۱۴۰۳ بهمن ۳۰, سه‌شنبه

حکم اعدام یک زندانی در زندان بهبهان اجرا شد

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه، یک زندانی در زندان بهبهان به چوبه دار آویخته شد. وی پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک زندانی در زندان بهبهان اعدام شد.

هویت این زندانی ساکن بهبهان که سحرگاه امروز به چوبه دار آویخته شد، میلاد فرهمندی جو (فرهمند)، توسط هرانا احراز شده است.
براساس اطلاعات دریافتی هرانا، آقای فرهمند پیشتر به اتهام قتل بازداشت و سپس توسط دادگاه کیفری به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، دستکم ۹۳۰ زندانی شامل ۵ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴.۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۲۱۴ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۴ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۱۱/۲۸

۱۴۰۳ بهمن ۲۹, دوشنبه

آزادی موقت بفرین معروفی از زندان مرکزی ارومیه

بفرین معروفی، شهروند زن اهل بوکان پس از تحمل بیش از دو هفته بازداشت در نهایت با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان مرکزی ارومیه آزاد شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز شنبه ٢٧ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ (١٥ فوریه ۲۰۲۵)، بفرین معروفی، شهروند ۴۳ ساله اهل بوکان بعد از ١٦ روز در نهایت با وثیقه و موقتاً تا پایان مراحل دادرسی از بند زنان زندان مرکزی ارومیه آزاد شد.

بفرین معروفی، روز پنج‌شنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ (۳۰ ژانویه ۲۰۲۵)، در منزل خود و بدون ارائه هرگونه برگه قضایی توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شد.

این شهروند مدتی پس از بازداشت توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در ارومیه، به زندان مرکزی این شهر منتقل شده بود.

هه‌نگاو؛ شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳

۱۴۰۳ بهمن ۲۷, شنبه

لغو حکم پابند الکترونیکی؛ کیانوش چراغی برای تحمل ادامه حبس احضار شد

خبرگزاری هرانا – کیانوش چراغی، زندانی سیاسی که چندی پیش تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان ایلام آزاد شده بود، توسط دادگاه تجدیدنظر استان ایلام با حکم لغو پابند مواجه شده است. همچنین او با دریافت ابلاغیه ای برای تحمل ادامه حبس احضار شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کیانوش چراغی با حکم لغو پابند الکترونیکی مواجه شده است.

این شهروند اهل دهلران، در تاریخ ۵ مهرماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و پس از چند روز آزاد شد. او مجددا در تاریخ ۱۱ مهر همان سال توسط نیروهای امنیتی در دهلران بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجویی، با تودیع وثیقه آزاد شد.

آقای چراغی در مهر ۱۴۰۲، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب ایلام مستقر در دهلران، به ریاست قاضی “سیدرضا صلاح‌الدینی” به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی” به یک سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شده بود.

همچنین در تاریخ ۱۵ آبان همان سال، در بخش دیگر این پرونده، شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهرستان دهلران به ریاست قاضی حسین پناهی، او را به اتهام ‘نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق سامانه‌های رایانه‌ای’ به دو سال حبس تعزیری و نگارش ۲۰۰ صفحه درباره ۱۰ تن از کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق، با تأیید بنیاد دفاع مقدس استان ایلام، محکوم کرد.

این شهروند ۴۴ ساله و کارمند سابق اداره تامین اجتماعی در فروردین امسال پس از حضور در شعبه اجرای احکام دادسرای این شهرستان بازداشت و جهت اجرای حکم حبس خود، به زندان ایلام منتقل شد.

کیانوش چراغی چندی پیش تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان آزاد شده بود.

