مربوط به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان، از جمله مصادیق اتهامی علیه او اعلام شد.

مهرماه سال ۱۴۰۲، او در همین دادگاه به ریاست قاضی ایمان افشاری به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» محاکمه شد. دادگاه وی را به یک سال حبس و پرداخت ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرد، اما اجرای حکم حبس به مدت پنج سال تعلیق شده بود.

خانم صیدال در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ به همراه چند فعال دیگر کلاب‌هاوس در تهران بازداشت شد. این بازداشت توسط نیروهای امنیتی و به دلیل فعالیت در شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس صورت گرفت. او نهایتاً در تاریخ ۱ مرداد همان سال، با تودیع وثیقه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات، موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، آزاد شد.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۴/۰۳/۱۷

ضیا نبوی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد

خبرگزاری هرانا – ضیا نبوی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین جهت شرکت در اولین مصاحبه آزمون دکتری، امروز به مرخصی یک روزه اعزام شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ضیا نبوی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد.

حنانه نبوی، خواهر این زندانی سیاسی، با اعلام این خبر توضیح داد که به ضیا نبوی برای شرکت در اولین مصاحبه آزمون دکتری، ۲۴ ساعت مرخصی داده شده و او امروز شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴، از زندان اوین خارج شده است. او همچنین اظهار کرد که فقط با سه مرخصی یک‌‌ روزه برای شرکت در آزمون‌های آقای نبوی موافقت شده است در حالی که او باید در حداقل شش آزمون شرکت کند.
آقای نبوی در تاریخ ۴ اسفند ۱۴۰۳ با پایان مرخصی دو روزه خود که برای شرکت در آزمون دکتری دریافت کرده بود، به زندان اوین بازگشت.

پس از پایان دوران محکومیت قبلی و عدم موافقت مسئولین قضایی با ادغام احکام او، ضیا نبوی با اجرای حکم یک سال حبس دیگر مواجه شد. این حکم به دلیل اعتراض او به ساقط شدن هواپیمای اوکراینی در سال ۹۸ صادر شده و در دادگاه تجدیدنظر تأیید شده بود.

ضیا نبوی در ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ برای اجرای محکومیت خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

او همچنین در مرداد ۱۴۰۲، به دلیل اعتراض به مسمومیت سریالی دانش‌آموزان، از سوی دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به یک سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم نیز در دادگاه تجدیدنظر تأیید شد.

آقای نبوی نیز پیشتر به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و برخورد های قضایی را داشته است.

خبرگزاری هرانا –  ۱۴۰۴/۰۳/۱۷

۱۴۰۴ خرداد ۱۷, شنبه

زبیر بلوچ از زندان زاهدان آزاد شد

خبرگزاری هرانا – زبیر بلوچ، شهروند ساکن نیکشهر با تودیع وثیقه از زندان زاهدان آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رسانک، زبیر بلوچ آزاد شد.

بر اساس این گزارش، آزادی آقای بلوچ روز شنبه ۱۰ خردادماه، با تودیع وثیقه از زندان زاهدان صورت گرفته است.

این شهروند در تاریخ ۲ اردیبهشت‌ماه، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان نیکشهر بازداشت شد. وی سپس از بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان به زندان این شهرستان منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

زبیر بلوچ، ۲۰ ساله، فرزند دادخدا و اهل نیکشهر است.

خبرگزاری هرانا –: ۱۴۰۴/۰۳/۱۵

۱۴۰۴ خرداد ۱۵, پنجشنبه

برق آمد،رفت،آمد،رفت،آمد،باز رفت

 برق آمد،رفت،آمد،رفت،آمد،باز رفت

آب کم کم قطع شد،تا برق آمد گاز رفت

امید فتحی بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – امروز سه شنبه ۱۳ خردادماه، امید فتحی، شهروند ساکن مشهد توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امید فتحی، شهروند ساکن مشهد بازداشت شد.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، بازداشت آقای فتحی صبح امروز سه شنبه ۱۳ خردادماه، توسط نیروهای امنیتی صورت گرفته است.
تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

امید فتحی، شهروند ساکن مشهد پیش از این نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه برخوردهای امنیتی را داشته است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۴/۰۳/۱۳

۱۴۰۴ خرداد ۱۴, چهارشنبه

اجرای حکم اعدام مجید بهزادی زندانی بلوچ در زندان منوجان

حکم اعدام یک زندانی بلوچ بە نام مجید بهزادی”بامری”، اهل زهکلوت مرکز شهر جازمویان از توابع استان کرمان، که پیشتر از بابت اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان منوجان استان کرمان به اجر درآمد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه روز سەشنبە ١٣ خرداد ١٤٠٤(٣ ژوئن ٢٠٢٥)، حکم اعدام مجید بهزادی”بامری”، ۳۸ ساله و اهل روستای “میاندران” از توابع زهکلوت در زندان مرکزی منوجان اجرا شد.

بە نوشتە حال وش، این زندانی از حدودا یک سال و نیم پیش بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود. وی روز گذشتە جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان منوجان منتقل شدە و آخرین ملاقات خود را با خانواده‌اش انجام داده بود.

خبر اعدام این زندانی، تا زمان تنظیم این خبر، در رسانه‌های حکومتی به ویژه رسانه‌های نزدیک به قوه قضاییه اعلان نشده است.

هەنگاو؛ سەشنبە ١٣ خرداد ١٤٠٤

۱۴۰۴ خرداد ۱۳, سه‌شنبه

امید ابراهیمی و یاسر شریفیان با تودیع وثیقه از زندان اشنویه آزاد شدند

خبرگزاری هرانا – امروز دوشنبه ۱۲ خردادماه، امید ابراهیمی و یاسر شریفیان، دو شهروند ساکن اشنویه، با تودیع وثیقه از زندان این شهر آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز،  امروز دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴، امید ابراهیمی و یاسر شریفیان از زندان اشنویه آزاد شدند.

بر اساس این گزارش، آزادی آقایان ابراهیمی و شریفیان با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی برای هر یک از آنان و از زندان اشنویه صورت گرفته است.

پیشتر در تاریخ ۷ خردادماه، آقای ابراهیمی با اتمام مراحل بازجویی از یکی از بازداشتگاه های امنیتی ارومیه به زندان اشنویه منتقل شده بود.

در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه، این دو شهروند در منازل خود در اشنویه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.

تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه آنها اطلاعی حاصل نشده است.

امید ابراهیمی پیش از این نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت را داشته است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۴/۰۳/۱۲

در پی تیراندازی بی‌ضابطه نیروهای نظامی سه شهروند در همدان کشته و زخمی شدند

خبرگزاری هرانا – روز سه شنبه ۱۰  تیرماه، سه شهروند در منطقه تاریک دره همدان هدف تیراندازی بی‌ضابطه نیروهای نظامی قرار گرفتند. در این واقعه ...