۱۴۰۳ دی ۱۰, دوشنبه

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در پیرانشهر بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – روز گذشته، موسی رسولی، شهروند ساکن پیرانشهر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز جمعه ۷ دی ۱۴۰۳، یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

هویت وی، موسی رسولی، فرزند مصطفی، متأهل پدر دو فرزند، اهل روستای خورنج از توابع شهرستان پیرانشهر، گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، آقای رسولی بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی در شهرستان پیرانشهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند، اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۱۰/۰۸

۱۴۰۳ دی ۸, شنبه

تعداد بازداشت شدگان پیرانشهر به دو تن افزایش یافت

خبرگزاری هرانا – با احراز هویت یک شهروند دیگر به نام بهزاد محمودی، تعداد شهروندان بازداشت شده توسط نیروهای امنیتی در پیرانشهر به دو تن افزایش یافت. آرام محمدی از دیگر بازداشت شدگان امروز در پیرانشهر است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، امروز جمعه ۷ دی ۱۴۰۳، دو شهروند در پرانشهر بازداشت شدند.

هویت آنها بهزاد محمودی و آرام محمدی هردو اهل «پسوه» شهرستان پیرانشهر گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، این دو شهروند بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی با توسل به خشونت در منزل شخصی خود بازداشت شده‌اند. ماموران همچنین تلفن همراه آقای محمودی را ضبط کردند.

تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان، اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۱۰/۰۷

بیش از ۲۰ ماه بلاتکلیفی؛ تداوم بازداشت هومان الماسی در زندان شیبان اهواز

خبرگزاری هرانا – هومان الماسی، متهم سیاسی، بیش از ۲۰ ماه است که در زندان شیبان اهواز نگهداری می‌شود. با این حال، پرونده قضایی این متهم سیاسی همچنان در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد و تاکنون دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات وی تشکیل نشده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هومان الماسی همچنان در بازداشت به سر می‌برد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “آقای الماسی بیش از ۶۲۰ روز است که در زندان شیبان اهواز نگهداری می‌شود. وزارت اطلاعات اهواز ضابط پرونده اوست. تاکنون هیچ دادگاهی برای وی تشکیل نشده و امکان آزادی با وثیقه نیز فراهم نشده است.”
هومان الماسی فروردین ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل شد. وی نهایتا بعد از دو ماه، با اتمام مراحل بازجویی به زندان شیبان اهواز منتقل شد.

لازم به ذکر است که او در تاریخ ۲۸ مهرماه در اعتراض به بیش از یک سال بلاتکلیفی خود در زندان شیبان اهواز دست به اعتصاب زده بود. پس از این اقدام، به سلول انفرادی در این زندان منتقل شد و مدتی بعد با وعده مسئولان به اعتصاب خود پایان داد و به بند عمومی بازگردانده شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه آقای الماسی اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۱۰/۰۷

۱۴۰۳ دی ۷, جمعه

اتهام “جاسوسی”؛ فردی در اردبیل توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – سازمان اطلاعات سپاه پاسداران از بازداشت فردی در اردبیل به اتهام “جاسوسی” خبر داد.

هر چند مقابله با امر جاسوسی به عنوان نقض حقوق بشر در نظر گرفته نمی شود ولی با توجه به سابقه دولت ایران در استفاده ابزاری از این عنوان، طرح چنین ادعاهایی بخصوص با روشن نبودن جزئیات و روند دادرسی همواره با دیده تردید نگریسته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، فردی در اردبیل توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد.

در این گزارش بدون اشاره به هویت این فرد، ادعا شده است که شخص مورد نظر، با اقدام به “جاسوسی”، به “تامین نیازمندی سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای همسایه” مبادرت کرده است.

او پس از دستگیری، با تشکیل پرونده در مرجع قضایی مواجه شده است.

از جزئیات دیگر در این رابطه اعم از محل نگهداری و آخرین وضعیت او، اطلاعی در دست نیست.

هر چند مقابله با امر جاسوسی به عنوان نقض حقوق بشر در نظر گرفته نمی شود ولی با توجه به سابقه دولت ایران در استفاده ابزاری از این عنوان، طرح چنین ادعاهایی بخصوص با روشن نبودن جزئیات و روند دادرسی همواره با دیده تردید نگریسته می‌شود.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۱۰/۰۶

۱۴۰۳ دی ۶, پنجشنبه

هاشم امینی با تودیع وثیقه از زندان وکیل‌آباد مشهد آزاد شد

خبرگزاری هرانا – هاشم امینی، شهروند بازداشتی ساکن مشهد، روز گذشته، با تودیع وثیقه از زندان وکیل‎‌آباد مشهد آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هاشم امینی از زندان آزاد شد.

آزادی آقای امینی، روز دوشنبه ۳ دی‌ماه، با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان وکیل‌آباد مشهد صورت گرفته است.
هاشم امینی، روز پنجشنبه ۱ آذرماه، پس از حضور در کلانتری طرق بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد منتقل شد. وی سپس به زندان وکیل آباد مشهد انتقال یافت.

تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

هاشم امینی، شهروند اهل گناباد و ساکن مشهد پیش از این نیز بواسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را دارد.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۱۰/۰۴

۱۴۰۳ دی ۴, سه‌شنبه

علیرغم گذشت نزدیک به ۱۰۰ روز؛ تداوم بازداشت حجت آل محمدی در زندان شیبان اهواز

خبرگزاری هرانا – حجت آل محمدی، شهروند بازداشتی اهل ایذه، بیش از سه ماه است که بازداشت شده و کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز نگهداری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حجت آل محمدی، کماکان در بازداشت به سر می‌برد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند بازداشتی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “آقای آل محمدی نزدیک به ۱۰۰ روز است که به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز نگهداری می‌شود. شرایط روحی او نامساعد است به طوری که در هفته های اخیر چندین بار دچار حمله عصبی شده است. اکنون پرونده حجت در شعبه دو دادسرای ایذه در دست بررسی است. با این حال، تاکنون دادگاهی برای او تشکیل نشده و امکان آزادی با وثیقه نیز فراهم نشده است.”
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، بازپرس پرونده آقای آل محمدی، حمیدرضا هاشمی است.