خبرگزاری هرانا –1403/11/26

۱۴۰۳ بهمن ۲۶, جمعه

گزارشی از بازداشت یحیی مرادی در جوانرود

خبرگزاری هرانا – یحیی مرادی، شهروند اهل جوانرود سه روز است که توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده و تاکنون از محل نگهداری وی اطلاعی حاصل نشده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، یحیی مرادی در جوانرود بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، بازداشت آقای مرادی روز سه شنبه ۲۳ بهمن ماه، توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی در منزل خود واقع در جوانرود صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا –1403/11/24

۱۴۰۳ بهمن ۲۵, پنجشنبه

دو زندانی از مجازات اعدام رهایی یافتند

خبرگزاری هرانا – دو زندانی در شهرستان های باوی و البرز که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه دار نجات یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، یک زندانی در شهرستان باوی واقع در استان خوزستان از مجازات مرگ رهایی یافت.

بر اساس این گزارش، یک زندانی که ۹ سال پیش از بابت اتهام قتل بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود، در پی کسب رضایت از اولیای دم از چوبه دار نجات یافت.

یک زندانی در شهرستان البرز از اعدام رهایی یافت

به گزارش تسنیم، یک زندانی که سه سال پیش از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود، با جلب اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

علی کشاورزیان، مدیر ندامتگاه مرکزی کرج در این خصوص گفت: اولیای دم در لحظه اجرای حکم اعدام با شرط دریافت دیه رضایت خود را اعلام کردند. به گفته وی، مبلغ دیه صرف تجهیز و ساخت مدرسه خواهد شد.

از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون؛ ۲۸ پرونده اعدام در شهرستان اسلام آباد غرب به سازش منجر شد

به گزارش میزان، رئیس شعبه ویژه مصلحین شهرستان اسلام آباد غرب اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون ۲۸ پرونده اعدام در این شهرستان با پادرمیانی در میان ایلات و عشایر منطقه، همچنین با همکاری دیگر کسانی که در این امر مشارکت دارند به صلح و سازش مختومه شد.

خبرگزاری هرانا –1403/11/23

۱۴۰۳ بهمن ۲۴, چهارشنبه

ایرانشهر؛ یک روحانی اهل سنت احضار و بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – روز یکشنبه ۲۱ بهمن ماه، عبدالبصیر شاهوزهی، روحانی اهل سنت پس از احضار به دادگاه شهرستان ایرانشهر، بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، روز یکشنبه ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۳، یک روحانی اهل سنت در ایرانشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

هویت وی، عبدالبصیر شاهوزهی، حدودا ۵۰ ساله، فرزند عبدالقادر، اهل زاهدان و امام جمعه فعلی اهل سنت دهستان چاه‌علی گزارش شده است.

براساس این گزارش، آقای شاهوزهی پس از احضار به دادگاه شهرستان ایرانشهر، بازداشت شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است.

۱۴۰۳ بهمن ۲۱, یکشنبه

رنجنامه محسن صادق پور کردمهینی از زندان اوین

خبرگزاری هرانا – محسن (کیارش) صادق پور کردمهینی، زندانی سیاسی که ۳۰ ماه گذشته را در زندان بسر برده است، در نامه‌ای از زندان اوین به تشریح وضعیت نامناسب جسمی و بیماری‌های خود پرداخته است.

او که به نوعی دیسک کمر مبتلاست، نیازمند درمان تخصصی خارج از زندان است. علاوه بر این، مشکلات گوارشی، دندانی و درد شدید در مفصل زانو، شرایط او را وخیم‌تر کرده است. وی در نامه خود نوشته که «دردهای شدید موجب بی‌خوابی مزمن شده و مرا ناچار به مصرف قرص‌های خواب کرده است.»

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محسن (کیارش) صادق پور کردمهینی، در سی امین ماه از دوران محکومیت خود، با انتشار نامه ای، ضمن شرح بیماری ها و مشکلات جسمی خود در زندان، از بی توجهی پزشکان زندان به دردهایش خبر داده است.

