۱۴۰۲ آبان ۹, سه‌شنبه

پیرانشهر؛ محسن قادری جهت اجرای حکم حبس به زندان نقده منتقل شد

روز سه‌شنبه نهم آبان‌ماه، یک شهروند کُرد به نام “محسن (مصطفی) قادری” ٣٠ ساله فرزند طاهر اهل روستای “گزگسک” از توابع پیرانشهر جهت اجرای حکم حبس به زندان نقده منتقل شد.

این شهروند توسط دادگاه انقلاب مهاباد به اتهام “عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت ایران” به دو سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

همچنین آقای قادری اردیبهشت‌ماه سالجاری از سوی شعبه ١٠٢ دادگاه کیفری دو پیرانشهر به ریاست قاضی “رضا قهرمانی ساعتلو” به اتهام “اخلال در نظم و آسایش عمومی” به پرداخت پنجاه ميليون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت جمهوری اسلامی ایران جایگزین از سه ماه حبس تعزیری و تحمل ٤٠ ضربه شلاق تعزیری بدور از انظار عمومی و در مکانی مسقف و به غير از سر و صورت و عورتين محکوم شده بود.

روز سه‌شنبه بیست و پنجم بهمن‌ماه ١٤٠١، محسن قادری با تودیع قرار وثیقه چهار میلیارد تومانی به صورت موقت از زندان نقده آزاد شد.

بامداد چهارشنبه بیست و هشتم دی‌ماه ١٤٠١، این شهروند کُرد بدون ارائه حکم قضایی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجویی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ارومیه منتقل شده بود.

این شهروند پس از اتمام مراحل بازجویی به زندان نقده منتقل شده بود.

9 آبان 1402

فشار بر دانش‌آموزان دختر در سنندج جهت شرکت در مراسم استقبال از رئیسی

حراست اداره آموزش‌وپرورش سنندج (سنه) دانش‌آموزان دختر را برای شرکت در یک مراسم سرودخوانی حکومتی در حاشیه ورود ابراهیم رئیسی به این شهر، تحت فشار قرار داده و آن‌ها را به آنچه “برخورد انضباطی” عنوان شده، تهدید کرده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، حراست آموزش‌وپرورش سنندج با همکاری مدیران مدرسه دخترانه “صدیقین یک”، واقع در شهرک سعدی سنندج، دانش‌آموزان را به شرکت در این مراسم حکومتی تحت فشار قرار داده است.

منابع هه‌نگاو با ارسال نسخه‌ای از متن سرود تهیه‌شده، اضافه کردند که قرار است این سرود روز پنج‌شنبه ١٢ آبان ماه در میدان اقبال (آزادی) سنندج توسط دانش‌آموزان علیرغم میل شخصی آن‌ها، با حضور ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری جمهوری اسلامی ایران هم‌خوانی شود.

لازم به ذکر است که آموزش‌وپرورش جمهوری اسلامی ایران این اقدام را در آستانه مناسبت حکومتی سیزدهم آبان ماه که در تقویم خود روز “دانش‌آموز” نام گذاشته، در دستور کار قرار داده و به دانش‌آموزان، نسبت به عدم مشارکت هشدار تنبیه انضباطی داده است.

هه‌نگاو؛ سه‌شنبه ۹ آبان ۱۴۰۲

۱۴۰۲ آبان ۸, دوشنبه

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی دو شهروند در زندان ارومیه

خبرگزاری هرانا – سیامک هیاسی و آلان داغدار، شهروندان اهل بوکان، علیرغم گذشت بیش از شش ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان ارومیه بسر میبرند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، سیامک هیاسی و آلان داغدار به صورت بلاتکلیف در زندان ارومیه در بازداشت بسر میبرند.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “این شهروندان پس از گذشت پنج ماه از زمان بازداشت، از یکی از بازداشتگاه‌ های امنیتی ارومیه به زندان این شهر منتقل شده اند.”

گفته میشود، این شهروندان از زمان بازداشت تاکنون از دسترسی به وکیل انتخابی محروم مانده اند.

در تاریخ بیست و نهم فروردین ماه، آلان دغدار و در تاریخ سی ام فروردین ماه، سیامک هیاسی بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

تا لحظه تنظیم این گزارش دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اهل روستای حاجی‌ آباد از توابع بوکان اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا   ۱۴۰۲/۰۸/۰۸

سیامک صادقی چهرازی به دادسرا احضار شد

خبرگزاری هرانا – سیامک صادقی‌ چهرازی، فعال صنفی معلمان خوزستان، طی ابلاغیه ای به شعبه سیزده دادسرای عمومی و انقلاب اهواز احضار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، سیامک صادقی‌ چهرازی، فعال صنفی معلمان خوزستان احضار شد.

بر اساس احضاریه ای که در تاریخ هفتم آبان ماه به آقای چهرازی ابلاغ شده است، از وی خواسته شده که ظرف مدت پنج روز از زمان ابلاغ، جهت دفاع از اتهامات انتسابی و اخذ آخرین دفاع در شعبه سیزدهم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اهواز حاضر شود.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل احضار این فعال صنفی اطلاعی حاصل نشده است.

سیامک صادقی چهرازی پیش از این به دلیل فعالیت های صنفی خود، سابقه بازداشت و برخورد قضایی دارد.

خبرگزاری هرانا   ۱۴۰۲/۰۸/۰۷

۱۴۰۲ آبان ۷, یکشنبه

شهاب بیات بار دیگر به حبس تعزیری محکوم شد

شهاب بیات، زندانی سیاسی سابق و فعال دانشجویی دانشگاه آزاد همدان، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به شش ماه حبس محکوم شد. او در جریان جنبش ژن، ژیان، ئازادی نیز، بازداشت شده بود.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیراً شهاب بیات، دانشجوی مقطع مهندسی رشته عمران و شهرسازی دانشگاه آزاد همدان توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب این شهر به ریاست قاضی اسماعیلی به اتهام “تبلیغ علیه جمهوری اسلامی” به شش ماه زندان تعزیری محکوم شد.

این حکم به صورت رسمی به این زندانی سیاسی سابق ابلاغ شده و از مصادیق اتهامات انتسابی به وی، “فعالیت انتقادی در فضای مجازی” گزارش شده است.

شهاب بیات، در خصوص این پرونده روز ٣ خرداد ماه سال جاری توسط شعبه پنجم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب همدان احضار و پس از تفهیم اتهام، با تودیع وثیقه سیصد میلیون تومانی موقتا تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

این فعال دانشجویی، پیش از این نیز، روز چهارشنبه ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط دادگاه انقلاب همدان به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. وی بهمن ماه سال گذشته پس از پایان دوره حبس از زندان مرکزی همدان آزاد شد.

شهاب بیات، روز ٩ آبان ماه ۱۴۰۱، در جریان جنبش زن، زندگی، آزادی، توسط نیروهای اداره اطلاعات همدان بازداشت و پس از مدتی با تودیع وثیقه تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.

هه‌نگاو؛ شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲

بازداشت حمزه پیروزی در مریوان توسط نیروهای امنیتی

یک شهروند اهل مریوان به نام حمزه پیروزی، توسط شماری از نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، قبل از ظهر روز شنبه ٦ آبان ماه ۱۴۰۲ (٢٨ اکتبر ۲۰۲۳)، حمزه پیروزی، شهروند اهل روستای “سردوش” از توابع مریوان بازداشت شد.

بازداشت حمزه پیروزی، بدون ارائه هرگونه مجوز قضایی توسط نیروهای امنیتی انجام گرفته و سپس، بە مکان نامعلومی انتقال داده شده است.

تا زمان تنظیم این خبر، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت و همچنین اتهامات انتسابی به حمزه پیروزی در دسترس نیست.

هه‌نگاو؛ شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲

زخمی شدن یک کولبر با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی در مرز بانه

سرور شریفی، کولبر اهل بانه با تیراندازی مستقیم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در نوار مرزی “کیله” این شهر به شدت زخمی شده و وضعیت جمانیش بسیار وخیم است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه شنبه ۶ آبان ماه ١٤٠٢ (٢٨ اکتبر ٢٠٢٣)، سرَوَر شریفی، ٢۶ ساله و اهل روستای “کوپیچ” از توابع بانه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی در مرز کیله زخمی شد.

به گفته منابع آگاه، سرور شریفی در اثر شلیک مستقیم نیروهای حکومتی از ناحیه سر به شدت دچار جراحت شده و وضعیت سلامتش ناپایدار گزارش شده است.

هه‌نگاو؛ شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲

تشدید وخامت حال سامان یاسین پس از اقدام به اعتصاب دارویی

سامان یاسین، خواننده و ترانه‌ساز بازداشت ‌شده کُرد و اهل کرمانشاه (کرماشان)، متعاقب تشنج ناشی از اعتصاب دارویی، به بهداری داخل زندان قزلحصار انتقال یافته و پس از ساعاتی بار دیگر به داخل بند این زندان بازگردانده شده است. وی اخیرا به بیماری خون‌ادراری مبتلا شده و وضعیتش به شدت رو به وخامت است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از روز جمعه ۵ آبان ماه ١٤٠٢ (٢٧ اکتبر ٢٠٢٣)، سامان یاسین به نشانه اعتراض به ممانعت مقامات زندان قزلحصار کرج از اعزامش به مراکز درمانی خارج از زندان، لغو مجدد جلسه دادگاه و فشارهای مستمر جسمی و روانی، دست به اعتصاب دارویی زده و وضعیت سلامتش ناپایدار است.

در همین رابطه، جمعی از زندانیان سیاسی تبعیدی محبوس در واحد چهار اندرزگاه ۲۱ سالن دوم زندان قزلحصار، با انتشار بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن به دست هه‌نگاو رسیده است، ضمن اشاره به شدت گرفتن بیماری خون‌ادراری و تشنج سامان یاسین، اعلام کردند که هیچ دلیل موجهی برای تداوم بازداشت سامان یاسین وجود ندارد.

این زندانیان با اشاره به انتقال کوتاه‌مدت سامان یاسین به بهداری زندان و بازدگردانی مجدد او به بند، تاکید کردند این هنرمند دچار حالت تهوع، سردرد شدید و تاربینی شده است. آن‌ها به مقامات زندان نسبت به تبعات عدم رسیدگی به پرونده قضایی و پزشکی سامان هشدار داده و افزودند: “روند موجود ممکن است به یک فاجعه انسانی ختم گردد.”

سامان یاسین به مسئولان زندان قزلحصار اعلام کرده که در صورت عدم رسیدگی به وضعیت وی از نظر پرونده قضایی و همچنین سلامتی، به اعتصاب دارویی خود ادامه خواهد داد.

پیشتر، روز دوشنبه اول آبان ماه ١٤٠٢ (٢٣ اکتبر ٢٠٢٣) جلسه رسیدگی به پرونده سامان یاسین که قرار بود در شعبه ۲۸ دادگاه عمومی و انقلاب تهران به ریاست قاضی عموزاده برگزار شود، به دلایل نامعلومی لغو شد. پیشتر دو جلسه دیگر دادگاه وی در روزهای ١٨ اردیبهشت و ١٨ شهریور ماه سال جاری، لغو شده بود.

این زندانی سیاسی اخیرا دچار خون‌ادراری شده و در دفع ادرار درد شدیدی را متحمل می‌شود؛ با این وجود با ادعای اینکه جواب کمیسیون پزشکی او ارجاع نشده، از اعزامش به مراکز درمانی خارج زندان ممانعت شد.

سامان یاسین، روز چهارشنبه ١١ مرداد ماه ١٤٠٢، از زندان رجایی‌شهر به بند هشت زندان اوین و روز ۱۲ شهریور ماه، از این زندان به ندامتگاه قزلحصار کرج منتقل شد.

این هنرمند در ٧ آبان ماه ١٤٠١، از بابت اتهاماتی شامل “محاربه” توسط دادگاه عمومی و انقلاب تهران به اعدام محکوم شد. این حکم در دیوان عالی کشور نقض شده و پرونده وی جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع شد.

سامان صیدی معروف به سامان یاسین، ترانه‌ سرا، آهنگساز و خواننده رپ اهل کرمانشاه و ساکن تهران، روز یک‌شنبه ١٠ مهر ۱۴۰۱ (۲ اکتبر ۲۰۲۲) به دلیل حمایت از اعتراضات توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و پس از بازجویی به زندان رجایی شهر منتقل شد.

هه‌نگاو؛ شنبه ۵ آبان ۱۴۰۲

۱۴۰۲ آبان ۶, شنبه

شهرستان شبستر؛ دو دختر یازده ساله به زندگی خود پایان دادند

خبرگزاری هرانا – دو کودک دختر یازده ساله در شهرستان شبستر، از طریق بلعیدن قرص برنج به زندگی خود پایان دادند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دو کودک در شهرستان شبستر به زندگی خود پایان دادند.

هویت آنها “حمیده خوشوقت و زهرا سیف الهی هر دو یازده ساله و ساکن روستای ساربانقلی از توابع شهرستان شبستر” توسط هرانا احراز شده است.
بر اساس گزارشات رسیده به دست هرانا، این دو کودک روز دوشنبه اول آبان ماه، از طریق بلعیدن قرص برنج دست به خودکشی زدند و جان خود را از دست دادند.

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌ های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

خبرگزاری هرانا   ۱۴۰۲/۰۸/۰۴

بوکان؛ بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت محمد کدخدا

یک شهروند کُرد اهل بوکان به نام محمد کدخدا، ٣١ ساله از ده روز پیش توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده و تاکنون، خبری از سرنوشتش در دسترس نیست.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، محمد کدخدا، شهروند اهل بوکان و پدر یک فرزند مدت ده روز است که توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

به گفته منابع هه‌نگاو، خانواده محمد کدخدا، پس از بازدشتش توسط اطلاعات سپاه پاسداران هیچگونه اطلاعی از او ندارند. وی تاکنون تماسی نداشته و این مسئله، موجب نگرانی‌ جدی درباره سلامت جانی این جوان شده است.

تا زمان تنظیم این خبر، از دلایل بازداشت، اتهامات انتسابی علیه محمد کدخدا و شرایط نگهداری او اطلاع دقیقی در دسترس نیست.

محمد کدخدا، روز دوشنبه ٢۴ مهر ماه ۱۴۰۲ (۱۶ اکتبر ۲۰۲۳)، طی یورش شماری از نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران در منزل خانوادگی خود واقع در شهر بوکان بازداشت شده است.

هه‌نگاو؛ پنج‌شنبه ۴ آبان ۱۴۰۲

۱۴۰۲ آبان ۵, جمعه

چهار زندانی از اعدام رهایی یافتند

خبرگزاری هرانا – چهار زندانی در سراوان، اندیمشک، شوش و مشگین شهر که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، در پی کسب رضایت اولیای دم، از چوبه دار رهایی یافتند. از سوی دیگر، در نیمه نخست سال، پنجاه محکوم به اعدام در تهران از اعدام رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، یک زندانی در سراوان از اعدام نجات یافت.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان سیستان و بلوچستان گفت: “با توجه به نزدیک شدن اجرای حکم برای یک فقره پرونده قتل در سراوان، مراحل اخذ رضایت از طرفین پرونده در شورای حل اختلاف شهرستان سراوان آغاز شد.”

حمیدرضا بندانی افزود: “در نهایت اولیای دم رضایت خود را اعلام و این زندانی از مجازات اعدام رهایی یافت.”

رهایی یک زندانی از اعدام در اندیمشک
به گزارش همشهری آنلاین، یک زندانی در اندمیشک از اعدام رهایی یافت.

بر اساس این گزارش، در آبان ۱۳۹۹، یک شهروند ایرانی مرتکب قتل یک شهروند تبعه کشور افغانستان شد.

متهم پس از بازداشت توسط دادگاه کیفری یک استان خوزستان از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم و این حکم در دیوان عالی کشور تایید شد.

نهایتا این زندانی در پی کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

رهایی یک زندانی در شوش
به گزارش ایرنا، یک زندانی در شهرستان شوش از اعدام رهایی یافت.

رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان در این خصوص گفت: یک زندانی پس از ده سال حبس، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

رهایی یک زندانی از اعدام در مشگین شهر
به گزارش رکنا، یک زندانی در مشگین شهر از اعدام نجات یافت.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان مشگین‌ شهر در این خصوص گفت: یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدم محکوم شده بود، پس از شش سال حبس، در پی کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

رهایی پنجاه زندانی از اعدام در تهران
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، پنجاه زندانی در تهران از اعدام نجات یافتند.

رئیس شورا‌های حل اختلاف استان تهران در این خصوص گفت: در نیمه نخست سال، پنجاه محکوم به اعدام در تهران، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۲/۰۸/۰۴

در سایه فقدان ایمنی کار؛ مرگ و مصدومیت چهار کارگر

خبرگزاری هرانا – در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط نامناسب کار، چهار کارگر در تهران، کرمانشاه و نیشابور حین انجام کار دچار حادثه شدند. طی این حوادث، دو کارگر جان خود را از دست داده و دو تن دیگر مصدوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از دیده بان ایران، دو کارگر در تهران جان باختند.

هویت آنها “خلیل نوروزی و معین جامه بزرگ” گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، صبح روز یکشنبه ۳۰ مهرماه همزمان با آغاز عملیات تست در محل واحد ٢۵ مگاواتی مپنا و به علت خروج گاز و وقوع آتش سوزی، این دو کارگر جان خود را از دست دادند.

مصدومیت یک کارگر در شهرستان نیشابور
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یک کارگر در شهرستان نیشابور مصدوم شد.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور در این خصوص گفت: کارگری چهل ساله شاغل در یکی از واحد‌های تولیدی شهرک صنعتی عطار نیشابور، حین انجام کار از ارتفاع شش متری سقوط کرد.

به گفته او، این کارگر با آسیب دیدگی از چند ناحیه به بیمارستان منتقل شد.

مصدومیت یک کارگر در کرمانشاه
به گزارش ایمنا، یک کارگر در شهرک پردیس کرمانشاه حین انجام کار دچار مصدومیت شد.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمانشاه در این خصوص گفت: کارگر جوانی روز چهارشنبه سوم آبان، هنگام کار در ساختمان چهار طبقه دچار برق‌ گرفتگی شده و مصدوم شد. این کارگر جهت مداوا به بیمارستان منتقل شد.

ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پایینی است.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۲/۰۸/۰۴

ادریس منبری به ده سال حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا – ادریس منبری، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ده سال حبس محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ادریس منبری به حبس محکوم شد.

بر اساس حکمی که اخیرا توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی کرمی صادر و به جوانمیر عبدالهی وکیل مدافع آقای منبری ابلاغ شده، وی از بابت اتهام “تشکیل گروه و دسته‌جات با هدف برهم زدن امنیت کشور” به تحمل ده سال حبس تعزیری محکوم شده است.
در مهرماه سال جاری، آقای منبری توسط شعبه صد و شش دادگاه کیفری دو شهرستان سنندج به تحمل یک سال حبس تعزیری و چهل ضربه شلاق تعزیری محکوم شده بود.

جلسه رسیدگی به اتهامات آقای منبری در تاریخ نهم مهرماه ۱۴۰۲ در شعبه مذکور بدون حضور این شهروند و وکیل مدافع او برگزار شد.

این شهروند پیشتر در تاریخ بیست و هفتم آذرماه ۱۴۰۱، در رابطه با اعتراضات سراسری سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در سنندج بازداشت و در بهمن همان سال با تودیع وثیقه آزاد شد.

ادریس منبری، شهروند ساکن سنندج و عضو هیات مدیره انجمن فرهنگی – اجتماعی نوژین است.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۲/۰۸/۰۴

گزارش تکمیلی؛ افزایش شمار اعدام شدگان در زندان بیرجند به پنج تن

خبرگزاری هرانا – با احراز هویت چهار زندانی دیگر که سحرگاه امروز پنجشنبه چهارم آبان ماه، در زندان بیرجند اعدام شده اند، تعداد اعدام شدگان روز جاری در این زندان به پنج تن افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از حال وش، سحرگاه امروز پنجشنبه چهارم آبان ۱۴۰۲، پنج زندانی در زندان بیرجند اعدام شدند.

هویت این زندانیان، “عبدالبصیر محمدانی (رند)، سی ساله، فرزند عبدالله، متاهل، اهل و ساکن زاهدان، محمدنبی شاهوزهی (لجه ای)، پنجاه و پنج ساله، فرزند کجیر، متاهل دارای ۹ فرزند و اهل زاهدان، همچنین محمد میرشاه و رضا شهرکی هر دو اهل شهرستان زابل و امید جوینی، اهل  تربت جام” گزارش شده است.

این زندانیان پیشتر در پرونده هایی جداگانه از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر، توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.

بر اساس این گزارش، از میان آنان محمد نبی شاهوزهی در سال ۱۳۹۹ از بابت اتهام مرتبط با مواد مخدر در ایست بازرسی روستای سهل‌ آباد بازداشت و سپس توسط دادگاه بیرجند به اعدام محکوم شد. وی صبح روز گذشته چهارشنبه سوم آبان ماه جهت اجرای حکم به یکی از سلول های انفرادی زندان بیرجند منتقل شده بود.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۲ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۳، دستکم ۶۵۹ شهروند از جمله ۱۷ زن و یک کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام هفت نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی تاریخ مذکور ۱۶۴ نفر به اعدام محکوم شده اند، که از این تعداد ۲ نفر به اعدام در ملاعام محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۸/۰۴

۱۴۰۲ آبان ۴, پنجشنبه

اجرای حکم اعدام یک زندانی در زندان مرکزی قزوین

حکم اعدام یک زندانی به نام جلیل سیدرضایی که پیشتر از بابت اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی قزوین به اجرا در آمد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه چهارشنبه ٣ آبان ماه ١٤٠٢ (٢۵ اکتبر ٢٠٢٣)، حکم اعدام جلیل سیدرضایی، زندانی ۴٠ ساله و پدر یک فرزند در زندان مرکزی قزوین اجرا شده است.

به نوشته سازمان حقوق بشر ایران، این زندانی از سه سال پیش از بابت اتهام قتل عمد بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود.

خبر اعدام جلیل سیدرضایی تا زمان تنظیم این گزارش در رسانه‌های حکومتی به ویژه رسانه‌های نزدیک به قوه قضاییه اعلان نشده است.

هه‌نگاو؛ چهارشنبه ۳ آبان ۱۴۰۲

گزارشی از اجرای حکم اعدام یک زندانی در زندان قزلحصار کرج

حکم اعدام یک زندانی محبوس در زندان قزلحصار کرج به نام‌ رضا صنم‌زاده، اهل نورآباد لرستان و ساکن شهر ری در این زندان به اجرا در آمده است. هه‌نگاو پیشتر از انتقال این زندانی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم خبر داده بود.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز چهارشنبه ١٩ مهر ماه ۱۴۰۲ (١١ اکتبر ۲۰۲۳)، حکم اعدام رضا صنم‌زاده، زندانی محکوم به اعدام و اهل نورآباد و ساکن شهر ری استان تهران، در زندان مرکزی کرج اجرا شد.

هه‌نگاو پیشتر در گزارشی در این مورد نوشت: رضا صنم‌زاده، پنج سال پیش با اتهام “قتل عمد” بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود.

رضا صنم‌زاده، روز شنبه اول مهر ماه ١٤٠٢ (٢٣ سپتامبر ٢٠٢٣)، برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان قزلحصار انتقال یافته وپس از چند روز به بند خود بازگردانده شده بود. اما پس از دو هفته دوباره جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بود.

خبر اعدام رضا صنم‌زاده تا زمان تنظیم این گزارش در رسانه‌های حکومتی به ویژه رسانه‌های نزدیک به قوه قضاییه اعلان نشده است.

هه‌نگاو؛ چهارشنبه ۳ آبان ۱۴۰۲

۱۴۰۲ آبان ۲, سه‌شنبه

نوسود؛ چهار کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شدند

خبرگزاری هرانا – روز یکشنبه ۳۰ مهرماه، چهار کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در نوار مرزی نوسود زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، روز یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲، چهار کولبر در پی تیراندازی ماموران هنگ مرزی در نوار مرزی نوسود زخمی شدند.

هویت یکی از آنان، ماهان برزگر، ١٨ ساله، اهل روستای “نیرژ” از توابع ثلاث ‌باباجانی، عنوان شده است.

در این گزارش به هویت سه تن دیگر از این کولبران که اهل جوانرود هستند، اشاره ای نشده است.

کولبری، شغلی کاذب و مشقت بار است که مردم مناطق مرزی در پی فقدان فرصت های شغلی به آن روی می آورند و سالانه ده ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و‌ یا زخمی می شوند.
در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱؛ به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.

به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، در این گزارش قتل ۲۱ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۱۳۳ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است.

لازم به ذکر است که ۲۸ کولبر دیگر نیز به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی مانند سرمازدگی و سقوط از ارتفاع دچار حادثه شدند که از این تعداد ۲۶ کولبر زخمی شدند و ۲ کولبر جان باختند.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۸/۰۱

۱۴۰۲ آبان ۱, دوشنبه

خدیجه مهدی پور از زندان ایلام آزاد شد

خبرگزاری هرانا – امروز یکشنبه ۳۰ مهرماه، خدیجه مهدی پور، زندانی سیاسی به صورت زودهنگام از زندان ایلام آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، خدیجه مهدی پور از زندان آزاد شد.

بر اساس این گزارش، آزادی خانم مهدی پور، امروز یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ به صورت زودهنگام از زندان ایلام صورت گرفته است.

وی در تاریخ بیست و هشتم مردادماه امسال، جهت تحمل حبس راهی این زندان شد. خانم مهدی پور پیشتر توسط دادگاه انقلاب ایلام از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به سه ماه حبس محکوم شده بود.

خدیجه مهدی پور در مهرماه سال ۱۴۰۰ نیز بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به تحمل بیست ماه حبس محکوم شد. وی نهایتا اواخر بهمن سال گذشته، به دنبال صدور بخشنامه “عفو” از زندان آزاد شد.

وی پیش از این نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۷/۳۰

 

۱۴۰۲ مهر ۳۰, یکشنبه

۲۸ مهر ۱۴۰۲؛ سالگرد قتل حکومتی سید محمد حسینی و رامین کرمی در جریان خیزش انقلابی ژن، ژیان، ئازادی در سقز و کرمانشاه

۲۸ مهر ۱۴۰۱، سید محمد حسینی ۲۲ سالە و رامین کرمی ۳۱ ساله، در جریان اعتراضات مردمی سقز و کرمانشاه توسط نیروهای سرکوبگر-حکومتی کشته شدند. سید محمد حسینی براثر ضربات باتوم و تزریق آمپول کشته شد و رامین کرمی با شلیک مستقیم نیروهای سرکوب به قتل رسید.

۲۸ مهر ۱۴۰۱ در ۳۴مین روز از خیزش انقلابی ژن، ژیان، ئازادی به ‌دنبال قتل حکومتی ژینا-مهسا امینی اعتراضات مردمی گسترده شده بود و بیشتر شهرهای کردستان و ایران همچنان صحنه اعتراضات بودند. جمهوری اسلامی از همان روز‌های اول به ‌شدت اعتراضات را سرکوب کرد و از ۲۸ شهریور تا ۲۸ مهر ۱۴۰۱ مرتکب قتل حکومتی ۴۱ نفر از شهروندان کُرد شده بود.

کُردپا به مناسبت سالگرد قتل حکومتی سید محمد حسینی و رامین کرمی نگاهی مختصر به نحوه کشته‌ شدن آنها به دست نیروهای سرکوبگر-حکومتی انداخته است.

سقز/ قتل حکومتی سید محمد حسینی ۲۲ ساله؛

۲۸ مهر ۱۴۰۱،سید محمد حسینی، ۲۲ ساله و اهل سقز در جریان اعتراضات مردمی این شهر بر اثر «ضربات باتوم از پشت سر» و «تزریق آمپول هوا» توسط نیروهای امنیتی-سرکوبگر کشته شد. نهادهای امنیتی تا ماه‌ها با تهدید به «سر به ‌نیست کردن» دیگر فرزندشان و «بدبخت کردن تمام جوانان طایفه» خانواده را مجبور به سکوت درباره قتل حکومتی او کردند.

سید محمد حسینی به‌ دلیل شرکت در اعتراضات خیزش انقلابی ژن، ژیان، ئازادی هدف قتل حکومتی نیروهای امنیتی-سرکوبگر قرار گرفت. او  که به شغل مسافربری مشغول بوده است، شب بیست و هشتم مهرماه ١٤٠١ در پی تماس تلفنی یک مسافر با قیمت بسیار عالی در ساعت یک نصفه شب از منزل خارج می‌شود که در محله “قوخ” سقز نیروهای امنیتی-سرکوبگر با باتوم از پشت وی را مورد ضرب‌ و جرح شدید قرار داده و پس از تزریق آمپول هوا به آقای حسینی او را در داخل ماشینش قرار داده و روز بعد خبر مرگ او را تحت عنوان خودکشی به خانواده‌اش اطلاع می‌دهند.

در ادامه پیکر سید محمد حسینی به بیمارستان و پزشکی قانونی منتقل می‌شود، اما هیچ برگه‌ای به خانواده تحویل داده نشد و حتی مراجعه خانواده به پزشکی قانونی برای دریافت یک جواب مشخص، نتیجه‌ای نداشت. نیروهای امنیتی-سرکوبگر نیز خانواده را تهدید کردند که علت مرگ فرزندشان را خودکشی اعلام کنند. تهدیدات تا جایی پیش رفت که مادر آقای حسینی تهدید شده بود در صورت عدم قبول خواسته‌ نیروهای امنیتی-سرکوبگر پیکر فرزندش را تحویل نخواهند داد و فرزند دیگرش را «سر به نیست» خواهند کرد.

در نهایت پیکر سید محمد حسینی با اعمال تهدیدات شدید به خانواده تحویل داده شد و در تاریکی شب و با حضور نیروهای امنیتی-سرکوبگر و تحمیل فشار و وادار کردن به اینکه خانواده بگویند خودکشی کرده، در غیر این صورت جنازه را تحویل نخواهند داد و کل جوانان طایفه را «بدبخت» خواهند کرد و فرزند دیگرشان نیز «سر به نیست» می‌شود، در آرامستان آیچی سقز به خاک سپرده شد.

ملیحە حسن‌نژاد، مادر سید محمد حسینی که به‌ دلیل قتل حکومتی فرزندش دچار سکته شده بود بعد از ٧ ماە بستری شدن در کما روز یکشنبه ١٨ تیرماە در بیمارستان جان سپرد. بعد از مرگ مادر آقای حسینی بود که قتل حکومتی او فاش شده و کُردپا بر آن شد که تمام جزییات این قتل حکومتی را پیگیری کند.

فشار شدید بر خانواده آقای حسینی، تهدید به «سر به نیست» کردن پسر بزرگ خانواده و «مفقودشدن کل خانواده» منجر به سکوت طولانی مدت خانواده در مورد قتل حکومتی او شده بود.

از دیگر سوم هم نام و نام‌خانوادگی دقیق او با یکی دیگر از جانباختگان سقز، سبب آشکار نشدن این قتل حکومتی تا ماه‌ها شده بود. بیستم مهرماه ١٤٠١، سید محمد حسینی، اهل سقز، در جریان اعتراضات مردمی و هنگامی که به شلیک نیروهای امنیتی به سمت مردم اعتراض می‌کند با سرعت بالا توسط ماشین این ماموران دو بار زیر گرفته می‌شود و جان خود را از دست می‌دهند.

سید محمد حسینی فرزند سید هادی و سیده ملیحه متولد یکم اردیبهشت‌ماه ١٣٧٩ در سقز است. او به شغل مسافربری در ماکسیم مشغول به‌کار بوده است.

در وصف او و در جریان شرکت در خیزش انقلابی ژن، ژیان، ئازادی او را فردی «کاملا فعال»، «نترس» و «شجاع» توصیف کرده‌اند.

اطلاعاتی دیگری مبنی بر اینکه سید محمد حسینی در آن شب بازداشت شده است به کُردپا رسیده که در حال بررسی بیشتر آن است.

سرپل‌ذهاب/ قتل حکومتی رامین کرمی ۳۱ ساله؛

۲۰ مهر ۱۴۰۱، رامین کرمی، ۳۱ ساله، اهل سرپل‌ذهاب و ساکن کرمانشاه، در جریان اعتراضات مردمی کرمانشاه بر اثر شلیک مستقیم نیروهای سرکوبگر-حکومتی به ‌شدت زخمی و جان خود را از دست داد. نهادهای امنیتی خبر جانباختن او را ۲۸ مهر ۱۴۰۱ به خانواده‌اش اعلام کردند.

پیکر این معترض کشته‌شده با حضور نیروهای امنیتی و خانواده‌اش در آرامستان «کل داوود» سرپل ذهاب به خاک سپرده شده بود.

نیروهای امنیتی خانواده این شهروند را تهدید کردند که از مصاحبه با رسانه‌ها خودداری کنند.

رامین کرمی ٣١ سالە، فرزند پرویز، اهل شهرستان سرپل ذهاب و ساکن کرمانشاه بوده است.

کردپا 28 مهر 1402

زندان اوین؛ مجید رضایی به بیمارستان امین آباد منتقل شد

خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه بیست و ششم مهرماه، مجید رضایی، فعال مدنی از زندان اوین به بیمارستان آموزشی درمانی روانپزشکی رازی (امین آباد) منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مجید رضایی، فعال مدنی به مرکز درمانی خارج از زندان منتقل شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی ضمن اعلام این خبر به هرانا گفت: “فریبا فریدونی، همسر آقای رضایی روز چهارشنبه بیست و ششم مهرماه برای ملاقات حضوری به زندان مراجعه کرده بود. اما به وی اعلام کرده بودند او در انفرادی است. امروز جمعه بیست و هشتم مهرماه، به او اعلام کردند که روز چهارشنبه همسرش را به بیمارستان آموزشی درمانی روانپزشکی رازی (امین آباد) منتقل کرده اند.”
به گفته این منبع مطلع، “این اقدام بدون اطلاع قبلی صورت گرفته است. همچنین روز جاری خانم فریدونی به بیمارستان مراجعه کرد که اجازه ملاقات به او داده نشده است. این امر موجب افزایش نگرانی خانواده و بستگان وی شده است.”

مجید رضایی در تاریخ سیزدهم مهرماه، به همراه مسیب رئیسی یگانه و مصطفی رمضان به صورت تنبیهی به سلول‌ های انفرادی زندان اوین منتقل شده بودند.

در تاریخ بیست و چهارم تیرماه، آقای رضایی توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در تهران بازداشت شد. وی ابتدا به زندان تهران بزرگ و چندی بعد به زندان اوین منتقل شد.

مجید رضایی، پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم با تسلیم به رای به ۹ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد. او علاوه بر این به عنوان مجازات تکمیلی به ارائه روزانه ۴ ساعت خدمات عمومی به مدت ۳ ماه، به عنوان پاکبان تحت نظارت حراست شهرداری تهران و شرکت در دوره های مشاوره کنترل هیجان و روان در موسسه روانشناسی ماوای قم به مدت ۸ ساعت، محکوم شد.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۷/۲۸

صدور حکم اعدام برای یک متهم در تهران

خبرگزاری هرانا – یک متهم به قتل توسط دادگاه کیفری تهران به اعدام محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد آنلاین، برای یک متهم در تهران حکم اعدام صادر شد.

در این گزارش آمده است؛ دو سال قبل در پی پیدا شدن جسد یک مرد، این موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت و چندی بعد دو فرد به نام های سعید و محمد بازداشت شدند.

سعید در اعترافات خود عنوان کرد: “مدت‌ها قبل مقتول که اسماعیل نام داشت با خواهرم در شهرستان آشنا شد. آنها با هم رابطه پنهانی داشتند. او خواهرم را اغفال کرد و فراری داد. ما از او شکایت کردیم و حکم جلب هم داشتیم. روز حادثه مادرم با من تماس گرفت و گفت اسماعیل زنگ زده و گفته نازی را به ترمینال جنوب برده، برو و خواهرت را تحویل بگیر. من هم به همراه محمد، پسردایی‌ام، به محل رفتیم. متوجه شدم اسماعیل طلاهای خواهرم را گرفته و نازی را در ترمینال رها کرده است. دست و پای او را با کش موتور بستیم و سوار ماشین کردیم و به کلانتری بردیم. مامور کلانتری او را قبول نکرد و گفت این پرونده به منطقه ما مربوط نمی‌شود. پسردایی‌ام با شوهرخواهرش که پلیس است تماس گرفت. قرار شد ما اسماعیل را تحویل او بدهیم، به سمت کلانتری حرکت کردیم. در ترافیک بودیم که یک‌دفعه اسماعیل دستش را باز و سعی کرد از ماشین پیاده شود. با او درگیر شدم و حین کشمکش، او فرار کرد. یک‌دفعه وسط اتوبان افتاد و بلند نشد. ما با اورژانس هم تماس گرفتیم اما اورژانس هم دیر رسید بعد هم ما از ترس فرار کردیم.”

سپس پرونده متهمان جهت رسیدگی به شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران ارسال شد و پس از مدتی جلسه دادگاه برگزار شد.

سعید متهم ردیف اول بابت اتهام قتل به اعدام محکوم و متهم دیگر به حبس محکوم شد.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۷/۲۸

اجرای حکم اعدام دست‌کم چهار زندانی از جمله دو زندانی بلوچ در زندان‌های ایران

احکام اعدام دو زندانی بلوچ به نام‌های خدابخش سپاهی و محمدعلی وحیدی، همچنین حجت بگ‌رضایی و یک زندانی دیگر با فامیلی کتابی (نام کوچک نامشخص) در زندان‌های مرکزی گنبدکاووس، زاهدان، رشت و زندان قزلحصار اجرا شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز پنج‌شنبه ٢٧ مهر ۱۴۰۲ (١٩ اکتبر ۲۰۲۳)، حکم اعدام محمدعلی وحیدی، ۵۶ ساله و پدر دو فرزند، ساکن کلاله از توابع استان گلستان در زندان مرکزی گنبدکاووس این استان به اجرا در آمده است.

به نوشته حال وش، این زندانی بلوچ، بازنشسته آموزش‌وپرورش گالیکش گلستان بوده و از سال ۱۳۹۷ به اتهام قتل بازداشت و بعدها به اعدام محکوم شده بود.

روز چهارشنبه ٢٦ مهر ماه نیز، حکم اعدام خدابخش سپاهی، ساکن سراوان سیستان و بلوچستان در زندان مرکزی زاهدان اجرا شد.

خدابخش سپاهی ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۱، به اتهام تجاوز به عنف بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود.

ازسویی دیگر، در همان روز چهارشنبه، حکم اعدام حجت بگ‌رضایی، در زندان قزلحصار کرج به اجرا در آمد. او پیشتر به اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی به اعدام محکوم شده بود.

پیش از آن، سحرگاه روز سه‌شنبه ٢۵ مهر ماه، حکم یک زندانی با هویت کتابی (نام کوچک نامشخص) که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان لاکان رشت اجرا شد.

تا زمان تنظیم این گزارش، خبر اعدام این زندانیان در رسانه‌های حکومتی به ویژه رسانه‌های نزدیک به قوه قضاییه اعلان نشده است.

هه‌نگاو؛ جمعه ۲۸ مهر ۱۴۰۲

۱۴۰۲ مهر ۲۸, جمعه

صدور و تایید حکم اعدام در ملاعام برای یک متهم در مشهد

خبرگزاری هرانا – یک متهم به قتل در مشهد توسط دادگاه کیفری یک خراسان رضوی به اعدام در ملاعام محکوم شد. این حکم توسط دیوان عالی کشور تایید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از خراسان، یک متهم در مشهد به اعدام در ملاعام محکوم شد.

بر اساس این گزارش، در مرداد سال ۹۸، سه تن در پارک خطی بولوار امامیه مشهد اقدام به سرقت تلفن همراه یک شهروند به نام امیر اسدی، ۲۱ ساله کردند. در این میان امیر اسدی، با ضربات چاقو یکی از سارقین جان خود را از دست می دهد.

پس از مدتی سه متهم در این خصوص بازداشت و پرونده آنان پس از تکمیل تحقیقات به شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی به ریاست قاضی هادی دنیا دیده و مستشاری قاضی غلامرضا مصطفوی ارسال شد.

پس از برگزاری جلسات دادگاه، قضات «امیرحسین-الف» را به اتهام قتل امیر اسدی به اعدام در ملأ عام، به خاطر شرکت در شروع سرقت مسلحانه مقرون به آزار به تحمل ۱۰ سال زندان و همچنین پرداخت دیه به خاطر صدمات غیر کشنده محکوم کردند. از سوی دیگر دو متهم دیگر این پرونده هر کدام به ۱۰ سال زندان محکوم شدند.

در این گزارش آمده است که این حکم توسط شعبه بیست و نهم دیوان عالی کشور تایید شده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۷/۲۴

سه زندانی از اعدام رهایی یافتند

خبرگزاری هرانا – سه زندانی در استان های لرستان، هرمزگان و تهران که پیشتر در پرونده هایی جداگانه از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند. همچنین، رئیس شورا‌های حل اختلاف استان تهران از رهایی پنجاه زندانی در شش ماه نخست سال، از اعدام در این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، یک زندانی در شهرستان درود واقع در استان لرستان، با رضایت اولیای دم از اعدام رهایی یافت.

رییس دادگستری دورود در این رابطه گفت: “یک زندانی که ده سال پیش به اتهام قتل توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم و این حکم در دیوان عالی کشور تایید شده بود، با تلاش مراجع قضایی و ریش سفیدان و کسب رضایت اولیای دم از اعدام رهایی یافت.”

بیژن سوری افزود: از ابتدی امسال تاکنون با وساطت شوراهای حل اختلاف و رضایت اولیای دم ۶ زندانی محکوم به اعدام به زندگی بازگشتند.

رهایی یک زندانی از اعدام در هرمزگان
به گزارش همشهری آنلاین، یک زندانی در هرمزگان که پیشتر از بابت قتل ۳ مامور نظامی به سه بار اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت از هر سه اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۳۹۸ در پی قتل سه مامور نظامی در پاسگاه دریایی برکه سفلین در بندرلنگه واقع در استان هرمزگان، متهم بازداشت و توسط دادگاه نظامی استان هرمزگان به ۳ بار اعدام محکوم و این حکم توسط دیوان عالی کشور عینا تایید شد.

در روز اجرای حکم، این متهم با تلاش اعضای شورای حل اختلاف زندان و مسئولان قضایی موفق به کسب رضایت از هر سه اولیای دم شده و از مجازات اعدام رهایی یافت.

رهایی یک زندانی از اعدام در تهران
به گزارش اعتماد، یک زندانی در تهران با رضایت اولیای دم از اعدام رهایی یافت.

بر اساس این گزارش، متهم در سال ۱۳۹۹، با انگیزه مالی مرتکب قتل شده بود و پس از بازداشت توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم و حکم وی در دیوان عالی کشور تایید شده بود.

متهم در روز اجرای حکم با ورود اعضای شورای حل اختلاف، مسئولان قضایی و رضایت اولیای دم به زندگی بازگشت.

طی شش ماه نخست سال؛ رهایی ۵۰ زندانی از اعدام در تهران
به گزارش خبرگزاری فارس، ۵۰ زندانی محکوم به اعدام با رضایت اولیای دم از اعدام رهایی یافتند.

غلامرضا مهدوی رئیس شورا‌های حل اختلاف استان تهران گفت: “در شش ماه نخست سال جاری برای ۵۰ نفر از محکومین به اعدام رضایت اخذ شده است.”

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۷/۲۵

 

یک زندانی در زندان زاهدان اعدام شد

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز چهارشنبه بیست و ششم مهرماه، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام تجاوز به عنف به اعدام محکوم شده بود، در زندان زاهدان به اجرا در آمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، سحرگاه امروز چهارشنبه بیست و ششم مهرماه ۱۴۰۲، یک زندانی در زندان زاهدان اعدام شد.

هویت این زندانی، خدابخش، حدودا ۲۷ ساله، اهل و ساکن شهرستان سراوان عنوان شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است، آقای خدابخش در تاریخ دوازدهم مردادماه سال گذشته، از بابت اتهام “تجاوز به عنف” در سراوان بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. روز سه‌ شنبه بیست و پنجم مهرماه وی جهت اجرای حکم اعدام از بند عمومی زندان زاهدان به سلول انفرادی منتقل شد و سحرگاه امروز این حکم به اجرا در آمد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۲ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۳، دستکم ۶۵۹ شهروند از جمله ۱۷ زن و یک کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام هفت نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی تاریخ مذکور ۱۶۴ نفر به اعدام محکوم شده اند، که از این تعداد ۲ نفر به اعدام در ملاعام محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۷/۲۶

یک زندانی در زندان لاکان رشت اعدام شد

خبرگزاری هرانا – سحرگاه روز سه شنبه بیست و پنجم مهرماه، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان لاکان رشت اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز سه شنبه بیست و پنجم مهرماه ۱۴۰۲، یک زندانی در زندان لاکان رشت اعدام شد.

هویت وی (نام کوچک نامشخص) کتابی توسط هرانا احراز شده است.
این زندانی پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۲ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۳، دستکم ۶۵۹ شهروند از جمله ۱۷ زن و یک کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام هفت نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی تاریخ مذکور ۱۶۴ نفر به اعدام محکوم شده اند، که از این تعداد ۲ نفر به اعدام در ملاعام محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۷/۲۶

۱۴۰۲ مهر ۲۷, پنجشنبه

اجرای حکم اعدام دست‌کم دو زندانی در خرم‌آباد

حکم اعدام دست‌کم دو زندانی به نام‌های سجاد مرادی و یاسر گلزردیان که پیشتر از بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان پارسیلون خرم‌آباد اجرا شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه سه‌شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۲ (۱۷ اکتبر ۲۰۲۳)، حکم اعدام دو زندانی به نام‌های یاسر گلزردیان و سجادی مرادی که هر دو پیشتر از بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان مرکزی (پارسیلون) خرم‌آباد اجرا شد.
یاسر گلزردیان اهل کوهدشت از ۶ سال پیش و سجاد مرادی از ۴ سال پیش به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی به اعدام محکوم شده بودند.
این دو زندانی روز گذشته همراه با یک زندانی دیگر جهت اجرای حکم به سلول انفرادی زندان پارسیلون منتقل شده بودند.
خبر اعدام این دو زندانی تا زمان انتشار این خبر در رسانه‌های حکومتی به ویژه رسانه‌های نزدیک به قوه قضاییه اعلان نشده است.

هه‌نگاو؛ سه‌شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۲

اجرای حکم اعدام یک زندانی در زندان مرکزی گرگان

حکم اعدام یک زندانی به نام نادر کرمی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی گرگان اجرا شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه سه‌شنبه ٢۵ مهر ماه ۱۴۰۲ (١٧ اکتبر ۲۰۲۳)، حکم اعدام نادر کرمی، زندانی ٣٢ ساله در زندان مرکزی گرگان، مرکز استان گلستان به اجرا در آمد.

به نوشته سازمان حقوق بشر ایران، نادر کرمی از سه سال پیش به اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده بود.

خبر اعدام‌ این زندانی تا زمان انتشار این گزارش، در رسانه‌های حکومتی و همچنین رسانه‌های وابسته به قوه قضاییه اعلان نشده است.

هه‌نگاو؛ سه‌شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۲

۱۴۰۲ مهر ۲۶, چهارشنبه

یک زندانی در زندان بم اعدام شد

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز سه شنبه هجدهم مهرماه، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان بم به اجرا در آمد.

 

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، امروز سه شنبه هجدهم مهرماه ۱۴۰۲، یک زندانی در زندان بم اعدام شد.

هویت وی حسین علیزاده، حدودا ۳۰ ساله، فرزند اکبر، اهل ایرانشهر و ساکن شهرستان ریگان واقع در استان کرمان عنوان شده است.

در این گزارش به نقل یک منبع مطلع آمده است: “آقای علیزاده حدود ۱۰ سال پیش به اتهام قتل در شهرستان ریگان بازداشت و توسط دادگاه کیفری شهرستان بم به اعدام محکوم شد. وی روز گذشته جهت اجرای حکم اعدام، از بند عمومی زندان بم به قرنطینه این زندان منتقل شده بود”.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۲۳، دستکم ۶۵۹ شهروند از جمله ۱۷ زن و یک کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام هفت نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی تاریخ مذکور ۱۶۴ نفر به اعدام محکوم شده اند، که از این تعداد ۲ نفر به اعدام در ملاعام محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۷/۱۸

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت ابراهیم عوض زاده

خبرگزاری هرانا – ابراهیم عوض زاده، فعال ترک (آذربایجانی) علیرغم گذشت ۹ روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. بی خبری از آخرین وضعیت این شهروند، افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان وی را به همراه داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ابراهیم عوض زاده، فعال ترک (آذربایجانی) کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “علیرغم گذشت ۹ روز از زمان دستگیری و پیگیری های مکرر خانواده وی از مراجع قضایی برای کسب اطلاع از سرنوشت آقای عوض زاده، مسئولین مربوطه کماکان از ارائه پاسخی شفاف در خصوص وضعیت این شهروند خودداری می کنند. این امر موجب نگرانی خانواده و نزدیکان او شده است.”
آقای عوض زاده در تاریخ نهم مهرماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی در منزل شخصی خواهرش واقع در تهران بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۷/۱۸

دیواندره؛ آکو افراسیابی با تودیع وثیقه آزاد شد

خبرگزاری هرانا – روز یکشنبه شانزدهم مهرماه، آکو افراسیابی، شهروند اهل دیواندره با تودیع وثیقه آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، روز یکشنبه شانزدهم مهر ۱۴۰۲، آکو افراسیابی آزاد شد.

بر اساس این گزارش، آزادی آقای افراسیابی با تودیع وثیقه پانصد میلیون تومانی صورت گرفته است.

آکو افراسیابی در تاریخ بیست و نهم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در شهر دیواندره بازداشت شده بود.

از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۲/۰۷/۱۹

۱۴۰۲ مهر ۲۵, سه‌شنبه

زندان پارسیلون خرم آباد؛ سه زندانی جهت اجرای حکم اعدام به سلول های انفرادی منتقل شدند

خبرگزاری هرانا – امروز دوشنبه بیست و چهارم مهرماه، سه زندانی در زندان پارسیلون خرم آباد که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول های انفرادی این زندان منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه بیست و چهارم مهر ۱۴۰۲، سه زندانی در زندان پارسیلون خرم آباد به سلول های انفرادی این زندان منتقل شدند.

انتقال این زندانیان که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم آنها صورت گرفته است.
جزئیات بیشتر در این رابطه اعم از هویت این زندانیان توسط هرانا در دست بررسی است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۲۳، دستکم ۶۵۹ شهروند از جمله ۱۷ زن و یک کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام هفت نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی تاریخ مذکور ۱۶۴ نفر به اعدام محکوم شده اند، که از این تعداد ۲ نفر به اعدام در ملاعام محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۷/۲۴

تمدید قرار بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت وحید سرخ گل در زندان اوین

خبرگزاری هرانا – وحید سرخ گل، شهروند اهل کرمانشاه علیرغم گذشت بیش از دو ماه از زمان بازداشت کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. اخیرا قرار بازداشت آقای سرخ گل به مدت یک ماه دیگر تمدید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وحید سرخ گل، در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بازداشتی به هرانا گفت: “قرار بازداشت آقای سرخ گل به مدت یک ماه دیگر تمدید شد.”
وحید سرخ گل، شهروند اهل کرمانشاه در تاریخ هجدهم مردادماه، پس از حضور در دادسرای عمومی و انقلاب این شهر بازداشت و در تاریخ هفتم شهریورماه به زندان اوین منتقل شد.

اواسط مردادماه امسال، آقای سرخ گل جهت دفاع از اتهامات تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به شعبه سوم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه احضار شده بود.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۷/۲۴

۱۴۰۲ مهر ۲۴, دوشنبه

هیمن شمامی‌زاده، پناهجوی کُرد در جنگل‌های مسیر اروپا بر اثر سرمای شدید جانباخت

هیمن شمامی‌زاده، جوان اهل سردشت در حالی که برای اخذ پناهندگی به صورت پیاده عازم اروپا بود، در جنگل‌های مابین بلاروس و لهستان بر اثر سرمای شدید و ضعف شدید بدنی جان خود را از دست داد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز پنج‌شنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۲ (۱۲ اکتبر ۲۰۲۳)، هیمن شمامی‌زاده، جوان ۳۱ ساله و پناهجوی اهل سردشت در جنگل‌های مرز بلاروس و لهستان در اثر سرمازدگی جان خود را از دست داد.

به گفته گروهی از جوانان پناهجویی که همراه هیمن شمامی‌زاده بوده‌اند، پلیس لهستان و بلاروس با رد تقاضای کمک و انتقال این جوان به مراکز درمانی، از هرگونه اقدامی در این مورد خودداری کرده‌اند.

هه‌نگاو مطلع شده است که هیمن شمامی‌زاده قبل از مرگ از ناحیه یکی از پاهایش دچار شکستگی شده بود.

هه‌نگاو؛ یک‌شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲

قتل زن جوان قربانی کودک‌همسری و ازدواج اجباری در پیرانشهر با انگیزه ناموسی

یک زن جوان اهل پیرانشهر به نام تروسکه عبدالله‌زاده که توامان قربانی کودک‌همسری و ازدواج اجباری بوده، توسط همسر، پدر و پدرشوهر خود با “انگیزه ناموسی” به شکل بسیار فجیعی به قتل رسیده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه شنبه ٢٢ مهر ماه ١٤٠٢ (١٤ اکتبر ٢٠٢٣)، تروسکه عبدالله‌زاده، ٢١ ساله، اهل روستای “کاسه‌کَران” و ساکن پیرانشهر در یورش همزمان پدر، همسر و پدر همسرش به قتل رسید.

به گفته منابع آگاه، این زن جوان که مادر دو فرزند خردسال نیز بوده، پیشتر در سنین زیر ١٨ سال و به اجبار اعضای خانواده وادار به ازدواج با پسرعمویش شده بود.

تروسکه عبدالله‌زاده، ابتدا پس از احساس خطر از پنجره اتاق، خود را به پایین پرتاب کرده بود، اما پدرشوهر (مصطفی )، شوهر (رحمان) و پدرش (حاجی) او را به منزل عمویش “م.ع” برده و در آنجا دست، پا، سر و گردنش و اعضای صورت وی را شکسته و در نهایت با طناب حلق‌آویزش کرده‌اند.

پدر این زن جوان قربانی، پس از کشته‌شدن دخترش، به قتل او با همراهی برادر و برادرزاده خود اذعان کرده و مسئولیت آن را پذیرفته است.

هه‌نگاو؛ یک‌شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲

کشته شدن یک شهروند اقلیم کُردستان با شلیک مستقیم نیروهای مرزی ایران

یک شهروند تبعه اقلیم کُردستان به نام “حمد خدر” در نوار مرزی مشترک ایران، با تیراندازی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران کشته شده و سرنوشت دو تن از همراهان او نیز، نامعلوم است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ظهر یکشنبه ٢٣ مهر ماه ١٤٠٢ (١۵ اکتبر ٢٠٢٣)، حمد خدر، ۶٠ ساله و اهل روستای “رزگه” از توابع شهرستان پشدر استان سلیمانه اقلیم کُردستان، با شلیک مستقیم نیروهای مرزی جمهوری اسلامی ایران کشته شد.

به گفته یک منبع مطلع، این شهروند که به همراه دو تن از همراهان خود برای خریدوفروش دام به ارتفاعات مرزی رفته بودند، مورد هدف شلیک نیروهای جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته‌ بود.

سرنوشت دو تن از همراهان حمد خدر، تا زمان تنظیم این خبر نامعلوم است و تلاش‌ها برای کسب اطلاع از آن‌ها همچنان ادامه دارد. همچنین، خانواده و بستگان محمد خدر نیز، برای تحویل گرفتن جسد او، راهی مناطق مرزی شده‌اند.

هه‌نگاو؛ یک‌شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲

بازداشت و شکنجه آمیار فتح‌الهی، ١۶ ساله در بازدشتگاه اطلاعات قروه

آمیار فتح‌الهی، نوجوان ١۶ ساله با احضار فریبکارانه توسط آموزش وپرورش قروه بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر مورد شکنجه قرار گرفته است.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، قبل‌ازظهر یکشنبه ٢٣ مهر ماه ١٤٠٢ (١۵ اکتبر ٢٠٢٣)، آمیار فتح‌الهی، دانش‌آموز اهل قروه پس از تماس تلفنی یکی از کارمندان آموزش‌وپرورش قروه به نام پدرام حسنی، تحت عنوان “بررسی وضعیت تحصیلی” به این اداره مراجعه کرده و پس از بازداشت و ضرب‌وشتم توسط نیروهای اداره اطلاعات در به بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل شده است.
به گفته یک منبع مطلع، این نوجوان، از حوالی ساعت ۹ تا نزدیک ٣ بعدازظهر در بازداشتگاه اطلاعات قروه بازداشت و به شدت شکنجه شده است.
هه‌نگاو مطلع شده است که، آمیار فتح‌الهی، در بازدشتگاه اطلاعات بر اثر شکنجه جهت اخذ اعتراف اجباری علیه خود، از ناحیه کلیه و کمر دچار آسیب شدید شده است. ماموران به او گفته‌اند که باید اعتراف کند که توسط دایی خود، عارف نادری، فعال سیاسی مقیم خارج کشور برای آنچه “اقدامات تروریستی” عنوان شده، ترغیب و متقاعد شده است.
این نوجوان، پس از چند ساعت بازداشت موقت و شکنجه، با وضعیت بسیار وخیم جسمی و روانی و همچنین ضبط موبایلش آزاد و راهی منزل خانوادگی‌اش شده است.

هه‌نگاو؛ یک‌شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲

۱۴۰۲ مهر ۲۳, یکشنبه

زندان ارومیه؛ چشم چپ ارسلان خودکام بر اثر تزریق “آمپول اشتباه” در معرض نابینایی کامل است

ارسلان خودکام زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه که به بیماری آب مروارید مبتلا شده، پس از مخالفت مسئولان با اعزام به بیمارستان، به بهداری زندان منتقل شده و در آنجا به دلیل تزریق “آمپول اشتباه”، چشم چپش در خطر از دست دادن بینایی کامل قرار گرفته است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، هفته نخست مهر ماه سال جاری، ارسلان خودکام زندانی سیاسی ٤٩ ساله و اهل مهاباد، به علت بیماری آب مروارید به بهداری زندان مرکزی ارومیه انتقال یافته و از آن‌زمان تاکنون، بر اثر تزریق آمپولی ناشناخته، روزبه‌روز وضعیت چشم‌هایش وخیم‌تر می‌شود.
به گفته یک منبع مطلع، مخالفت مسئولام زندان مرکزی ارومیه با اعزام این زندانی به مراکز درمانی خارج زندان و انتقالش به بهداری در حالی بوده که تجهیزات، امکانات و پرسنل این زندان برای رسیدگی به بیماری‌های پیش‌رونده مانند آب مروارید بسیار ناچیز است.
هه‌نگاو از طریق منابع خود مطلع شده است که، ارسلان خودکام، نیاز فوری به عملیات جراحی بر روی چشم خود در بیمارستان دارد و مقامات زندان ارومیه برای اعطای مرخصی به او، وثیقه سنگین ١۵ میلیارد تومانی را تعیین کرده‌اند که تامین آن، عملاً از توان مالی خانواده‌ وی خارج است.
این زندانی سیاسی که تاکنون مدت نزدیک به ۵ سال و ۶ ماه حبس را در زندان سپری کرده، در حال حاضر در بند ١٢ زندان مرکزی ارومیه موسوم به “بند ارشاد” نگهدای می‌شود.
ارسلان خودکام مرداد ماه سال ١٣٩٧، توسط شعبە ٣٢ دادسرای نظامی ارومیە بە اتهام جاسوسی برای حزب دمکرات کردستان ایران، بە اعدام محکوم شد که بعدها با استناد به ماده ۲۰ کمیسیون عفو و بخشودگی با یک درجه تخفیف به حبس ابد کاهش یافت و این حکم روز چهارشنبه ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۰ رسماً به وی ابلاغ شد.
ارسلان خودکام، روز دوشنبە ٣ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ ( ٢٣ آوریل ٢٠١٨) در حالی کە عضو سپاه پاسداران بود و برای ماموریتی بە اشنویە رفتە بود، با اتهام همکاری با حزب دمکرات بازداشت شد.

هه‌نگاو؛ جمعه ۲۱ مهر ۱۴۰۲

۱۴۰۲ مهر ۲۰, پنجشنبه

اجرای مخفیانه حکم اعدام یک زندان بلوچ در زندان تربت حیدریه

 

حکم اعدام یک زندانی بلوچ به نام‌ امام بخش گرگیج که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان مرکزی تربت حیدریه استان خراسان رضوی به طور مخفیانه اجرا شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه یکشنبه ١۶ مهر ماه ۱۴۰۲ (٨ اکتبر ۲۰۲۳)، حکم اعدام امام بخش گرگیج، اهل زاهدان و پدر یک فرزند، بدون حق استفاده از آخرین ملاقات با خانواده در زندان مرکزی شهر تربت حیدریه اجرا شد.
به نوشته حال‌وش، این زندانی چند سال پیش، به اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم‌ شده بود.

حکم اعدام امام بخش گرگیج در حالی اجرا شده که خانواده وی مطلع نبوده و این زندانی بدون حق استفاده از آخرین ملاقات اعدام شده‌ است.

خبر اعدام امام بخش گرگیج تا زمان تنظیم این گزارش در رسانه‌های حکومتی به ویژه رسانه‌های نزدیک به قوه قضاییه اعلان نشده است.

هه‌نگاو؛ چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۲

اجرای حکم اعدام یک زندانی کُرد در زندان مرکزی همدان

حکم اعدام یک زندانی کُرد به نام حسین بهره‌مند، اهل شهر ربط از توابع سردشت، که از بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی همدان اجرا شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه روز چهارشنبه ١٩ مهر ماه ۱۴۰۲ (١١ اکتبر ۲۰۲۳)، حکم اعدام حسین بهره‌مند، زندانی اهل ربط در زندان مرکزی همدان به اجرا در آمد.
به گفته یک منبع مطلع، این زندانی سه سال پیش به اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدر بازداشت و بعد‌ها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود.

تا زمان تنظیم این گزارش، خبر اعدام این زندانی در رسانه‌های حکومتی و رسانه‌های وابسته به قوه قضاییه اعلان نشده است.
با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از ابتدای سال جاری میلادی تا روز دوشنبه ۱۷ مهر ماه، احکام اعدام دست‌کم ۸۳ زندانی کُرد معادل ۱۵.۵٪ از کل موارد زندانیان اعدام‌شده، در زندان‌های ایران، به اجرا در آمده است.

هه‌نگاو؛ چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۲

۱۴۰۲ مهر ۱۹, چهارشنبه

زندان مرکزی بم؛ اجرای حکم اعدام یک زندانی بلوچ

حکم اعدام یک زندانی بلوچ به نام حسین علیزاده، اهل ایرانشهر از توابع سیستان و بلوچستان در زندان مرکزی بم اجرا شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه سه‌شنبه ١٨ مهر ماه ۱۴۰۲ (١٠ اکتبر ۲۰۲۳)، حکم اعدام حسین علیزاده، ٣٠ ساله و ساکن شهر ریگان استان کرمان، در زندان مرکزی بم به اجرا در آمد.

به نوشته مجموعه خبری حال وش، این زندانی ده سال پیش، به اتهام “قتل عمد” بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود.
تا زمان تنظیم این خبر، اجرای حکم اعدام حسین علیزاده، در رسانه‌های حکومتی و به ویژه رسانه‌های وابسته به قوه قضاییه اعلان نشده است.
با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو که همزمان با روز جهانی مبارزه با اعدام منتشر شده، از ابتدای سال جاری میلادی تا روز دوشنبه ۱۷ مهر ماه، احکام اعدام دست‌کم ۱۱۸ زندانی بلوچ، معادل ۲۲٪ کل زندانیان اعدام‌شده و ۸۳ زندانی کُرد معادل ۱۵.۵٪ کل موارد، در زندان‌های ایران، به اجرا در آمده است.

هه‌نگاو؛ سه‌شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۲

فراخوان جلسه ویژه کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی

فراخوان ویژه کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی

فراخوان جلسه ویژه کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی در تاریخ ۱۲ اکتبر ۲۰۲۳ ساعت ۱۹:۰۰ به وقت اروپای مرکزی برگزار می‌گردد.

کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی برگزار می‌کند

از شما فعالین حقوق بشر، آگاهان و همکاران گرامی دعوت می‌شود تا ما را در این جلسه‌ی سخنرانی همراهی فرمائید.

سخنرانی، پرسش و پاسخ، بحث و گفتگو

سخنرانان و موضوع سخنرانی:

مرضیه علی‌کرمی :

تبعیض دولت نسبت به اقوام و ملل ایرانی

پانیذ تراب ‌نژاد :

وضعیت نا بسامان مردم سیستان و بلوچستان

 

تبادل نظر، پرسش و پاسخ در پایان هر بخش

 

بحث آزاد:

حق حیات(آرمیتا گراوند، مهسایی دیگر)

 

زمان : پنجشنبه  ۱۲ اکتبر  ۲۰۲۳ ساعت ۱۹ به‌ وقت اروپای مرکزی

مکان:   ۱. فضای مجازی زووم  

https://zoom.us/j/8057930858?pwd=OTB2U2xEYkd3UlgxRUY5WG43ZlM5dz09

۲ . فضای مجازی یوتیوب

https://youtube.com/channel/UCjDITs1AOEBapWS2enW92Ug

۳ . اپلیکیشن کانون (پخش مستقیم از تلویزیون)

 

مسئول جلسه: رضا شایگان

منشی جلسه: نرگس مباشری‌فر

ضبط صدا و تدوین: کریم ناصری

ادمین ها: غزاله‌السادات ابطحی، محمد اسدی تشریق

 

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی

 

۱۴۰۲ مهر ۱۸, سه‌شنبه

سه شهروند از زندان دهدشت آزاد شدند

خبرگزاری هرانا – امروز دوشنبه هفدهم مهرماه، جابر فروغی، بابک آرمین و داوود حدادی، شهروندان بازداشتی اهل استان کهگلیویه و بویراحمد، با قرار تامین از زندان دهدشت آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه هفدهم مهر ۱۴۰۲، جابر فروغی، بابک آرمین و داوود حدادی از زندان دهدشت آزاد شدند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروندان به هرانا گفت: “آزادی آقایان آرمین و حدادی با تودیع وثیقه و آقای جباری با قرار کفالت صورت گرفته است.”
جابر فروغی و بابک آرمین، شهروندان ساکن دهدشت در تاریخ شانزدهم شهریورماه، به صورت جداگانه توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده بودند.

داوود حدادی نیز همزمان با اولین سالگرد جانباختن مهسا (ژینا) امینی، توسط نیروهای امنیتی در بهمئی بازداشت شده بود

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۷/۱۷

علی غفاریان و هاتف صالحی از زندان اوین آزاد شدند

خبرگزاری هرانا – علی غفاریان، مدیر مسئول پایگاه خبری صراط نیوز و هاتف صالحی فعال رسانه ای امروز دوشنبه هفدهم مهر با قرار تامین از زندان اوین آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از انصاف نیوز، امروز دوشنبه هفدهم مهر ۱۴۰۲، علی غفاریان و هاتف صالحی آزاد شدند.

بر اساس این گزارش، آزادی این شهروندان با قرار تامین و از زندان اوین صورت گرفته است.

علی غفاریان، مدیر مسئول پایگاه خبری صراط نیوز و هاتف صالحی فعال رسانه ای روز یکشنبه نهم مهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.

تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۷/۱۷

تهران؛ یک متهم به اعدام محکوم شد

خبرگزاری هرانا – مردی در تهران که متهم است خواهر زن چهارده ساله خود را مورد آزار جنسی قرار داده، توسط دادگاه کیفری به اعدام محکوم شد. این حکم در دیوان عالی نیز تایید شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد آنلاین، یک متهم به تجاوز در تهران به اعدام محکوم شد.

بر اساس این گزارش، دو سال قبل مرد میانسالی به ماموران پلیس خبر داد که به دخترش تجاوز شده است. او مدارکی به پلیس ارائه داد و  پرونده برای رسیدگی به دادگاه کیفری استان تهران رفت.

این مرد در شکایت خود گفت: من و همسرم به عروسی در شهرستان دعوت شده بودیم. برای اینکه بتوانیم به عروسی برویم دو دختر ۱۴ و هفت ساله‌ام را به دختر بزرگ‌ترم که تازه ازدواج کرده بود سپردیم. وقتی برگشتیم من متوجه شدم دخترم آتوسا وضعیت روحی بسیار بدی دارد. او پرخاشگری و گریه می‌کرد و نمی‌توانست غذا بخورد. دختر ۱۴ ساله‌ام اصلاً شرایط روحی مناسبی نداشت. هر کاری کردم دخترم صحبت نمی‌کرد تا اینکه یک روز همسرم گفت آثار کبودی روی بدن آتوساست. ما آتوسا را مجبور کردیم بگوید چه شده است. او گفت وقتی در خانه خواهرش بوده شوهرخواهرش به او تجاوز کرده است.

دادگاه دختر نوجوان را به پزشکی قانونی معرفی کرد و آثار جراحت و تعرض به او تایید شد. به این ترتیب مجید تحت بازجویی قرار گرفت.

مجید وقتی در دادگاه مدعی شد: آتوسا وقتی به خانه ما آمد خودش خواست که با او رابطه برقرار کنم. او قبلاً برای من فیلم‌هایی از خودش فرستاده بود. ضمن اینکه او قهرمان ورزش‌های رزمی‌ است و اگر می‌خواست می‌توانست مقاومت کند.

متهم درباره آثار جراحت روی بدن دختر نوجوان گفت: آتوسا قصد داشت نیمه‌شب از خانه بیرون برود همسرم مانع او شد اما آتوسا به سمت همسرم که خواهر خودش است حمله کرد و من هم برای اینکه از همسرم دفاع کنم او را زدم.

نهایتا در پایان جلسه دادگاه قضات وارد شور شدند و متهم را به اعدام محکوم کردند.

متهم به رأی صادره اعتراض کرد و دوباره ادعاهای خود را مطرح کرد. این بار دیوان عالی کشور پرونده را بررسی و رأی اعدام را تایید کرد.

به این ترتیب پرونده برای اجرای حکم به دادسرای اجرای احکام فرستاده شد.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۷/۱۷

بازداشت سه شهروند از جمله یک نوجوان در زاهدان بازداشت سه شهروند از جمله یک نوجوان در زاهدان

عبدالله زاروزهی، ۱۷ساله و دو شهروند دیگر بلوچ اهل زاهدان به نام‌های محمود سالارزهی و عبدالعزیز نارویی، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازاشت و به مکان‌های نامعلومی منتقل شدند.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز شنبه ١۵ مهر ماه ۱۴۰۲ (٧ اکتبر ۲۰۲۳)، عبدالله زاروزهی، نوجوان ۱۷ ساله و محمود سالارزهی، ٢۵ ساله در محله کوثر زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

همچنین به گزارش حال وش، روز ٧ مهر ماه، عبدالعزیز نارویی، زندانی سیاسی سابق، ۴۰ ساله و ساکن زاهدان توسط نیروهای وزارت اطلاعات در این شهر بازداشت شده و اطلاعی از سرنوشتش در دسترس نیست.

عبدالعزیز نارویی، پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌هایش بازداشت و متحمل حکم حبس توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران شده است.
تا زمان تنظیم این خبر، از دلایل بازداشت و همچنین اتهامات انتسابی به این شهروندان بلوچ جزئیات دقیقی در دسترس نیست.

هه‌نگاو؛ دوشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۲

بانه؛ یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شد

خبرگزاری هرانا – روز پنجشنبه سیزدهم مهرماه، یک کولبر در پی تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی در مناطق مرزی “هنگه ژال” بانه زخمی شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبر نیوز، روز پنجشنبه سیزدهم مهر ۱۴۰۲، در پی تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی در نوار مرزی “هنگه‌ ژال” بانه یک کولبر زخمی شد.

هویت این کولبر، صفر رستمی، اهل شهر سرپل ذهاب عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، کولبر مذکور با سلاح ساچمه ای توسط نیروهای نظامی مورد هدف قرار گرفته و از ناحیه پشت و کمر زخمی شده است.

کولبری، شغلی کاذب و مشقت بار است که مردم مناطق مرزی در پی فقدان فرصت های شغلی به آن روی می آورند و سالانه ده ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و‌ یا زخمی می شوند.
در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱؛ به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.

به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، در این گزارش قتل ۲۱ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۱۳۳ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است.

لازم به ذکر است که ۲۸ کولبر دیگر نیز به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی مانند سرمازدگی و سقوط از ارتفاع دچار حادثه شدند که از این تعداد ۲۶ کولبر زخمی شدند و ۲ کولبر جان باختند.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۷/۱۶

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در قروه بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – روز شنبه پانزدهم مهرماه، میلاد حیدریان شهروند ساکن قروه توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به یکی از بازداشتگاه‌ های امنیتی در سنندج منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز شنبه پانزدهم مهرماه ۱۴۰۲، یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در قروه بازداشت شد.

هویت وی “میلاد حیدریان، ٢۴ ساله و اهل شهرستان قروه” عنوان شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “بازداشت آقای حیدریان بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابان های این شهر صورت گرفته است. همچنین ماموران پس از بازداشت این شهروند، با ورود به منزل پدری وی، ضمن تفتیش منزل، شماری از لوازم شخصی او را ضبط کردند.”

گفته می شود، این شهروند پس از بازداشت به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی سنندج منتقل شده است.

تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۷/۱۶

زندان کرمان؛ یک زندانی جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد

خبرگزاری هرانا – روز یکشنبه شانزدهم مهرماه، یک زندانی در زندان کرمان که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، جهت اجرای حکم به یکی از سلول های انفرادی این زندان منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، روز یکشنبه شانزدهم مهر ۱۴۰۲، یک زندانی در زندان کرمان به یکی از سلول های انفرادی این زندان منتقل شد.

هویت این زندانی، حیات الله عیدوزهی (براهویی)، ۳۰ ساله، فرزند محمدگل، مجرد، اهل و ساکن زاهدان گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، انتقال این زندانی به سلول انفرادی، جهت اجرای حکم اعدام وی صورت گرفته است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “حیات الله در سال ۱۳۹۷ از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر در کرمان بازداشت و سپس حکم اعدام وی توسط دادگاه انقلاب صادر شد.”

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱ دست کم ۶۱۷ شهروند از جمله ۱۳ زن و ۶ کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با مدت مشابه در سال پیش از آن، بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام دو نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی این تاریخ، ۱۳۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۶ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۷/۱۷

نوسود؛ یک کولبر بر اثر ایست قلبی جان باخت

خبرگزاری هرانا – روز جاری ، یک کولبر در مناطق مرزی نوسود، حین کولبری بر اثر ایست قلبی جان خود را از دست داد. به گزارش خبرگزاری هرانا به ...