حجت آل محمدی در تاریخ ۲۶ شهریورماه، توسط چند تن از نیروهای امنیتی در منزل شخصی‌اش در ایذه بازداشت شد و پس از اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز به زندان شیبان منتقل گردید.

این شهروند پیشتر، در تاریخ ۲۳ مردادماه امسال نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مدتی بعد از زندان شیبان اهواز آزاد شده بود. همچنین، او در تاریخ ۲ خرداد ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در شهرستان ایذه بازداشت و سپس به زندان شیبان اهواز منتقل شد.

سرانجام، دادگاه انقلاب او را از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۹ ماه حبس محکوم کرد. حجت آل محمدی در تاریخ ۹ بهمن‌ماه سال گذشته، پس از اتمام دوران محکومیت خود، از زندان شیبان اهواز آزاد شد.

این شهروند ۳۹ ساله، ساکن ایذه و پدر یک فرزند خردسال است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۱۰/۰۳

یک زندانی در زندان کرمانشاه اعدام شد

خبرگراری هرانا – سحرگاه روز شنبه ۱ دی‌ماه، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان کرمانشاه اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز شنبه ۱ دی ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان کرمانشاه به چوبه دار آویخته شد.

هویت این زندانی، حمید مرادیان، اهل فیروزآباد لرستان، توسط هرانا احراز شده است.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آقای مرادیان پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۴، دست کم ۸۱۱ شهروند شامل ۴ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۳.۰۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۱۸۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند که شامل صدور ۳ حکم اعدام در ملاعام است. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگراری هرانا – ۱۴۰۳/۱۰/۰۳

زندان نهاوند؛ دو زندانی جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند

خبرگزاری هرانا – امروز دوشنبه، دو زندانی در زندان نهاوند که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دو زندانی در زندان نهاوند به سلول انفرادی منتقل شدند.

انتقال این زندانیان، طی روز جاری برای اجرای حکم اعدام آنها صورت گرفته است.
آنها پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و سپس توسط دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده بودند.

هرانا جزئیات بیشتر در این رابطه اعم از هویت این زندانیان را در دست بررسی دارد.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۴، دست کم ۸۱۱ شهروند شامل ۴ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۳.۰۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۱۸۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند که شامل صدور ۳ حکم اعدام در ملاعام است. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۱۰/۰۳

۱۴۰۳ دی ۳, دوشنبه

یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان اعدام شد

خبرگزاری هرانا – روز گذشته، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان دستگرد اصفهان اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، روز شنبه ۱ دی ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان دستگرد اصفهان اعدام شد.

هویت این زندانی، آرمان صمدی، حدودا ۳۰ ساله گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، این زندانی حدود چهار سال پیش از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۴، دست کم ۸۱۱ شهروند شامل ۴ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۳.۰۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۱۸۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند که شامل صدور ۳ حکم اعدام در ملاعام است. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۱۰/۰۲

۱۴۰۳ دی ۲, یکشنبه

اجرای حکم حبس؛ حاجی برزه راهی زندان نقده شد

خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه ۲۸ آذرماه، حاجی برزه، شهروند ساکن پیرانشهر جهت تحمل دوران محکومیت خود، بازداشت و به زندان نقده منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، حاجی برزه راهی زندان نقده شد.

بر اساس این گزارش، آقای برزه، روز چهارشنبه ۲۸ آذرماه، جهت تحمل دوران محکومیت خود، بازداشت و به زندان نقده منتقل شده است.

چندی پیش وی توسط مرجع قضایی، به اتهام تبلیغ علیه نظام به پنج ماه حبس و به اتهام نشر اکاذیب به پرداخت ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود.

این شهروند در تاریخ ۱۹ اردیبهشت، بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی در محل کارش بازداشت شد. آقای برزه نهایتا در تاریخ ۷ خردادماه، با تودیع وثیقه به صورت موقت از زندان نقده آزاد شده بود.

حاجی برزه برادر باپیر برزه، زندانی سیاسی محبوس در زندان نقده است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۰۹/۳۰

سراوان؛ یک شهروند در پی تیراندازی بی ضابطه نیروهای نظامی کشته شد

خبرگزاری هرانا – روز گذشته، یک شهروند اهل سراوان در پی تیراندازی بی ضابطه نیروهای نظامی جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳، یک شهروند در شهرستان سراوان بر اثر تیراندازی نیروهای نظامی جان باخت.

هویت وی “نوید ناتوزهی، فرزند خالقداد، متاهل و پدر یک فرزند، اهل اسفندک از توابع بخش مهرگان شهرستان سراوان” گزارش شده است.

در این گزارش آمده است، روز گذشته، نیروهای نظامی در منطقه کهنوک شهرستان سراوان، بدون هشدار قبلی اقدام به تیراندازی مستقیم به سمت خودروی این شهروند کردند. در پی این واقعه آقای ناتوزهی از ناحیه گردن هدف گلوله قرار گرفت و جان خود را از دست داد.

در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.
در طول سال ۱۴۰۲، مجموعا ۵۴۰ شهروند هدف شلیک نیروهای نظامی قرار گرفتند، که از میان آنها ۱۲۹ شهروند جان خود را از دست دادند، که این آمار شامل جان باختن ۲۹ کولبر، ۲۹ سوختبر و ۷۱ شهروند دیگر میشود. ۴۱۱ شهروند نیز به واسطه شلیک بی ضابطه اعضای ارگانهای نظامی مجروح شدند که از این تعداد ۳۵۳ نفر کولبر، ۳۳ شهروند عادی و ۲۵ نفر سوختبر هستند.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۱۰/۰۱

۱۴۰۳ آذر ۳۰, جمعه

گزارشی از بازداشت نازنین الیاسی در مهاباد

خبرگزاری هرانا – روز دوشنبه ۲۶ آذرماه، نازنین الیاسی، شهروند اهل مهاباد، پس از احضار به اداره اطلاعات این شهر بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، نازنین الیاسی بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، بازداشت این شهروند پس از حضور در اداره اطلاعات مهاباد صورت گرفته است.