متن کامل این نامه که در اختیار هرانا قرار گرفته است، در ادامه می‌آید:

“درود بر همه هموطنانم

دردودل‌های ما از نیاز نیست، تنها دردودل‌های برادرانه است

من محسن صادق پور کردمهینی، زندانی سیاسی ۳۶ ساله در زندان اوین هستم. بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به تحمل شش سال حبس محکوم شدم و اکنون ۳۰ ماه را در زندان گذراندم. علیرغم اینکه یک سوم حبسم را گذارنده ام اما با درخواست آزادی مشروط من مخالفت شده است. قبل از اینکه به زندان اوین بیایم زخم معده داشتم، در اندرزگاه هشت زندان رجانی شهر و بعد از آن در اندرزگاه چهار زندان اوین با غذاهای ناسالم زندان وضعیت بدتر شده و حتی قرص یا شربت هم دیگر معده ام را تسکین نمی دهد.

بعد از آن در دندان هایم شروع شد و باعث خرابی تمام دندان هایم شده که آنها را یکی پس از دیگری کشیدم و فقط دندان های جلو بالا و پایین را فعلا دارم که آنها هم کم کم خراب شدند. به سختی غذا میخورم و نمی توانم لقمه های غذا را هضم کنم، بیشتر قورت میدهم که گلویم درد میگیرد یا زخم میشود و با هر بار غذا خوردن معده ام بهم میریزد و حتی غذا پس میزنم و بالا میارم.

برای درمان دندان هایم در زندان توان مالی ندارم. یک دکتر آشنا قبول کرده که درمان را انجام دهد و من بعد از آزادی هزینه‌های آنرا پرداخت کنم اما مسوولان زندان از اعزام من به آن دکتر هم امتناع میکنند. دندان و معده بیمار من به قسمت های دیگر بدنم نیز آسیب زده اند.

در سال ۱۴۰۱ توسط رئیس اندرزگاه زندان اوین مورد ضرب و شتم با میلگرد قرار گرفتم که منجر به آسیب شدید در ناحیه کمر شد. پس از مراجعه مکرر به بهداری زندان، سرانجام برای MRI به بیمارستان شهدای تهران اعزام شدم. نتایج MRI نشان داد که دچار دیسک بالج در مهره L3 شده‌ام که به دلیل فشار و ضربه به Thecal Sac (کیسه نخاعی) آسیب وارد کرده است. همچنین در مهره L4 نشانه‌های Schmorl’s Node فعال مشاهده شده که بیانگر التهاب و تخریب غضروف دیسک است.

پزشکان داروهای مختلفی از جمله قرص و آمپول تجویز کرده‌اند، اما به جای کاهش درد، وضعیت من وخیم‌تر شده و درد به مهره‌های بالاتر (ناحیه T ستون فقرات) نیز گسترش یافته است. درد شدید باعث بی‌خوابی مزمن شده و مرا مجبور به مصرف قرص‌های خواب کرده است که پیش از این هرگز به آن نیاز نداشتم. فیزیوتراپی نیز تنها تسکین موقتی به مدت ۲۰ دقیقه ایجاد می‌کند و پس از آن درد مجدداً آغاز می‌شود.

همچنین پای سمت راستم هم درد می کند (پشت زانو) و تشخیص دکتر “سیاتیک” است که دردهای شدید پایم هم خسته ام کرده است.

در این زندان هیچ اهمیتی به سلامت یک زندانی چه سیاسی و جه مالی نمی دهد. اگر مریض شده باشی و دکتر وزیت کند، نهایتا چهار تا قرص یا شربت تکراری میدهند. دکتر میگوید که “بخورید، خوب میشوید”، ولی هیچ تاثیری برای بهبودی ندارد، کمی بهتر میشوی و باز همان طور مریض هستی.

به دکتری در زندان اوین وضعیت کمرم را شرح دادم می گوید ملاقات شرعی نرو! من ۳۰ ماهه در زندان هستم و مجرد، چنین دکتری چگونه مدرکی دارد که اینگونه مریض های خود را درمان میکند!

محسن (کیارش) صادق پور کردمهینی / زندان اوین / زمستان ۱۴۰۳″

محسن (کیارش) صادق پور کردمهینی در اواسط سال ۹۷، توسط ماموران اطلاعات سپاه در تهران بازداشت و سپس به بازداشتگاه قرارگاه ثارالله سپاه در این شهر منتقل شد. او در مهرماه همان سال، با تودیع وثیقه آزاد شد.

جلسه بدوی دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروند در تاریخ ۶ بهمن ماه ۱۳۹۷، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار و نهایتا وی در تاریخ ۲۵ خردادماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به پنج سال حبس و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال زندان محکوم شد.

او در شهریورماه ۱۴۰۱ جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد.

آقای صادق پور کردمهینی، متولد خردادماه ۱۳۶۷، شهروند اهل تهران، سرپرست و نان آور پدر و مادر سالخورده و بیمار خود است. او پیش از اجرای حکم حبس، در زمینه فروشندگی محصولات آرایشی و بهداشتی اشتغال داشت.

خبرگزاری هرانا –1403/11/19

۱۴۰۳ بهمن ۲۰, شنبه

پروین ادوایی به کانون اصلاح‌ و تربیت سنندج منتقل شد

خبرگزاری هرانا – پروین ادوایی، شهروند ساکن مریوان که اوایل بهمن ماه توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده بود، به بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پروین ادوایی به زندان منتقل شد.

یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “خانم ادوایی طی روزهای اخیر به بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج انتقال یافته است. او هر دو روز یک بار اجازه تماس با خانواده اش را دارد.”

روز یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳، خانم ادوایی توسط نیروهای امنیتی در شهر مریوان بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

پروین ادوایی، فعال مدنی ساکن مریوان پیشتر نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

خبرگزاری هرانا –1403/11/19

۱۴۰۳ بهمن ۱۹, جمعه

سه شهروند ساکن زاهدان به حبس محکوم شدند

خبرگزاری هرانا – مهدی خداشناس، حمیدالله فاروقی و عبدالحکیم شه بخش، سه شهروند ساکن زاهدان توسط شعبه دو دادگاه انقلاب این شهر هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، مهدی خداشناس، حمیدالله فاروقی و عبدالحکیم شه بخش به حبس محکوم شدند.

در این گزارش آمده است: بر اساس حکمی که اخیرا توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب زاهدان صادر و به این شهروندان ابلاغ شده است، هر یک از این افراد به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده اند.

از اتهامات مطروحه علیه این افراد اطلاعی در دست نیست.

بر اساس این گزارش، آقای خداشناس همچنان در بند ۹ زندان مرکزی زاهدان نگهداری می‌شود و آقایان فاروقی و شه‌بخش، تحت نظارت پابند الکترونیکی خارج از زندان به‌سر می‌برند.

مهدی خداشناس، از کارکنان مسجد مکی زاهدان در تاریخ ۹ مهر ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان زاهدان منتقل شد. همزمان خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران از بازداشت پنج شهروند در زاهدان خبر داد و ویدیویی از اعترافات اجباری اخذ شده از این افراد از جمله آقای خداشناس را منتشر کرد. تسنیم دلیل بازداشت این شهروندان را “ارسال تجهیزات ارتباطی و استارلینک و ارتباط با رسانه‌ های تروریستی- صهیونیستی” گزارش کرده بود.

آقای فاروقی از اساتید حوزه دارالعلوم مکی نیز در تاریخ ۳ مهر ۱۴۰۲، به همراه پدرش عبدالسلام فاروقی در زاهدان بازداشت شد.

در خصوص عبدالحکیم شه بخش، روحانی اهل سنت نیز گفتنی است، وی در تاریخ ۱۷ آبان ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابان‌های زاهدان بازداشت شد. او در تاریخ ۲۵ آذرماه همان سال، با تودیع وثیقه از زندان زاهدان آزاد شد.

خبرگزاری هرانا –1403/11/18

۱۴۰۳ بهمن ۱۸, پنجشنبه

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در سقز بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – روز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه، هاوری شافعی، شهروند اهل سقز توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، یک شهروند در سقز بازداشت شد.

هویت وی، هاوری شافعی، ۴۰ ساله و اهل سقز، گزارش شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: بازداشت آقای شافعی روز دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی در محل کار وی واقع در میدان شهناز سقز صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه بر علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا –1403/11/17

۱۴۰۳ بهمن ۱۷, چهارشنبه

اجرای حکم حبس؛ مجید شیعه علی بازداشت و به زندان منتقل شد

خبرگزاری هرانا – مجید شیعه علی، شهروند ساکن مشهد جهت اجرای حکم یک سال و شش ماه حبس خود بازداشت و به زندان منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مجید شیعه علی بازداشت شد.

بازداشت آقای شیعه علی، امروز جهت اجرای حکم یک سال و نیم حبس وی صورت گرفته است.

در تاریخ ۱ بهمن ۱۴۰۳، شعبه ۹۹۱ اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب مشهد در ابلاغیه‌ای از این متهم سیاسی خواست که ظرف مهلت ده روز برای تحمل دوران محکومیت خود در این شعبه حاضر شود.

این شهروند، پیشتر در اردیبهشت ۱۴۰۲ توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به دو سال و شش ماه حبس محکوم شد که مجازات اشد، یعنی یک سال و شش ماه حبس در خصوص وی قابل اجرا است.

مجید شیعه علی، در بهمن ۱۴۰۱ توسط دادگاه انقلاب مشهد از بابت سه عنوان اتهامی “عضویت در دسته یا جمعیت یا شعبه جمعیت‌ هایی که در داخل کشور با هدف بر هم زدن امنیت کشور تشکیل شده، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری”، مجموعا به تحمل شش سال و شش ماه حبس محکوم شده بود.

بر اساس گزارشات دریافتی هرانا، این پرونده در پی انتشار مطالبی در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در فضای مجازی برای این شهروند گشوده شده بود.

مجید شیعه علی، دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه آزاد مشهد اویل آذرماه ۱۴۰۱ بازداشت و اواسط بهمن ماه همان سال با تودیع وثیقه از زندان وکیل آباد این شهر آزاد شد.

وی در حالی ۵۶ روز از دوران بازداشت را در یکی از بازداشتگاه های اطلاعات سپاه مشهد سپری کرد که ۴۰ روز از آن را در سلول انفرادی نگهداری شده بود.

خبرگزاری هرانا –1403/11/16

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – روز یکشنبه ۱۴ بهمن ماه، دانش شرفی، شهروند ساکن سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، یک شهروند در سنندج بازداشت شد.

هویت وی، دانش شرفی، اهل روستای صلوات آباد و ساکن سنندج، گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، روز یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳، آقای شرفی توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی در محل کارش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا –1403/11/16

۱۴۰۳ بهمن ۱۶, سه‌شنبه

سنندج؛ آیدا عمویی با تودیع وثیقه آزاد شد

خبرگزاری هرانا – آیدا عمویی، شهروند اهل سنندج که پیشتر توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده بود، روز جاری، با تودیع وثیقه آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، امروز دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳، آیدا عمویی آزاد شد.

بر اساس این گزارش، آزادی خانم عمویی با تودیع وثیقه شش میلیارد تومانی صورت گرفته است.

خانم عمویی در تاریخ ۲۹ دی‌ماه توسط نیروهای امنیتی، بدون ارائه حکم قضایی، در محل کارش بازداشت شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا –1403/11/14

۱۴۰۳ بهمن ۱۴, یکشنبه

فراخوان جلسه کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی در تاریخ ۱ فوریه ۲۰۲۵

فراخوان جلسه کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی در تاریخ ۱ فوریه ۲۰۲۵ در ساعت ۱۸:۰۰ به وقت اروپای مرکزی

لیست کتابهای منتشر شده در کتابخانه اینترنتی کانون دفاع از حقوق بشر درایران در ماه ژانویه ۲۰۲۵

۱- برف‌های کلیمانجارو

کتاب برف‌های کلیمانجارو شامل مجموعه‌ای از پنج داستان کوتاه کلاسیک از نویسندگانی چون ارنست همینگوی، آلبر کامو، سی. اس. فورستر و پل گالیکو است. داستان‌ها با درون‌مایه‌هایی مانند مرگ، عشق، معنای زندگی و کشمکش‌های انسانی روایت می‌شوند. عنوان داستان، اثر همینگوی، درباره نویسنده‌ای در حال مرگ است که در پای کوه کلیمانجارو به مرور زندگی و پشیمانی‌هایش می‌پردازد. این کتاب از زیباترین آثار ادبیات کلاسیک به شمار می‌رود و خواننده را به تفکر درباره جنبه‌های مختلف زندگی دعوت می‌کند.

۲- اعتراف من

اعتراف من اثر لئو تولستوی بازتاب عمیق‌ترین دغدغه‌های فلسفی او در میانسالی است. تولستوی پس از تجربه خوابی تأثیرگذار، دچار بحران وجودی و یأس عمیقی می‌شود که او را به پرسش درباره معنای زندگی و هدف آفرینش می‌کشاند. او سال‌ها به تأمل درباره سؤالات اساسی مانند «چرا زندگی می‌کنیم؟»، «چه چیزی خوشبختی واقعی را می‌سازد؟» و «چرا می‌نویسم؟» می‌پردازد. این کتاب سفری درونی و فلسفی است که نشان‌دهنده جستجوی تولستوی برای یافتن معنا و پاسخ به بحران‌های انسانی است.

۳- ۱۲۰ قانون برای دستیابی به موفقیت

برایان تریسی مشاور، سخنران انگیزشی و روان‌شناس برجسته است که در زمینه موفقیت و پیشرفت فردی شهرت جهانی دارد. او با سال‌ها تجربه در آموزش مهارت‌های فردی و مدیریت زمان، به افراد کمک می‌کند تا به اهدافشان دست یابند. تریسی به عنوان یکی از معتبرترین مراجع در این حوزه، کتاب‌ها و سخنرانی‌های زیادی دارد که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان الهام بخشیده است. آثار او شامل نکات کلیدی برای رسیدن به موفقیت و بهبود کیفیت زندگی است. تریسی همچنین با تأکید بر هدف‌گذاری و رشد فردی، نقش مهمی در تغییرات مثبت زندگی افراد ایفا کرده است.

۴- خلقیات ما ایرانیان

نویسنده: محمدعلی جمال زاده. بله! آمارهای کشورهای دیگر هم اما خیلی متفاوت از این نیست. دروغ در بسیاری از جاها عمومیت دارد. داده‌های ایتالیا و آمریکا را داریم که عددشان کم نیست. نمی‌خواهم بگویم ما در مقایسه با کشورهای دیگر چگونه‌ایم اما داده‌های آماری نشان می‌دهد. مردم از وضعیت رفتاری جامعه ایران ناراضی‌اند. در بسیاری از موارد هم درست فکر می‌کنند. فحش‌های تماشاگرها در ورزشگاه‌ها، بوق‌زدن‌های به خانم‌ها و دعواها در خیابان، این‌ها رفتارهای خودمان است که باید بپذیریم، شما چه اندازه امید دارید.اگر ساعت‌تان را نه در یک روشویی عمومی، که، در روشویی یک مکان خاص مانند دانشگاه، مسجد و اداره، جا بگذارید و نیم ساعت دیگر برگردید، ساعت‌تان سر جایش باشد.

۵- سفر روح

نویسنده: مایکل نیوتن، مترجم: محمود دانایی. سرنوشت «کارما» این نیست که ما همیشه دستخوش رخ دادهایی هستیم که روی آنها هیچ کنترل و تاثیری نمی توانیم داشته باشیم بلکه باید بدانیم ما در مقابل «کارما» مسئولیت هم داریم. قانون علت و معلول همیشه حاکم و اجتناب ناپذیر است. در نهایت ما خودمان سازنده ی سرنوشت خود هستیم.

۶- اساطیر یونان

نویسنده: جان پینسنت، مترجم: باجلان فرخی. اساطیر یونانی مجموعه اساطیر و آموزه‌هایی است که به یونان باستان مرتبط می‌باشد، دربارهٔ خدایان و قهرمانان آنان، طبیعت جهان و ریشه‌های آن و اهمیت مکتب و آیین آن‌ها سخن می‌گوید. این اسطوره‌شناسی بخشی از دین یونان باستان می‌باشد. محققان به منظور مشخص کردن تأثیرات دینی و سیاسی آن بر یونان باستان و تمدن آن و درک خود اسطوره‌سازی، اسطوره‌ها را بررسی می‌کنند.

۷- عشق سال‌های وبا

نویسنده‌ی:گابریل گارسیا مارکز. یک رمان عاشقانه جاودان است که داستانی پیچیده از عشق، زمان و انتظار را روایت می‌کند. این کتاب به رابطه‌ای بین فلو رنتینو و فرمینا دازا می‌پردازد که سال‌ها طول می‌کشد تا به نتیجه‌ای برسد. مارکز با سبک نثر جادویی خود، داستانی عمیق و انسانی از وفاداری، جدایی و اشتیاق را خلق می‌کند. این اثر علاوه بر اینکه یک رمان عاشقانه است، به مفهوم گذر زمان و لحظات سرنوشت‌ساز در زندگی پرداخته است.

۸- تاریخ ایران باستان

نویسنده: حسن پیرنیا. مجموعه ارزشمند تاریخ ایران باستان نوشته حسن پیرنیا به شیوه علمی و بر اساس مستندات و کشفیات باستان‌شناسی درباره گذشته تاریخی ایران نگاشته شده و هنوز هم مورد توجه است. این کتاب تنها به تاریخ ایران اختصاص ندراد؛ بلکه دایره‌المعارفی است در باب تاریخ و تمدن و فرهنگ گذشته ممالک مهم دنیا به ویژه یونان، روم، سوریه، مصر، عربستان، میان‌رود، هند و… چنان که هنگام مطالعه این اثر تنها با تاریخ و سرگذشت سلسله‌های ایرانی ماد، هخامنشی، اشکانی و سلسله یونانی سلوکی آشنا نمی‌شویم؛ بلکه در زمینه تاریخ خاورمیانه امروز و یونان باستان اطلاعات دست اول خواهیم یافت. منابع عمده پیرنیا، کتاب‌های فرانسوی، انگلیسی، روسی و آلمانی هستند که ترجمه‌ای از منابع یونانی و رومی محسوب می‌شوند. وی از منابع عربی و فارسی هم در سطح گسترده‌ای استفاده کرده است. وی ابتدا مطالب مورخان باستانی را در زمینه یک مطلب و رویداد تاریخی می‌آورد، سپس در یک جمع‌بندی به تجزیه و تحلیل آن‌ها می‌پردازد. نقطه قوت تاریخ‌نگاری پیرنیا در همین قسمت دیده می‌شود. به عنوان نمونه درباره به قدرت رسیدن کوروش هخامنشی نوشته‌های هرودت، گزنفون، کتزیاس، دیودو سیسلی و ژوستن را می‌آورد و در کنار مطالب منابع اسلامی و لوح نبونبد قرار می‌دهد و به یک نتیجه‌گیری کلی می‌رسد. آنگاه در زمینه خویشاوندی کوروش با شاه ماد می‌نویسد: «عقیده کتزیاس که اصلاً کوروش با آستیاگ قرابتی نداشته [است]، صحیح نیست؛ زیرا هرودوت و دیگر مورخان او را نوه آستیاگ دانسته‌اند و نوشته‌های هرودت بیشتر مورد اعتماد است.»

۹- قصه جزیره ناشناخته

نویسنده‌ی:ژوزه ساراماگو. ژوزه ساراماگو نویسنده‌ای پرتغالی و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۱۹۹۸ است. آثار او با سبک خاصی از نوشتار، استفاده از جملات بلند و پیچیده، و بررسی مفاهیم انسانی و فلسفی شناخته می‌شوند. کتاب‌های او اغلب به مسائلی چون قدرت، حقیقت، و هویت پرداخته و روایت‌های تمثیلی و واقعیت‌های اجتماعی را با هم می‌آمیزد. “قصه جزیره ناشناخته” یکی از مشهورترین آثار اوست که به جستجوی انسان برای یافتن معنی و مقصد در زندگی می‌پردازد.

۱۰- دنیایی که من می بینم

نویسنده: آلبرت اینشتین. کتابی فلسفی-اجتماعی است که توسط آلبرت اینشتین، فیزیکدان برجسته، نوشته شده است. این کتاب مجموعه‌ای از نوشتارها، نامه‌ها و سخنرانی‌های اینشتین است که در آن به موضوعات مختلف اجتماعی، سیاسی و اخلاقی پرداخته می‌شود. اینشتین در این اثر، نگرش‌های خود را در مورد مسائل جهانی، عدالت اجتماعی و آزادی بیان بیان می‌کند. او همچنین به بررسی رابطه علم و دین، مسئولیت‌های اجتماعی و دغدغه‌های انسان‌دوستانه می‌پردازد. این کتاب نمایانگر تفکرات عمیق و انسانی اینشتین فراتر از دنیای فیزیک است.

۱۱- پس از جدایی

نویسنده: سوزان جی الیوت، مترجمان: طیبه موسوی و حجت محسنی حقیقی. چگونه یک شکست عشقی مخرب را به بهترین اتفاق زندگی بدل کنیم. در این اثر انواع راه‌های ممکن کنار آمدن با پدیده طلاق و جدایی و سایر فقدان‌ها توضیح داده شده است و دست آخر راه مناسب غلبه بر این رنج‌ها با دلایلی استوار و مستند نشان داده می شود. واقعا کتاب فوق العاده ای هست، علاوه بر اینکه مشکلتون تو رابطه رو حلاجی میکنه، یاد میده از رابطه سمی چطور بیرون بیاید و تمام احساساتی رو که یه شخص میتونه بعد از جدایی داشته باشه رو توضیح میده و در مقابل هر احساسی یه راهکار براتون داره، در کنارش یاد میده چطور بعد از جدایی وارد رابطه جدید بشید و مشکلاتی رو که در رابطه جدید ممکنه براتون پیش بیاد رو حل کنید، برای من فوق العاده بود.

۱۲- مغزتان را دوباره سیم کشی کنید

نویسنده: جان بی آردن، مترجم: ابراهیم شایان. این کتاب، با ارجاع به تحقیقات و یافته‌های جدید در حوزه‌ی عصب‌شناسی و انعطاف‌پذیری مغز، به شما کمک می‌کند تمامی جنبه‌های زندگی‌تان را بهبود بخشیده و تقویت کنید. نویسنده با اشاره به کاربرد‌های عصب‌شناسی برای زندگیِ روزمره، از شما می‌خواهد مغزتان را تغییر دهید تا بتوانید از محدودیت‌هایی که در حال حاضر دچارشان هستید فراتر بروید. کتاب کامل و مفیدی برای رسیدن به سبک زندگی سالم هست. از شناخت مغز، روان، راه‌های جلوگیری از افسردگی و اختلالات روانی تا تنظیم خواب و تغذیه مناسب برای سلامتی بدن که هم مربوط به روان و هم تقویت حافظه میشه!

 

حکم اعدام یک زندانی در زندان بهبهان اجرا شد

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه، یک زندانی در زندان بهبهان به چوبه دار آویخته شد. وی پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکو...