۱۴۰۳ خرداد ۱۰, پنجشنبه

با گذشت بیست روز؛ تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت وفا احمدپور و دانیال مقدم

خبرگزاری هرانا – وفا احمدپور، معروف به “وفادار” و دانیال مقدم، خواننده علیرغم گذشت بیست روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بیخبری بسر میبرند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وفا احمدپور و دانیال مقدم در بازداشت بسر میبرند.

آقایان احمدپور و مقدم علیرغم گذشت بیست روز از زمان بازداشت کماکان در بلاتکلیفی بسر میبرند. پیگیری نزدیکان آنها جهت اطلاع از آخرین وضعیتشان تاکنون بی نتیجه بوده است. امری که افزایش نگرانی خانواده های این دو هنرمند را در پی داشته است.
وفا احمدپور، معروف به “وفادار” و دانیال مقدم، خواننده، در تاریخ بیستم اردیبهشت ماه، توسط نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت شدند.

وفا احمدپور دامناب معروف به وفادار، خواننده رپ اعتراضی در تاریخ پانزدهم بهمن ماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و در تاریخ سی بهمن همان سال با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. او سپس توسط دادگاه انقلاب از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شد.

دانیال مقدم نیز پیش از این به دلیل فعالیت های اعتراضی از طریق خوانندگی و انتشار آهنگ، سابقه احضار و برخوردهای قضایی را داشته است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۳/۰۹

سما عموشاهی در اصفهان بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – سما (سمانه) عموشاهی، شهروند ساکن اصفهان روز شنبه پنجم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سما (سمانه) عموشاهی در اصفهان بازداشت شد.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، بازداشت خانم عموشاهی توسط نیروهای امنیتی روز شنبه پنجم خردادماه ساعت هفت صبح در منزل شخصی خود صورت گرفته است. این شهروند مبتلا به بیماری سرطان تیروئید است و عدم دسترسی به دارو و رسیدگی پزشکی تخصصی افزایش نگرانی در خصوص وضعیت سلامت وی را به همراه داشته است.
این شهروند متولد ۱۳۷۰، پیشتر در تاریخ بیستم تیرماه ۱۴۰۲، به همراه یازده شهروند دیگر به صورت جداگانه توسط نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت شده بود. وی نهایتا در مردادماه همان سال با تودیع وثیقه از زندان اصفهان آزاد شده بود.

پرونده وی در شعبه ۱۳ دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان در حال بررسی بود. احتمال میرود بازداشت این شهروند در رابطه با این پرونده صورت گرفته باشد.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۳/۰۹

۱۴۰۳ خرداد ۸, سه‌شنبه

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی رحمان زحمتکش در زندان تالش

خبرگزاری هرانا – رحمان زحمتکش، شهروند ساکن شهرستان تالش، علیرغم گذشت بیش از صد روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان این شهر در بازداشت و بلاتکلیفی بسرمیبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رحمان زحمتکش کماکان در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “رحمان زحمتکش علیرغم گذشت ۱۰۲ روز از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان تالش بسر میبرد. همچنین با دخالت اداره اطلاعات تالش تاکنون آزادی موقت وی میسر نشده است. آقای زحمتکش در طول دوران بازداشت با مشکلات پوستی مواجه شده است”.
پیشتر یک منبع مطلع به هرانا اعلام کرده بود که “گذاشتن پرچم شیر و خورشید بر مزار کشته شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، از دلایل بازداشت این شهروند عنوان شده است.”

آقای زحمتکش روز پنجشنبه بیست و ششم بهمن ماه سال گذشته، توسط ماموران اطلاعات سپاه در منزل پدر خود واقع در روستای خرجگیل از توابع شهرستان تالش بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۳/۰۷

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در پیرانشهر بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – روز یکشنبه ششم خردادماه، عمر بزغم، شهروند اهل پیرانشهر، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، روز یکشنبه ششم خرداد ۱۴۰۳، یک شهروند در پیرانشهر بازداشت شد.

هویت وی، عمر بزغم، شهروند اهل روستای “ترکش” از توابع شهر پیرانشهر گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی اقدام به دستگیری آقای بزغم در منزل شخصی اش کردند.

تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۳/۰۷

کلیپ صدای زندانیان باشیم، زرتشت احمدی راغب، فعال حقوق بشر، کنشگر مدنی و زندانی سیاسی

کلیپ صدای زندانیان باشیم، زرتشت احمدی راغب، فعال حقوق بشر، کنشگر مدنی و زندانی سیاسی

۱۴۰۳ خرداد ۷, دوشنبه

یک پسر نوجوان در ملکان خودکشی کرد

خبرگزاری هرانا – امروز یکشنبه ششم خردادماه، یک پسر هفده ساله در روستاى لکلر واقع در شهرستان ملکان از طریق حلق آویز کردن اقدام به خودکشی کرد و به زندگی خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک نوجوان در روستاى لکلر واقع در شهرستان ملکان خودکشی کرد.

هویت وی، اصغر رونقی، هفده ساله و فرزند عیوض، توسط هرانا احراز شده است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این نوجوان ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “اصغر امروز بعد از درگیری با پدرش از طریق حلق آویز کردن به زندگی خود پایان داد. او ساعت چهار بعد از ظهر در آرامستان روستای لکلر به خاک سپرده شد.”

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌ های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۳/۰۶

۱۴۰۳ خرداد ۶, یکشنبه

جمشید عزیزی به زندان لاکان رشت منتقل شد

خبرگزاری هرانا – امروز شنبه پنجم خردادماه، جمشید عزیزی ننه‌کران، شهروند ساکن آستارا از زندان این شهر به زندان لاکان رشت منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه پنجم خرداد ۱۴۰۳، جمشید عزیزی به زندان لاکان رشت منتقل شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند، ضمن تأیید این خبر به هرانا گفت که آقای عزیزی برای سپری کردن ادامه دوران محکومیتش از زندان آستارا به زندان لاکان رشت منتقل شده است.
آقای عزیزی اواخر فروردین ماه با دریافت ابلاغیه ای جهت اجرای حکم حبس به شعبه پنجم اجرای احکام دادگاه انقلاب شهرستان رشت احضار شد. این شهروند ساکن آستارا نهایتا مورخ هجدهم اردیبهشت ماه، پس از مراجعه به دادگستری شهرستان آستارا بازداشت و به زندان این شهر منتقل شده بود.

جمشید عزیزی در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ در منزل شخصی خود توسط مأموران اطلاعات سپاه دستگیر و پس از چهل روز با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی، آزاد شد. پرونده وی توسط شعبه ۱۰ بازپرسی دادگاه عمومی و انقلاب رشت مورد بررسی قرار گرفت.

در نهایت او توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت، به ریاست قاضی مهدی راسخی از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به هفت ماه و شانزده روز حبس و در خصوص اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور به تحمل سه سال و شش ماه و یک روز حبس محکوم شد. اواسط اسفندماه سال ۱۴۰۲، حکم صادره توسط شعبه یازدهم دادگاه تجدیدنظر استان گیلان عینا تایید شد.

با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی سه سال و شش ماه و یک روز حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.

جمشید عزیزی ننه‌کران، متولد یکم دی ماه ۱۳۷۰ در رشت، شهروند ساکن آستارا و فارغ التحصیل کارشناسی علوم تربیتی است. کتاب مجموعه شعر “صورتی تر از ..” از جمله آثار منتشر شده جمشید عزیزی است که توسط نشر ارمغان ارسطو در سال ۱۳۹۹ منتشر شده است.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۳/۰۵

ایرج محمدزاده به دو سال حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا – ایرج محمدزاده، شهروند اهل جوانرود توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری این شهرستان به دو سال حبس تعلیقی محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، ایرج محمدزاده به حبس محکوم شد.

بر اساس این گزارش، آقای محمدزاده توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری شهرستان جوانرود به ریاست قاضی هادی چراغی از بابت اتهامات نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی به دو سال حبس تعلیقی محکوم شده است.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروند در تاریخ بیست و چهارم اردیبهشت ماه سال جاری در شعبه قضایی مذکور برگزار شده بود. وی در جریان برگزاری جلسه دادگاه از حق داشتن وکیل محروم بوده است.

در تاریخ نوزدهم فروردین ۱۴۰۳، ایرج محمدزاده توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از یک روز با تودیع وثیقه پانصد میلیون تومانی آزاد شد.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۳/۰۵

۱۴۰۳ خرداد ۵, شنبه

گزارشی از آخرین وضعیت حمزه درویش در زندان لاکان رشت

خبرگزاری هرانا – حمزه درویش، زندانی سنی مذهب دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان لاکان رشت سپری میکند. وی اخیرا به یکی از سلولهای انفرادی این زندان منتقل شده و امکان برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده از این زندانی سلب شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حمزه درویش، زندانی سنی مذهب دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان لاکان رشت سپری میکند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی سنی مذهب ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “حمزه که روز یکشنبه بیست و سوم اردیبهشت ماه، از بیمارستان رازی به زندان بازگشت، برای بار دوم در زندان از طریق بلعیدن قرص اقدام به خودکشی کرد. او پس از این اقدام به سلول انفرادی منتقل شد. حمزه پس از آن تنها یک بار در روز جمعه بیست و هشتم اردیبهشت ماه، تماس کوتاه با مادر خود داشته و تاکنون تماس تلفنی با خانواده نداشته و ممنوع الملاقات است. بی خبری از وضعیت این زندانی به نگرانی های خانواده وی دامن زده است.”
آقای درویش در تاریخ بیستم اردیبهشت ماه نیز از طریق بلعیدن قرص اقدام به خودکشی کرده بود که سپس به بیمارستان رازی رشت منتقل شد. نهایتا در تاریخ بیست و دوم اردیبهشت ماه، علیرغم نیاز به تداوم مراقبت‌های پزشکی تخصصی، به زندان بازگردانده شد. این اقدام او در اعتراض به صدور حکم ۱۴ سال حبس علیه خود صورت گرفته است.

در تاریخ ۸ مردادماه سال گذشته، حمزه درویش از بابت پرونده ای که در دوران حبس برای وی گشوده شد، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب رشت از بابت اتهام “اجتماع و تبانی برضد امنیت کشور” به پنج سال حبس، از بابت اتهام “مشارکت در تخریب عمدی به قصد مقابله با نظام” به پنج سال حبس، از بابت اتهام “توهین به رهبری” به دو سال حبس و از بابت اتهام “توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی” به دو سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و از بابت “احراق عمدی بنا و ساختمان زندان و متعلقات آن به قصد مقابله با نظام” به نفی بلد (تبعید) از محل سکونت فعلی خود به شهرستان رامهرمز محکوم شد.

پیشتر یک منبع مطلع در رابطه با جزئیات گشایش پرونده جدید علیه آقای درویش در دوران حبس به هرانا گفته بود: “این پرونده با شکایت سازمان زندانها به دنبال درگیری ۱۷ مهرماه ۱۴۰۱، در این زندان گشوده شده است. در اواخر آبان ماه سال گذشته جلسه بازپرسی آقای درویش در شعبه شانزدهم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب رشت به صورت ویدیو کنفراس از بابت اتهاماتی از قبیل “اهانت به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی کشور، آتش زدن احراق عمدی و تخریب عمدی عمارت و بنا و اموال به قصد مقابله با حکومت اسلامی و توهین به رهبری” برگزار شده بود.”

آقای درویش از تاریخ ۱۴ مهرماه ۱۴۰۱، پیش از شروع درگیری ۱۷ مهرماه سال گذشته در زندان لاکان رشت، به صورت تنبیهی به سلول انفرادی این زندان منتقل شد. وی در حالی به عنوان متهم ردیف اول پرونده درگیری در زندان شناخته شد که در آن زمان در سلول انفرادی تحمل حبس میکرد و در صحن درگیری حضور نداشت.

حمزه درویش، زندانی اهل تالش پیشتر در اظهاراتی عنوان کرده بود که در سال ۹۳ نیروهای یک گروه بنیادگرای مستقر در سوریه با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کرده‌اند. مدتی را در زندان داعش بوده و سپس با دریافت امان نامه‌ای از سفارت ایران در ترکیه، به ایران فرار کرده و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرده است.

آقای درویش پس از یک سال آزادی با وثیقه مجددا بازداشت و در دادگاهی پر ابهام به ۱۵ سال حبس محکوم شد. وی در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، از زندان رجایی شهر کرج خارج و به زندان لاکان رشت منتقل شد. حمزه درویش در تاریخ ۹ مهرماه ۹۹ برای دومین بار از زمان انتقال به زندان لاکان رشت به یکی از سلول‌های انفرادی این زندان منتقل و نهایتا در تاریخ ۲۳ آذرماه ۹۹ به سالن ۱۰ این زندان منتقل شد.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۳/۰۴

یک زندانی در تهران از چوبه دار رهایی یافت

خبرگزاری هرانا – یک زندانی در تهران که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه‌ دار رهایی یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد، یک زندانی در تهران از چوبه‌دار رهایی یافت.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۳۹۷ در پی نزاع خیابانی دو جوان در تهران، یک از آنها با ضربات چاقو مصدوم شد و در بیمارستان درگذشت. موضوع به بازپرس کشیک قتل دادسرای جنایی تهران اطلاع داده شد و با جنایی شدن این پرونده بازپرس ویژه قتل دستورات لازم از جمله شروع تحقیقات تخصصی از سوی ماموران اداره دهم پلیس آگاهی تهران را صادر کرد. در نهایت معلوم ‌شد متهم به قتل به نام بهروز، از اقوام و همشهریان مقتول است و بازداشت شد.

خانواده مقتول پس از شش سال اصرار بر اجرای حکم اعدام، گذشت کردند و بدون توافق مالی، صرفاً از متهم خواستند پس از آزادی کمک حال نیازمندان و بیماران باشد.

در حال حاضر با گذشت اولیای دم و رهایی این متهم از چوبه دار، پرونده به دادگاه رفته است تا وی از جنبه عمومی جرم محاکمه و پس از دوران حبسی که برایش صادر می‌ شود، آزاد شود.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۳/۰۴

برخورد با شهروندان پس از جانباختن رئیسی؛ تداوم بازداشت و بیخبری از وضعیت مریم دولت آبادی

خبرگزاری هرانا – مریم دولت آبادی، شهروند ساکن سبزوار که در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی دستگیر شده بود، علیرغم گذشت سه روز، کماکان در بازداشت بسر میبرد و خانواده او از وضعیتش بی اطلاع هستند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم دولت آبادی کماکان در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند ضمن تایید این خبر به هرانا اطلاع داد: “خانم دولت آبادی روز سه شنبه یکم خردادماه، در پی واکنش و انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، توسط نیروهای امنیتی در سبزوار بازداشت شد.”
تاکنون از محل نگهداری این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است.

مریم دولت آبادی، دارای مدرک دکترای داروسازی، مدرس بین المللی فرمولاسیون محصولات موضعی و شهروند ساکن سبزوار است.

لازم به ذکر است، بعد از ظهر یکشنبه سی‌ام اردیبهشت، هلی‌کوپتر حامل ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران به همراه چند تن از همراهانش از جمله حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه، در جنگل دیزمار در محدوده عمومی میان ورزقان و جلفا، دچار حادثه شد. صبح روز دوشنبه سی و یکم اردیبهشت ماه پس از پیدا شدن محل وقوع سانحه و یافتن لاشه بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، خبر درگذشت او و همراهانش توسط رسانه های رسمی اعلام شد.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۳/۰۴

۱۴۰۳ خرداد ۳, پنجشنبه

بابک دادبخش از زندان اردبیل به بیمارستان منتقل شد

خبرگزاری هرانا – بابک دادبخش، زندانی سیاسی محبوس در زندان اردبیل روز چهارشنبه دوم خرداد ماه در پی حال نامساعد جسمی به بیمارستان خارج از زندان منتقل شد. آقای دادبخش از تاریخ بیست و پنجم اردیبهشت ماه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود دست به اعتصاب زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بابک دادبخش، زندانی سیاسی به بیمارستان خارج از زندان منتقل شد.

یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی ضمن تایید این خبر در تماس با هرانا گفت: آقای دادبخش از تاریخ بیست و پنجم اردیبهشت در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود در زندان اردبیل دست به اعتصاب زده است. وی روز چهارشنبه دوم خرداد ماه در پی افت شدید فشار و سوء تغذیه به بیمارستان خارج از زندان منتقل شد.

این منبع مطلع در ادامه افزود: وی از زمان شروع اعتصاب در یکی از سلولهای انفرادی این زندان نگهداری شده است.

چندی پیش بابک دادبخش با نگارش چند نامه مجزا ضمن اعتراض به حقوق نقض شده خود، خواستار آزادی از زندان شد.

بابک دادبخش، زندانی سیاسی حدودا چهل و سه ساله، متولد و اهل اردبیل است که از مشکلات اعصاب و روان رنج میبرد. وضعیت بغرنج سلامتی این زندانی بارها مورد بی اعتنایی مسئولان زندان قرار گرفته و طی مدت زمان حبس به کرات از رسیدگی های پزشکی مکفی محروم مانده است.

بابک دادبخش، در آبان ۹۷ توسط ماموران پلیس امنیت تهران بازداشت و به وزارت اطلاعات تحویل داده شد. این زندانی در ایام بازداشت شرایط متفاوتی را در بازداشتگاه‌های مختلف از جمله بازداشتگاه ۲۰۹ زندان اوین و زندان تهران بزرگ سپری کرده است. او همچنین برای مدتی در بیمارستان روانپزشکی رازی (امین آباد) نگهداری شده است. وی نهایتا در بهمن‌ ۹۷ به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد اما به دلیل شرایط نامناسب جسمی و روحی ابتدا به بند بیماران اعصاب و روان و صعب العلاج این زندان و مدتی بعد به سالن ۱۰ بند ۴ این زندان که به سالن زندانیان سیاسی معروف است، منتقل شد.

آقای دادبخش بهمن‌ ۹۸ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و تجمیع احکام از بابت اتهاماتی از جمله حمل و نگهداری سلاح و مهمات به ۴۳ حال حبس تعزیری محکوم شد. که با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و تسلیم به رای ۱۶ سال زندان در خصوص او قابل اجرا خواهد بود. وی همچنین از اتهامات “محاربه، افساد فی الارض و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” تبرئه شده است.

وی در اسفندماه سال ۱۴۰۰ و پس از ۲ سال از زمان صدور حکم موفق به رویت دادنامه شد.

این زندانی سیاسی، پیش از این نیز بارها با نگارش نامه هایی از زندان نسبت به حقوق شهروندی نقض شده خود اعتراض کرده است. او پیش از بازداشت متاهل و پدر دو فرزند بود که طی سانحه ای همسر و یکی از فرزندانش را از دست داد.

بابک دادبخش پیش از این نیز در سالهای ۸۶ تا ۸۸ در زندان اوین تحمل حبس کرده بود که با غیبت در زمان مرخصی کماکان با پرونده باز روبرو است.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۳/۰۳

۱۴۰۳ خرداد ۲, چهارشنبه

زندان قزلحصار کرج؛ احمدرضا حائری به سلول انفرادی منتقل شد

خبرگزاری هرانا – احمدرضا حائری، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، روز یکشنبه سی اردیبهشت ماه، به سلول انفرادی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه سی اردیبهشت ۱۴۰۳، احمدرضا حائری در زندان قزلحصار کرج به سلول انفرادی منتقل شد.

برادر این زندانی سیاسی، با انتشار مطلبی ضمن تایید این خبر نوشت که این اقدام پس از اعتراض احمدرضا حائری نسبت به “وضعیت بغرنج سامان یاسین” و با دستور رئیس زندان صورت گرفته است.
احمدرضا حائری اوایل شهریور ماه سال ۱۴۰۱، توسط دادگاه انقلاب تهران به سه سال و هشت ماه حبس محکوم شد. وی در اردیبهشت سال گذشته، جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد و در شهریور همان سال به همراه دوازده تن از زندانیان سیاسی به زندان قزلحصار کرج منتقل شد.

همچنین این زندانی سیاسی در تیرماه سال گذشته، از بابت پرونده ای که در دوران حبس برای وی گشوده شده بود، توسط دادگاه کیفری تهران به سه ماه و یک روز حبس محکوم شد.

آقای حائری در تیرماه سال ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و چندی با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

احمدرضا حائری پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و تحمل حبس را داشته است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۳۱

دو شهروند از زندان میاندوآب آزاد شدند

خبرگزاری هرانا – امید رستمی و فرزین رستمی، شهروندان اهل میاندوآب با تودیع وثیقه از زندان این شهر آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، دو شهروند از زندان میاندوآب آزاد شدند.

بر اساس این گزارش، آزادی امید رستمی و فرزین رستمی در روزهای اخیر با تودیع وثیقه صورت گرفته است.

این شهروندان در تاریخ دوم اردیبهشت سال جاری، توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی بازداشت شدند.

آنها پس از اتمام مراحل بازجویی به زندان میاندوآب منتقل شده بودند.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

امید رستمی، ٣٠ ساله و فرزین رستمی، ٢٢ ساله و اهل روستای عسگر آباد از توابع میاندوآب هستند.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۳۰

۱۴۰۳ خرداد ۱, سه‌شنبه

مهاباد؛ محسن احمدزاده پس از نزدیک به سه سال بازداشت با وثیقه سنگین آزاد شد

 


محسن احمدزاده، زندانی سیاسی کُرد اهل مهاباد با تودیع وثیقه سه میلیارد تومانی از زندان مرکزی این شهر آزاد شد. او دو سال و ٨ ماه و ٢١ روز را در حبس سپری کرده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز پنج‌شنبه ٢٧ اردیبهشت ماه ١٤٠٣ (١٦ می‌‌٢٠٢٤)، محسن احمدزاده، شهروند ۳۸ ساله اهل روستای “کوسه کریز” از توابع مهاباد، از زندان مرکزی این شهر با وثیقه سنگین سه میلیاردی آزاد شد.

محسن احمدزاده، روز شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰ (۱۳ نوامبر ۲۰۲۱)، دو هفته پس از آزادی موقت و پس از احضار به دادگاه انقلاب مهاباد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و بار دیگر به زندان مرکزی این شهر بازگردانده شد.

طبق گزارش قبلی هه‌نگاو، محسن احمدزاده در ایام بازداشت از داشت حق دسترسی به وکیل و همچنین حق ملاقات با خانوادهاش محروم بود. وی توسط نهادهای امنیتی به همکاری با یکی از احزاب کُردستانی مخالف حکومت، متهم شد.

محسن احمدزاده روز دوشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۰ (۳۰ آگوست ۲۰۲۱) توسط نیروهای اداره اطلاعات در مهاباد بازداشت و ابتدا به یکی از بازداشتگاه‌های این نهاد امنیتی در ارومیه منتقل و در نهایت راهی زندان مرکزی مهاباد شد.

هه‌نگاو پیشتر گزارش داده بود که همزمان یک برادر دیگر محسن با هویت یاسین احمدزاده بازداشت و پس از ۲۴ ساعت بازجویی آزاد شده است.

هه‌نگاو؛ یک‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

اجرای حکم اعدام یک زندانی در زندان مرکزی اصفهان

حکم اعدام یک زندانی با هویت یاسر عبداللهی اهل فلاورجان که پیشتر از بابت قتل عمد به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی اصفهان به اجرا در آمد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ (۱۸ می‌۲۰۲۴) حکم اعدامی یک زندانی با هویت یاسر عبداللهی ۵۱ ساله و اهل شهرستان فلاورجان از زندان مرکزی اصفهان (زندان دستگرد) اجرا شد.

به گفته یک منبع مطلع، یاسر عبداللهی که متاهل و پدر سه فرزند نیز می‌باشد،چهار سال پیش به اتهام قتل عمد بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود.

خبر اعدام این زندانی، تا زمان تنظیم این خبر در رسانه‌های حکومتی به ویژه رسانه‌های نزدیک به قوه قضاییه اعلان نشده است.

هه‌نگاو؛ یک‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

۱۴۰۳ اردیبهشت ۳۱, دوشنبه

تمدید قرار بازداشت؛ تداوم بلاتکلیفی رضا عرب پور در زندان شیبان اهواز

خبرگزاری هرانا – رضا عرب پور، شهروند بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایذه، علیرغم گذشت بیش از هجده ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد. اخیرا قرار بازداشت موقت آقای عرب پور توسط شعبه چهارم دادگاه انقلاب اهواز مجددا تمدید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رضا عرب پور همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز در بازداشت بسر میبرد.

حسین علی حاتمی، وکیل مدافع آقای عرب پور در گفتگو با هرانا در خصوص آخرین وضعیت پرونده موکل خود اظهار داشت: “اخیرا قرار بازداشت موقت آقای عرب پور توسط شعبه چهارم دادگاه انقلاب اهواز مجددا تمدید شده و با تبدیل آن به قرار وثیقه برای آزادی موقت وی موافقت به عمل نیامده است.”
این وکیل دادگستری پیش از این اعلام کرده بود که “هر ماه به تمدید قرار بازداشت رضا عرب پور اعتراض میشود”، درخواستی که همواره با بی توجهی مسئولان قضایی مواجه شده است.

محسن احمدپور، بهمن بهمنی، بهروز سلحشور، رسول بداغی، وحید عباسی، رضا عرب پور، صادق قاسمی و اسماعیل موسوی نظری در آبان ۱۴۰۱ به دستور بازپرس پرونده توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و پس از اتمام مراحل بازپرسی، به زندان شیبان اهواز منتقل شدند.

چند ماه بعد کیفرخواست پرونده این افراد با اتهاماتی از قبیل “محاربه، افساد فی الارض، تشکیل گروه باغی” به شعبه چهارم دادگاه انقلاب اهواز ارجاع داده شد.

از میان این شهروندان، تاکنون بهمن بهمنی، محسن احمدپور، وحید عباسی، اسماعیل موسوی نظری، بهروز سلحشور و رسول بداغی با تودیع وثیقه از زندان شیبان اهواز آزاد شده اند.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۲/۳۰

اجرای حکم اعدام دو زندانی در زندان‌های قم و قزوین

حکم اعدام دو زندانی با نام‌های جعفر اصلانی و ناصر عطارد که پیشتر بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر و قتل عمد به اعدام محکوم شده بود، در زندان‌های قزوین و قم اجرا شد

براساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ (۱۵ مه ۲۰۲۴)، حکم اعدام یک زندانی با هویت جعفر اصلانی، ۴۰ ساله در زندان مرکزی قزوین (چوبیندر) اجرا شد.

به گفته منابع آگاه، این زندانی سه سال پیش بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود.

همچنین روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت (۱۴ می)، حکم اعدام یک زندانی اهل قم با هویت ناصر عطارد ۳۷ ساله که ۶ سال پیش از بابت قتل عمد بازداشت و به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی قم اجرا شده است.

تا زمان تنظیم این گزارش، خبر اعدام این دو زندانی در رسانه‌های حکومتی به‌ویژه رسانه‌های مرتبط با قوه قضائیه اعلان نشده است.

هەنگاو؛ شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

۱۴۰۳ اردیبهشت ۳۰, یکشنبه

خونریزی،اعدام و شکنجه مردم ایران به نام اسلام توسط دیکتاتور خونین



 نویسنده:صادق فرخی قصرعاصمی

رژیم‌های حاکم بر ایران در ۴۵ سال اخیر، در بالاترین درجه دیکتاتوری بوده و مردم ایران را از حقوق اولیه خود محروم ساخته‌ است.این دیکتاتور با کودتا در با عوام فریبی اسلامی در سال ۱۳۵۷بر مسند قدرت نشست. این دیکتاتورمورد قبول مردم ایران نبوده و مردم و سازمان‌های مردمی به‌اشکال مختلف در مبارزه با آن‌ها بوده‌اند. از آغاز روی کار آمدن تا به امروز، سرکوب مردم، دستگیری، شکنجه، اعدام و کشتار مخالفان، از ویژگی‌های بارز این رژیم دیکتاتور بوده است. همزمان با چنین جنایاتی در داخل مرزها، دخالت در امور جوامع و کشور‌ها، تروریسم و جنگ‌افروزی علیه مخالفان ایرانی و غیرایرانی را هم پیش برده است. این جنایات توام با عوامفریبی تحت نام «اسلام» صورت گرفته چهره دوم این رژیم بوده است.


https://ketab.bashariyat.org/?p=22598

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت عمر درستاران در راسک

خبرگزاری هرانا – عمر درستاران، شهروند ساکن راسک علیرغم گذشت چهل روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. بی خبری از سرنوشت این طلبه مدرسه دینی شهر پیشین، افزایش نگرانی های خانواده وی را در پی داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، عمر درستاران همچنان در بازداشت بسر میبرد.

براساس این گزارش، تاکنون پیگیری‌ های خانواده و نزدیکان آقای درستاران از مراجع امنیتی و قضایی بی نتیجه بوده است و مسئولان مربوطه از ارائه جزییات در خصوص وضعیت این شهروند و محل نگهداری وی خودداری میکنند. بی خبری از وضعیت این شهروند افزایش نگرانی های خانواده وی را در پی داشته است.

عمر درستاران، ۲۵ ساله و طلبه مدرسه دینی شهر پیشین در تاریخ بیست فروردین امسال توسط نیروهای امنیتی در شهرستان راسک بازداشت شد.

همزمان فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان، این فرد را متهم به تحریک احساسات عمومی، توهین به پلیس و هتک حرمت مامورانی دانست که در جریان درگیری نیروهای انتظامی با افراد مسلح در شهرستان سیب و سوران به قتل رسیدند.

برخی از کانال های نزدیک به نهادهای امنیتی همچون صابرین نیوز، با انتشار تصویری از این شخص اعلام کردند که وی با خندیدن از صحن برجای مانده از این درگیری منجر به قتل، عبور کرده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۲۹

جرائم مواد مخدر؛ پنج زندانی در زندان ارومیه اعدام شدند

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز شنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه، حکم پنج زندانی از جمله یک زن که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان ارومیه به اجرا در آمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز شنبه بیست و نهم اردیبهشت ۱۴۰۳، پنج زندانی از جمله یک زن در زندان ارومیه اعدام شدند.

هویت این زندانیان پروین موسوی، اهل شهرستان مراغه به همراه رامین لوندپور، پرویز قاسمی، یوسف سعیدی و منصور ناصری، توسط هرانا احراز شده است.
بر اساس گزارشات دریافتی هرانا، این زندانیان جملگی پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و سپس توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، دست کم ۷۶۷ شهروند از جمله ۲۱ زن و ۲ کودک-مجرم اعدام شدند. از این میزان حکم ۷ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین طی این تاریخ، ۱۷۲ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۵ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۴۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۲/۲۹

خشونت خانگی؛ فردی در دهلران توسط همسرش به قتل رسید

خبرگزاری هرانا – فردی در دهلران توسط همسرش به قتل رسید. متهم پس از بازداشت، انگیزه خود از این اقدام را اختلافات خانوادگی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، فردی در دهلران همسرش را به قتل رساند.

فرمانده انتظامی استان ایلام در این خصوص اعلام کرد: در پی اعلام یک فقره قتل خانوادگی در یکی از محلات شهر دهلران، موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارآگاهان پلیس آگاهی شهرستان قرار گرفت.

جمال سلمانی با اشاره به بازداشت متهم پس از چند ساعت، عنوان کرد که این فرد همسر خود را به وسیله سلاح گرم به قتل رسانده بود.

متهم پس از بازداشت، انگیزه خود از این اقدام را اختلافات خانوادگی عنوان کرد.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۲۸

 

۱۴۰۳ اردیبهشت ۲۷, پنجشنبه

زندان ارومیه؛ سه زندانی جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند

خبرگزاری هرانا – امروز پنجشنبه بیست و هفتم اردیبهشت ماه، سه زندانی در زندان ارومیه که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه بیست و هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳، سه زندانی در زندان ارومیه به سلول انفرادی منتقل شدند.

انتقال این زندانیان به سلول انفرادی، جهت اجرای حکم اعدام آنها صورت گرفته است.
این زندانیان پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.

اطلاعات بیشتر در این رابطه اعم از هویت آنها توسط هرانا در دست بررسی است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، دست کم ۷۶۷ شهروند از جمله ۲۱ زن و ۲ کودک-مجرم اعدام شدند. از این میزان حکم ۷ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین طی این تاریخ، ۱۷۲ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۵ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۴۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۲۷

گزارشی از آخرین وضعیت وریشه مرادی و پخشان عزیزی در زندان اوین

خبرگزاری هرانا – وریشه مرادی و پخشان عزیزی، متهمان سیاسی محبوس در زندان اوین، اخیرا دست به اعتصاب زده اند. این اعتصاب در اعتراض به انتقال خانم مرادی به بند ۲۰۹ زندان اوین و همچنین عدم برگزاری جلسه دادگاه آنها صورت گرفته است. این افراد علیرغم گذشت بیش از ۹ ماه از زمان بازداشت، کماکان در بلاتکلیفی بسر میبرند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وریشه مرادی و پخشان عزیزی کماکان در بازداشت بسر میبرند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهمان سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “وریشه مرادی اخیرا به دستور قاضی ابوالقاسم صلواتی ممنوع الملاقات و تماس شده است. وی روز سه شنبه بیست و پنجم اردیبهشت از بند زنان زندان اوین به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ این زندان منتقل شد. خانم عزیزی همزمان با این انتقال و خانم مرادی یک روز بعد از آن، دست به اعتصاب غذا زده اند.”
عدم برگزاری جلسه دادرسی به اتهامات این افراد، از دیگر مواردی است که این دو متهم سیاسی به آن معترض هستند.

وریشه مرادی در تاریخ دهم مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در حومه سنندج بازداشت شد. وی نهایتا در تاریخ پنجم دی ماه ۱۴۰۲، با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.

خانم مرادی، اهل سنندج، در بهمن ماه سال گذشته، توسط شعبه پنجم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران تفهیم اتهام و پرونده وی به ظن عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون از بابت اتهام بغی به شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران ارجاع شد. گفتنی است؛ در تاریخ بیست و یکم فروردین ماه سال جاری پس از حضور خانم مرادی در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به دلیل عدم حضور مستشار محمدرضا عموزاد، جلسه دادرسی به اتهامات وی برگزار نشد.

پخشان عزیزی، اهل مهاباد در تاریخ سیزدهم مرداد ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا پس از چهار ماه بازجویی به بند زنان این زندان انتقال یافت.

خانم عزیزی در بهمن ماه سال گذشته، در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای امنیت اوین مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود. کیفرخواست پرونده پخشان عزیزی از بابت اتهام عضویت در جمعیت های معارض کشور به شعبه دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری ارجاع شده است.

پخشان عزیزی پیش از این نیز سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است. وی در تاریخ بیست و پنجم آبان‌ ١٣٨٨ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چهار ماه با تودیع وثیقه آزاد شده بود.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۲۷

۱۴۰۳ اردیبهشت ۲۶, چهارشنبه

احمدعلی کوهکن از زندان زاهدان آزاد شد

خبرگزاری هرانا – احمدعلی کوهکن، شهروند ساکن زاهدان و از مجروحان وقایع «جمعه خونین زاهدان»، امروز سه شنبه بیست و پنجم اردیبهشت ماه، با تودیع وثیقه از زندان زاهدان آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، امروز سه شنبه بیست و پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳، احمدعلی کوهکن آزاد شد.

بر اساس این گزارش، آزادی آقای کوهکن با تودیع وثیقه از زندان زاهدان صورت گرفته است.

احمدعلی کوهکن در تاریخ هجدهم فروردین ماه سال جاری، پس از حضور در اداره اطلاعات زاهدان در پی احضارش به این مرجع قضایی، بازداشت شده بود.

بازداشت او در حالی صورت گرفت که چندی قبل این شهروند جهت رسیدگی به پرونده جراحتش به دادگاه شکایت کرد و پس از یک هفته از شکایت، از پزشکی قانونی تاییدیه را دریافت و به دادگاه ارائه کرده بود و دادگاه اعلام کرد که پاسخ به شکایت وی ابلاغ خواهد شد.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

احمدعلی (علی‌احمد) کوهکن، فرزند حلیم، پدر دو فرزند و متاهل در تاریخ هشتم مهرماه ۱۴۰۱ در مصلای مکی زاهدان مورد اصابت گلوله جنگی به لگن و کمر نزدیک به نخاع قرار گرفت و مجروح شد. شهر زاهدان در پس زمینه اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، شاهد قتل عام حدود یکصد شهروند بلوچ از جمله دستکم ۱۵ کودک توسط نیروهای انتظامی-امنیتی شد که این فاجعه اکنون به نام “جمعه خونین زاهدان” شناخته میشود.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۲/۲۵

۱۴۰۳ اردیبهشت ۲۴, دوشنبه

تایید حکم اعدام یک متهم در دیوان عالی کشور

خبرگزاری هرانا – حکم یک متهم که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، توسط دیوان عالی کشور تایید شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، حکم اعدام یک متهم توسط دیوان عالی کشور تایید شد.

بر اساس این گزارش، در شهریورماه ۱۴۰۱، مالک یک ساختمان در تماس با پلیس گزارش قتل نگهبان ساختمان خود را اعلام کرد.

پس از آن مأموران به محل حادثه در جنوب تهران رفتند و با بررسی‌های اولیه مشخص شد که مرد شصت ساله‌ ای به نام کریم با ضربات متعدد جسم سخت به قتل رسیده است، پیکر بی جان وی با دستور قضایی به پزشکی قانونی منتقل شد.

مالک ساختمان در توضیح ماجرا به مأموران گفت: هر روز صبح برای سرکشی به ساختمان می‌آیم. دو نگهبان به نام‌های کریم و اکبر مشغول کار بودند. وقتی رسیدم متوجه شدم که درب کانکس نگهبانی از بیرون قفل است. داخل کانکس را نگاه کردم که با جسد کریم مواجه شدم و از اکبر هم خبری نبود؛ بنابراین پلیس را در جریان قرار دادم.

در ادامه مأموران اکبر را ردیابی و دستگیر کردند، وی در همان بازجویی‌های اولیه به قتل کریم اعتراف کرد و در تشریح ماجرا به مأموران گفت: ۵ ماه قبل با کریم همکار شدیم و در کانکس نگهبانی می‌دادیم. اختلافی هم میان ما نبود. تا اینکه شب حادثه سر موضوعی باهم بحث مان شد و او به من فحش ناموسی داد، نتوانستم خودم را کنترل کنم و با میله آهنی چند ضربه به او زدم.

وی ادامه داد: می‌خواستم از کانکس بیرون بروم که دیدم او با چهره‌ای برافروخته به من نگاه می‌کند. از ترس اینکه مرا بزند یک بیل برداشتم و به سرش کوبیدم، بعد هم وسایلم را برداشتم و درب کانکس را قفل کردم و متواری شدم.

این پرونده برای رسیدگی به شعبه ۱۰ دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد. پس از برگزاری جلسه دادگاه، قضات برای صدور رأی وارد شور شدند و متهم را به اعدام محکوم کردند. حکم صادره اخیرا توسط دیوان عالی کشور تایید شده است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۲/۲۳

پوستر کلاس آموزش ساخت و تدوین ویدئو کلیپ

پوستر کلاس آموزش ساخت و تدوین ویدئو کلیپ در تاریخ ۱۷ مای ۲۰۲۴ در ساعت ۲۰:۰۰ به وقت اروپای مرکزی

پوستر آموزش ساخت ایمیل و وبلاگ

پوستر آموزش ساخت ایمیل و وبلاگ در تاریخ ۱۵ مای ۲۰۲۴ در ساعت ۱۸:۰۰ به وقت اروپای مرکزی

پوستر گرامیداشت روز جهانی مادر

پوستر گرامیداشت روز جهانی مادر

۱۴۰۳ اردیبهشت ۲۳, یکشنبه

با گذشت بیش از ۸ ماه؛ تداوم بازداشت روح الله خسروی در زندان شیبان اهواز

خبرگزاری هرانا – روح الله خسروی، علیرغم گذشت بیش از هشت ماه از زمان بازداشت، کماکان در زندان شیبان اهواز به صورت بلاتکلیف بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روح الله خسروی در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند ضمن تایید این خبر به هرانا اطلاع داد: “آقای خسروی علیرغم گذشت دویست و شصت و دو روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد. مسئولین مرتبط با پرونده از پذیرش وکیل منتخب روح الله خودداری میکنند و اجازه مطالعه پرونده را به وکیل نمیدهند.”
بنا بر اطلاعات بدست آمده، مادر روح الله، سالمند و بیمار است. او پیش از دستگیری، از مادرش سرپرستی میکرد و تداوم بازداشت او، تاثیر مخربی بر وضعیت بیماری مادرش گذاشته است.

کماکان از اتهامات مطروحه علیه آقای خسروی، اطلاعی حاصل نشده است.

این شهروند در تاریخ یکم شهریور ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در ایذه بازداشت شده بود.

روح الله خسروی، متولد ۱۳۶۸، متاهل و پدر دو فرزند دختر و پسر است

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۰۲/۲۲

برنامه شماره ۶۱۶ رادیو هفتگی اینترنتی بشریت کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

برنامه شماره ۶۱۶ رادیو هفتگی اینترنتی بشریت کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

۱۴۰۳ اردیبهشت ۲۲, شنبه

بوکان؛ سه شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند

خبرگزاری هرانا – روز پنجشنبه بیستم اردیبهشت ماه، رشید رحیمی، شهرام نانوا و ظاهر (نام خانوادگی نامشخص)، شهروندان اهل بوکان، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز پنجشنبه بیستم اردیبهشت ۱۴۰۳، سه شهروند در بوکان بازداشت شدند.

هویت این شهروندان، “رشید رحیمی، شهرام نانوا و ظاهر (نام خانوادگی نامشخص)” عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، بازداشت این شهروندان توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۲/۲۱

علی عاقل جهت تحمل حبس راهی زندان وکیل آباد مشهد شد

خبرگزاری هرانا – امروز پنجشنبه بیستم اردیبهشت ماه، علی عاقل شهروند ساکن مشهد پس از مراجعه به شعبه ۲۱ اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب مشهد بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت چهار سال حبس خود به زندان وکیل آباد این شهر منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی عاقل جهت تحمل حبس راهی زندان وکیل آباد مشهد شد.

انتقال آقای عاقل به زندان وکیل آباد مشهد امروز پنجشنبه بیستم اردیبهشت ۱۴۰۳، پس از مراجعه وی به شعبه بیست و یک اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب مشهد جهت تحمل دوران محکومیت چهار سال حبس او صورت گرفته است.
در اردیبهشت ماه سال جاری، علی عاقل با دریافت ابلاغیه ای جهت اجرای حکم حبس به شعبه قضایی مذکور احضار شده بود.

جلسه بدوی دادرسی به اتهامات آقای عاقل در تاریخ بیست و یکم آذرماه ۱۴۰۲، در شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد برگزار شد. او مدتی بعد به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس و از بابت عضویت در گروه های مخالف نظام به چهار سال حبس، مجموعا پنج سال زندان محکوم شد. حکم صادره پس از چندی توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی، چهار سال حبس در خصوص وی قابل اجرا است.

آقای عاقل در تاریخ یکم آبان سال گذشته، پس از مراجعه به شعبه ۹۰۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد، بازداشت شد. وی نهایتا در تاریخ هفتم آبان با تودیع وثیقه به صورت موقت از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد.

سیدعلی اصغر عاقل مقدم (علی عاقل)، شهروند ساکن مشهد است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۲/۲۰

۱۴۰۳ اردیبهشت ۲۱, جمعه

ارومیه؛ چهار شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند

خبرگزاری هرانا – امروز پنجشنبه بیستم اردیبهشت ماه، عثمان عباسی، رحمان خسروی، هیمن علیزاده و شهرام سلطانی، شهروندان اهل شاهین دژ توسط نیروهای امنیتی در ارومیه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبر نیوز، امروز پنجشنبه بیستم اردیبهشت ۱۴۰۳، چهار شهروند توسط نیروهای امنیتی در ارومیه بازداشت شدند.

هویت این افراد، “عثمان عباسی، رحمان خسروی، هیمن علیزاده و شهرام سلطانی، شهروندان اهل روستای حاجی‌ آباد از توابع شهرستان شاهین دژ” گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، بازداشت این شهروندان به دلیل “برگزاری مراسمات نوروزی” و بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است.

تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۰۲/۲۰

۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۹, چهارشنبه

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت مرتضی حدیدی

خبرگزاری هرانا – مرتضی حدیدی شهروند اهل شهرستان لردگان علیرغم گذشت ده روز از زمان بازداشت، کماکان در بلاتکلیفی بسر میبرد. بیخبری از سرنوشت این شهروند، افزایش نگرانی های خانواده وی را در پی داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مرتضی حدیدی کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “مرتضی ده روز پیش توسط ماموران اطلاعات سپاه در لردگان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. وی از زمان بازداشت تاکنون تنها یک تماس تلفنی کوتاه سی ثانیه ای با خانواده خود داشته است. بیخبری از سرنوشت آقای حدیدی، افزایش نگرانی های خانواده وی را در پی داشته است.”
تا لحضه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه بر علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

مرتضی حدیدی، متولد سال ۱۳۸۰، مجرد و شهروند ساکن شهرستان لردگان است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۲/۱۸

۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۷, دوشنبه

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت یک شهروند در مریوان

خبرگزاری هرانا – ستار کیانی، شهروند اهل مریوان علیرغم گذشت بیش از یک هفته از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. بی خبری از وضعیت این شهروند افزایش نگرانی های خانواده وی را در پی داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، ستار کیانی کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: آقای کیانی در تاریخ هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. وی علیرغم گذشت بیش از یک هفته از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

با وجود پیگیری‌ های خانواده‌ این شهروند بازداشتی، به دلیل عدم پاسخگویی مراجع امنیتی و قضایی، آنها کماکان از آخرین وضعیت فرزندشان بی‌ خبر مانده‌ اند. همچنین آقای کیانی طی مدت زمان بازداشت از حق داشتن وکیل انتخابی و ملاقات با خانواده خود نیز محروم مانده است.

تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه بر علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

ستار کیانی، فرزند سعید، اهل روستای “تازه‌آباد صوفی بله” واقع در شهرستان مریوان است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۲/۱۶

۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۶, یکشنبه

گیلانغرب؛ بردین جعفری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – روز جمعه چهاردهم اردیبهشت ماه، بردین جعفری، شهروند ساکن گیلانغرب توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز جمعه چهاردهم اردیبهشت ۱۴۰۳، بردین جعفری توسط نیروهای امنیتی در گیلانغرب بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، بازداشت آقای جعفری پس از ورود ماموران به منزل شخصی وی، بدون ارائه حکم قضایی و با توسل به خشونت صورت گرفته است. آنها همچنین منزل این شهروند را تفتیش و برخی وسایل شخصی از جمله موبایل و لپتاپ او را ضبط کرده اند.

تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی کسب نشده است.

بردین (حمزه) جعفری، هنرمند و خواننده ساکن گیلانغرب است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۲/۱۵

۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۵, شنبه

یک شهروند در شهرستان راسک بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت ماه، مسلم پرنداخ، شهروند اهل شهرستان راسک توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳، یک شهروند در شهرستان راسک بازداشت شد.

هویت این شهروند، “مسلم پرنداخ، ۳۱ ساله، متاهل، پدر چهار فرزند، فرزند اُمیتان و اهل روستای گرین پرگ کستگ از توابع بخش پیشین شهرستان راسک” گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، بازداشت آقای پرنداخ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی وی صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۱۴

محمدحسین محبی زاده آزاد شد

خبرگزاری هرانا – محمدحسین محبی زاده، شهروند اهل شهرستان جوین با تودیع وثیقه از زندان سبزوار آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز جمعه چهاردهم اردیبهشت ۱۴۰۳، محمدحسین محبی زاده آزاد شد.

آزادی این شهروند با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی و از زندان سبزوار صورت گرفته است. همچنین آقای محبی زاده در خصوص “نشراکاذیب” و فعالیت تبلیغی علیه نظام” تفهیم اتهام شده است.
این شهروند روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

آقای محبی زاده در تاریخ دهم اسفند سال گذشته توسط نیروهای امنیتی در سبزوار بازداشت و نهایتا در تاریخ دوازدهم اسفندماه با قرار تامین کیفری از زندان سبزوار آزاد شد.

وی چندی پیش از بابت اتهام نشر اکاذیب به شعبه دوم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان جوین احضار شده بود.

محمدحسین محبی زاده، شهروند اهل شهرستان جوین پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه برخوردهای قضایی را داشته است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۱۴

۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۴, جمعه

بانه؛ تیراندازی نیروهای نظامی منجر به جان باختن یک کولبر شد

خبرگزاری هرانا – امروز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت ماه، یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی سورکیو واقع در شهرستان بانه، جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، امروز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳، تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی بانه به مرگ یک کولبر انجامید.

هویت این کولبر، “جلال سهرابی، چهل ساله، متاهل، پدر دو فرزند و اهل روستای تاژان از توابع شهرستان بانه” گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، این کولبر بر اثر شلیک مستقیم نیروهای نظامی در مناطق مرزی سورکیو بانە، جان خود را از دست داده است.

کولبری، شغلی کاذب و مشقت بار است که مردم مناطق مرزی در پی فقدان فرصت های شغلی به آن روی می آورند و سالانه ده ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و‌ یا زخمی می شوند.
در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲؛ به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.

به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، در این گزارش قتل ۲۹ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۳۵۳ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است.

لازم به ذکر است که ۱۱ کولبر دیگر نیز به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی مانند سرمازدگی و سقوط از ارتفاع دچار حادثه شدند که از این تعداد ۶ کولبر زخمی شدند و ۵ کولبر جان باختند.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۱۳

اشنویه؛ بازداشت سه شهروند توسط نهادهای امنیتی

سه شهروند کُرد و اهل اشنویه (شنو) به نام‌های محمد سلطان‌پور، غفور شیخ‌محمدی و جعفر رسولی به دلیل شرکت مراسم‌های ویژه نوروز توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداست شدند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز سه‌شنبه ۱۱ اریبهشت ماه ۱۴۰۳ (۲۸ آوریل ۲۰۲۴)، سه شهروند به نام‌های محمد سلطان‌پور اهل روستای “ده‌شمس”، غفور شیخ‌محمدی ۵۰ ساله و اهل روستای “علی‌آباد” و جعفر رسولی ۳۶ ساله در روستای بیمضرته از توابع شهرستان اشنویه توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شده‌اند.

به گفته منابع هه‌نگاو، این سه شهروند در منازل خود و با توسل به خشونت و بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت شده‌اند.

یک منبع نزدیک خانواده یکی از این سه شهروند به هه‌نگاو گفت: ” این سه شهروند به دلیل برگزاری و شرکت در مراسم‌های ویژه نوروز بازداشت شده‌اند.

تا زمان تنظیم این خبر، اطلاع دقیقی از  سرنوشت و محل نگهداری  این سه شهروند در دسترس نیست.

هەنگاو؛ پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

مرز سقز: یک کولبر از فاصله یک متری با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی کشته شد

یک کولبر اهل سقز با هویت هیمن احمدی که پدر یک دختر ۸ ساله نیز است، در حین کولبری در مرز بسطام این شهرستان از فاصله نزدیک و با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی کشته شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ (۱ می‌۲۰۲۴)، یک کولبر اهل روستای “کاریزه” از توابع سقز با هویت هیمن احمدی ۴۵ ساله حین کولبری در مرز بسطام این شهرستان با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی جمهوری اسلامی ایران کشته شد.

به گفته منابع هه‌نگاو، این کولبر از فاصله یک متری و از ناحیه شکم و نزدیک به قلب مورد اصابت گلوله کلاشینکوف نیروهای هنگ‌مرزی قرار گرفته است.

هیمن احمدی متاهل و پدر یک دختر ۸ ساله بوده است.

با استناد به آمار هه‌نگاو، طی ما آوریل ۲۰۲۴، دست‌کم ۴ کولبر در مرزهای کُردستان کشته شده و ۳۳ کولبر نیز زخمی شده‌اند که ۹۲٪ کل این موارد با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی کشته یا زخمی شده‌اند.

هه‌نگاو؛ پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

گزارشی از اجرای حکم اعدام یک زن در زندان قزلحصار کرج

حکم اعدام یک زن زندانی به نام ثریا محمدی اهل پاکدشت استان تهران هفته گذشته در زندان قزلحصار کرج اجرا شده است که این خبر پس از ۸ روز توسط هه‌نگاو رسانه‌ای می‌شود.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ (۲۴ آوریل ۲۰۲۴)، حکم اعدام یک زن زندانی با هویت ثریا محمدی اهل پاکدشت در زندان قزلحصار کرج اجرا شده است.

به گفته یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی، ثریا محمدی از دو سال پیش به اتهام قتل عمد به عدام و در زندان قرچک ورامین محبوس بوده و روز قبل از اعدام به جهت اجرای حکم به زندان قزلحصار کرج منتقل شده بود.

ثریا محمدی دو سال پیش با انگیزه سرقت صاحب خانه خواهر شوهرش را به قتل رسانده بود و از آن زمان در زندان به سر می‌برد.

قابل ذکر است که رسانه‌های حکومتی هفته گذشته از اجرای حکم اعدام یک زن با نام کوچک “شهناز” خبر داده بودند. هه‌نگاو مطلع شده است که شهناز نیز از زندانیان قرچک ورامین بوده و در آخرین لحظه حکم وی اجرا نشده و به زندان قرچک بازگردانده شده است. اولیای دم در قبال دریافت دیه به این زندانی رضایت داده‌اند.

هه‌نگاو؛ پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۳, پنجشنبه

یک زندانی در زندان اردبیل اعدام شد

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان اردبیل به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، سحرگاه امروز سه شنبه یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان اردبیل اعدام شد.

هویت وی “فرامرز مرادی، فرزند فتاح و اهل روستای هرکیان از توابع منطقه شپیران سلماس”  گزارش شده است.

در این گزارش آمده است: آقای مرادی حدود چهار سال پیش از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، دست کم ۷۶۷ شهروند از جمله ۲۱ زن و ۲ کودک-مجرم اعدام شدند. از این میزان حکم ۷ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین طی این تاریخ، ۱۷۲ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۵ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۴۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۱۱

۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۲, چهارشنبه

چهار زندانی در زندان بیرجند اعدام شدند

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه، حکم چهار زندانی از جمله یک زن که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان بیرجند اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، سحرگاه امروز سه شنبه یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۳، چهار زندانی از جمله یک زن در زندان بیرجند اعدام شدند.

هویت سه تن از این زندانیان “مهدی اشترک، اهل روستای سه راه میرزاخون شهرستان زهک، محمد شه بخش و محمود گرگیج (منگلی) هر دو اهل زاهدان” عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، این زندانیان پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر بازداشت و سپس توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، دست کم ۷۶۷ شهروند از جمله ۲۱ زن و ۲ کودک-مجرم اعدام شدند. از این میزان حکم ۷ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین طی این تاریخ، ۱۷۲ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۵ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۴۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۲/۱۱

نوسود؛ یک کولبر بر اثر ایست قلبی جان باخت

خبرگزاری هرانا – روز جاری ، یک کولبر در مناطق مرزی نوسود، حین کولبری بر اثر ایست قلبی جان خود را از دست داد. به گزارش خبرگزاری هرانا به ...