لازم به ذکر است؛ در روزهای گذشته، دستکم ۱۳ شهروند دیگر به نام های عثمان (شوانه) جهانی‌فر، ایوب رسولی، ریبوار رسولی، رحمان دانا، سیامند سیداحمدی، کمال مسعودی، جلال صدفی، قادر خرامان‌فر، یوسف قال، آرام مبزولە، زانیار سیداحمدی، سالار شمس برهان و عبدالله قوه در مهاباد بازداشت شده اند. از میان این شهروندان، سیامند سیداحمدی، ساکن روستای بیرم از توابع مهاباد، ساعاتی پس از بازداشت، آزاد شد.

در گزارش مذکور آمده است؛ این شهروندان جهت بازجویی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی ارومیه منتقل شده‌اند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۹/۲۹

۱۴۰۳ آذر ۲۹, پنجشنبه

بهزاد خدابنده لو جهت اجرای حکم پرداخت جزای نقدی احضار شد

خبرگزاری هرانا – بهزاد خدابنده لو، فعال ترک (آذربایجانی)، جهت اجرای حکم جزای نقدی به شعبه دوم اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی وانقلاب شهرستان میاندوآب احضار شد. این حکم با مراجعه وی به شعبه مذکور به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر ایران، بهزاد خدا بنده لو جهت اجرای حکم پرداخت جزای نقدی به شعبه اجرای احکام احضار شد.

بر اساس احضاریه ای که روز سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ توسط شعبه دوم اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان میاندوآب صادر و به این شهروند ابلاغ شد، از آقای خدابنده لو خواسته شد تا ظرف ۱۰ روز جهت پرداخت ۶۶ میلیون ریال جزای نقدی در شعبه مذکور حضور یابد. با مراجعه این شهروند به شعبه مذکور، حکم صادره به اجرا درآمده است.
پیشتر در تاریخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۳، آقای خدابنده لو توسط شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو میاندوآب بابت اتهام انتسابی نشر اکاذیب از طریق رایانه، به پرداخت جزای نقدی محکوم شده بود.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی روز ۶ تیر ۱۴۰۳ در دادگاه انقلاب میاندوآب برگزار شد.

آقای خدا بنده لو در تاریخ ۸ اسفند ۱۴۰۲، به دادسرای عمومی و انقلاب میاندوآب احضار شده و چندی بعد جلسه بازپرسی وی در شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب میاندوآب برگزار و او با تودیع وثیقه آزاد شده بود.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۰۹/۲۸

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۲ متهم سیاسی برگزار شد

خبرگزاری هرانا – ساعاتی پیش، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام اعظم آهوقلندر به همراه یک متهم دیگر که هویت وی احراز نشده است، در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو شهرستان فردیس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام اعظم آهوقلندر به همراه یک متهم دیگر برگزار شد.

در جریان این جلسه که امروز چهارشنبه ۲۸ آذرماه، در شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو شهرستان فردیس برگزار شد، خانم آهوقلندر به همراه یک متهم دیگر که هویت وی احراز نشده است، به ظن ساخت وسیله برای ارتکاب جرم، به دفاع از خود پرداختند. تهیه سرم و وسایل پزشکی برای درمان مصدومان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ و ساخت خارک (پنچرکن)، از مصادیق اتهامات مطروحه علیه این دو متهم سیاسی عنوان شده است.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، خانم آهوقلندر در تاریخ ۲۳ آبان ماه، با دریافت ابلاغیه ای به شعبه دادگاه مذکور احضار شده بود.

اعظم آهو قلندر در یک پرونده مشترک به همراه سه متهم دیگر از بابت اتهامات تشکیل و سردستگی گروه مجرمانه با هدف برهم زدن امنیت کشور و عضویت در دسته یا گروه با هدف بر هم زدن امنیت کشور مجموعا به ۱۴ سال و ۱۰ ماه حبس و مجازات های تکمیلی محکوم شدند.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این متهمین سیاسی در تاریخ ۱۹ آبان ۱۴۰۳، در شعبه سوم دادگاه انقلاب شهرستان کرج برگزار شده بود.

این متهمین سیاسی در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۴۰۲، همزمان با اولین سالگرد جان باختن مهسا (ژینا) امینی در منزل شخصی اعظم آهوقلندر بازداشت و پس از مدتی با تودیع وثیقه بصورت موقت آزاد شده بودند.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۹/۲۸

یک شهروند در پی تیراندازی بی‌ضابطه نیروهای انتظامی در خوزستان کشته شد

خبرگزاری هرانا – روز دوشنبه ۲۶ آذرماه، تیراندازی بی ضابطه ماموران انتظامی به سمت خودروی سه متهم در جاده اهواز به ایذه، به کشته شدن یک تن از آنها انجامید.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نقض قوانین بکارگیری سلاح و تیراندازی ماموران انتظامی به سمت خودروی سه متهم به سرقت، به جانباختن یکی از آنها انجامید.

بر اساس اظهارات شاهدان در گفتگو با هرانا، روز دوشنبه ۲۶ آذرماه، خودروی سه نفر که متهم به سرقت بودند، در جاده اهواز به ایذه هدف شلیک ماموران انتظامی قرار گرفت. در پی این اقدام، یکی از این شهروندان با هویت “سپهرام جمشیدی” بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد.
هویت دو شهروند دیگر و وضعیت سلامتی آنان توسط هرانا در دست بررسی است.

در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.
در طول سال ۱۴۰۲، مجموعا ۵۴۰ شهروند هدف شلیک نیروهای نظامی قرار گرفتند، که از میان آنها ۱۲۹ شهروند جان خود را از دست دادند، که این آمار شامل جان باختن ۲۹ کولبر، ۲۹ سوختبر و ۷۱ شهروند دیگر میشود. ۴۱۱ شهروند نیز به واسطه شلیک بی ضابطه اعضای ارگانهای نظامی مجروح شدند که از این تعداد ۳۵۳ نفر کولبر، ۳۳ شهروند عادی و ۲۵ نفر سوختبر هستند.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۰۹/۲۸

تیراندازی بی‌ضابطه نیروهای انتظامی کرج؛ شهروند مجروح در بیمارستان جان باخت

خبرگزاری هرانا – یک شهروند که به ظن حمل کالای قاچاق با خودروی شخصی مورد هدف تیراندازی نیروهای انتظامی کرج قرار گرفته بود، در پی شدت جراحات وارده در یکی از بیمارستان های تهران جان باخت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، تیراندازی نیروهای انتظامی در کرج به کشته شدن یک شهروند منجر شد.

هویت این شهروند دماوند کمانگر، اهل روستای “تفین” از توابع شهر کامیاران گزارش شده است.

براساس این گزارش، روز یکشنبه ۲۵ آذرماه، نیروهای انتظامی شهر کرج، به ظن حمل کالای قاچاق، اتومبیل آقای کمانگر را مورد هدف تیراندازی مستقیم قرار دادند. در نتیجه این تیراندازی بی‌ضابطه آقای کمانگر مورد اصابت سه گلوله قرار گرفت و به بیمارستان منتقل شد. وی شامگاه سه‌شنبه ۲۷ آذرماه در یکی از بیمارستان‌های تهران جان خود را از دست داد.

در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.
در طول سال ۱۴۰۲، مجموعا ۵۴۰ شهروند هدف شلیک نیروهای نظامی قرار گرفتند، که از میان آنها ۱۲۹ شهروند جان خود را از دست دادند، که این آمار شامل جان باختن ۲۹ کولبر، ۲۹ سوختبر و ۷۱ شهروند دیگر میشود. ۴۱۱ شهروند نیز به واسطه شلیک بی ضابطه اعضای ارگانهای نظامی مجروح شدند که از این تعداد ۳۵۳ نفر کولبر، ۳۳ شهروند عادی و ۲۵ نفر سوختبر هستند.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۳/۰۹/۲۸

۱۴۰۳ آذر ۲۷, سه‌شنبه

مهاباد؛ ۴ شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند

خبرگزاری هرانا – روز جاری، سیامند صیداحمدی، کمال مسعودی، جلال صدفی و قادر خرامان‌فر، شهروندان اهل مهاباد توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، امروز یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳، چهار شهروند توسط نیروهای امنیتی در مهاباد بازداشت شدند.

هویت این افراد، سیامند صیداحمدی، کمال مسعودی، جلال صدفی و قادر خرامان‌فر گزارش شده است.

لازم به ذکر است، روز جاری سه شهروند دیگر به نام‌های یوسف قال، آرام مبزولە و زانیار سیداحمدی نیزدر مهاباد بازداشت شدند.

تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

 

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۹/۲۵

۱۴۰۳ آذر ۲۵, یکشنبه

کارزار لغو حکم اعدام پخشان عزیزی با مشارکت ده‌ها فعال مدنی در داخل ایران

در روزهای اخیر  بیش از ٣٠٠ تن از فعالان حقوق زنان، کارگران و معلمان و همچنین بازنشستگان، با به راه انداختن کارزاری خواستار لغو فوری حکم اعدام پخشان عزیزی، زندانی سیاسی كُرد شدند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ده‌ها فعال در حوزه‌های مختلف اجتماعی و صنفی با امضای یک پتیشن بر لزوم لغو حکم اعدام پخشان عزیز تاکید کردند و نوشتند که وی “به جرم فعالیت‌های داوطلبانه و انسان‌دوستانه خود در میان آوارگان جنگ داعش ، دستگیر و به حکم بغی و اعدام محکوم شده است.”

امضاکنندگان با اشاره به اظهارات وکلای پخشان عزیزی مبنی بر “رسیدگی شتابزده” به پرونده او در دیوان عالی کشور، خطر اعدام برای پخشان عزیزی را جدی خواندند.

آن‌ها تاکید کردند: “ما امضاکنندگان این طومار خواهان لغو فوری حکم اعدام پخشان عزیزی هستیم و از همگان می‌خواهیم که برای نجات جان او، هم‌صدا شویم.”

پخشان عزیزی، بیش از ١٥٥ روز اخیر را با محرومیت از دیدار خانواده و وکلایش در زندان اوین سپری کرده است. وی تا اواخر مهرماه از حق برقراری تماس تلفنی، نیز محروم بود.

اخیراً امير رئيسيان و مازيار طاطائى، وکلای پخشان عزیزی از شنیدن “اخبار ناخوشايند” درباره امکان تبرئه از اتهام بغى و مجازات اعدام پخشان عزیزی، خبر و از احتمال شتابزدگی و عدم توجه به مدارک ارائه‌شده، در دیوان عالی خبر دادند.

پخشان عزیزی روز چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ (۱۴ آگوست ۲۰۲۴)، به اتهام بغی به اعدام محکوم شد. او بعدها با گشوده شدن پرونده‌ای دیگر در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین تحت عنوان “آشوب در زندان” مواجه و به ۶ ماه حبس تعزیری نیز محکوم گردید.

قابل ذکر است که، پخشان عزیزی، روز ١٣ مرداد ماه سال گذشته، در شهرک خرازی شهر تهران توسط نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده بود. این روزنامه‌نگار روز ۲۰ آذر ماه ١٤٠٢، از بند ۲۰۹ زندان اوین، موسوم به بازداشتگاه اداره اطلاعات به بند زنان زندان اوین منتقل شده بود.

وی روز ٢۵ آبان ماه ۱۳۸۸، در تجمع اعتراضی دانشجویان کُرد دانشگاه تهران علیه اعدام‌ زندانیان سیاسی در کُردستان، بازداشت و در نهایت، روز ٢٨ اسفند ماه همان سال، پس از ۴ ماه بازداشت با تودیع وثیقه ١٠٠ میلیون تومانی آزاد شد.

پخشان عزیزی بعدها به دلیل فشار و تهدید مداوم نهادهای امنیتی از ایران خارج شد و ضمن تحقیقات پیرامون وضعیت زنان در اقلیم کُردستان عراق و کُردستان سوریه، در راستای بهبود این وضعیت، اقداماتی را در قالب مددکاری اجتماعی به انجام رساند.

هه‌نگاو؛ پنج‌شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

۱۴۰۳ آذر ۲۴, شنبه

یک زندانی در زندان خرم آباد اعدام شد

خبرگزاری هرانا – روز گذشته، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان خرم آباد به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان خرم آباد اعدام شد.

هویت وی، محسن برزگر، توسط هرانا احراز شده است.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آقای برزگر پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و سپس توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۴، دست کم ۸۱۱ شهروند شامل ۴ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۳.۰۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۱۸۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند که شامل صدور ۳ حکم اعدام در ملاعام است. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

یک زندانی در مشهد اعدام شد/ رهایی ۴ زندانی از مجازات مرگ

خبرگزاری هرانا – حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان وکیل آباد مشهد اجرا شد.

همچنین، چهار زندانی در کرمانشاه با رضایت اولیای دم، از چوبه دار رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، چهار زندانی در کرمانشاه از مجازات اعدام رهایی یافتند.

بر اساس این گزارش، چهار زندانی در کرمانشاه که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، امروز پنجشنبه ۲۲ آذر ماه، با حضور معاون قوه قضاییه و میانجیگری بزرگان و ریش سفیدان در پی کسب رضایت اولیای دم از مجازات اعدام نجات یافتند.

یک زندانی در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شد
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، روز پنجشنبه ۱۵ آذرماه، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان وکیل آباد مشهد اجرا شد.

هویت وی، علی خالقی‌ فرقانی، ۲۲ ساله گزارش شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “علی خالقی به اتهام قتل دو نفر در یک نزاع دسته‌جمعی بازداشت شده بود و با اینکه خود او نیز از ناحیه گردن زخمی شده بود، پس از اینکه به صورت سرپایی مداوا شد، او را به بازداشتگاه منتقل کردند و زیر شکنجه مجبورش کردند تا به قتل ناکرده اعتراف کند.”

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۴، دست کم ۸۱۱ شهروند شامل ۴ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۳.۰۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۱۸۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند که شامل صدور ۳ حکم اعدام در ملاعام است. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

پیرانشهر؛ یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شد

خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه ۲۱ آذرماه، یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی شهرستان پیرانشهر زخمی شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳، تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی شهرستان پیرانشهر به زخمی شدن یک کولبر انجامید.

هویت وی، “عبدالله معروفی، اهل روستای گزگسک از توابع پیرانشهر، متاهل و پدر دو فرزند” گزارش شده است.

در این گزارش آمده است؛ نیروهای نظامی بدون هشدار قبلی این کولبر را در ارتفاعات منطقه «سه چومان» در مرز پیرانشهر مورد هدف تیراندازی قرار داده اند. امری که منجر به زخمی شدن آقای معروفی از ناحیه شکم، پا و دست شده است.

این کولبر جهت مداوا به بیمارستان پیرانشهر منتقل شده است.

کولبری، شغلی کاذب و مشقت بار است که مردم مناطق مرزی در پی فقدان فرصت های شغلی به آن روی می آورند و سالانه ده ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و‌ یا زخمی می شوند.
در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲؛ به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.

به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، در این گزارش قتل ۲۹ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۳۵۳ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است.

لازم به ذکر است که ۱۱ کولبر دیگر نیز به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی مانند سرمازدگی و سقوط از ارتفاع دچار حادثه شدند که از این تعداد ۶ کولبر زخمی شدند و ۵ کولبر جان باختند.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

سرنگونی دیکتاتور

 تب تندِ ستم در جان ایران،می کشد پایین

سیاهی را سحر،با چنگ و دندان می کشد پایین


شما که سخت چسبیدی به قدرت،باخبر هستی؟

که ظالم را خدا از تخت آسان می کشد پایین


یکی هر روز سهم دیگران را می کشد بالا

یکی هر شب برای لقمه ای نان می کشد پایین


تمام شیخهای مملکت را خلع منبر کن

به سرعت قیمت تریاک کرمان،می کشد پایین


جناب کدخدا را یکنفر ساکت کند،دارد

خدا را از میان عرش سبحان می کشد پایین


زمان انتخابات است،این ده روز را دریاب

که نرخِ میش بعد از عید قربان می کشد پایین


مبادا پشت سرهنگی به بوقَت دست بگذاری

که می گیرد تو را از پشت فرمان می کشد پایین


تداعی می شود در ذهن من الاکلنگیدن

همین که ارز بالا رفت،تومان می کشد پایین


نمی دانم دقیقا کِی،ولی یکروز این مردم

سرانِ ظلم را از برج هاشان می کشد پایین

بی مسئولیتی

 به هر سو می رویم از هر طرف دیوار می ریزد

تو گویی از زمین و آسمان آوار می ریزد


پدر می رفت تا شب دستِ پر از کار برگردد

چه می دانست در عمق زمین دیوار می ریزد


نمی گریند بر ما چشمهای کور مسئولان

فقط در سوگ لبنان اشکشان بسیار می ریزد


به دریا می زنی آتش می اندازند در کشتی

سر از بازار در می آوری،بازار می ریزد


چنان از مرگ یک انسان به ابرو خم نمی آرند

که گویی بر زمین خاکستر سیگار می ریزد


خدا با مردمان پا برهنه دشمنی دارد

که دائم در مسیر پا پتی ها خار می ریزد


اساس مملکت بر خشتِ کج بود از همان اول

و این دیوار کج،یکروز بالاجبار می ریزد


فراخوان جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در تاریخ ۱۵ دسامبر ۲۰۲۴

فراخوان جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در تاریخ ۱۵ دسامبر ۲۰۲۴ ساعت ۱۵:۰۰ به وقت اروپای مرکزی

۱۴۰۳ آذر ۲۲, پنجشنبه

سه زندانی در زندان زاهدان اعدام شدند

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز، حکم سه زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان زاهدان اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، امروز سه زندانی در زندان زاهدان اعدام شدند.

هویت این زندانیان که هر سه اهل زاهدان هستند، خدابخش قنبرزهی (براهویی)، ۴۰ ساله، فرزند محمد، متأهل و پدر هشت فرزند، امید حسین زایی، ۳۳ ساله، فرزند نورمحمد و پدر یک فرزند و‌ (نام کوچک نامشخص) رخشانی، گزارش شده است.

در این گزارش آمده است، آقایان قنبرزهی و حسین زایی در سال ۱۴۰۱ به صورت جداگانه در زاهدان بازداشت و سپس در پرونده هایی مجزا توسط دادگاه انقلاب این شهر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شدند. این زندانیان صبح روز گذشته جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۴، دست کم ۸۱۱ شهروند شامل ۴ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۳.۰۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۱۸۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند که شامل صدور ۳ حکم اعدام در ملاعام است. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۹/۱۹

رهایی ۳ زندانی از اعدام در سمنان و جیرفت

خبرگزاری هرانا – سه زندانی در سمنان و جیرفت که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار نجات یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، رئیس کل دادگستری سمنان از رهایی دو زندانی از مجازات اعدام در این استان خبر داد.

محمد صادق اکبری در این رابطه گفت: دو زندانی در سمنان که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با تلاش همکاران قضایی و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان، مددکاران، صلح یاران و اعضای شعبه ۳۱ شورای حل اختلاف زندان مرکزی سمنان در پی کسب رضایت اولیای دم از مجازات اعدام نجات یافتند.

وی در ادامه افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون هفت زندانی محکوم به اعدام در استان سمنان با گذشت اولیای دم از چوبه دار نجات یافته اند.

رهایی یک زندانی از اعدام در جیرفت
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، یک زندانی در جیرفت که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت اولیای دم از مجازات مرگ نجات یافت.

هویت وی، امیرحسین همتی، اهل جهاد آباد شهرستان جیرفت گزارش شده است.

بنابر این گزارش، آقای همتی که سه سال پیش از بابت اتهام قتل در شهرستان عنبرآباد بازداشت و توسط دادگاه کیفری به اعدام محکوم شده بود، با اعلام رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۹/۱۹

۱۴۰۳ آذر ۲۰, سه‌شنبه

بوکان؛ سوران یوسفی آزاد شد

خبرگزاری هرانا – سوران یوسفی، شهروند ساکن بوکان

با تودیع وثیقه از بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سوران یوسفی، شهروند بازداشتی ساکن بوکان آزاد شد.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آزادی آقای یوسفی روز جاری با تودیع وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی از بازداشتگاه اداره اطلاعات بوکان صورت گرفته است.
آقای یوسفی در تاریخ چهارشنبه ۱۴ آذر ماه، توسط نیروهای امنیتی، در منزل خود و بدون ارائه حکم قضایی بازداشت شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

‏سوران یوسفی، ۳۶ سالە، متاهل، پدر یک فرزند خردسال و ‏اهل روستای سلامت از توابع بوکان است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۹/۱۸

یک زندانی زن در زنجان اعدام شد

خبرگزاری هرانا – سحرگاه دیروز، حکم یک زندانی زن که پیشتر از

بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان زنجان اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳، یک زندانی در زندان زنجان اعدام شد.

هویت این زندانی، آمنه علیپور، ۳۷ ساله گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، وی سه سال پیش از بابت اتهام قتل همسر خود بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۴، دست کم ۸۱۱ شهروند شامل ۴ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۳.۰۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۱۸۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند که شامل صدور ۳ حکم اعدام در ملاعام است. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۹/۱۸

سلیمان چوپانی به بیش از ۲ سال حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا – سلیمان چوپانی، شهروند بازداشتی

اهل پیرانشهر به تحمل دو سال و هفت ماه حبس محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، سلیمان چوپانی به حبس محکوم شد.

بر اساس این گزارش، آقای چوپانی از بابت اتهامات عضویت در یکی از احزاب مخالف نظام و تبلیغ علیه نظام توسط مرجع قضایی به دو سال و هفت ماه حبس محکوم شده است.

سلیمان چوپانی در تاریخ ۱۵ شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی بازداشت شد.

این شهروند ساکن پیرانشهر پس از اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه به زندان نقده منتقل شده است.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۹/۱۸

عدم رسیدگی پزشکی؛ گزارشی از آخرین وضعیت محمد نوری زاد، زندانی ۷۳ ساله در اوین

خبرگزاری هرانا – محمد نوری زاد، فعال مدنی که دوران محکومیت

خود را در زندان اوین سپری می‌کند، از رسیدگی تخصصی پزشکی محروم است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد نوری زاد از رسیدگی تخصصی پزشکی محروم مانده است.

صفحه منتسب به این زندانی روز شنبه ۱۷ آذرماه، ضمن انتشار یک فایل صوتی از او، اعلام کرد که محمد نوری‌ زاد که در آستانه ۷۳ سالگی قرار دارد، اخیراً دچار حملات قلبی شده و بهداری زندان تنها چند قرص برای او تجویز کرده است. با وجود نیاز مبرم به درمان تخصصی، مسئولان زندان با درخواست‌های مرخصی درمانی وی مخالفت می‌کنند. نوری‌ زاد پیش‌تر به دلیل بیماری‌های قلبی تحت عمل آنژیو قرار گرفته بود.
آقای نوری زاد در تاریخ ۲۰ مرداد ماه ۹۸، در خصوص نامه‌ای که با امضای ۱۴ تن از کنشگران مدنی مبنی بر استعفای آیت الله خامنه‌ای منتشر شده بود و همچنین به دلیل حضور در مقابل ساختمان محل برگزاری دادگاه تجدید نظر کمال جعفری یزدی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. او نهایتا سال ۱۳۹۹ از زندان وکیل آباد مشهد به زندان اوین منتقل شد.

وی در بخش نخست پرونده خود در بهمن ماه ۹۸، توسط شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری از بابت اتهامات “توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی، توهین به مقدسات، توهین به رهبری، تشویش اذهان عمومی، همکاری با رسانه‌های خارجی، شرکت در تجمعات غیرقانونی” به ۱۵ سال حبس، ۳ سال تبعید به ایذه و ۳ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. نهایتا این حکم در فروردین ماه ۹۹، در شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به ۱۵ سال حبس، ۲ سال تبعید به ایذه و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور کاهش یافت.

علاوه براین، محمد نوری زاد اردیبهشت ۹۹ از صدور حکم یک سال زندان دیگر برای خود به دلیل دفاع از حقوق شهروندان بهائی ساکن شهر ایوانکی در استان سمنان توسط دادگاه شهرستان ایوانکی خبر داد.

او مردادماه ۹۹ در بخش دوم پرونده خود توسط دادگاه کیفری دو مشهد به دلیل حضور در مقابل ساختمان محل برگزاری دادگاه تجدید نظر کمال جعفری یزدی، از بابت اتهام “اخلال در نظم عمومی” به ۸ ماه حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و تبعید به طبس و از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. این حکم نهایتا توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.

محمد نوری زاد نهایتا در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۰، در پی موافقت دادستان با توقف اجرای حکم، از زندان اوین آزاد شد، اما در تاریخ ۳ بهمن ۱۴۰۰، جهت تحمل باقیمانده دوران محکومیت خود احضار شده و به زندان اوین بازگشت.

آقای نوری زاد در تیرماه سال جاری، طی یک جلسه دادگاه که به صورت ویدیو کنفرانس و غیابی برگزار شد، بابت پرونده ای که در دوران حبس و به دلیل انتشار یک فایل صوتی علیه وی گشوده شده بود، به پنج سال حبس محکوم شد.

در بهمن ماه سال گذشته، آقای نوری زاد از بابت پرونده ای دیگری که در دوران حبس علیه وی گشوده شد، به شصت و یک ماه حبس دیگر محکوم شده بود.
محمد نوری زاد، در تیرماه سال ۱۴۰۲ در پرونده تشکیل شده دیگر نیز توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به دو سال حبس محکوم شد.
محمد نوری زاد پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت به دلیل فعالیت های مدنی مسالمت آمیز را دارد. وی کارگردان، فیلمنامه‌نویس و روزنامه‌نگار ۷۲ ساله ایرانی است. او از روزنامه‌نگاران تندرو و مذهبی محسوب می‌شد که در سال‌های پایانی دهه هشتاد به صف منتقدان فعال جمهوری اسلامی پیوست و در سال‌های اخیر به جهت فعالیت‌های مدنی و ملاقات با خانواده‌های زندانیان سیاسی بارها بازداشت و حبس شده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۹/۱۸

۱۴۰۳ آذر ۱۷, شنبه

با درخواست آزادی مشروط محسن صادق پور کردمهینی مخالفت شد

خبرگزاری هرانا –  با درخواست آزادی مشروط محسن (کیارش) صادق پور کردمهینی،

زندانی سیاسی که دوران محکومیت پنج سال حبس خود را در زندان اوین سپری می‌کند، مخالفت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محسن (کیارش) صادق پور کردمهینی، زندانی سیاسی همچنان در حال تحمل حبس در زندان اوین است.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، در پی مخالفت ضابط پرونده، با درخواست آزادی مشروط آقای صادق‌پور مخالفت شده است. این درحالی است که این زندانی با احتساب ایام بازداشت، بیش از یک سوم از دوران محکومیت خود را سپری کرده است.
وی پیشتر در اواسط سال ۹۷، توسط ماموران اطلاعات سپاه در تهران بازداشت و سپس به بازداشتگاه قرارگاه ثارالله سپاه در این شهر منتقل شد. او نهایتا در مهرماه همان سال، با تودیع وثیقه آزاد شد.

جلسه بدوی دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروند در تاریخ ۶ بهمن ماه ۱۳۹۷، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شده بود.

آقای صادق پور در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به پنج سال حبس و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال زندان محکوم شد؛ حکم صادره در تاریخ ۲۵ مردادماه به وی ابلاغ شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی پنج سال حبس در خصوص او قابل اجرا خواهد بود.

در نهایت او در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۴۰۱، جهت تحمل دوران محکومیت خود راهی زندان اوین شد و اکنون در بند چهار این زندان نگهداری میشود.

محسن (کیارش) صادق پور کردمهینی، متولد خردادماه ۱۳۶۷، شهروند اهل تهران، سرپرست و نان آور پدر و مادر سالخورده و بیمار خود است. او پیش از اجرای حکم حبس، در زمینه فروشندگی محصولات آرایشی و بهداشتی اشتغال داشت.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۹/۱۶

فراخوان جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

فراخوان جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۲۴ در ساعت ۱۵:۰۰ به وقت اروپای مرکزی

۱۴۰۳ آذر ۱۴, چهارشنبه

اجرای حکم حبس؛ ادریس کارساز راهی زندان اشنویه شد

خبرگزاری هرانا – روز گذشته، ادریس کارساز، شهروند ساکن اشنویه جهت تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، روز یکشنبه ۱۱ آذرماه، ادریس کارساز در اشنویه بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، بازداشت آقای کارساز جهت تحمل دوران محکومیت حبس وی صورت گرفته و او به زندان اشنویه منتقل شده است.
ادریس کارساز اوایل مهرماه امسال توسط دادگاه انقلاب اشنویه از بابت اتهام عضویت و همکاری با یکی از گروه های مخالف نظام به سه سال حبس محکوم شده بود.

در تاریخ ۱۳ تیرماه سال جاری، آقای کارساز توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی در منزل شخصی خود در اشنویه بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده بود. وی نهایتا در تاریخ ۳۰ مردادماه، با تودیع وثیقه از زندان اشنویه آزاد شد.

ادریس کارساز، ۵۵ ساله و شهروند اهل اشنویه است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۹/۱۲

۱۴۰۳ آذر ۱۳, سه‌شنبه

محرومیت کاظم علی‌نژاد از درمان و ملاقات در زندان اوین ادامه دارد

خبرگزاری هرانا – کاظم علی‌نژاد، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین،

علیرغم وعده‌های مکرر مسئولان، همچنان از دریافت رسیدگی پزشکی محروم است و وضعیت جسمانی او نامناسب گزارش شده است. علاوه بر این، او بیش از دو ماه است که از ملاقات با خانواده خود محروم مانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کاظم علی نژاد، زندانی سیاسی کماکان محروم از درمان و ممنوع الملاقات است.

یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “آقای علی‌نژاد که پیش‌تر در اعتراض به انتقال اجباری به زندان قزلحصار کرج اقدام به بریدن رگ دست خود کرده بود، اکنون به دلیل عدم رسیدگی پزشکی و نبود امکانات کافی در بهداری زندان، با بی‌حسی و از کار افتادن سه انگشت دستش مواجه شده است. وی علاوه بر این مشکلات، از بیماری‌های قلبی و دیابت نیز رنج می‌برد که این وضعیت را برای او وخیم‌تر کرده است. با وجود وعده‌های مسئولان زندان برای اعزام او به مراکز درمانی خارج از زندان، تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است. همچنین، او از تاریخ ۶ مهرماه تاکنون از ملاقات با خانواده‌اش محروم مانده است.”
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، کاظم علی نژاد  در بند هفت زندان اوین نگهداری می‌شود.

کاظم علی‌ نژاد بارائلو در تاریخ ۲۹ آبان ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در اسلامشهر بازداشت و حدود یک ماه بعد به زندان اوین منتقل شد.

اواسط دی ماه سال گذشته، آقای علی نژاد در پرونده ای مشترک به همراه ۱۰ متهم سیاسی، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام توهین به مقدسات به پنج سال حبس تعزیری، به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به پنج سال حبس تعزیری و همچنین از بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال زندان محکوم شد. وی همچنین به مجازات های تکمیلی شامل دو سال منع اقامت در استان تهران و سایر استان‌های مجاور، دو سال منع عضویت در گروه ها و دستجات سیاسی و اجتماعی و ضبط گوشی تلفن همراه محکوم شده بود.

در نهایت اردیبهشت ماه سال جاری، آقای علی نژاد توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران از بابت اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد و از بابت اتهاماتی همچون توهین به مقدسات و فعالیت تبلیغی علیه نظام، تبرئه شد.

کاظم علی‌نژاد بارائلو، پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌های خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۹/۱۱

۱۴۰۳ آذر ۱۲, دوشنبه

اجرای حکم اعدام یک زندانی در زندان مرکزی زاهدان

حکم اعدام یک زندانی بلوچ به‌نام احمد شەبخش (خانشینی)،

که پیشتر بابت اتهام “قتل عمد” توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی زاهدان اجرا شد.

براساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، بامداد روز شنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳ (۳۰ نوامبر ۲۰۲۴)، حکم اعدام احمد شەبخش (خانشینی)، ۳۳ ساله اهل زاهدان و پدر دو فرزند در زندان مرکزی این شهر به اجرا درآمد. این زندانی روز پنجشنبه جهت اجرای حکم به سلول انفرادی زندان زاهدان انتقال یافته بود.

به نوشته مجموعه خبری حال‌وش، احمد شه‌بخش پنج سال پیش بابت اتهام “قتل عمد” بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود.

تا زمان تنظیم این گزارش، خبر اعدام این زندانی در رسانه‌های حکومتی بویژه رسانه‌های مرتبط با قوه قضائیه اعلان نشده است.

هەنگاو؛ شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳

۱۴۰۳ آذر ۱۱, یکشنبه

تهران؛ تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت اکبر باقری

خبرگزاری هرانا – اکبر باقری، زندانی سیاسی سابق علیرغم گذشت

سه هفته از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی به‌سر می‌برد. بی خبری از وضعیت آقای باقری به افزایش نگرانی های خانواده وی منجر شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اکبر باقری در بازداشت به‌سر می‌برد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده آقای باقری ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “اکبر در تاریخ ۲۰ آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد و تا امروز پیگیری های مکرر خانواده وی از مراجع قضایی و امنیتی در خصوص سرنوشت او بی نتیجه مانده است. همچنین وی تاکنون هیچ تماسی با خانواده خود نداشته است.”
به گفته این منبع مطلع، “آقای باقری به بیماری‌ های هموگلوبین خون، مشکلات روده، کبد و هموروئید مبتلاست. وی هم اکنون از دسترسی به داروهای خود محروم مانده است. بی خبری از وضعیت سلامت و محل نگهداری اکبر به افزایش نگرانی های خانواده منجر شده است.”
تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه آقای باقری اطلاعی کسب نشده است.

اکبر باقری در سال ۹۶ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی در تابستان ۹۷ توسط شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به ۹ سال حبس محکوم شد. این حکم نهایتا در دادگاه تجدیدنظر نیز عیناً تایید شد. این زندانی سیاسی پس از وقایع زندان اوین در مهر ماه سال ۱۴۰۱، به همراه شماری دیگر به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. او در نهایت در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، به دنبال صدور بخشنامه عفو از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۹/۰۹

حکم اعدام یک زندانی در زندان بهبهان اجرا شد

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه، یک زندانی در زندان بهبهان به چوبه دار آویخته شد. وی پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکو...