۱۴۰۳ شهریور ۱۰, شنبه

مرگ دلخراش دستفروش ۱۹ ساله در پی وقوع یک درگیری مسلحانه در قروه

خبرگزاری هرانا – شب گذشته، یک دستفروش ۱۹ ساله در پی درگیری مسلحانه میان سرنشینان دو خودرو سواری در یکی از میادین شهر قروه، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک دستفروش جوان در پی اصابت گلوله جانباخت.

شامگاه گذشته، دو خودرو سواری در میدان “شهید مدنی” قروه به دلایل نامشخص به صورت مسلحانه با یکدیگر درگیر شدند. در جریان این درگیری، محمد زارعی، ۱۹ ساله، فرزند غلامرضا که در حاشیه این میدان دستفروشی میکرد، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و جان خود را از دست داد.
مراسم گرامیداشت این جوان ساکن قروه، امروز در مسجد النبی این شهر برگزار شده و صبح فردا نیز در همان مکان مجددا برگزار خواهد شد.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۶/۰۸

۱۴۰۳ شهریور ۹, جمعه

تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت احسان فریدی در زندان تبریز

خبرگزاری هرانا – احسان فریدی، دانشجوی دانشکده فنی تبریز علیرغم گذشت بیش از هفتاد روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان تبریز بسر میبرد.

جلسه دادگاه رسیدگی به بخشی از پرونده وی، امروز چهارشنبه، در دادگاه کیفری دو تبریز برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، احسان فریدی کماکان در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “امروز چهارشنبه جلسه دادگاه رسیدگی به بخش دیگری از پرونده آقای فریدی در دادگاه کیفری دو تبریز برگزار شد. همچنین جلسه دادگاه بخش دیگری از پرونده او در تاریخ سیزدهم مردادماه، در دادگاه انقلاب تبریز به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شده بود. احسان فریدی ۷۲ روز است که به صورت بلاتکلیف در زندان تبریز در بازداشت به سر میبرد و تاکنون آزادی موقت وی با وثیقه میسر نشده است.”
این شهروند در تاریخ بیست و نهم خردادماه پس از مراجعه به دادسرای تبریز، بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه آقای فریدی اطلاعی حاصل نشده است.

احسان فریدی، ۲۱ ساله و دانشجوی رشته مهندسی ساخت و تولید در دانشکده فنی تبریز پیشتر در تاریخ هجدهم اسفندماه سال گذشته بازداشت و به زندان تبریز منتقل شده بود. او در نهایت مورخ بیست و هشتم اسفندماه همان سال با تودیع وثیقه آزاد شد.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۶/۰۷

۱۴۰۳ شهریور ۸, پنجشنبه

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام ضیا نبوی برگزار شد

خبرگزاری هرانا – جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام ضیا نبوی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام ضیا نبوی برگزار شد.

مصطفی نیلی وکیل مدافع آقای نبوی با انتشار این خبر اعلام کرد که امروز چهارشنبه ٧ شهریور، جلسه اول دادگاه ضیا نبوی به اتهام نشر اکاذیب تشکیل شد. این پرونده در پی شکایت زندان اوین از ایشان به دلیل انتشار متنی در مورد وجود ساس در بند ٨ زندان تشکیل شده است. جلسه دادگاه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد و آقای نبوی دفاعیات خود را انجام دادند.
این وکیل دادگستری افزود: “اینجانب و آقای امیر رئیسیان به عنوان وکلای ایشان تقاضا کردیم تا ادامه رسیدگی در جلسه بعد به صورت حضوری برگزار شود تا وی بتواند مستندات خود را تقدیم دادگاه کند و در این فاصله قاضی محترم دادگاه شخصا از بند ٨ زندان جهت بررسی صدق ادعای موکل بازدید کند که مورد موافقت قرار گرفت.”

پیشتر امیر رئیسیان از ارجاع پرونده آقای نبوی با قرار جلب دادرسی به شعبه ۱۲۰۷ دادگاه کیفری و برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به این پرونده در شعبه قضایی مذکور خبر داده بود.

ضیا نبوی در اردیبهشت ماه سال جاری با نگارش نامه ای به جولان حشره ساس در بند هشتم زندان اوین پرداخته بود.

سپس این زندانی سیاسی در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه، به صورت تنبیهی به سلول انفرادی منتقل شد و در نهایت یک هفته بعد یعنی در تاریخ ۵ خردادماه، به بند هشت زندان اوین بازگردانده شد.

آقای نبوی در مردادماه ۱۴۰۲، توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. حکم صادره چندی بعد در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. این پرونده در پی اعتراض او به مسمومیت سریالی دانش‌ آموزان مدارس علیه آقای نبوی گشوده شد.

وی در تاریخ هجدهم فروردین ماه امسال، پس از مراجعه به شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت یک سال حبس خود به زندان اوین منتقل شد.

آقای نبوی نیز پیشتر به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و برخورد های قضایی را داشته است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۶/۰۷

کرمان؛ یک زندانی از اعدام رهایی یافت

خبرگزاری هرانا – یک زندانی در کرمان که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، یک زندانی در کرمان از مجازات اعدام رهایی یافت.

معاون حل اختلاف استان کرمان در این خصوص گفت: با تلاش اعضای شورای حل اختلاف شعبه ۴۰ ویژه زندان کرمان و برگزاری چندین جلسه سازش، یک متهم به اعدام با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار نجات یافت.

محمدامیر ابراهیمی افزود: این زندانی که در سال ۱۳۹۹ از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود با کسب رضایت اولیای دم از مجازات اعدام رهایی یافت.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۳/۰۶/۰۷

گزارشی از قتل یک مرد با انگیزه ناموسی در تهران

خبرگزاری هرانا – فروردین ماه سال جاری، یک مرد در تهران با انگیزه ناموسی با سلاح سرد به قتل رسید. متهم پس از بازداشت دلیل این اقدام را ارتباط مقتول با خواهرش عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از همشهری، یک مردی در تهران با انگیزه ناموسی به قتل رسید.

در این گزارش آمده است: فروردین ماه سال جاری، وقوع یک درگیری در یکی از خیابانهای شرق تهران به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اعلام شد. پس از حضور ماموران در محل حادثه و بررسی های ابتدایی مشخص شد که مرد جوانی به نام کریم با ضربات چاقو از ناحیه سینه مجروح و سپس به بیمارستان منتقل شده، اما پس از ساعاتی به دلیل شدت جراحات وارده جان باخته است.

ماموران پس از تحقیقات عامل قتل را شناسایی و بازداشت کردند. متهم به نام هاشم در بازجویی ها انگیزه این اقدام را اختلاف بر سر مسائل ناموسی عنوان کرد. سپس کیفرخواست متهم از بابت اتهام قتل عمد صادر و به شعبه ۱۱ دادگاه کیفری ارسال شد.

متهم در جلسات دادگاه رسیدگی به این پرونده، در دفاعیات خود گفت: من قصد کشتن کریم را نداشتم. من با شوهر دختر عمه خود به دلیل اینکه وی در فضای مجازی مرا مورد تمسخر قرار داده بود، اختلاف داشتم. اما از حدود یک ماه قبل از این اتفاق متوجه شدم که کریم دوست سعید شوهر دختر عمه من است که در فضای مجازی به خواهرم مریم پیام‌های نامربوط داده و خواسته با او ارتباط برقرار کند. به محض اینکه متوجه شدم به کریم زنگ زدم و با یکدیگر درگیری لفظی پیدا کردیم. بعد هم از او خواستم دست از سر خواهرم بردارد.

متهم روز حادثه را اینگونه تشریح کرد: برای رفع کدورت با سعید به منزل دخترعمه خود رفته بود. اما مجدد با هم درگیر شدیم. پس از اینکه قصد خروج از خانه را داشتم کریم به آنجا آمد و از آنجا که از او به دلیل اینکه به خواهرم پیام داده بود دلگیر بودم از او خواستم در مورد این پیامها توضیح دهد. اما کریم به من حمله کرد و من هم برای دفاع از خود او را با چاقو زدم و از محل فرار کردم. من رفته بودم تا اختلافم با سعید را حل کنم. اگر کریم نمی‌آمد، این اتفاق نمی‌افتاد. باور کنید قصدم این نبود که او را به قتل برسانم.

در پایان جلسه دادگاه قضات برای صدور رأی وارد شور شدند.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۶/۰۷

چهار زندانی در زندان تبریز اعدام شدند

خبرگزاری هرانا – سحرگاه دوشنبه پنجم شهریورماه، حکم چهار زندانی از جمله دو تبعه افغانستان و یک تبعه عراق که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر و قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان تبریز به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه دوشنبه پنجم شهریور ۱۴۰۳، چهار زندانی در زندان تبریز اعدام شدند.

هویت این زندانیان، شاپور حسینی، اهل تبریز، محب‌الله (نام خانوادگی نامشخص)، ۳۲ ساله و تبعه کشور افغانستان، مشرف (نام خانوادگی نامشخص)، ۲۷ ساله و تبعه کشور افغانستان و عیرفان عبدالعزیزی، اهل شهر کرکوک در عراق گزارش شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: شاپور حسینی دو سال پیش به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شد. محب‌الله و مشرف نیز از دو سال پیش در یک پرونده مشترک به اتهام حمل مسلحانه مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شدند. همچنین عیرفان عبدالعزیز از سه سال پیش به اتهام قتل عمد نگهبان یک کارخانه سیمان بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۲، دست کم ۷۶۷ شهروند از جمله ۲۱ زن و ۲ کودک-مجرم اعدام شدند. از این میزان حکم ۷ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین طی این تاریخ، ۱۷۲ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۵ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۴۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۶/۰۷

۱۴۰۳ شهریور ۷, چهارشنبه

محرومیت یک زندانی از درمان در زندان زابل

خبرگزاری هرانا – محمود دهمرده، زندانی محکوم به اعدام از بابت اتهام قتل، علیرغم حال نامساعد جسمانی از رسیدگی مناسب پزشکی در زندان زابل محروم مانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، یک زندانی محکوم به اعدام در زندان زابل از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است.

این زندانی که هویت وی «محمود دهمرده، ۴۱ ساله، فرزند محمدنور، متاهل، پدر پنج فرزند، اهل زابل و ساکن زاهدان» گزارش شده است، از فرورفتگی استخوان در قسمت کتف چپ و بیماری دیابت رنج میبرد. او علیرغم حال نامساعد جسمی، از رسیدگی مناسب پزشکى محروم مانده است.

درخواست های مکرر خانواده این زندانی برای اعزام آقای دهمرده به مرخصی استعلاجی و یا انتقال به مراکز درمانی خارج از زندان، همواره با مخالفت مسئولان زندان زابل مواجه شده است.

بر اساس این گزارش، آقای دهمرده در تاریخ ۱ دی‌ماه ۱۳۹۹، توسط ماموران اداره آگاهی زاهدان به اتهام قتل بازداشت و پس از شش ماه، از بازداشتگاه اداره آگاهى این شهر به زندان زابل منتقل شد.

او نهایتا با حکم دادگاه کیفری زابل از بابت اتهام مذکور به اعدام محکوم شد.

طبق آیین‌نامه سازمان زندان‌ها، تمامی زندانیان اعم از زندانیانی که به جرائم خشن محکوم شده‌اند، حق دارند از خدمات درمانی و مراقبت‌های پزشکی بهره‌مند شوند. این آیین‌نامه تصریح می‌کند که زندانیان باید به طور مرتب تحت معاینه پزشکی قرار گیرند و در صورت نیاز به درمان فوری، به بیمارستان‌های تخصصی منتقل شوند. اما در عمل، گزارش‌های متعدد نشان می‌دهند که این حق اساسی در بسیاری از موارد از زندانیان سلب میشود.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۶/۰۶

۱۴۰۳ شهریور ۶, سه‌شنبه

زندان شیبان؛ گزارشی از آخرین وضعیت رضا عرب‌پور

رضا عرب‌پور، متهم سیاسی و از بازداشت‌شدگان جنبش “ژن، ژیان، ئازادی”، کماکان با بلاتکلیفی کامل در زندان شیبان اهواز به سر می‌برد.

او همراه با هفت متهم دیگر در پرونده‌ای مشترک با اتهامات امنیتی مواجه شده بودند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، رضا عرب‌پور، متهم سیاسی اهل ایذه استان خوزستان نزدیک به ٢٢ ماه اخیر را با بلاتکلیفی در بازداشت سپری کرده است.رضا عرب‌پور، پیش از این با اتهاماتی از قبیل “محاربه، افساد فی الارض، تشکیل گروه باغی” مواجه شده بود.

اوایل تیرماه سال جاری، جلسه رسیدگی به اتهامات رضا عرب‌پور و سایر متهمان پرونده در شعبه ٤ دادگاه انقلاب اهواز برگزار شد و این شهروندان در انتظار ابلاغ حکم این دادگاه هستند.

تاکنون از میان هم‌پرونده‌های رضا عرب‌پور، هریک از محسن احمدپور، بهروز سلحشور، بهمن بهمنی، وحید عباسی، اسماعیل موسوی نظری و رسول بداقی در زمستان سال گذشته با تودیع وثیقه و به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان شیبان آزاد شدند.

به گفته منابع مطلع، این شهروندان اهل ایذه، پس از بازداشت در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسدارن متحمل فشار سنگین جسمی و روانی قرار گرفتند.

قابل ذکر است که، رضا عرب‌پور، صادق قاسمی، محسن احمدپور، بهروز سلحشور، بهمن بهمنی، وحید عباسی، اسماعیل موسوی نظری و رسول بداقی در میانه آبان ماه ١٤٠١، طی جنبش “ژن، ژیان، ئازادی” بازداشت و چندی بعد به زندان شیبان اهواز منتقل شدند.

هه‌نگاو؛ دوشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۳

صدای زندانیان باشیم، شریفه محمدی، فعال مدنی و زندانی سیاسی

صدای زندانیان باشیم، شریفه محمدی، فعال مدنی و زندانی سیاسی

کلیپ‌های بیشتر در این زمینه:

به دلیل اطلاع رسانی از وجود ساس در زندان؛ برای ضیا نبوی پرونده قضایی تشکیل شد

خبرگزاری هرانا – ضیا نبوی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، با گشایش پرونده جدیدی علیه خود مواجه شده است.

این پرونده قضایی در ارتباط با اطلاع رسانی این زندانی در خصوص وجود حشره ساس در بند هشتم زندان اوین تشکیل شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شرق، ضیا نبوی، زندانی سیاسی با گشایش پرونده جدیدی علیه خود مواجه شده است.

امیر رئیسیان، وکیل مدافع آقای نبوی در این خصوص گفت: در پی انتشار یادداشت ضیا نبوی درباره وجود حشره ساس در زندان اوین وی به شعبه هفتم بازپرسی احضار شد و از بابت اتهام نشر اکاذیب مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

این وکیل دادگستری افزود: سپس پرونده آقای نبوی با قرار جلب دادرسی به شعبه ۱۲۰۷ دادگاه کیفری ارجاع شد. جلسه دادگاه رسیدگی به این پرونده در تاریخ ۷ شهریور ماه ۱۴۰۳، در شعبه مذکور برگزار خواهد شد.

ضیا نبوی در اردیبهشت ماه سال جاری با نگارش نامه ای به جولان حشره ساس در بند هشتم زندان اوین پرداخته بود.

سپس این زندانی سیاسی در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه، به صورت تنبیهی به سلول انفرادی منتقل شد و در نهایت یک هفته بعد یعنی در تاریخ ۵ خردادماه، به بند هشت زندان اوین بازگردانده شد.

آقای نبوی در مردادماه ۱۴۰۲، توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. حکم صادره چندی بعد در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.  این پرونده در پی اعتراض او به مسمومیت سریالی دانش‌ آموزان مدارس علیه آقای نبوی گشوده شد.

وی در تاریخ هجدهم فروردین ماه امسال، پس از مراجعه به شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت یک سال حبس خود به زندان اوین منتقل شد.

آقای نبوی نیز پیشتر به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و برخورد های قضایی را داشته است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۶/۰۵

۱۴۰۳ شهریور ۵, دوشنبه

همزمان با سالگرد اعدام های ۶۷؛ ممانعت از ورود خانواده ها به گورستان خاوران

خبرگزاری هرانا – روز جمعه دوم شهریورماه، همزمان با سالگرد اعدام دسته جمعی زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷، نیروهای امنیتی از ورود خانواده های بازماندگان به گورستان خاوران جلوگیری کردند.

ممانعت از ورود از خانواده های زندانیان اعدام شده به این گورستان مسبوق به سابقه است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز جمعه دوم شهریورماه ۱۴۰۳، از ورود بازماندگان اعدام شدگان تابستان ۶۷ به گورستان خاوران جلوگیری شد.

براساس اطلاعات دریافتی هرانا، روز جمعه هنگامی که خانواده ها قصد داشتند برای گلباران مزار عزیزانشان وارد گورستان خاوران شوند، با ممانعت نیروهای امنیتی مواجه شدند. نهایتا خانواده‌های بازماندگان ناچار به گذاشتن گل‌ ها و عکس‌ های عزیزان خود پشت درهای بسته گورستان شدند.
تصاویری در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که نشان میدهد ماموران به سرعت گل ها و عکس ها را از پشت درهای بسته جمع‌آوری کرده‌اند.

تلاش برای جلوگیری از ورود خانواده اعدام شدگان ۶۷ به گورستان خاوران و یا تعقیب قضایی آنها توسط نهادهای امنیتی، امری مسوبق به سابقه است.

طی سال های اخیر نیز در ادامه افزایش فشار بر شهروندان بهائی ایران، مسئولان بهشت زهرای تهران، از دفن درگذشتگان شهروندان بهائی در آرامستان بهائیان تهران (گلستان جاوید) جلوگیری کردند. مسئولان بهشت زهرا به شهروندان بهائی تهران گفته بودند که جهت دفن درگذشتگان خود باید از محل گورهای دسته جمعی که در جریان اعدام های گسترده بین سال های ۱۳۶۰ الی ۱۳۶۷ در بخشی از آرامستان خاوران به صورت بی نام و نشان ایجاد شده استفاده کنند. همچنین طی ماه های اخیر مسئولان بهشت زهرا بدون اجازه خانواده ها اقدام به دفن اجباری متوفیان بهائی در بخشی از آرامستان خاوران کردند.

احتمال می رود این اقدام مسئولان در ممانعت از دفن درگذشتگان بهائی در گلستان جاوید و پیشنهاد دفن اموات بر روی قبور دسته جمعی کشتارهای دهه ۶۰ تلاشی دیگر از سوی نهادهای امنیتی برای از میان بردن بخشی از اسناد این جنایت باشد.

پس از انقلاب سال ۵۷ و به خصوص در حد فاصل سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۷ هزاران زندانی سیاسی و عقیدتی در ایران به صورت فراقانونی اعدام و در اماکن بی نام و نشانی دفن شدند. شماری نیز در آرامستان‌های شناخته شده دفن شدند اما بازماندگان حق گذاشتن سنگ قبر و یا نشانی بر مزار آنها را نداشتند. تلاش برای شناسایی این مکانها به مثابه حفظ سندی از جنایت علیه بشریت به هدف دادخواهی و مجازات آمرین و عاملین واقعه دارای اهمیت است. علیرغم گذشت چند دهه از زمان وقوع این قتل عام ها، نه تنها هنوز محل دفن بسیاری از قربانیان مشخص نشده بلکه تلاش‌های متعددی توسط نهادهای امنیتی برای از بین بردن این قبیل اماکن که حکم اسناد جنایت علیه بشریت دارند، مشاهده شده است.

خبرگزاری هرانا ۱۴۰۳/۰۶/۰۳

۱۴۰۳ شهریور ۴, یکشنبه

مهاباد؛ بازداشت سلیمان سالک شهروند ٧٣ سالە جهت اجرای حکم حبس

سلیمان سالک شهروند ٧٣ سالە، ساکن مهاباد، جهت اجرای حکم حبس بازداشت و بە زندان مهاباد منتقل شدە است.

بر اساس گزارش رسیدە بە سازمان حقوق بشری هەنگاو،  روز شنبە ۳ شهریور ١٤٠٣ (٢٤ آگوست ٢٠٢٤)  سلیمان سالک ٧٣ سالە و اهل بوکان و ساکن مهاباد، پس از احضار بە دادسرای عمومی و دادگاه انقلاب مهاباد، بازداشت و بە زندان مرکزی مهاباد منتقل شد.

هەنگاو پیشتر در گزارشی اعلام کردە بود، در اردیبهشت ماه سال ١٤٠٣،سلیمان سالک، توسط شعبە ١٠٢ دادگاه کیفری دو پیرانشهر بە ریاست قاضی “مجید امیرمحمدی” بە اتهام همکاری با حزب دمکرات کُردستان ایران از طریق”حمل و نگهداری اسلحە” بە ١٠ سال حبس و بە اتهام عضویت در این حزب  بە یک سال حبس تعزیری محکوم شدە است.

حکم مذکور پس از درخواست تسلیم به رای توسط آقای سالک و اعمال ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری تغیر پیدا کرد.

سلیمان سالک روز سه‌شنبه ۷ تیر ۱۴۰۱ توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدە بود. وی پس از یک ماه بازداشت با قرار وثیقە آزاد شد

قابل ذکر است که، سلیمان سالک بار دیگر،روز پنج‌شنبه ۲۷ مرداد همان سال، پس از احضار به دادگاه پیرانشهر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجویی و انتقال بە زندان نقدە با قرار وثیقه آزاد شد.

هەنگاو؛ شنبە ٣ شهریور  ١٤٠٣

خاش؛ کشته شدن یک شهروند بلوچ با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی

یک شهروند بلوچ با هویت طاهر جمالزهی، در خاش از توابع استان سیستان و بلوچستان با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی ایران جانباخت.

براساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز چهارشنبه ٣١ مردادماە(٢١ آگوست ٢٠٢٤)، طاهر جمالزهی، حدودا پنجاه ساله و اهل خاش از توابع استان سیستان و بلوچستان با شلیک مستقیم  نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران جانش را از دست داد.

بە گفتە منابع مطلع، طاهر جمالزهی اهل و ساکن شهرستان خاش متاهل و پدر دو فرزند می باشد.

به نوشته مجموعه خبری حال وش، نیروهای ستاد مبارزه با مواد مخدر در حین تعقیب یک خودرو در روستای توحید‌آباد منطقه گرنچن واقع شهرستان خاش به سمت آن تیراندازی کردند که در نتیجه، دست‌فروش کنار جاده‌ای به نام آقای جمالزهی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و جانش را از دست داده است.

هەنگاو؛ شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۳

برنامه شماره ۶۳۱ رادیو هفتگی اینترنتی بشریت کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

برنامه شماره ۶۳۱ رادیو هفتگی اینترنتی بشریت کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

فراخوان جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۵ آگوست ۲۰۲۴

فراخوان جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۵ آگوست ۲۰۲۴ در ساعت ۱۵:۰۰ به وقت اروپای مرکزی

۱۴۰۳ شهریور ۳, شنبه

گزارش تحلیلی قتل‌های قانونی، مرداد ۱۴۰۳

گزارش تحلیلی قتل‌های قانونی، مرداد ۱۴۰۳

گزارش و نمودار از: فرشاد اعرابی و نسرین جهانی گلشیخ

یادآوری: با توجه به سانسور خبری حاکم بر رسانه‌های ایران، آنچه در پی می‌آید گزارشی است کوتاه و فشرده از نقض حقوق جامعه ایران در محدوده اعدام شهروندان طی دوره زمان یک ماه گذشته که نمی‌تواند بازتاب ‌دهنده کامل قتل دولتی باشد.

متأسفانه برغم تمام تلاش‌هایی که از جانب فعالین و نهادهای حقوق بشری صورت می‌گیرد، صدور و اجرای حکم اعدام که یکی از مهمترین موارد نقض حقوق بشر ایرانیان بشمار می‌رود، کماکان پا برجاست و هیچگونه آمار دقیقی نیز از تعداد آنان وجود ندارد، لاجرم ما در این گزارش مواردی که خبرگزاری‌های مورد تأیید دولت ایران منتشر کرده‌اند را به ۳ گروه «اخبار، صدور و اجرای حکم اعدام» تقسیم‌بندی نموده‌ایم که نمی‌تواند در برگیرنده تمام اعدام‌های گسترده‌ای باشد که هر روزه و بصورت پیدا و پنهان در جمهوری اسلامی ایران اجرا می‌شود، گفتنی است بیش از ۷۵ درصد اعدام‌ها بصورت مخفیانه اجرا شده و توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند و یا اعدام با اتهاماتی واهی و یا بدون وجود مدرک و یا دلایل کافی که با استناد به حکم «قَسامه» در فقه اسلامی و حقوق کیفری ایران وجود دارد، یعنی نقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر.

نمونه: در اکتبر ۲۰۱۷ حکم اعدام «مجتبی غیاثوند» بر اساس «قَسامه» در کرج اجرا شد و در فوریه ۲۰۱۸ نیز با استناد به این بند از فقه اسلامی حکم مرگ دولتی برای صالح شریعتی ۱۶ ساله صادر شده است.

قَسامه: براساس عدم اطمینان قاضی نسبت به مجرم بودن متهم و فقط بر اساس حداکثر ۵۰ سوگند از جانب وابستگان شاکی انجام و صادر می‌گردد و برای تسهیل در قتل نوع بشر ۱۰ نفر نیز می‌توانند هریک ۵ مرتبه سوگند یاد کنند و یا …

قتل‌های قانونی مرداد ماه ۱۴۰۳ توسط دولت جمهوری اسلامی ایران

اخبار اعدامیان:

سه فعال مذهبی کُرد و اهل بوکان به نام‌های سلیمان ادهمی، حسین خسروی و هیوا نوری که زمستان گذشته توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شده‌اند، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به “بغی” متهم شده و احتمال صدور احکام سنگین از جمله حکم اعدام برای آنها بالقوه است. آنها توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب ارومیه با اتهام‌هایی نظیر “بغی”، عضویت در گروه تندرو اسلامی انصارالسنه” و “تبلیغ علیه نظام” متهم شده‌اند.هه نگاو 7 مرداد

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به همراه ۳۰ سازمان‌ مدافع حقوق بشر دیگر، با نگارش بیانیه‌ ای مشترک صدور حکم اعدام علیه شریفه محمدی فعال کارگری را محکوم کرده و خواهان لغو کلیه اتهامات وارده بر وی شدند. در این بیانیه از مقامات ایران خواسته شده که به آزار و اذیت سیستماتیک زنان مدافع حقوق بشر پایان داده و از صدور احکام اعدام خودداری کنند.هرانا ۱۴ مرداد

زندانیان در انتظار اعدام :

دو زندانی در زندان ارومیه که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی این زندان منتقل شدند. انتقال این زندانیان به سلول انفرادی، جهت اجرای حکم آنها صورت گرفته است.هویت این  زندانیان احراز نشده است.هرانا 2 مرداد

مهدی چراغی، زندانی کُرد اهل قروه، دوشنبه ١ مرداد ماه جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان مرکزی سنندج منتقل شد و با خطر جدی اجرای حکم روبروست. وی پیشتر بابت اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم شده است. مهدی چراغی از هفت سال پیش بابت قتل یک مرد ٦٤ ساله به نام محمود رضایی بازداشت و چندی بعد، به اعدام محکوم شده بود.هه نگاو 2 مرداد

بهرام احمدیان، زندانی اهل ارومیه، سه‌شنبه ۲ مردادماه جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان ارومیه منتقل شده و با خطر اجرای حکم اعدام روبروست. این زندانی پیشتر بابت اتهام “قتل عمد” بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. این شهروند سه سال و نیم پیش بابت اتهام قتل عمد بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود.هه نگاو 2 مرداد

یک زندانی در زندان مرکزی زاهدان،  سه‌شنبه ۱۶مردادماه ، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده است. این زندانی که برکت‌علی سنجرانی نام دارد ۴سال پیش در یک نزاع جمعی به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. وی صبح روز سه‌شنبه ۱۶مردادماه، از بند عمومی به سلول انفرادی منتقل شده است. برکت‌علی سنجرانی ۲۵ساله فرزند محمد حیات، مجرد، اهل و ساکن زاهدان می‌باشد. حال وش 16 مرداد

سه زندانی در زندان قزلحصار کرج که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، دوشنبه 22 مرداد ماه جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند. انتقال این زندانیان که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم آنها صورت گرفته است. یک تن از این زندانیان تبعه کشور افغانستان است. هرانا 22 مرداد

 

صدور حکم اعدام:

قتل:

یک پسر هجده ساله که مادر خود را با انگیزه ناموسی به قتل رسانده است، توسط شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی به اعدام محکوم شد. متهم با هویت اختصاری «علی. ی» چندی پیش مادر جوان خود که اهل روستای خلیل آباد واقع در استان خراسان رضوی بود را با انگیزه ناموسی به قتل رساند. چندی بعد وی در مسیر فرار به یکی از استان های شرقی کشور دستگیر و به خلیل آباد منتقل شد. وی در همان بازجویی های اولیه به صراحت قتل مادرش را با انگیزه سرزنش ها و نگاه های طعنه آمیز پذیرفت خراسان 14 مرداد

برای یک متهم به قتل در تهران حکم اعدام صادر شد. در تابستان سال ۱۴۰۱، مردی سی ساله با نام مسعود در تهران، در جریان درگیری با همسایه خود به نام هادی وی را با ضربات چاقو به قتل رساند. در روز برگزاری دادگاه مسعود اتهام قتل عمد را نپذیرفت. وی مدعی شد در دفاع از خود و خانواده‌اش چاقو را از دست مقتول گرفته و فقط یک ضربه به او زده است. نهایتا قضات شعبه قضایی مذکور مسعود را از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم کردند. رکنا 14 مرداد

متهم به قتل شلیر رسولی به اعدم محکوم شد. متهم این پرونده در خصوص دیگر اتهام خود به پرداخت دیه، حبس و شلاق محکوم شده است. شلیر رسولی در مریوان که به دلیل تلاش مردی جهت تجاوز به او، از پنجره خانه به پایین پرت شد، روز پنجشنبه ۱۷ شهریورماه ۱۴۰۱، به دلیل شدت جراحات در یکی از بیمارستان های سنندج جان خود را از دست داد. میزان 16 مرداد

حکم اعدام یک مرد که متهم به قتل یک مامور نیروی انتظامی در دامغان است، در دیوان عالی کشور تایید شد. در تایخ یازدهم شهریور ۱۴۰۱، محمد جواد رحیمی از ماموران نیروی انتظامی در شهر دامغان مورد حمله قرار گرفت و به قتل رسید. با پیگیری عوامل انتظامی استان، سرانجام دادگاه کیفری یک شهرستان شاهرود حکم اعدام برای متهم به قتل صادر کرد و با فرجام خواهی وکیل وی، پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شد. با پیگیری ویژه معاونان حقوقی فراجا و مکاتبات صورت گرفته، به دستور رئیس دیوان عالی کشور شعبه ۴۹ این پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت و رأی دادگاه بدوی مبنی بر اعدام این متهم تایید شد. مهرنیوز 17 مرداد

برای یک متهم به قتل در مشهد حکم اعدام صادر شد. بنابر این گزارش، در سال ۱۳۹۹، یک مرد جوان با همدستی برادرش در پی یک نزاع و شلیک گلوله به یک خودرو، سه نفر را به قتل رساند. در طول روند رسیدگی به اتهامات متهمین این پرونده، قرار بازداشت موقت متهم ردیف اول به نام حسین-خ به قرار وثیقه تبدیل شد و این متهم پس از آزادی موقت متواری شده و به مکان نامعلومی گریخت. شعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی، با توجه به بازجویی های اولیه در مراحل دادرسی، گزارش های پزشکی قانونی و نیروهای انتظامی، متهم ردیف اول این پرونده حسین-خ را به صورت غیابی به سه بار اعدام از بابت اتهام قتل و مجازات حبس و شلاق از بابت نگهداری سلاح غیرمجاز و اخلال در نظم عمومی محکوم کرد. اعتماد 24 مرداد

یک متهم به قتل در تهران به اعدام محکوم شد. فردی به نام اکبر در پی یک نزاع دسته جمعی در تهران، مرد ۴۰ ساله ای به نام بهروز را به قتل رساند. پس از چندی متهمان این نزاع توسط پلیس بازداشت شده و با تکمیل تحقیقات، پرونده برای رسیدگی به شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران ارسال شد. در روز برگزاری دادگاه اکبر اتهام قتل عمد را نپذیرفت و مدعی شد که مقتول به صورت اتفاقی با قمه زخمی شده. نهایتا قضات شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران این متهم را از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم کردند. رکنا 24 مرداد

مردی در تهران از بابت اتهام قتل توسط دادگاه کیفری این استان به اعدام محکوم شد. مردی به نام میثم که در یکی از کارخانه‌های تهران مشغول به کار بود، توسط همکارش جواد با ضربات چاقو به شدت زخمی شد و ساعاتی بعد بر اثر جراحات جان باخت. جواد در اعترافات خود گفت: “قصد کشتن میثم را نداشتم و ضربه من باعث مرگ او نشده است. در نهایت بعد از گفته‌های متهم و وکیل مدافع او هیات قضات وارد شور شدند و متهم را به اعدام محکوم کردند.اعتماد آنلاین ۳۰ مرداد

در پی وقوع یک درگیری در ورامین دو مرد که به شدت مجروح شده بودند، پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست دادند. پس از مدتی فردی به نام حمید بازداشت و پرونده وی جهت رسیدگی به دادگاه کیفری استان تهران ارسال شد.حمید اعتراف کرد که مشروب خورده و مست بوده . در پایان جلسه، قضات متهم را به دو بار اعدام محکوم کردند و حکم صادره در دیوان عالی کشور تایید شد.اعتماد آنلاین ۳۱ مرداد

تجاوز:

یک متهم به تجاوز در تهران توسط دادگاه کیفری این استان به اعدام محکوم و حکم صادره در دیوان عالی کشور تایید شد. بهمن سال ۱۴۰۰، پلیس گزارشی مبنی بر تجاوز مردی به یک زن جوان دریافت کرد و این موضوع در دستور کار این نهاد قرار گرفت. این مرد خودرا به عنوان پرستارسالمندان معرفی کرده  و قصد سرقت از آنها را داشته و به عنوان پرستار پدر دختر جوان کار خودش را شروع کرد.یک روز که قصد سرقت داشته دختر جوان را در خانه تنها دیده و پدر هم توان حرکتی نداشته وسوسه شده و او را قربانی نقشه اش کرد و سپس اموال با ارزش آنها را دزدید و فرار کرد.همشهری ۶ مرداد

یک متهم در تهران از بابت اتهام تجاوز به یک پسر پنج ساله، توسط دادگاه کیفری این استان به اعدام محکوم شد. در پی شکایت مردی مبنی بر تجاوز شخصی به نام “حامد” به کودک پنج ساله اش، این پرونده جهت بررسی به دادگاه کیفری استان تهران فرستاده و متهم بازداشت شد. حامد بعد از دستگیری تحت بازجویی قرار گرفت. پس از شهادت دادن یک شاهد و تایید پزشکی قانونی مبنی بر وجود آثار دی ان ای متهم بر روی لباس های این کودک، قضات دادگاه حکم اعدام وی را صادر کردند. اعتماد آنلاین 22 مرداد

سیاسی:

زن:

پخشان عزیزی، متهم سیاسی محبوس در زندان اوین، توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به اعدام محکوم شد. پخشان عزیزی، اهل مهاباد در تاریخ سیزدهم مرداد ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.هرانا ۳ مرداد

در گزارش تکمیلی: پخشان عزیزی زندانی سیاسی اهل مهاباد که اخیراً به اتهام بغی به اعدام محکوم شده است و از یک سال پیش در زندان اوین محبوس است، با گشوده شدن پرونده‌ای دیگر در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین تعت عنوان “آشوب در زندان” در رابطه با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری متهم شده است.هه نگاو ۲۴ مرداد

محاربه:

زن:

یک زن که به قاچاق دختران متهم است، توسط دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم و حکم صادره در دیوان عالی کشور تایید شد. چندی قبل مأموران پلیس در غرب تهران، بر اساس اظهارات دو دختر جوان زنی به نام سوگل و هفده عضو باندش را دستگیر کردند. این باند دختران جوان را مجبور می‌کرد تا در قبال پول، کارهای غیر اخلاقی انجام دهند. سوگل از ده سال قبل باند فسادی در غرب کشور تشکیل داده اما زمانی که متوجه شد پلیس از ماجرا با خبر شده و در تعقیب اوست، به تهران فرار کرد. او با صحنه‌سازی، وانمود کرده بود که فوت کرده و حتی گواهی فوت جعلی نیز برای خودش تهیه کرده و پس از فرار به تهران با هویتی جعلی و جدید به فعالیت مجرمانه خود ادامه داده است. در ادامه تحقیقات با اعترافات متهمان، کیفرخواست ۱۸ عضو این باند صادر شد آنها در دادگاه عمومی و انقلاب پای میز محاکمه رفتند. قاضی شعبه ۲۹ دادگاه عمومی و انقلاب تهران نیز پس از محاکمه اعضای باند، سوگل را به اعدام محکوم کردند. مشرق 13 مرداد

بغی:

حکم اعدام مالک علی فدایی نسب، فرهاد شاکری، عیسی عیدمحمدی، عبدالحکیم عظیم گرگیج، عبدالرحمن گرگیج و تاج محمد خرمالی، زندانیان سیاسی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد توسط شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور تایید شد. اوایل مرداد سال گذشته شعبه چهارم دادگاه انقلاب مشهد، پس از محاکمه مجدد، هر یک از این زندانیان را در یک پرونده مشترک از بابت اتهام “بغی” به اعدام محکوم کرد.هرانا 18 مرداد

 

اجرای حکم اعدام:

قتل:

حکم دانیال کاظمی نژاد که پیشتر از بابت اتهام “قتل یک مامور بسیجی”، به اعدام محکوم شده بود، یکشنبه 31 تیردر زندان دیزل آباد کرمانشاه به اجرا در آمد. دانیال کاظمی نژاد، ۳۰ ساله، فرزند علی اکبر و اهل روستای لر از توابع شهرستان اسلام‌آباد غرب، در تاریخ هجدهم تیرماه ۱۴۰۲، از بابت اتهام قتل یک بسیجی به نام سجاد امیری بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. حکم این زندانی بدون اطلاع قبلی و ملاقات با خانواده به اجرا در آمده است.کردپا 1 مرداد

یک زندانی یکشنبه 31 تیرماه، در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه اعدام شده است،هویت این زندانی خلیل جمالی، فرزند محمد و اهل شهرستان سرپل‌ذهاب، گزارش شده است. حکم اعدام آقای جمالی دو سال پیش از بابت قتل عمد صادر شده بود.کردپا 1 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت قتل برادر همسر خود به دلیل اختلافات شخصی بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود، دوشنبه یکم مردادماه در زندان قم به اجرا درآمد. هویت این زندانی، حسن فلاحی، ۳۰ ساله و اهل مشکین دشت گزارش شده است. سازمان حقوق بشر ایران 2 مرداد

یک زندانی چهارشنبه ۲۹ فروردین در زندان تبریز اعدام شده است. هویت وی، امین موسوی‌ بخشایش، ۲۸ ساله و پدر یک فرزند خردسال، گزارش شده است. این زندانی چهار سال پیش به اتهام قتل عمد در طی یک نزاع بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. خبر این اعدام تا کنون از هیچ خبرگزاری داخلی و یا سایت‌های قوه قضاییه منتشر نشده بود.سازمان حقوق بشر ایران 2 مرداد

یک زندانی پنج‌شنبه ۴مردادماه، در زندان قزوین اعدام شد. این اعدام بامداد روز جمعه ۱۹تیرماه ۱۴۰۳، و به صورت مخفیانه اجرا شده است. زندانی اعدام شده محمد قربانی نام داشت. وی ۷سال قبل به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. خبر اعـدام محمد قربانی توسط یک زندانی به خانواده وی اطلاع داده شده و آنها از حق ملاقات آخر هم محروم بوده‌اند. محمد قربانی در زمان بازجویی، بازپرسی و دادگاه از حق داشتن وکیل انتخابی محروم بوده است.کانون حقوق بشر ایران 4 مرداد

یک زندانی سحرگاه چهارشنبه 3 مردادماه،  که پیشتر به دلیل اختلاف بر سر ارث پدری، مهمان ۳۰ ساله برادرش را با شلیک گلوله به قتل رسانده بود، در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شد. در شهرک نوید مشهد، اختلافات چند برادر بر سر یک منزل ارثیه‌ای به جنجال‌های خانوادگی انجامید.در پی صدور کیفرخواست، این پرونده در دادگاه کیفری یک خراسان رضوی رسیدگی شد و متهم به اعدام محکوم شد. حکم صادره علیه وی چندی بعد در دیوان عالی کشور تایید شده و نهایتا این زندانی سپیده‌دم روز گذشته به چوبه دار آویخته شد. خراسان 4 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود پنجشنبه چهارم مرداد در زندان ارومیه به اجرا درآمد.هویت این زندانی حسن یوسفی آذر احراز شده است.هرانا ۴ مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، دوشنبه 8 مردادماه در زندان میناب به اجرا در آمد. هویت این زندانی “مهیم جنگی زهی، فرزند شهمراد و اهل دهستان گابریک شهرستان جاسک” گزارش شده است. آقای جنگی زهی چهار سال پیش از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.حال وش 8 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، چهارشنبه 10 مرداد در زندان یاسوج به اجرا در آمد. هویت این زندانی، “حشمت مرادیان، چهل ساله” گزارش شده است. آقای مرادیان سه سال پیش از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. سازمان حقوق بشر ایران 10 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، چهارشنبه 10 مرداد در زندان زاهدان به اجرا در آمد. هویت این زندانی “فضل‌ احمد فاتح‌نیا (زرکزهی)، ۳۰ ساله، فرزند آقانور، دارای سه فرزند، اهل و ساکن زهک” گزارش شده است. آقای فاتح‌نیا در سال ۱۴۰۱ به اتهام قتل پدر خود در شهر زهک بازداشت و توسط دادگاه کیفری زابل به اعدام محکوم شد و به زندان زابل منتقل شد. حال وش 11 مرداد

حکم دو زندانی که پیشتر در پرونده‌هایی جداگانه از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند،چهارشنبه 3 مرداد در زندان مشهد به اجرا درآمد. هویت آنها، رمضان غلامیان، ۳۲ ساله و موسی نجار، ۳۸ ساله، هر دو اهل مشهد گزارش شده است. موسی نجاردر جریان یک درگیری در خلق‌آباد مشهد، یک موتورسیکلت‌سوار را با ضربات چاقو به قتل رساند و به اعدام محکوم شده بود..سازمان حقوق بشر ایران 11 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، چهارشنبه 10 مرداد در زندان دستگرد اصفهان به اجرا درآمد. هویت وی، کاظم فاتحی، حدودا ۳۵ ساله و اهل کاشان عنوان شده است. آقای فاتحی از بابت قتل در یک نزاع دسته جمعی بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. سازمان حقوق بشر ایران 14 مرداد

یک زندانی در بوشهر اعدام شد. هویت وی “عارف (نام خانوادگی نامشخص)، بیست و سه ساله و دانشجو” گزارش شده است. متهم، محکوم به قتل فاطمه عالی، دختر هفده ساله بوده است. این زندانی، در دی ماه سال ۱۴۰۰ در پی پذیرفته نشدن خود توسط فاطمه، او را با ضربات چاقو به قتل رساند و چندی بعد بازداشت شد. او نهایتا توسط مرجع قضایی از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد. رکنا 14 مرداد

رضا رسایی، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، بدون اطلاعات قبلی به خانواده و انجام ملاقات آخر با آنها،سه شنبه 16 مرداد در زندان دیزل آباد کرمانشاه اعدام شد. رضا (غلامرضا) رسایی، ۳۴ ساله، پیرو آیین یارسان و شهروند اهل شهرستان صحنه، اواسط مهرماه سال گذشته توسط شعبه دوم دادگاه کیفری یک کرمانشاه، از بابت اتهام مباشرت در قتل عمد نادر بیرامی، رئیس اطلاعات سپاه پاسداران شهرستان صحنه به اعدام محکوم شده بود.هرانا 16 مرداد

یک زندانی سه شنبه 16 مرداد  در زندان بندرعباس اعدام شد. هویت این زندانی آزاد عبداللهی، حدودا ۴۵ ساله، اهل و ساکن بندرعباس گزارش شده است. آقای عبدالهی به همراه یک زندانی دیگر با هویت روزبه (فامیلی نامشخص) در یک پرونده مشترک از بابت اتهام قتل حدود ۱۹ سال پیش بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند حال وش 16 مرداد

حکم چهار زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل، به اعدام محکوم شده بودند،هفدهم مردادماه در زندان قزلحصار کرج به اجرا در آمد.هویت این زندانیان احراز نشده است. این زندانیان در روزهای گذشته، جهت اجرای حکم اعدام به سلول های انفرادی زندان قزلحصار کرج منتقل شده بودند.هرانا ۱۷ مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود،سه‌شنبه 16 مرداد در زندان سبزوار به اجرا در آمد. هویت این زندانی، “اکبر گوهری، حدودا چهل ساله و پدر یک فرزند” گزارش شده است. آقای گوهری از حدود سه سال پیش به اتهام قتل، بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. سازمان حقوق بشر ایران 17 مرداد

یک زندانی سه شنبه نوزدهم تیر  در زندان قزوین اعدام شد. هویت وی، محمد قربانی گزارش شده است. آقای قربانی از حدود سه سال پیش به اتهام قتل، بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. حکم اعدام این زندانی بدون اطلاع قبلی به خانواده و انجام ملاقات آخر با آنها به اجرا در آمده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است.سازمان حقوق بشر ایران 18 مرداد

یک زندانی جمعه ۱۹مردادماه،  در زندان خوی اعدام شد. حکم اعدام این زندانی که حسن سرخوش نام داشت بامداد روز پنج‌شنبه ۱۸مردادماه ۱۴۰۳، اجرایی شد. این زندانی پیش از این به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. وی روز چهارشنبه ۱۷مردادماه ۱۴۰۳، به سلول انفرادی منتقل شده بود. کانون حقوق بشر ایران 19 مرداد

یک زندانی سحرگاه سه‌شنبه ۱۶مردادماه، در زندان کاشمر اعدام شد. این زندانی علی شبانی نام داشت وی ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. علی شبانی متاهل و پدر ۲فرزند بود. کانون حقوق بشر ایران 20 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، سحرگاه یکشنبه بیست و یکم مردادماه ۱۴۰۳ در زندان عادل آباد شیراز به اجرا در آمد. هویت وی “مهدی دهداری، ۳۰ ساله و اهل منطقه فسا در شیراز ” گزارش شده است. آقای دهداری پیشتر به اتهام قتل عمد در یک تالار عروسی بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. سازمان حقوق بشر ایران 22 مرداد

حکم اعدام چهار زندانی از جمله دو تبعه افغانستان و دو شهروند تُرک به نام‌های علی مهدویان 32 ساله اهل شهر هشترود و محمد انصاری‌ 44 ساله اهل روستای قشلاق از توابع تبریز که پیشتر از بابت قتل عمد به اعدام محکوم شده بودند، سحرگاه روز دوشنبه ۲۲ مرداد ماه در زندان مرکزی تبریز اجرا شد.. هویت دو تبعه افغانستان توسط هه نگاو در دست بررسی است. هه نگاو 22 مرداد

حکم اعدام دو زندانی اهل خرم‌آباد که هویت یکی از آنها آیت بیرانوند ۲۹ ساله احراز شده و هویت دیگر زندانی در دست بررسی است، دوشنبه ۲۲ مرداد به اتهام قتل عمد در زندان مرکزی خرم‌آباد اجرا شد. هه نگاو 23 مرداد

حکم اعدام دو زندانی اهل خرم‌آباد،۲۰ مرداد که هویت آنها میلاد هادی‌پور و شیرزاد رشادت احراز شده است،  به اتهام قتل عمد در یک پرونده مشترک  در زندان مرکزی خرم‌آباد اجرا شد. هه نگاو 23 مرداد

یک زندانی سه‌شنبه ۲۳مردادماه در زندان رفسنجان اعـدام شد. این زندانی که تبعه افغانستان بوده در سال ۱۴۰۱، به اتهام قتل بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. کانون حقوق بشر ایران 23 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام مرتبط با  قتل به اعدام محکوم شده بود، سه شنبه بیست و سوم مرداد ماه در زندان بندرعباس به اجرا درآمد. هویت این زندانی حامد مظفری اهل بندر لنگه توسط هرانا احراز شده است. این زندانی روز گذشته جهت اجرای حکم اعدام به سلول  انفرادی این زندان منتقل شده بود.هرانا 23 مرداد

حکم اعدام یک زندانی کُرد به نام‌ ناصر شریفی دوشنبه ٢٢ مرداد ماه در زندان قزلحصار اجرا شد. این زندانی از بابت قتل عمد به اعدام محکوم شده بود. ناصر شریفی شهروند کُرد و اهل روستای “نبی‌کند” از توابع شهرستان تکاب و ساکن تهران است. این شهروند پیشتر به اتهام قتل عمد همسر خود بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. هه نگاو 24 مرداد

 حکم اعدام یک زندانی سحرگاه چهارشنبه 24 مرداد ماه با هویت “ناصر شفیعی، ۳۷ ساله، اهل تکاب و ساکن تهران” در ندامتگاه مرکزی کرج به اجرا در آمد. این زندانی از حدود چهار سال قبل به اتهام قتل همسر خود بازداشت و سپس به اعدام محکوم شده بود. سازمان حقوق بشر ایران 25 مرداد

یک زندانی با هویت پیمان الله ویسی ۳۷ ساله، سه‌شنبه ۲۳ مردادماه جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان مرکزی سنندج (سنه) منتقل شده و با خطر اجرای حکم اعدام روبروست. وی پیشتر بابت اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم شده بود. هه نگاو 23 مرداد

در گزارش تکمیلی:این زندانی پنجشنبه 25 مرداد در زندان سنندج اعدام شد. بر اساس این گزارش، آقای ویسی پنج سال پیش از بابت اتهام قتل بازداشت و سپس توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. کردپا 25 مرداد

دو زندانی در زندان مرکزی قزوین  به صورت مخفیانه اعدام شده‌اند.این زندانیان از بابت اتهام قتل بارداشت و به اعدام محکوم شده اند.هویت این دو زندانی امیر حسین باقریه و حمید به‌مزک احراز شده است. کانون حقوق بشر ایران ۲۷ مرداد

دو زندانی دوشنبه بیست و نهم مرداد در زندان یزد اعدام شد. یک زندانی تبعه کشور افغانستان بوده و از بابت اتهام قتل اعدام شد و هویت این زندانی تا به این لحظه احراز نشده است.هویت و اتهام زندانی دوم تا به این لحظه احراز نشده است. حال وش ۲۹ مرداد

حکم یک زندانی  شنبه 27 مردادماه، که پیشتر از بابت  قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان عادل آباد شیراز اجرا شد. هویت این زندانی، حیدر عرب گزارش شده است. حیدر عرب، زندانی اعدام شده سه سال پیش در یک نزاع خیابانی مرتکب قتل و بازداشت شد. وی سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شد. سازمان حقوق بشر ایران 29 مرداد

حکم دو زندانی که پیشتر در پرونده هایی جداگانه از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، دوشنبه 29 مرداد در زندان قزلحصار کرج اعدام به اجرا درآمد. هویت این دو زندانی، محمد کرمی زاده و اسماعیل جوادی، احراز شده است. محمد کرمی زاده ابتدا از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود اما حکم اعدام وی با استناد به ماده ۴۵  نقض شد. پس از آن، او در جریان یک “ملاقات شرعی” در زندان، همسر خود را به قتل رساند که نهایتاً این بار از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد. اسماعیل جوادی، دیگر زندانی اعدام‌ شده نیز به اتهام قتل دوستش با انگیزه ناموسی به اعدام محکوم شده بود. هرانا 29 مرداد

حکم اعدام یک زندانی  پنج‌شنبه ٢٥ مردادماه در زندان مرکزی شهر خواف از توابع استان خراسان رضوی به اجرا درآمد. این زندانی پیشتر به اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شده بود. وی از دو سال پیش، از بابت اتهام قتل عمد بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.هویت وی تا به این لحظه احراز نشده است. هه نگاو 30 مرداد

حکم اعدام یک زندانی تُرک به نام‌ مظاهرعیوضی که پیشتر از بابت قتل عمد به اعدام محکوم شده بود، دوشنبه ۲۹ مردادماه در زندان مرکزی زنجان اجرا شد. مظاهر عیوضی شهروند تُرک اهل زنجان  از سه سال پیش از بابت قتل عمد بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود. هه نگاو 30 مرداد

قاچاق مواد مخدر:

چهار زندانی در زندان بیرجند که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند. هویت یک تن از آنها “امیرحمزه براهویی مجرد، فرزند نورمحمد، گزارش شده است.حال وش ۲ مرداد

درگزارش تکمیلی: حکم این ۴ زندانی شنبه دوم مرداد در زندان بیرجند اجرا شد. هویت این زندانیان، امیرحمزه براهویی مجرد، فرزند نورمحمد، وحید وحدانی، ۳۳ ساله و ساکن بجنورد، خداداد قربانی، ۳۵ ساله و اهل روستای چاداشی از توابع شهرستان نهبندان و مجید کاشفی، اهل شیراز، گزارش شده است.حال وش ۲ مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، شنبه 30 تیرماه در زندان پارسیلون خرم آباد به اجرا در آمد. هویت این زندانی “سعید سپهوند” توسط هرانا احراز شده است.هرانا 3 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر، به اعدام محکوم شده بود، در زندان بندرعباس به اجرا در آمد. هویت این زندانی، «گلاب‌شاه نورزهی، حدودا ۴۳ سالهاهل ولایت فراه کشور افغانستان و ساکن بندرعباس» گزارش شده است. آقای نورزه در سال ۱۳۹۸، در شهر بندرعباس با اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و سپس توسط دادگاه انقلاب این شهر به اعدام محکوم شده بود.حال وش ۴ مرداد

حکم دو زندانی که پیشتر در پرونده ای مشترک از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، پنجشنبه 4 مردادماه در زندان چوبیندر قزوین به اجرا درآمد. هویت این زندانیان، “حامد نادری، سی و دو ساله و علی محرم‌ خانی، سی و هفت ساله، پدر دو فرزند شهروندان اهل ابهر” گزارش شده است. آقایان نادری و محرم خانی هر دو در یک پرونده مشترک حدود دو سال پیش توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.سازمان حقوق بشر ایران 4 مرداد

یک زندانی تبعه افغانستان به نام مطیع‌الله بارکزی چهارشنبه 3 مردادماه در زندان قائن اعـدام شد. وی ۴۰ساله، متاهل و دارای ۲فرزند بوده است. وی چند سال قبل‌در ایست و بازرسی شهرستان قائن در ارتباط با مواد مخدر بازداشت و به اعـدام محکوم شده بود. این اعـدام مخفیانه و بدون اطلاع به خانواده وی و انجام آخرین ملاقات بوده است.کانون حقوق بشر 4 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان تربت جام به اجرا در آمد. هویت این زندانی جمشیدی، ساکن تربت جام، پدر سه فرزند پسر و یک دختر،احراز شده است. آقای جمشیدی پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.هرانا ۵ مرداد

حکم اعدام دست‌کم سه زندانی به نام‌های عظیم امرایی ۴۰ ساله و اهل کوهدشت، اردشیر ملکی ۴۵ ساله و اهل الیگودرز و یک  زندانی با نام خانوادگی “فرخ‌نژاد” ۲۷ ساله و اهل تهرا ن که پیشتر از بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، شنبه 6 مردادماه در زندان مرکزی خرم‌آباد پارسیلون اجرا شد.هه نگاو 6 مرداد

 حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود،سه شنبه 9 مرداد در زندان میناب به اجرا در آمد. هویت این زندانی، “نبی بخش ملازهی، حدودا ۶۱ ساله، فرزند عثمان، پدر یک فرزند و ساکن روستای خیرآباد از توابع شهر بمپور” گزارش شده است. نبی بخش ملازهی، در سال ۹۸ از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر در میناب بازداشت و سپس توسط دادگاه انقلاب این شهر به اعدام محکوم شد.حال وش 10 مرداد

یک زندانی چهارشنبه ۱۰مردادماه، در زندان شهرستان بافت در استان کرمان اعدام شد. این زندانی که محمد جواد تکلو نام داشت بامداد یک‌شنبه ۷مرداد‌ماه ۱۴۰۳، در زندان بافت اعدام شده است. وی در سال ۱۳۹۸، به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. به گزارش منابع موثق، مقتول از قاچاقچیان مواد مخدر وابسته به سپاه پاسداران بوده که در یک درگیری توسط سپاه و در شلیکی که به سمت خودروی وی شده به قتل رسیده بود. ماموران سپاه برای فرار از پاسخگویی و با صحنه‌سازی محمدجواد تکلو را متهم به قتل کرده بودند. کانون حقوق بشر ایران 10 مرداد

حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند،پنجشنبه 11 مرداد  در زندان پارسیلون خرم آباد به اجرا در آمد. هویت یکی از این زندانیان، حامد پارسه توسط هرانا احراز شده است. این زندانیان پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند.هرانا 11 مرداد

حکم اعدام دو زندانی لُر بختیاری به نام‌های مالک اشتر ۳۵ ساله  و احمدرضا تونی ۴۷ ساله، هر دو اهل دزفول که پیشتر بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بودند،شنبه ۱۳ مرداد در زندان مرکزی خرم‌آباد اجرا شد. این دو زندانی که نسبت فامیلی نیز با همدیگر دارند، ۴ سال پیش بابت یک پرونده مشترک به اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بودند. هه نگاو 13 مرداد

دو زندانی در شنبه 13 مرداد ماه در زندان تبریز اعدام شدند. هویت آنها، حسین صالحی، ۳۰ ساله و اهل هشترود و مرتضی سیف‌زاده، ۳۷ ساله و پدر یک فرزند، گزارش شده است. این دو زندانی پیشتر در یک پرونده مشترک از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند. سازمان حقوق بشر ایران 14 مرداد

سه زندانی  شنبه 13 مرداد ماه، در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند.هویت این زندانیان، جواد امیری، ۳۵ ساله، نقی قربانی، حدودا ۴۰ ساله، هردو اهل بندرعباس و رضا (حمید) رستمی، ۳۲ ساله و اهل منطقه سهل‌آباد شیراز گزارش شده است.  جواد امیری و نقی قربانی از حدود سه سال پیش در یک پرونده مشترک به اتهام حمل مواد مخدر در شیراز بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند. رضا رستمی نیز از حدود چهار سال پیش به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. این زندانیان چند روز قبل از اجرای حکم اعدام از زندان پیربنوی شیراز به زندان عادل آباد این شهر منتقل شده بودند. سازمان حقوق بشر ایران 16 مرداد

حکم دو زندانی از بابت جرائم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند،سه شنبه 16 مرداد در زندان‌ بندرعباس به اجرا درآمد. هویت این زندانیان، امین‌الله نارویی، ۴۲ ساله، فرزند موسی، اهل زابل و ساکن ایرانشهر، حمزه گراوند، حدودا ۲۸ ساله، فرزند احمد، مجرد، اهل و ساکن شهرستان کوهدشت از توابع استان لرستان گزارش شده است. در این گزارش آمده است.حال وش 16 مرداد

سه زندانی در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند. هویت این زندانیان، جواد امیری، ۳۵ ساله، نقی قربانی، حدودا ۴۰ ساله، هردو اهل بندرعباس و رضا (حمید) رستمی، ۳۲ ساله و اهل منطقه سهل‌آباد شیراز گزارش شده است. جواد امیری و نقی قربانی از حدود سه سال پیش در یک پرونده مشترک به اتهام حمل مواد مخدر در شیراز بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند. رضا رستمی نیز از حدود چهار سال پیش به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. سازمان حقوق بشر ایران۱۶ مرداد

حکم هفت زندانی که پیشتر از بابت جرائم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند،هفدهم مردادماه در زندان قزلحصار کرج به اجرا در آمد. هویت شش تن از این زندانیان که از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، اسماعیل شرفی، محمد غلامی، عبدلله شهنوازی، شهاب ملکی، رسول (فامیلی نامشخص) و (نام کوچک نامشخص) قنبری، توسط هرانا احراز شده است.هرانا ۱۷ مرداد

حکم اعدام مهدی حسینی اهل اراک و امیر تسبیحی اهل ساوه یکشنبه ۱۴ مردادماه، در زندان مرکزی اراک اجرا شده است. به گفته یک منبع مطلع،، مهدی حسینی ۶ سال پیش و امیر تسبیحی ۲ سال پیش بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بودند. هه نگاو 19 مرداد

حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، سحرگاه شنبه بیستم مردادماه در زندان پارسیلون خرم آباد اجرا شد. هویت آنها ناصر گراوند و حسین حاتمی توسط هرانا احراز شده است. این دو زندانی پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و سپس توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند. هرانا 21 مرداد

حکم اعدام یک زندانی با هویت داوود ظهرابی زندانی ٣۵ ساله اهل شیراز مرکز استان فارس که پیشتر از بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، سحرگاه دوشنبه ٢٢ مرداد ماه ١٤٠٣ در زندان مرکزی اصفهان ( زندان دستگرد) اجرا شد. داوود ظهرابی سه سال پیش بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود. هه نگاو 22 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، سه شنبه بیست و سوم مرداد ماه در زندان کرمان به اجرا در آمد. هویت وی “فرج الله خاشی (جمالزهی)، ۴۷ ساله، فرزند برکت، اهل و ساکن شهرستان خاش، متاهل و پدر شش فرزند” گزارش شده است. آقای خاشی در سال ۱۴۰۱، از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر در کرمان بازداشت شد.او روز گذشته برای بار آخر به صورت کابینی با خانواده خود ملاقات کرد. حال وش 23 مرداد

یک زندانی  در سحرگاه سه‌شنبه ۲۳مرداد در زندان کرمان اعدام شد. هویت وی میلاد کمالی‌پور ۳۸ سال و اهل اصفهان که دارای یک فرزند بود احراز شده است. وی به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. خانواده وی روز دوشنبه با وی آخرین ملاقات را انجام داده بودند. کانون حقوق بشر ایران 23 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، سه شنبه بیست و سوم مرداد ماه در زندان بندرعباس به اجرا درآمد. هویت این زندانی عبدالله لاشتغونی اهل بندر خمیر توسط هرانا احراز شده است. این زندانی روز گذشته جهت اجرای حکم اعدام به سلول  انفرادی این زندان منتقل شده بود.هرانا 23 مرداد

دو زندانی در زندان سبزوار که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند.هرانا ۲۳ مرداد

در گزارش تکمیلی:حکم این دو زندانی چهارشنبه بیست و چهارم مرداد در زندان سبزوار به اجرا در آمد. هویت این زندانیان، “موسی الرضا ابراهیمی، ۲۴ ساله و رضا زردکوهی، ۳۱ ساله”  احراز شده است. هرانا 24 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، چهارشنبه بیست و چهارم مرداد در زندان بم به اجرا در آمد. هویت این زندانی، “حامد شه‌بخش، ۲۸ ساله، فرزند اکبرگزارش شده است. حامد در سال ۱۳۹۸، از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر در شهر بم بازداشت و سپس توسط دادگاه انقلاب این شهر به اعدام محکوم شد. حال وش 24 مرداد

حکم اعدام سه زندانی سعید نیازی، بهروز وفایی و یک تبعه افغانستان دوشنبه ٢٢ مرداد ماه  در زندان قزلحصار اجرا شدند. این زندانیان پیشتر بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند. سعید نیازی از چهار سال پیش و دو زندانی دیگر نیز پیشتر در تاریخ‌های متفاوت بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود. هویت تبعه افغانستان احراز نشده است.هه نگاو 24 مرداد

یک زندانی  چهارشنبه 24 مرداد ماه در زندان گرگان اعدام شد. هویت وی “الیاس رضایی، حدودا ۴۰ ساله” گزارش شده است. این زندانی پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. سازمان حقوق بشر ایران 25 مرداد

دو زندانی در زندان مرکزی قزوین به صورت مخفیانه اعدام شده‌اند.این زندانیان از بابت اتهام موادمخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.هویت این زندانیان وحید ابراهیم‌زاده و وحید سلطان‌آبادی احراز شده است. کانون حقوق بشر ایران ۲۷ مرداد

پنج زندانی دوشنبه 29 مرداد ماه در زندان یزد اعدام شدند. هویت دو تن از این زندانیان که در یک پرونده مشترک از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، “عبدالرحمان دامنی (گرگیج)، ۳۴ ساله، و همچنین عبدالرئوف شه‌بخش (دهمرده)، ۳۳ ساله، متاهل و پدر دو فرزند، هر دو اهل و ساکن زاهدان” گزارش شده است عبدالرحمان و عبدالرئوف در یک پرونده مشترک در سال ۱۴۰۱، در ایست بازرسی خاتم شهر یزد بازداشت و سپس توسط دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شدند. حال وش 29 مرداد

حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، شنبه 27 مردادماه در زندان عادل آباد شیراز اجرا شد. هویت این زندانیان، “یوسف کاظم‌زاده و علی سلیمی” گزارش شده است. آقایان سلیمی و کاظم‌زاده از زندان پیربنوی شیراز جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان عادل‌ آباد منتقل شده بودند. سازمان حقوق بشر ایران 29 مرداد

یک زندانی به نام عباس اعلایی آقبلاغ، بامداد روز یک‌شنبه ۲۸مردادماه، در زندان تبریز اعدام شد. این زندانی ۳سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. کانون حقوق بشر ایران 29 مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، یکشنبه 28 مردادماه در زندان تبریز به اجرا درآمد. هویت این زندانی، علی آزمون گزارش شده است. علی آزمون  حدود ۲ سال پیش از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.سازمان حقوق بشر ایران 30 مرداد

حکم اعدام یک زندانی كُرد، به نام‌ مهدی پیری که پیشتر از بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود،دوشنبه ۲۹ مردادماه در زندان مرکزی زنجان اجرا شد. مهدی پیری شهروند کُرد و اهل شهرستان شیروان، از توابع استان خراسان شمالی از دو سال پیش به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود. هه نگاو 30 مرداد

 حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود،در زندان ارومیه به اجرا در آمد. هویت این زندانی که  چهارشنبه 31 مرداد به چوبه دار آویخته شد، “محمد داغستانی” احراز شده است. این زندانی پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و چندی بعد توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. هرانا 31 مرداد

زن:

سه زندانی زن در زندان بیرجند که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شدند.هویت این سه زندانی احراز نشده است.حال وش ۲مرداد

 در گزارش تکمیلی:حکم این سه زندانی در زندان بیرجند به اجرا درآمد. هویت این سه زندانی تا به این لحظه احراز نشده است.حال وش 2 مرداد

حکم اعدام یک زندانی زن  شنبه 6 مرداد ماه در زندان پارسیلون خرم آباد به اجرا در آمد. این زندانی زن پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود.هویت این زندانی احراز نشده است.سازمان حقوق بشر ایران 7 مرداد

تجاوز:

حکم سه زندانی تبعه کشور افغانستان که پیشتر از بابت اتهام تجاوز به اعدام محکوم شده بودند، 17 مرداد ماه در زندان قزلحصار کرج به اجرا در آمد.هویت این زندانیان احراز نشده است. این زندانیان در روزهای گذشته، جهت اجرای حکم اعدام به سلول های انفرادی زندان قزلحصار کرج منتقل شده بودند.هرانا ۱۶ مرداد

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام تجاوز به عنف به اعدام محکوم شده بود، در زندان یزد به اجرا در آمد. این فرد که تحت عنوان دعا نویسی مبادرت به رمالی می‌کرد، در چندین مورد با فریب مراجعه کنندگان به زنان و دختران مراجعه کننده تحت عناوین واهی، تعرض و تجاوز کرده بود. وی در سال ۹۹ بازداشت و چندی بعد، توسط دادگاه انقلاب یزد به اعدام محکوم شده بود. هویت و تاریخ دقیق اجرای حکن این زندانی تا به این لحظه احراز نشده است. میزان 31 مرداد

محاربه:

حکم اعدام کامران شیخه، زندانی سنی مذهب پس از تحمل بیش از چهارده سال حبس، پنجشنبه 4 مرداد در زندان ارومیه به اجرا در آمد. او در یک پرونده مشترک با شش زندانی سنی مذهب دیگر به اعدام محکوم شده و به عنوان آخرین متهم به چوبه دار آویخته شد.هرانا ۴ مرداد

مردی که در مرداد ۱۴۰۱ در منطقه نوق رفسنجان از بابت اتهام قتل ۱۰ نفر بازداشت و نهایتا از بابت اتهام محاربه به اعدام محکوم شده بود، روز سه شنبه 23 مرداد ماه ، در زندان این شهرستان اعدام شد. متهم در ۱۶ مرداد سال ۱۴۰۱ همزمان با تاسوعای حسینی در منطقه نوق رفسنجان مرتکب جرم شده بود، به طوری که شش تبعه کشور افغانستان و چهار نفر از مردم رفسنجان را به قتل رساند و از محل متواری شده بود. متهم پرونده در روستای اسدآباد از توابع شهرستان انار اقدام به خودزنی کرده بود که با ورود به‌ موقع نیروهای پلیس و اورژانس، دستگیر و برای درمان به مراکز درمانی منتقل شدایرنا 23 مرداد

اتهام نامشخص:

حکم هشت زندانی هفدهم مرداد در زندان قزلحصار کرج به اجرا در آمد.هفت تن از این زندانیان سنی مذهب بودند.اتهام و هویت این زندانیان تا به این لحظه احراز نشده است. این زندانیان در روزهای گذشته، جهت اجرای حکم اعدام به سلول های انفرادی زندان قزلحصار کرج منتقل شده بودند.هرانا ۱۷ مرداد

زن:

دو زندانی زن در زندان مرکزی قزوین  به صورت مخفیانه اعدام شده‌اند.هویت و اتهام این دو زندانی زن احراز نشده است. کانون حقوق بشر ایران ۲۷ مرداد

مرگ در زندان:

یک زندانی چهارشنبه ۱۷مردادماه در زندان مرکزی ارومیه به دلیل اعزام نشدن به بیمارستان جان باخت. این زندانی روح‌الله محمدی ۴۸ساله اهل ارومیه بود. وی به ۷سال زندان محکوم شده و در حال گذراندن دومین سال بازداشت خود بود. ممانعت از اعزام این زندانی به بیمارستان خارج از زندان مرکزی ارومیه در حالی بود که کادر درمان بهداری زندان مرکزی ارومیه دستور انتقال وی را صادر کرده بودند اما مقامات زندان با این انتقال مخالفت کرده بودند. کانون حقوق بشر ایران 17 مرداد

در پی درگیری در یکی از بند های زندان قزلحصار کرج، یک زندانی با ضربات قیچی مجروح شد و پس از انتقال به بیمارستان به علت شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد. علیرغم اینکه ورود چاقو و سایر ابزاری که به عنوان سلاح سرد قابل استفاده باشد به زندان ممنوع است، عدم نظارت و گاها فساد حاکم بر بخش های مدیریتی زندان، موجبات ورود یا ساخت سلاح سرد را در زندان فراهم می‌کند. اعتماد آنلاین 29 مرداد

رهایی از اعدام:

قتل:

یک زندانی در کرمانشاه که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با تلاش اعضای شورای حل اختلاف و مددکاری زندان مرکزی، نهایتا با کسب رضایت و گذشت اولیای دم از چوبه دار نجات یافت.مهر 1 مرداد

 یک محکوم به اعدام در شهرستان رودبار جنوب با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت. این زندانی سال گذشته به دلیل اختلافات خانوادگی مرتکب قتل شده بود. در نهایت با رایزنی امام جمعه، مسئولین قضائی، سران طوایف و هیأت‌های صلح، خانواده مقتول رضایت دادند و این زندانی از چوبه دار نجات یافت.مهر 2 مرداد

یک زندانی در کرج با تلاش قاضی شعبه ششم اجرای احکام کیفری کرج، خیرین و رضایت اولیای دم از مجازات اعدام رهایی یافت. محکوم ۴۰ ساله و متاهل در این پرونده از سال ۱۳۹۳ به دلیل قتل یکی از دوستان خود بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. ایرنا 4 مرداد

دو زندانی در آذربایجان غربی که پیشتر از بابت اتهام قتل در دو پرونده مجزا به اعدام محکوم شده بودند، در پی کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند. در یکی از این پرونده ها ۱۰ ساعت قبل از اجرای حکم اعدام، اولیای‌ دم اعلام گذشت کردند و به محکوم فرصت دوباره زندگی بخشیدند.میزان 5 مرداد

یک زندانی در زندان آبیک که در سال ۱۳۹۵ در یکی از روستا‌های بخش بشاریات قزوین در پی درگیری در بین تعدادی از اهالی مرتکب قتل شده با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار نجات یافت.میزان 6 مرداد

یک زندانی در اندیمشک در مردادماه سال ۹۵ در یک درگیری مسلحانه مرتکب قتل پسر عموی خود شده بود با تلاش زعیم شیخ علی بن ناصر آل نبهان  جوانی که بخاطر تلاش‌هایش در ایجاد صلح و سازش شناخته شده است و سرهنگ گوروئی، فرمانده انتظامی اندیمشک و سروان هکی، فرمانده پاسگاه شهر آزادی نیز برای رضایت دادن اولیای دم پادرمیانی کردند تا اینکه اولیای دم بعد از گذشت هفت سال از مجازات متهم گذشت کردند و به این زندانی زندگی دوباره بخشیدند. انتخاب 7 مرداد

 

دو زندانی در سراوان با تلاش واحد اجرای احکام کیفری دادسرا پس از رایزنی‌ ها و تلاش‌ های فراوان جلسه با حضور اولیا دم و طرفین پرونده برگزار شد  در نهایت اولیای دم طرفین پرونده رضایت خود را اعلام و دو نفر از مجازات حتمی اعدام رهایی یافتند. فارس 7 مرداد

یک زندانی در ساری که ۲۲ سال در زندان شهرستان ساری مشغول تحمل کیفر بود با تلاش شورای حل اختلاف زندان، خیرین مازندرانی و با گذشت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت. این زندانی با هویت م ج، در فروردین سال ۱۳۸۱ با اتهامات شرارت و چند فقره قتل با اتفاق چند تن از همدستان خود به زندان ساری معرفی شده بود. مهر 9 مرداد

 یک زندانی در اهواز که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با استفاده از ظرفیت ستاد صبر، بزرگان و سران عشایر با تشکیل نشست‌ با بزرگان طرفین، یک متهم محکوم به اعدام در اهواز از چوبه دار رهایی یافت. میزان 13 مرداد

یک زندانی در تهران از اعدام رهایی یافت. بر اساس این گزارش، فردی به نام «ابراهیم محمدی» در سال ۹۷ در استان تهران به قتل رسید. پس از مدتی یک متهم در این خصوص به اعدام محکوم شد. نهایتا اولیای دم که ساکن شهرستان خرم آباد بودند اعلام رضایت کردند و به زندانی زندگی دوباره بخشیدند. ایرنا 14 مرداد

یک زندانی در مهاباد از مجازات اعدام رهایی یافت. محکوم علیه “ع_ع” ۲۶ سال قبل به اتهام قتل عمد در ارومیه تعقیب و به مجازات اعدام محکوم شده بود. وی ۲۳ سال در ارومیه و سه سال هم در زندان مهاباد تحمل حبس کرد. نهایتا اولیای دم با اعلام رضایت حیاتی دوباره به این زندانی بخشیدند و پس از ۲۶ سال موجبات آزادی او را فراهم کردند. خبرگزاری صدا و سیما 14 مرداد

یک زندانی در خوزستان که پیشتر به اعدام محکوم شده بود با تلاش و پادرمیانی یک فعال اجتماعی خوزستان و کسب رضایت اولیای دم، پس از تحمل بیست و پنج سال حبس از چوبه دار رهایی یافت. این زندانی در سال ۱۳۷۸، به اتهام قتل یک زن در دزفول بازداشت و در دادگاه کیفری خوزستان به اعدام محکوم شده بود. این حکم در دیوان عالی کشور نیز تایید شده بود. همشهری آنلاین۱۵ مرداد

یک زندانی در کرج با تلاش‌های انجام شده توسط خیرین، کارکنان و قاضی شعبه ششم اجرای احکام کرج، یک زندانی در کرج که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، از مجازات اعدام رهایی یافت.میزان ۱۵ مرداد

یک زندانی در خرم آباد که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود از چوبه دار رهایی یافت.این زندانی که در سال ۹۷، در تهران مرتکب قتل شده و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود، با رضایت اولیای دم از مجازات اعدام نجات یافت.ایرنا ۱۵ مرداد

یک زندانی محکوم به اعدام در تهران از چوبه دار نجات یافت. در اواسط مرداد ۱۳۹۹، گزارشی از قتل یک جوان در جریان درگیری خیابانی به پلیس تهران اعلام شد. مقتول به همراه دوستش در حال حرکت با موتورسیکلت بودند که راننده یک پراید به دلیل عجله و عصبانیت آنها را زیر گرفت. مقتول به بیمارستان منتقل شد اما بر اثر جراحات وارده جان باخت. در نهایت راننده پراید بازداشت و به قتل اعتراف کرد.در دادگاه، راننده به اعدام محکوم شد و حکم پس از تایید دیوان عالی کشور به مرحله اجرا رسید. در لحظات آخر، خانواده مقتول به او مهلت زندگی دادند و تیم صلح و سازش دادسرای جنایی تهران پیگیر گرفتن رضایت از خانواده مقتول شد. همشهری آنلاین 16 مرداد

یک زندانی در زنجان با پیگیری و تلاش مستمر کارکنان شعبه اجرای احکام کیفری و مصلحین شورای حل اختلاف زنجان، خانواده مقتول رضایت خود را اعلام کردند و این زندانی از چوبه دار رهایی یافت. این متهم که پیشتر از بابت اتهام قاتل، توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود، از سال ۱۳۸۵ در زندان بسر میبرد. مهر 18 مرداد

یک زندانی در خاش به کمک همت رئیس حوزه قضایی و دادستان عمومی و انقلاب شهرستان خاش و معتمدین و متنفذین، ۲۴ ساعت پیش از اجرای حکم اعدام ، با رضایت اولیای دم از چوبه دار نجات یافت.میزان ۲۰ مرداد

با تلاش اعضای شورای حل اختلاف شهرستان زابل و همت صلح‌یاران و ریش‌سفیدان و همچنین همکاری و همیاری رئیس دادگستری و دادستان دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان، رضایت اولیای‌ دم در یک پرونده جلب شد و یک زندانی پس از سه سال از مجازات اعدام رهایی یافت. میزان 22 مرداد

یک زندانی در خوزستان که پیشتر به اعدام محکوم شده بود با اعتراف به قتل و تلاش یکی از خیرین خوزستان با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه دار نجات یافت. این زندانی در سال ۱۳۹۰، به اتهام قتل یک زن در دزفول بازداشت و در دادگاه کیفری خوزستان به اعدام محکوم شده بود. اعتماد آنلاین 22 مرداد

دو زندانی در کرج که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه دار نجات یافتند. این دو زندانی به اتهام قتل عمد در مجتمع ندامتگاهی قزلحصار تحمل کیفر می‌کردند و حکم قطعی آنان از سوی مراجع قضایی نیز تأیید و برای اجرا به زندان ابلاغ شده بود. ایرنا 23 مرداد

دو زندانی در تهران که پیشتر در پرونده های جداگانه به اعدام محکوم شده بودن، با رضایت اولیای دم از اعدام نجات یافتند. یکی از متهمان در خردادماه سال جاری در جریان یک درگیری خانوادگی، فرزند ۳۰ ساله خود را به قتل رسانده بود. این مرد با بیان اینکه فرزندش به مواد مواد مخدر اعتیاد داشته، اعتراف کرد: “در روز حادثه شیشه مصرف کرده بود و با تهدید می‌خواست از مادر و خواهرش پول بگیرد. او یک چاقو در دست داشت و من می‌خواستم چاقو را از او بگیرم که زخمی شدم. دعوا که شدت یافت، چاقو را از او گرفتم و ضرباتی به وی زدم اما هرگز نمی‌خواستم جان پسرم را بگیرم.” متهم دیگر نیز از سال ۹۶ به اتهام قتل همسرش بازداشت و روانه زندان شده بود. در نهایت با تلاش تیم صلح و سازش، فرزندان متهم که اولیای دم محسوب میشدند، رضایت دادند و پدرشان از مجازات اعدام رهایی یافت. همشهری 23 مرداد

در پی یک درگیری در قزوین، یک نفر کشته و ضارب توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روانه زندان شد. متهم در سال ۱۴۰۰ توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شد و پرونده به شعبه اجرای احکام کیفری دو قزوین ارسال شد. اما در روز اجرای حکم، اولیای دم رضایت دادند و متهم از اعدام نجات یافت. میزان 23 مرداد

یک مرد میانسال همسرش را با ضربات چاقو به قتل رساند و سپس با پلیس تماس گرفت. متهم پس از بازداشت، عنوان کرد: سال ۷۴ با همسرم ازدواج کردم و دو دختر داریم. ما از همان ابتدا بسیار با هم مشکل داشتیم و درگیری‌های شدیدی بین ما بود. روز حادثه قرار بود با هم به جلسه زوج‌درمانی برویم. صبح من را بیدار کرد. از اینکه با عصبانیت بیدارم کرده بود عصبانی بودم و با هم جروبحث کردیم. همسرم به من حمله کرد و مرا زد. من هم از آشپزخانه چاقو برداشتم و او را زدم. یکدفعه به خودم آمدم و دیدم همسرم را کشته‌ام. سپس پرونده این متهم جهت رسیدگی به دادگاه کیفری ارسال و او پس از برگزاری جلسه دادگاه، به اعدام محکوم شد. در نهایت، اولیای دم که فرزندان این زندانی بودند، اعلام گذشت کردند و او از چوبه دار رهایی یافت. اعتماد 24 مرداد

یک زندانی در کرمان که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با تلاش مجموعه قضایی شهرستان، دادستان، اعضای شورای حل اختلاف، مجموعه اداره زندان و ریش سفیدان، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار نجات یافت. این زندانی از شش سال پیش از بابت اتهام قتل در زندان بسر میبرد و در نهایت، با سازش و کسب رضایت از اولیای دم از اعدام رهایی یافت. ایرنا 25 مرداد

 یک زندانی در جیرفت از اعدام نجات یافت. بر اساس این گزارش، شخصی شش سال قبل در یک درگیری مرتکب قتل و سپس بازداشت شد. این متهم چندی بعد به اعدام محکوم شد. وی در نهایت پس از کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت. همشهری 27 مرداد

رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان اعلام کرد: چهار سال پیش درگیری میان دو طایفه در شادگان رخ داد که منجر به قتل یک زن و تشدید اختلاف میان آنها شد. متهم پس از گذراندن مراحل قانونی، به اعدام محکوم شد. عبدالحمید امانت بهبهانی ادامه داد: اعضای شعبه ۲۹ شورای حل اختلاف با بهره گیری از ظرفیت بزرگان و مصلحین و تشکیل چندین جلسه با اولیای دم، موفق شدند رضایت آنها را جلب کنند و این زندانی را از مجازات اعدام نجات دهند. صدا و سیما 27 مرداد

یک زندانی در اهوازکه پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود از مجازات اعدام نجات یافت. این محکوم به مدت ۳۰ سال تمام در زندان به سر می‌برد که با توجه به عدم اجرای حکم وی تاکنون و ضرورت تعیین تکلیف محکومان به اعدام، پرونده او جهت صلح و سازش پیگیری شد. پس از گذشت یک سال و برگزاری جلسات متعدد در دادسرای اهواز و شعبه ویژه حل اختلاف عشایر استان، اولیای دم به اخذ دیه و گذشت رضایت دادند و شرایط آزادی این محکوم علیه، پس از ۳۰ سال فراهم شد. ایلنا 28 مرداد

یک زندانی در قائمشهر با تلاش و پیگیری کارکنان شورای حل اختلاف مستقر در زندان قائمشهر و دادستانی، سرانجام اولیای دم رضایت خود را اعلام کردند و این زندانی از چوبه دار رهایی یافت. این متهم که از سال ۱۳۹۷ در زندان قائمشهر بسر میبرد، پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.میزان ۲۹ مرداد

یک زندانی در کرج با تلاش های شعبه ششم اجرای احکام کیفری کرج و رضایت اولیای دم از مجازات اعدام رهایی یافت.این زندانی به دلیل قتل یکی از دوستان خود بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.ایرنا ۲۹ مرداد

سه نفر زندانی در ندامتگاه کرج که پیشتر به اعدام محکوم شده یودند، با کسب رضایت اولیای دم از اعدام رهایی یافتند. این محکومان بین ۶ تا ۱۱ سال تحمل کیفر کردند.ایرنا ۳۰ مرداد

یک زندانی محکوم به اعدام در اهواز پس از ۲۹ سال از مرگ نجات یافت. این زندانی به جرم قتل در اهواز به اعدام محکوم شده بود و پس از تلاش‌های فراوان بزرگان و مصلحین، اخیرا اولیای دم رضایت دادند و او از اعدام نجات یافت.ایرنا ۳۰ مرداد

یک زندانی در تهران از اعدام رهایی یافت. این زندانی محکوم به اعدام پس از تحمل ۹ سال حبس، با جلب رضایت از اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت. این متهم در حصارک کرج در سال ۸۶ از بابت اتهام قتل همسر ۱۸ ساله خود با ضربات چاقو بازداشت شد.رکنا ۳۰ مرداد

یک زندانی در کرمان با تلاش‌ اعضای شورای حل اختلاف استان، مسئولان قضایی و خیرین محلی،  با اخذ رضایت اولیای دم از چوبه دار نجات یافت. این زندانی با همدستی دو نفر از اعضای خانواده خود به دلیل اختلاف خانوادگی، همسر خود را به قتل رساند و پس از رسیدگی پرونده، توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شد.ایرنا ۳۱ مرداد

زن:

یک زندانی زن در ایرانشهر با تلاش مجدانه اعضای کمیته صلح و سازش، ریش سفیدان و مددکاران و سرانجام رضایت خانواده مقتول که اهل خاش بودند از اجرای حکم اعدام رهایی یافت.متهم حدود دو سال قبل از بابت قتل یک مرد بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.ایرنا 4 مرداد

یک زندانی در کرج که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با تلاش‌های انجام شده در شعبه ششم اجرای احکام کیفری کرج، اولیای دم به شرط دریافت دیه این زندانی را بخشیدند و وی  از چوبه دار رهایی یافت. میزان 20 مرداد

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

 

 

گزارش آماری نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی، مرداد ماه ۱۴۰۳

گزارش آماری نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی، مرداد ماه ۱۴۰۳

رضا شایگان

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از ۲۰۸ خبر که در طول ماه مرداد ۱۴۰۳ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند هرانا، کُردپا، هه‌نگاو، ایسنا، ایرنا، امتداد، مرکز صدا و سیما، مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، ایرنا، خبرگزاری صداوسیما، کردانه، دیده‌بان ایران، کمپین فعالین بلوچ، همشهری آنلاین، جوانه‌ها، ایران وایر، رسانک و جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی مرداد ‌ماه همکاری کردند، خانم‌ها و آقایان: صادق فرخی قصرعاصمی، فرشاد اعرابی، مرضیه علی‌کرمی، عباس منفرد، محمود گلستانی، پانیذ تراب‌نژاد، نسرین جهانی گلشیخ و رضا شایگان می‌باشند. اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://aghvam.bashariyat.org

گزارش تحلیلی نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی، مرداد ماه ۱۴۰۳

گزارش تحلیلی نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی، مرداد ماه ۱۴۰۳

رضا شایگان

یادآوری: با توجه به سانسور خبری حاکم بر رسانه‌های ایران، این گزارش تنها بیانگر گوشه‌هایی از نقض حقوق اقوام مختلف ایرانی است که توسط خبرگزاری‌های مورد تأیید ایران، بازتاب داده شده است و نمی‌تواند بیانگر نقض گستردۀ این قشر بزرگ از هم‌میهنان‌مان باشد.

همچنین از آنجا که دولت جمهوری اسلامی اجازه فعالیت به مدافعان حقوق بشررا نمی‌دهد، بویژه فعالیت درمحدوده گزارشگری و تهیه آمار نقض حقوق بشر، بازهم گزارش پیشرو تنها می‌تواند بازتاب حجم بسیار اندکی از نقض گسترده حقوق اقوام و ملیت‌های گوناگون در ایران باشد.

همکاران ما با باور به اینکه نقض حقوق بشر شامل مرور زمان نمی‌شود، تمامی تلاش خود را در زمینه تهیه و گردآوری اسناد و شواهد نقض حقوق ایرانیان داخل و خارج از مرزهای ایران بکار گرفته‌اند با این امید که بتوانند روزی برای اجرای عدالت، بازپس‌گیری حقوق پایمال شده قربانیان و بازماندگان آنان، همچنین زندانیانی که به شیوه‌های مختلف مورد شکنجه قرار گرفته‌اند مورد استفاده قرار دهند، از این رو اعضای کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایران تا زمان تحقق این آرمان و شرایط مناسب، گردآوری اسناد و شواهد نقض حقوق بشر در ایران، افشا و انتشار آن را گامی می‌دانند بسیار ارزشمند و در همین مسیر تمامی تلاش خود را به کار خواهند گرفت.

حقوق پایمال شده اقوام و ملیت‌های مختلف ایران مرداد ماه ۱۴۰۳

اخبار عمومی:

نقده؛ تبرئه علی پورمند، قاتل حکومتی محمد علیزاده با دخالت نهادهای امنیتی

علی پورمند، از اعضای سپاه پاسداران و قاتل محمد علیزاده، جوان کُرد اهل نقده علیرغم اثبات جرم و وجود اسناد و مدارک کافی در این مورد، با دخالت این نهاد امنیتی از حکم قتل عمد تبرئه و آزاد شده است. این در حالی است که علی پورمند، جانباز ٣٠ درصد عضو سپاه پاسداران و اهل نقده، در آستانه سومین سالگرد قتل حکومتی محمد علیزاده جوان کُرد و اهل نقده اخیراً بدون هیچگونه مجازاتی با دخالت این نهاد امنیتی توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، از اتهام قتل محمد علیزاده تبرئه و از زندان آزاد شده است. لازم به یادآوری است که محمد علیزاده روز یک‌شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۰، در جریان هجوم مسلحانه نیروهای جمهوری اسلامی ایران و افراد لباس شخصی وابسته به نهادهای امنیتی، به طور مشخص با شلیک مستقیم علی پورمند در خیابان اسماعیل‌آباد نقده کشته شد. هه‌نگاو ۹ مرداد

بی‌توجهی به آسیب‌دیدگی تاسیسات برقی پارکی در ارومیه، به مرگ دختر ۹ ساله انجامید

در سایه عدم رسیدگی به تاسیسات برقی آسیب دیده پارکی در ارومیه، یک دختر ۹ ساله دچار برق گرفتگی شد و جان خود را از دست داد. هویت این کودک مانیسا جلالی، ۹ ساله و اهل ارومیه عنوان شده است. هرانا ۱۸ مرداد

الیگودرز؛ یک دختر سه ساله توسط زن همسایه به قتل رسید

یک دختر سه ساله به نام آی نور در الیگودرز، توسط زن همسایه از طریق خفه کردن به قتل رسید و پیکر بی جانش به چاه انداخته شد. متهم هم اکنون در بازداشت بسر میبرد. متهم اعتراف کرده است که پس از خفه کردن کودک، گوشواره‌ هایش را ربوده، او را در انبار کاه پنهان کرده و پس از دو روز پیکر بی جانش را در چاه فاضلاب انداخته است. هرانا ۲۸ مرداد

قصور پزشکی؛ گزارشی از مرگ یک نوجوان در تبریز پس از اقدامات دندانپزشکی

اوایل مردادماه سال جاری، دختر دوازه ساله ای در تبریز به نام دریا دلکش، پس از جراحی و ترمیم دندان‌هایش در یکی از مراکز دندانپزشکی این شهر، به دلیل عارضه داروی بیهوشی جان خود را از دست داد. طبق گفته‌های پدر این دختر، جهت جراحی و ترمیم دندان‌های دخترم، او را بیهوش کردند اما اقدامات لازم جهت ریکاوری در نظر گرفته نشده بود و پزشک بیهوشی، بر خلاف عرف، بلافاصله پس از پزشک جراح، محل را ترک کرد و دخترم را به حال خود گذاشت که این مسئله موجب مرگ دخترم شد.هرانا ۲۹ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۹: عدم توقیف حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۱۲: عدم دخالت در احوالات شخصی

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

اخبار زندانیان:

گزارشی از آخرین وضعیت میثم دهبان زاده در زندان قزلحصار کرج

میثم دهبان زاده، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان قزلحصار کرج سپری میکند. این زندانی سیاسی که سال گذشته، توسط زندانبانان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به مدت یک روز با دستبند به یک میله بسته شده بود، هم اکنون بنا به تشخیص پزشکان، اعصاب چشم چپ او دچار آسیب شده و دیگر قابل درمان نیست. لازم به ذکر است میثم دهبان زاده در تاریخ سی خردادماه سال جاری، در رابطه با پرونده آتش سوزی زندان اوین، توسط شعبه ۱۱۴۸ دادگاه کیفری دو تهران به ریاست جبار جوادی، از بابت اتهام تخریب اموال به شش سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق، از بابت اتهام اخلال در نظم زندان شانزده ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و از بابت اتهام سرپیچی و تمرد از دستور مامورین به شانزده ماه حبس محکوم شده است. هرانا ۱ مرداد

گزارشی از آخرین وضعیت علی پاسبان در زندان وکیل آباد مشهد

علی پاسبان، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان وکیل آباد مشهد سپری می کند. این شهروند در تاریخ چهارم شهریور ۱۴۰۰ در مشهد بازداشت و به زندان وکیل آباد این شهر منتقل شد. وی در دی ماه ۱۴۰۰ توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب مشهد، از بابت اتهام “عضویت در گروه های مخالف نظام به قصد بر هم زدن امنیت کشور” به هفت سال حبس محکوم شد. همچنین در فروردین ۱۴۰۱ توسط شعبه ۹۰۴ دادسرای انقلاب مشهد از بابت اتهام “توهین به مقام رهبری” به یک سال حبس محکوم شد. هرانا ۱ مرداد

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی هفت متهم سیاسی در زندان اوین

وحید بنی عامریان، پویا قبادی، ابوالحسن منتظر، اکبر دانشفر، بابک علیپور و مجتبی تقوی، متهمان سیاسی که یک پرونده مشترک قضایی دارند، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین در بازداشت بسر میبرند. همچنین، سیدمحمد تقوی دیگر متهم این پرونده که از تاریخ یازدهم تیرماه، به دستور قاضی ایمان افشاری به سلول انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان مذکور منتقل شده بود، همچنان در انفرادی نگهداری میشود. لازم به ذکر است تاکنون دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات این افراد برگزار نشده و همچنان بلاتکلیف هستند. هرانا ۲ مرداد

در گزارش تکمیلی: زندان اوین؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی هفت متهم سیاسی

وحید بنی عامریان، پویا قبادی، سیدمحمد تقوی، ابوالحسن منتظر، اکبر دانشفر، بابک علیپور و مجتبی تقوی، متهمان سیاسی در یک پرونده مشترک، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین در بازداشت بسر میبرند. از میان این افراد، آقای تقوی بیش از یک ماه است که در سلول انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری میشود. لازم به ذکر است بازپرس شعبه پنجم دادسرای عمومی و انقلاب تهران درخواست صدور اعدام برای آنها کرده است و تاکید و پافشاری اداره اطلاعات بر این خواسته، احتمال وقوع این امر را قوت بخشیده است. هرانا ۱۴ مرداد

با پایان ایام مرخصی؛ سارینا جهانی و زهره سرو به زندان اوین بازگشتند

دوشنبه یکم مردادماه، سارینا جهانی و زهره سرو، زندانیان سیاسی با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشتند. زهره سرو در تاریخ بیست و چهارم تیرماه، جهت شرکت در مراسم خاکسپاری مادرش با قرار کفالت یک میلیارد تومانی و سارینا جهانی در تاریخ بیستم تیرماه، با تودیع وثیقه به مرخصی اعزام شده بودند. لازم به ذکر است که خانم سرو  توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام” به ۷ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۶ سال زندان در خصوص او قابل اجرا است. همچنین خانم جهانی توسط دادگاه انقلاب شهریار از بابت اتهاماتی از جمله اجتماع و تبانی به دو سال حبس محکوم شد. هرانا ۲ مرداد

علیرغم گذشت نزدیک به ۴ ماه؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی سرین بدیعی در ندامتگاه مرکزی کرج

سرین کرتیس (بدیعی)، شهروند دو تابعیتی ایرانی-نیوزیلندی علیرغم گذشت نردیک به چهار ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در ندامتگاه مرکزی کرج بسر میبرد. سرین کرتیس (بدیعی) در تاریخ ششم فروردین ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شد. او چندی بعد از دستگیری به یک سلول انفرادی در سالن ۱۲ ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شد و نهایتا اواخر خردادماه، به بند ۱۵ این زندان انتقال یافت. آقای بدیعی که اقامت کشور آمریکا را نیز دارد، با اتهاماتی از جمله توهین به مقدسات و آتش زدن کتاب مقدس، تبلیغ علیه نظام و تشویق مردم به فحشا و فساد از طریق انتشار فایلهای مستهجن در فضای مجازی در دادسرای کرج تفهیم اتهام شده است. هرانا ۳ مرداد

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت عبدالله لله زهی در راسک

عبدالله لله زهی، شهروند اهل راسک علیرغم گذشت ۴۰ روز از زمان بازداشت، کماکان در بلاتکلیفی بسر میبرد. بی خبری از وضعیت این شهروند، به افزایش نگرانی های خانواده وی منجر شده است. مورخ بیست و هفتم خردادماه، عبدالله لله زهی، شهروند اهل راسک توسط نیروهای اطلاعات سپاه این شهرستان بازداشت شده بود. تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۴ مرداد

گزارشی از آخرین وضعیت امیر اردستانی در زندان اوین

امیر اردستانی، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. این زندانی سیاسی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس محکوم شده بود. قابل ذکر است که آقای اردستانی اواخر سال ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بند هشت زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا چندی بعد توسط دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. هرانا ۴ مرداد

به دلیل نبود شرایط مناسب در زندان؛ نگهداری محمد اردشیر خاموشی، شهروند معلول بازداشتی در آسایشگاه

محمد اردشیر خاموشی، شهروند دارای معلولیت که در پی انتشار مطالبی در رابطه با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی بازداشت شد، به دلیل نبود شرایط نگهداری وی در زندان به یکی از آسایشگاه های معلولین شهرستان بجستان منتقل شده است. با گذشت بیش از یک ماه، وی کماکان تحت الحفظ در این آسایشگاه در بلاتکلیفی بسر میبرد. هرانا ۵ مرداد

گزارشی از آخرین وضعیت سعید نسیمی در زندان اوین

سعید نسیمی، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. لازم به ذکر است آقای نسیمی فروردین ماه ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بند هشت زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا چندی بعد توسط دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات توهین به رهبری و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به پنج سال حبس و دو سال تبعید به شهرستان سرباز محکوم شده است. هرانا ۵ مرداد

دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات هشت شهروند برگزار شد

دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات نسیم غلامی سیمیاری، حمیدرضا سهل‌ آبادی، احسان روازژیان، امین سخنور، امیر شاه ولایتی، علی هراتی مختاری، حسین محمدحسینی و حسین اردستانی، در یک پرونده مشترک امروز شنبه ششم مردادماه، در شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار شد. در جریان این جلسه، این شهروندان در یک پرونده مشترک از بابت اتهاماتی همچون اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، اخلال در نظم، امنیت و آسایش عمومی، تبلیغ علیه نظام، تخریب اموال عمومی، بغی و عضویت در گروه باغی به دفاع از خود پرداختند. هرانا ۶ مرداد

در گزارش تکمیلی ۱: تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت امین سخنور در زندان اوین

امین سخنور، متهم سیاسی علیرغم گذشت بیش از پانزده ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. تاکنون دو جلسه دادگاه برای وی برگزار شده است با این حال قاضی ایمان افشاری حکمی برای او صادر نکرده است. اتهامات مطروحه علیه این شهروند، تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، ذکر شده است. هرانا ۱۵ مرداد

در گزارش تکمیلی ۲: علیرغم گذشت ۴۶۰ روز؛ تداوم بازداشت نسیم غلامی سیمیاری در زندان اوین

نسیم غلامی سیمیاری که به بغی متهم است، علیرغم گذشت ۴۶۰ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. تاکنون دو جلسه دادگاه برای خانم غلامی با اتهاماتی از جمله “بغی” برگزار شده است با این حال قاضی ایمان افشاری حکمی برای او صادر نکرده است. نسیم غلامی سیمیاری در تاریخ بیست و هشتم اردیبهشت ۱۴۰۲، توسط ماموران اطلاعات سپاه در یکی از خیابانهای تهران بازداشت شد. هرانا ۲۹ مرداد

زندان ارومیه؛ سه فعال مذهبی کُرد به بغی متهم شدند

سه فعال مذهبی کُرد و اهل بوکان به نام‌های سلیمان ادهمی، حسین خسروی و هیوا نوری که زمستان گذشته توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شده‌اند، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران با اتهام‌هایی نظیر بغی، عضویت در گروه تندرو اسلامی انصارالسنه و تبلیغ علیه نظام و احتمال صدور احکام سنگین از جمله حکم اعدام برای آنها بالقوه است. لازم به توضیح است این سه فعال مذهبی در ایام بازداشت سه ماهه خود در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه، توسط بازجویان اداره اطلاعات جهت انجام اعترافات اجباری علیه خود به شدت مورد شکنجه قرار گرفته و از هرگونه حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده‌های خود محروم بوده‌اند. هه‌نگاو ۷ مرداد

گزارشی از بازداشت سعید محمدی دورکی

یک شهروند ایرانی به نام سعید محمدی دورکی در تاریخ دوم اردیبهشت ماه، پس بازگشت به کشور توسط ماموران امنیتی در فرودگاه بین‌المللی خمینی بازداشت شد. علیرغم گذشت بیش از سه ماه از زمان دستگیری، کماکان از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آقای دورکی اطلاعی در دست نیست. هرانا ۷ مرداد

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت فرید اداک

فرید اداک، شهروند اهل روستای ژیوار از توابع سروآباد، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد که بی خبری از وضعیت این شهروند افزایش نگرانی های خانواده وی را در پی داشته است. آقای اداک، خرداد ماه سال جاری، بدون ارائه حکم قضایی، توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه بر علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۷ مرداد

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت دو شهروند در سروآباد

حسین و نظیر اداک، شهروندان اهل روستای ژیوار از توابع شهرستان سروآباد، علیرغم گذشت هفت روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند. این در حالی است که بی‌خبری از وضعیت این افراد، افزایش نگرانی‌های خانواده و نزدیکان آنها را در پی داشته است. این شهروندان در یکشنبه سی و یک تیر ۱۴۰۳، بدون ارائه حکم قضایی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. تاکنون از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این افراد اطلاع دقیقی به دست نیامده است. هرانا ۷ مرداد

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی عبیدالله حملی در زندان زاهدان

عبیدالله حملی، شهروند اهل شهرستان مهرستان، علیرغم گذشت بیش از دویست و نود روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان زاهدان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. این شهروند بازداشتی، در تاریخ هجدهم مهر ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی، در محل سکونت خود دستگیر و به زندان زاهدان منتقل شد. بازداشت این شهروند همراه با ضرب و شتم بوده که منجر به شکستگی پای وی شده بود. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۷ مرداد

درخواست اعاده دادرسی محمود اوجاقلو در دیوان عالی کشور رد شد

درخواست اعاده دادرسی محمود اوجاقلو، فعال ترک (آذربایجانی) محبوس در زندان اوین، توسط شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور رد شد. محمود اوجاقلو در تاریخ بیستم آذرماه ۱۴۰۱، بازداشت و به بند چهار زندان اوین منتقل شد. آقای اوجاقلو در اواسط تیرماه ۱۴۰۲، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی مجموعا به ۱۶ سال حبس و مجازات های تکمیلی محکوم شده بود. هرانا ۷ مرداد

پرونده شهرک اکباتان، تداوم بازداشت و بلاتکلیفی ۴تن از متهمان

چهار تن از بازداشت‌شدگان پرونده شهرک اکباتان همچنان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می‌برند. این چهار متهم عبارتند از میلاد آرمون، سید محمدمهدی حسینی، مهدی ایمانی و نوید نجاران. در تاریخ ۱۷اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، این زندانیان از زندان قزلحصار کرج به بند امنیتی اطلاعات سپاه منتقل شده بودند. این انتقال پس از آن صورت گرفت که قاضی دادگاه، پرونده را با اعلام نقض درتحقیقات قضایی به دادسرا بازگردانده است. سخنگوی قوه قضاییه اتهام بازداشت‌شدگان پرونده شهرک اکباتان را محاربه، مشارکت در قتل و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی عنوان کرده بود. کانون حقوق بشر ایران ۸ مرداد

صدور کیفرخواست برای ۳تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، در بوکان

برای ۳تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، در بوکان به اسامی رئوف شیخ ‌معروفی، کامران سلطانی و محمد فرجی کیفر‌خواست افساد فی‌الارض و محاربه صادر شده است. رئوف شیخ معروفی، در یک پرونده به افساد فی‌الارض متهم شده و پرونده وی به شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی مهاباد ارسال شده است. مقامات امنیتی یک پرونده نیز در شعبه اول دادگاه کیفری بوکان به ریاست گل حسینی برای وی باز کرده‌اند. از اتهامات مطروحه در این پرونده اطلاعی در دست نیست. دو تن دیگر از بازداشت‌شدگان به اسامی کامران سلطانی و محمد فرجی نیز در یک پرونده مشترک به محاربه متهم شده‌اند. پرونده این دو نیز به شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد ارسال شده است. اتهام افساد فی‌الارض و محاربه می‌تواند منجر به صدور حکم اعدام و یا زندان‌های سنگین برای‌ آنها شود. کانون حقوق بشر ایران ۸ مرداد

گزارشی از آخرین وضعیت مسعود اکبری در زندان اوین

مسعود (پرویز) اکبری، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به پنج  سال حبس قابل اجرا، محکوم شده بود. اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، عضویت در دسته یا جمعیت یا شبه جمعیت‌هایی که در داخل کشور با هدف برهم زدن امنیت کشور تشکیل شده است و فعالیت و تلاش موثر برای پیشبرد اهداف گروه‌هایی که در برابر حکومت اسلامی قیام مسلحانه کرده اند، از جمله اتهامات مطروحه علیه وی عنوان شده است. هرانا ۸ مرداد

گزارشی از آخرین وضعیت شاهین احمدزاده در زندان اوین

شاهین احمدزاده، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. آقای احمدزاده در سال ۱۴۰۲ توسط دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده است. وی اوایل خردادماه سال جاری، جهت تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و به بند هشت زندان اوین منتقل شد. هرانا ۸ مرداد

بازداشت و بی‌خبری بیش از ۳۰روزه سجاد پاغوش در یاسوج

بیش از ۳۰روز از بازداشت و بی‌خبری سجاد پاغوش می‌گذرد. وی در تاریخ ۶تیرماه ۱۴۰۳، توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. با گذشت نزدیک به ۳۵روز از این بازداشت هیچ اطلاعی از سرنوشت این شهروند اهل دشتستان در دست نمی باشد. خانواده و آشنایان وی هیچ اطلاعی از محل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی ندارند و مقامات امنیتی و اطلاعاتی در سطح استان نیز پاسخ مشخصی به مراجعه خانواده وی نمی‌دهند. کانون حقوق بشر ایران ۹ مرداد

تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت رعنا کورکور در زندان اوین

رعنا کورکور، خواهر عباس (مجاهد) کورکور، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری محکوم به اعدام، علیرغم گذشت بیست و هفت روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. این متهم سیاسی در دادسرای پاکدشت با گشایش دو پرونده مجزا مواجه شده است. همچنین با وجود تعیین و صدور قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی جهت آزادی موقت رعنا کورکور، عدم توانایی مالی خانواده او برای تامین این مبلغ منجر به تداوم بازداشت او شده است. رعنا کورکور در تاریخ چهاردهم تیرماه امسال، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در پاکدشت بازداشت شده بود. هرانا ۹ مرداد

در گزارش تکمیلی: رعنا کورکور از زندان اوین آزاد شد

رعنا کورکور، متهم سیاسی و خواهر عباس (مجاهد) کورکور، از بازداشت‌ شدگان اعتراضات سراسری محکوم به اعدام، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. آزادی وی با تودیع وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی و قرار کفالت صد و پنجاه میلیون تومانی برای دو پرونده مجزا، صورت گرفته است. هرانا ۲۰ مرداد

درخواست اعاده دادرسی مژگان کاوسی در دیوان عالی کشور پذیرفته شد

درخواست اعاده دادرسی پرونده مژگان کاوسی، زندانی سیاسی سابق توسط دیوان عالی کشور پذیرفته شد و بنابراین پروندە خانم کاوسی به طور مجدد در تاریخ هفدهم مردادماه، در شعبه دوم دادگاه انقلاب ساری مورد بررسی قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است که مدتی قبل محکومیت حبس مژگان کاوسی به رای باز تبدیل و وی از زندان تنکابن آزاد شد. هرانا ۹ مرداد

در گزارش تکمیلی: مژگان کاوسی به یک‌ سال حبس محکوم شد

مژگان کاوسی، زندانی سیاسی سابق، پس از پذیرش اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب ساری به یک سال حبس محکوم شد. مازیار طاطائی، وکیل مدافع خانم کاوسی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود اعلام کرد: “متعاقب پذیرش اعاده دادرسی از طرف شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور، به موجب دادنامه صادره از شعبه دوم دادگاه انقلاب ساری، محکومیت خانم مژگان کاوسی موکل اینجانبان مازیار طاطائی و عثمان مزین، از ۶۱ ماه به ۱۲ ماه کاهش یافت.” هرانا ۲۷ مرداد

گزارشی از آخرین وضعیت افشین بایمانی در زندان قزلحصار کرج

افشین بایمانی، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان قزلحصار کرج سپری میکند. وی روز گذشته در پی حال نامناسب جسمانی به بهداری این زندان منتقل شد. این زندانی سیاسی که نیازمند درمان تخصصی و انتقال به بیمارستان است، خواستار اعزام به مرخصی استعلاجی و درمان تحت نظر دکتر متخصص خود، است. آقای بایمانی که متاهل و پدر دو فرزند است، در شهریور ماه ۱۳۷۹، به اتهام کمک به فرار برادرش بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. این حکم پس از ۶ سال به حبس ابد کاهش یافت. او از آن زمان ایام محکومیت خود را در زندانهای مختلف سپری می کند. هرانا ۹ مرداد

با پایان ایام مرخصی؛ حمیدرضا درستکار به زندان بهبهان بازگشت

حمیدرضا درستکار، زندانی سیاسی، با پایان ایام مرخصی به زندان بهبهان بازگشت. او در تاریخ سوم مرداد به مدت یک هفته به مرخصی اعزام شده بود. لازم به ذکر است حمیدرضا درستکار در تاریخ بیست و هفتم بهمن ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در خیابان امام موسی صدر بهبهان بازداشت و به زندان این شهر منتقل و در دی ماه سال گذشته، حمیدرضا درستکار توسط دادگاه انقلاب ماهشهر و دادگاه کیفری دو شهرستان بهبهان به حبس و پرداخت جزای نقدی محکوم شده بود. هرانا ۱۰ مرداد

زندانی سیاسی ساسان خانزاده، گزارشی از آخرین وضعیت وی در زندان لاکان رشت

زندانی سیاسی ساسان خانزاده در دادگاه غیابی شعبه سوم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مهدی راسخی به ۳ سال و ۱ روز و ۷ ماه و ۱۶ روز حبس به جرم تبلیغ علیه نظام به نفع گروه‌های معاند و تحریک و اغوای مردم به درگیری با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت محکوم شده است. وی از ۲۲ خرداد ۱۴۰۳، در بند میثاق زندان لاکان رشت دوران محکومیت خود را سپری می‌کند. لازم به ذکر است ساسان خانزاده متولد ۱۳۷۱ اهل و ساکن رشت است که در سال ۱۴۰۱ بازداشت، شکنجه‌ و با قرار وثیقه آزاد شده بود. وی بار دیگر در تاریخ ۲۲ خرداد ۱۴۰۳، بازداشت و به بند سیاسی (میثاق) زندان لاکان رشت فرستاده شده است. کانون حقوق بشر ایران ۱۱ مرداد

آزاده سوری از زندان اوین آزاد شد

دهم مردادماه، آزاده سوری، زندانی سیاسی از زندان اوین آزاد شد. لازم به ذکر است که وی توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام ارتباط با یکی از گروه های مخالف نظام به دو سال و هشت ماه حبس محکوم شد. این حکم به حالت تعلیق در آمده است. وی نهایتا پس از صدور حکم مذکور از زندان آزاد شده است. آزاده سوری، سی ساله اواخر اردیبهشت ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. هرانا ۱۱ مرداد

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی نسیمه اسلام زهی، متهم امنیتی در زندان اوین

نسیمه اسلام زهی، متهم امنیتی سنی مذهب علیرغم گذشت بیش از یازده ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بسر میبرد. خانم اسلامی زهی و همسرش بیش از یازده ماه است که به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرند. این افراد در شهریورماه سال گذشته، در دادسرا به ظن عضویت در گروه ستیزه‌جو داعش مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بودند، اما همچنان دادگاهی برای آنها تشکیل نشده است. همچنین این زوج از زمان بازداشت تاکنون ملاقات حضوری با یکدیگر نداشته اند. هرانا ۱۱ مرداد

بیش از نوزده ماه بلاتکلیفی؛ تداوم بازداشت هومن صیدالی در زندان شیبان اهواز

هومن صیدالی، یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، علیرغم گذشت بیش از نوزده ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد. همچنین شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز جهت آزادی موقت هومن صیدالی، قرار وثیقه پنجاه میلیارد تومانی صادر کرده است، اما عدم توانایی مالی خانواده او برای تامین این مبلغ منجر به تداوم بازداشت او شده است. هومن صیدالی، ۴۷ ساله و شهروند اهل ایذه در تاریخ بیست و نهم آذرماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به زندان شیبان اهواز منتقل شد. هرانا ۱۲ مرداد

شهرستان قلعه‌گنح؛ تداوم بازداشت و بی‌خبری از وضعیت دو شهروند

پنج‌شنبه ترکمانی و حسین ترکمانی، شهروندان ساکن شهرستان قلعه‌گنج، علیرغم گذشت هشت روز از زمان دستگیری، کماکان در بلاتکلیفی بسر می‌برند. بی‌خبری از وضعیت این شهروندان افزایش نگرانی‌های خانواده‌های آنها را در پی داشته است. این شهروندان در تاریخ هشتم مردادماه توسط نیروهای امنیتی در شهر رمشک واقع در شهرستان قلعه‌گنج بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند. دلیل بازداشت این دو شهروند اعتراض آنها به مصادره زمین‌های کشاورزی‌شان توسط سپاه عنوان شده است. هرانا ۱۵ مرداد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وفا احمدپور و دانیال مقدم برگزار شد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وفا احمدپور و دانیال مقدم در دادگاه انقلاب شیراز برگزار شد. در جریان این جلسه که در شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز برگزار شد، آقایان احمدپور و مقدم از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی و خارجی به دفاع از خود پرداختند. هرانا ۱۶ مرداد

اعتراض بند زنان زندان اوین به اجرای حکم اعدام رضا رسایی

زنان زندان اوین به اجرای حکم اعدام رضا رسایی اعتراض کرده و شعار دادند. این اعتراض با ضرب وشتم ماموران همراه بود. زندانیان علیه حکم اعدام شعار مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر حکومت اعدامی سر دادند. زنان زندان اوین در حالی که شعار می دادند درب دفتر نگهبانی بند را شکستند. بدنبال آن، چند مأمور گارد حفاظت را جهت سرکوب زندانیان اعزام کردند که موجب درگیری بین زندانیان و مأمورین شد. چند تن از زنان زندانی بر اثر ضرب و شتم مأمورین گارد زندان مجروح و مصدوم شده و به بهداری زندان منتقل شدند که از اسامی و تعداد آنها اطلاعی در دست نیست. کانون حقوق بشر ایران ۱۶ مرداد

مهدی صالح یزدانی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد

مهدی صالح یزدانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد. اعزام به مرخصی آقای یزدانی با تودیع وثیقه به مدت هفت روز صورت گرفته است. لازم به ذکر است مهدی صالح یزدانی در تاریخ بیست و هفتم آذر ۱۴۰۱، توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه در منزل شخصی خود در شهریار بازداشت شد. وی پس از اتمام مراحل بازجویی در یکی از بازداشتگاه های این نهاد امنیتی به زندان تهران بزرگ منتقل شد. این زندانی سیاسی نهایتا اواخر سال ۱۴۰۲، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار از بابت اتهام محاربه از طریق تحریق مسجدی در اطراف شهریار به ده سال حبس در زندان کهنوج محکوم شد. وکیل مدافع آقای یزدانی به اتهام مذکور درخواست فرجام خواهی کرده و اکنون پرونده موکلش در دیوان عالی کشور در حال بررسی است. هرانا ۱۷ مرداد

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات حسین شنبه زاده برگزار شد

جلسه رسیدگی به اتهامات حسین شنبه‌زاده، شهروند ساکن تهران، روز سه شنبه شانزدهم مردادماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. حسین شنبه‌زاده در این جلسه از بابت اتهاماتی از جمله توهین به مقدسات، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر انقلاب، نشر اکاذیب، فعالیت تبلیغی علیه نظام، فعالیت تبلیغی به نفع رژیم صهیونیستی، به دفاع از خود پرداخته است. هرانا ۱۸ مرداد

با توقف اجرای حکم؛ سیامک مسیح پور به مرخصی درمانی اعزام شد

سیامک مسیح پور، زندانی سیاسی که چندی پیش جهت درمان از زندان اوین به بیمارستان اعزام شده بود، روز جاری با توقف اجرای حکم حبس به مرخصی درمانی اعزام شد. بر اساس گزارش‌ها آقای مسیح پور روز چهارشنبه هفدهم مردادماه، با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی و کفالت دو میلیارد تومانی، جهت عمل جراحی ستون فقرات به بیمارستان اعزام شده بود. در نهایت امروز شنبه بیستم مردادماه، با تایید کمیسیون پزشکی قانونی و موافقت دادستان با توقف اجرای حکم حبس به مدت یک ماه به مرخصی اعزام شد. هرانا ۲۰ مرداد

کاظم علی نژاد از بیمارستان به زندان اوین بازگردانده شد

کاظم علی نژاد، زندانی سیاسی علیرغم عدم تکمیل مراحل درمان از بیمارستان طالقانی به زندان اوین بازگردانده شد. وی صبح امروز در پی حال نامساعد جسمی از زندان به بیمارستان منتقل شده بود. بر اساس گزارش‌ها آقای علی نژاد که اخیرا از ناحیه زانو دچار آسیب‌دیدگی شده بود، صبح امروز جهت سیر مراحل درمانی به بیمارستان طالقانی منتقل شد. او ساعاتی بعد بدون رسیدگی پزشکی مکفی به زندان بازگردانده شد. هرانا ۲۱ مرداد

ارجاع پرونده ماشاالله کرمی به دادگاه تجدیدنظر استان البرز

پرونده ماشاالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی، معترض اعدام‌شده، به شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر البرز ارجاع داده شد. علی شریف‌زاده، وکیل مدافع آقای کرمی از درخواست وکلا برای برگزاری جلسه حضوری در دادگاه تجدیدنظر خبر داد و اعلام کرد که اتهامات امنیتی مطرح‌شده علیه موکلش با اعمال ارتکابی وی همخوانی ندارد. آقای کرمی پیشتر توسط دادگاه انقلاب کرج به شش سال حبس و ضبط اموال  محکوم شده است. هرانا ۲۲ مرداد

در گزارش تکمیلی: دادگاه کیفری؛ ماشالله کرمی به بیش از ۸ سال حبس و دیگر مجازات‌ها محکوم شد

ماشالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی، معترض اعدام شده، توسط دادگاه کیفری دو شهرستان نظرآباد به هشت سال و ده ماه حبس، جریمه نقدی و مصادره اموال محکوم شد. بر اساس حکمی که اخیراً توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان نظرآباد صادر و به این شهروند محبوس در ندامتگاه مرکزی کرج ابلاغ شده است، وی بابت اتهام “پولشویی و تحصیل مال نامشروع” به هشت سال و ده ماه حبس، یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی و مصادره اموال محکوم شده است. هرانا ۲۷ مرداد

بیش از یک سال بلاتکلیفی؛ تداوم بازداشت وریشه مرادی در زندان اوین

وریشه مرادی، متهم سیاسی بیش از سه ماه است که به دستور قاضی ابوالقاسم صلواتی از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم مانده است. خانم مرادی که به بغی متهم است با گذشت بیش از یک سال از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. وریشه مرادی در تاریخ دهم مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در حومه سنندج بازداشت شد. وی نهایتا در تاریخ پنجم دی ماه ۱۴۰۲، با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد. اولین جلسه رسیدگی به اتهامات وریشه مرادی در تاریخ بیست و هفتم خردادماه، در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهامات بغی و عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون مخالف نظام برگزار شده بود. هرانا ۲۲ مرداد

عبدالصمد عالیزهی از زندان زاهدان آزاد شد

عبدالصمد عالیزهی، شهروند ساکن زاهدان با قرار تامین از زندان این شهر آزاد شد. آزادی این شهروند روز پنجشنبه بیست و پنجم مردادماه، با قرار تامین کیفری و زندان زاهدان صورت گرفته است. عبدالصمد عالیزهی، اهل و ساکن زاهدان در تاریخ بیست و یکم تیرماه، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده بود. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۶ مرداد

سهند نورمحمدزاده به زندان کهنوج کرمان بازگشت

سهند نورمحمدزاده، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، علیرغم ناتمام ماندن مراحل درمان به زندان کهنوج کرمان بازگشت. بازگشت به زندان آقای نورمحمدزاده در حالی است که وکیل مدافع این زندانی اخیرا اعلام کرده بود که وضعیت بینایی وی وخیم است و “هر دو چشم او در خطر نابینایی کامل هستند.” حامد احمدی در مصاحبه‌ای با شبکه شرق گفته بود که با وجود وضعیت جسمانی نامساعد موکلش، شعبه اجرای احکام تهران با ارجاع پرونده آقای نورمحمدزاده به پزشکی قانونی مخالفت کرده است. هرانا ۲۷ مرداد

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی احسان فریدی در زندان تبریز

احسان فریدی، دانشجوی دانشکده فنی تبریز علیرغم گذشت بیش از دو ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان تبریز بسر میبرد. این شهروند در تاریخ بیست و نهم خردادماه پس از مراجعه به دادسرای تبریز، بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه آقای فریدی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۸ مرداد

تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت مرتضی پروین در زندان اوین

مرتضی پروین، فعال ترک (آذربایجانی) علیرغم گذشت بیش از شش ماه از زمان دستگیری، کماکان بصورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. همچنین علیرغم برگزاری جلسه دادگاه، تاکنون برای وی حکمی صادر نشده است. لازم به ذکر است که وی از مشکلات جسمانی همچون دیسک کمر رنج میبرد و نیازمند درمان است. با اینحال از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. این شهروند  در تاریخ هفدهم بهمن ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند چهار زندان اوین منتقل شد. هرانا ۲۹ مرداد

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی صمد شابویی در زندان ارومیه

صمد شابویی، شهروند اهل اشنویه، علیرغم گذشت هشت روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان ارومیه بسر میبرد. آقای شابویی در تاریخ بیست و دوم مردادماه، پس از حضور در دادگاه انقلاب ارومیه بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد. تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۹ مرداد

شاهرخ احمدی از زندان اوین آزاد شد

شاهرخ احمدی زندانی سیاسی پس از آنکه دوران محکومیتش به شش ماه کاهش یافت، از زندان اوین آزاد شد. چندی پیش حکم چهار سال حبس آقای به دنبال پذیرش اعاده دادرسی و محاکمه مجدد، به شش ماه حبس کاهش یافت که منجر به آزادی این زندانی سیاسی شد. وی در مرحله بدوی توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به‌ قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” به چهار سال زندان محکوم شده بود. هرانا ۳۰ مرداد

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی رضا عرب پور در زندان شیبان اهواز

رضا عرب پور، متهم سیاسی و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایذه، علیرغم گذشت بیش از بیست و یک ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد و علیرغم برگزاری جلسه دادگاه او از بابت اتهاماتی از جمله “محاربه، افساد فی الارض و تشکیل گروه باغی” در اوایل تیرماه، در شعبه چهارم دادگاه انقلاب اهواز، تاکنون حکمی برای وی صادر نشده است. هرانا ۳۰ مرداد

زرین تاج مشکین قلم از زندان اوین آزاد شد

زرین تاج (پریوش) مشکین قلم، زندانی سیاسی با پایان دوران محکومیت خود از زندان اوین آزاد شد. این شهروند ۵۸ ساله اردیبهشت ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا در تاریخ هشتم خردادماه به بند زنان این زندان انتقال یافت. وی اوایل مردادماه سال جاری توسط دادگاه انقلاب به چهار ماه حبس محکوم شد. هرانا ۳۱ مرداد

عدم رعایت اصل تفکیک جرائم؛ گزارشی از آخرین وضعیت محمد ابوالحسنی در زندان چوبیندر قزوین

محمد ابوالحسنی، فعال مدنی دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان چوبندر قزوین سپری میکند. گفته می‌شود که وی توسط یکی از زندانیان مورد ضرب و شتم قرار گرفت. لازم به ذکر است وی که در تاریخ بیست و سوم مردادماه به مرخصی اعزام شده بود، روز گذشته پس از اینکه به زندان بازگشت، در پی گیری با وکیل بند، از نواحی سر و صورت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. هرانا ۳۱ مرداد

تداوم اعتصاب؛ گزارشی از آخرین وضعیت مظاهر حیدری در زندان شهرکرد

مظاهر حیدری، درویش گنابادی که در زندان شهرکرد محبوس است، در اعتصاب بسر میبرد. همچنین وی از بیستم مردادماه تاکنون به دستور مقامات ذیربط از برقراری تماس تلفنی با خانواده محروم مانده است. این در حالی است که آقای حیدری از روز شنبه بیستم مردادماه، در اعتراض به صدور حکم چهل ماه حبس علیه خود، دست به اعتصاب زده است. گفتنی است مظاهر حیدری در خردادماه امسال، به صورت غیابی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرکرد به ریاست قاضی بلانیان، از بابت اتهاماتی از جمله تشویش اذهان عمومی، تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به مجموعا چهل ماه حبس تعزیری محکوم شد. هرانا ۳۱ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۵: شکنجه ممنوع

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۱۱: حق و اصل برائت

ماده ۲۰: حق آزادی تجمع و تظاهرات

ماده ٢٢: حق امنیت اجتماعی مالی فرهنگی

احضار:

 گزارشی از بازداشت پریوش مسلمی توسط نهادهای امنیتی در تهران

یکشنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۳، یک شهروند با هویت پریوش مسلمی پس از احضار و مراجعه به دادسرای اوین تهران بابت اتهام تبلیغ علیه نظام، توهین به خمینی و خامنه‌ای و اجتماع و تبانی بازداشت و به این زندان منتقل شده است. هه‌نگاو ۱ مرداد

در گزارش تکمیلی ۱: تداوم بازداشت و بلاتکلیفی پریوش مسلمی در زندان اوین

پریوش مسلمی، متهم سیاسی علیرغم گذشت نزدیک به یک ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. لازم به ذکر است علیرغم اینکه وی اواسط تیرماه سال جاری در دادسرای اوین از بابت اتهاماتی همچون تبلیغ علیه نظام، اهانت به بنیانگذار و رهبری و اجتماع و تبانی مورد تفهیم اتهام قرار گرفته، اما تاکنون دادگاهی برای او تشکیل نشده است. هرانا ۱۰ مرداد

در گزارش تکمیلی ۲: علیرغم نیاز به رسیدگی پزشکی؛ تداوم بازداشت پریوش مسلمی در زندان اوین

پریوش مسلمی، متهم سیاسی علیرغم گذشت بیش از چهل روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد. وی با وجود حال نامساعد جسمانی از رسیدگی پزشکی تخصصی محروم مانده است. این متهم سیاسی اخیرا برای درمان به بیمارستان اعزام شده و پس از مدتی کوتاه، بدون دریافت رسیدگی پزشکی مناسب به زندان بازگردانده شد. لازم به ذکر است که  در تاریخ شانزدهم مردادماه، به دنبال ماجرای درگیری در بند زنان، دست و پیشانی این متهم سیاسی با ضربات باتوم گارد زندان آسیب دید. هرانا ۲۹ مرداد

در گزارش تکمیلی ۳: پریوش مسلمی به حبس محکوم شد

پریوش مسلمی، متهم سیاسی محبوس در زندان اوین، توسط دادگاه انقلاب تهران به سه سال و هشت ماه حبس محکوم شد. بر اساس حکمی که اخیرا توسط دادگاه انقلاب تهران صادر و روز گذشته به خانم مسلمی در زندان ابلاغ شده، وی از بابت اتهام اجتماع و تبانی به دو سال حبس، از بابت اتهام اهانت به رهبری به یک سال حبس و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به هشت ماه حبس محکوم شده است. هرانا ۳۱ مرداد

به دلیل انتشار مطالب در فضای مجازی؛ سی شهروند به دادستانی کل کشور احضار شدند

سخنگوی قوه قضائیه از احضار سی شهروند به دادستانی کل کشور به دلیل آنچه “ترویج شایعات در فضای مجازی” عنوان کرده، خبر داد. مهدی جهانگیر در ادامه این اقدامات را در راستای “مدیریت فضای مجازی عنوان کرد” و گفت: “از دستگاه‌های مختلف درخواست کردیم اگر درخصوص آنها مطالبی منتشر می‌شود و فعالیت های شما را زیر سوال می‌برد، شکایت کنید.” هرانا ۲ مرداد

مریم دریسی جهت اجرای حکم حبس احضار شد

مریم دریسی، دانشجوی اهل کازرون جهت اجرای حکم حبس به شعبه اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان کازرون، احضار شد. بر اساس احضاریه ای که توسط شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان کازرون صادر و به خانم دریسی ابلاغ شده است، از وی خواسته شده ظرف مدت ده روز جهت اجرای حکم یک سال حبس تعزیری، در این شعبه حاضر شود. خانم دریسی پیشتر در تاریخ سیزدهم اسفند ۱۴۰۲، توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه انقلاب کازرون از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار مطالبی در صفحه اینستاگرام خود و کشف حجاب در زمانی که تحت نظارت پابند الکترونیکی بود، به یک سال حبس محکوم شد. این حکم نهایتا توسط دادگاه تجدیدنظر استان فارس، عینا تایید شد. هرانا ۳ مرداد

یک شهروند توسط اداره اطلاعات زاهدان احضار و بازجویی شد

یکشنبه چهاردهم مردادماه، احمد شه بخش، شهروند اهل زاهدان و رئیس حفاظت مولوی عبدالحمید، به اداره اطلاعات این شهر احضار شد و مورد بازجویی قرار گرفت. جزئیات بیشتری در این زمینه حاصل نشده است. هرانا ۲۱ مرداد

پیرانشهر؛ احضار و بازداشت یک شهروند توسط اطلاعات سپاه

بیست و یکم مرداد ۱۴۰۳، محسن آجی، شهروند ساکن پیرانشهر پس از احضار به اطلاعات سپاه، بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی در نقده منتقل شده است. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.  هرانا ۲۳ مرداد

پیرانشهر؛ احضار و بازداشت یک شهروند توسط اطلاعات سپاه

رحمان قادری، شهروند اهل پیرانشهر پس از احضار به اطلاعات سپاه این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. گفته می‌شود آقای قادری روز دوشنبه بیست و دوم مردادماه، پس از احضار به اطلاعات سپاه پیرانشهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۵ مرداد

رضا رمضان زاده به دادسرای اوین احضار شد

رضا رمضان زاده، شهروند ساکن تهران طی یک تماس تلفنی به دادسرای اوین احضار شد. از وی خواسته شده است که روز شنبه بیست و هفتم مرداد در این شعبه حاضر شود. تاکنون از دلایل احضار رضا رمضان زاده اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۶ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ٨: رعایت حقوق انسانى توسط قانون

ماده ٩: عدم توقیف،حبس یا تبعید غیرقانونى

ماده ١٢: عدم دخالت در احوال شخصى

ماده ١٨: حق آزادی عقیده

ماده ٢٢: حق امنیت اجتماعى،فرهنگى و مالى

بازداشت:

بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در نقده

یک شهروند کُرد به نام رامین زله فرزند کمال اهل نقده از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. گفتنی است نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی به منزل خانوادگی این شهروند یورش بردند و او را بازداشت کردند. تا لحظه انتشار این گزارش، از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی در دسترس نیست. کردپا ۱ مرداد

استان مرکزی؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

جانشین فرمانده انتظامی استان مرکزی از بازداشت یک شهروند بیست و دو ساله در این استان به دلیل آنچه “توهین به مقدسات” عنوان کرده، خبر داد. احمد چگنی با بیان این ادعا که از این شهروند یک قبضه قمه ضبط شده است، افزود: “پس از تشکیل پرونده قضایی، متهم جهت سیر مراحل قانونی به دستگاه قضا معرفی شد.” در این گزارش به هویت این شهروند اشاره‌ای نشده است. هرانا ۱ مرداد

سراوان؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

عبدالخالق گمشادزهی، شهروند اهل سروان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. گفتنی است  آقای گمشادزهی که با مشکلات اعصاب و روان مواجه است، در دهستان ناهوک توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. از دلایل بازداشت و محل نگهداری وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲ مرداد

قوچان؛ علی آدینه‌زاده، پدر دادخواه بازداشت و به زندان منتقل شد

علی آدینه‌زاده، پدر ابوالفضل آدینه‌زاده نوجوان جانباخته در جنبش زن، زندگی، آازادی، پس از احضار به بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب قوچان بازداشت و به زندان مرکزی قوچان استان خرسان رضوی منتقل شد. قابل ذکر است که، علی آدینه‌زاده، در روزهای گذشته در ابلاغیه‌ای جهت دفاع بابت اتهامات نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و تبلیغ علیه نظام به این شعبه قضایی احضار شده بود. هه‌نگاو ۳ مرداد

در گزارش تکمیلی: تداوم بازداشت و بلاتکلیفی علی آدینه زاده در زندان قوچان

علی آدینه زاده، پدر ابوالفضل آدینه زاده، نوجوان جانباخته در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، علیرغم گذشت یک هفته از زمان بازداشت، همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان قوچان بسر میبرد. لازم به ذکر است پیگیری های خانواده وی  از مراجع امنیتی و قضایی، مسئولین مربوطه از ارائه پاسخی روشن در خصوص روند پرونده این شهروند خودداری می کنند، امری که منجر به افزایش نگرانی های نزدیکان آقای آدینه زاده در خصوص سرنوشت وی شده است. هرانا ۹ مرداد

کامیاران؛ ده شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند

چهارشنبه سوم مردادماه، حسام مهدی، امیر ندیمی، فریده ویسی، حمید سبزه، آمانج قربانی و فرزین موفقی به همراه چهار شهروند دیگر در جریان مراسم خاکسپاری اسماعیل کریمی، نیروی منابع طبیعی در کامیاران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۴ مرداد

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در سنندج بازداشت شد

چهارشنبه سوم مردادماه، امید احمدی، شهروند ساکن شهرستان سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. این در حالی است که نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی آقای احمدی را در محل کارش بازداشت کرده‌اند. تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۴ مرداد

گزارشی از بازداشت سه عضو خانواده یک فعال سیاسی در پیرانشهر

سه عضو خانواده ماموستا حسن واژی از فعالین سیاسی کُرد در پیرانشهر به نام‌های فاطمه پایمرد، ماموستا سید جمال‌الدین واژی و عبدالحمید واژی توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و پس از چندین ساعات بازجویی و تهدید آزاد شده‌اند. گفتنی است این سه شهروند پس از بازداشت با توسل به خشونت به اداره اطلاعات پیرانشهر منتقل و پس از چندین ساعات بازجویی و تهدید آزاد شده‌اند. هه‌نگاو ۹ مرداد

دو تن از اعضای خانواده محمد حسن‌ زاده در بوکان بازداشت شدند

احمد حسن‌ زاده و سولماز حسن‌ زاده، پدر و خواهر محمد حسن‌ زاده، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. گفتنی است این شهروندان توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم در منزل شخصی خود در بوکان بازداشت شدند. ماموران تلفن همراه این پدر و دختر و همچنین مادر خانواده را نیز ضبط کردند. تا لحظه تنظیم این گزارش از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۹ مرداد

در گزارش تکمیلی ۱: انتقال سولماز حسن‌زاده، از اعضای خانواده‌های دادخواه به زندان مرکزی ارومیه

سولماز حسن‌زاده، از اعضای خانواده‌های دادخواه که به همراه پدرش، احمد حسن‌زاده همزمان با سالروز تولد محمد حسن‌زاده از جانباختگان اعتراضات ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شده بودند، به بند زنان زندان ارومیه منتقل شد. همچنین برای آزادی موقت احمد حسن‌زاده نیز وثیقه چهار میلیارد تومانی درخواست شده است. هه‌نگاو ۱۰ مرداد

در گزارش تکمیلی ۲: زندان ارومیه؛ ششمین روز از اعتصاب سولماز حسن‌زاده در سلول انفرادی

سولماز حسن‌زاده، خواهر محمد حسن‌ زاده از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که به صورت بلاتکلیف در زندان ارومیه در بازداشت بسر میبرد، ششمین روز از اعتصاب خود را در سلول انفرادی سپری میکند.گفتنی است خانم حسن‌زاده که هم‌اکنون در سلول انفرادی نگهداری میشود، از روز سه‌شنبه شانزدهم مرداد در اعتراض به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی خود و همچنین محرومیت از امکان برقراری تماس و ملاقات با خانواده، دست به اعتصاب غذا زده است. هرانا ۲۱ مرداد

بوکان؛ بازداشت سوران کریمی توسط نیروهای امنیتی

سوران کریمی از فعالین شهر بوکان توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات وارد، سرنوشت و محل نگهداری سوران کریمی در دسترس نیست و پیگیری‌های خانواده‌اش در این زمینه بی‌نتیجه مانده است. هه‌نگاو ۱۰ مرداد

شهرستان بیجار؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

یک شهروند اهل شهرستان بیجار توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. هویت وی، اکبر نجفیان، شصت ساله، اهل بیجار گزارش شده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه بر علیه این شهروند بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۰ مرداد

دو شهروند توسط نیروهای امنیتی در زاهدان بازداشت شدند

دو شهروند توسط نیروهای امنیتی در زاهدان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. در این گزارش بدون اشاره به هویت این دو شهروند آمده است؛ نیروهای اداره اطلاعات زاهدان، این شهروندان را در خیابان دانشجو بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه آنها اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۲ مرداد

بازداشت دست‌کم ۶ فعال تُرک در تبریز

دست‌کم شش فعال تُرک به نام‌های مهدی لسانی، علی لسانی، میثم جولانی، بهزاد دشتی، رضا واثقی و پژمان سلیمی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در نزدیکی کلیبر استان آذربایجان‌شرقی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه آنها اطلاعی حاصل نشده است. هه‌نگاو ۱۲ مرداد

در گزارش تکمیلی: قلعه بابک؛ شش فعال ترک آذربایجانی آزاد شدند

میثم جولانی، رضا واثقی، علی لسانی، مهدی لسانی، بهزاد دشتی و پژمان سلیمی فعالین ترک (آذربایجانی) از اداره پلیس اطلاعات و امنیت نیروی انتظامی شهرستان کلیبر آزاد شدند. تاکنون از اتهامات مطروحه بر علیه این افراد اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۳ مرداد

روانسر؛ بازداشت ادریس مرادی از زندانیان سیاسی سابق

ادریس مرادی از فعالین سیاسی و زندانی سیاسی سابق کُرد و اهل روانسر از توابع استان کرمانشاه پس از احضار به اداره اطلاعات این شهر بازداشت شد. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاعات دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات وارده، سرنوشت و محل نگهداری ادریس مرادی در دسترس نیست. هه‌نگاو ۱۵ مرداد

یک شهروند در شهرستان پلدشت بازداشت شد

پانزدهم مردادماه، رییس حوزه قضایی شهرستان پلدشت از بازداشت یک شهروند خبر داد و مدعی شد که او عامل ارتباط با شبکه های معاند در این شهرستان است. در این گزارش به هویت و محل نگهداری این شهروند بازداشتی اشاره ای نشده است. هرانا ۱۶ مرداد

میثم بصیر توانا بازداشت شد

میثم بصیر توانا، برادر مهران بصیر توانا، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، روز سه شنبه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تاکنون پیگیری های خانواده و نزدیکان وی جهت اطلاع از محل نگهداری و آخرین وضعیت او، بی نتیجه مانده است. هرانا ۱۷ مرداد

در گزارش تکمیلی: میثم بصیر توانا آزاد شد

میثم بصیر توانا، برادر مهران بصیر توانا، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه آزاد شد. جزئیات بیشتری در این رابطه مخابره نشده است. هرانا ۲۱ مرداد

بازداشت محمدعلی محمودی زندانی سیاسی مبتلا به سرطان خون

دوشنبه هشتم مرداد ۱۴۰۳، محمدعلی محمودی از زندانیان سیاسی پیشین با وجود ابتلا به سرطان خون برای تحمل محکومیت بازداشت شد. گفتنی است محمدعلی محمودی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به ۷.۵سال زندان محکوم شده است. این در حالی است که وی به بیماری سرطان خون مبتلاست. کانون حقوق بشر ایران ۱۷ مرداد

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در زاهدان بازداشت شد

هجدهم مردادماه، سعید براهویی، شهروند ساکن زاهدان، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و محل نگهداری آقای براهویی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۹ مرداد

سنندج؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

پنجشنبه هجدهم مرداد ۱۴۰۳، سامان میرزایی، شهروند ساکن شهرستان سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آقای میرزایی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۹ مرداد

اصفهان؛ علی معینی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

علی معینی، فعال سیاسی ساکن اصفهان، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آقای معینی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۰ مرداد

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در زاهدان بازداشت شد

هجدهم مردادماه، زکریا ملک رئیسی، یکی از طلاب مسجد مکی زاهدان، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۲ مرداد

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در زاهدان بازداشت شد

بیست و دوم مردادماه، ابراهیم خارکوهی شهروند ساکن زاهدان توسط ماموران اداره اطلاعات در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. علیرغم پیگیری خانواده او از مراجع امنیتی و قضایی، تاکنون مسئولین مربوطه از ارائه پاسخی شفاف در خصوص وضعیت و محل نگهداری این شهروند خودداری میکنند. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۳ مرداد

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در زاهدان بازداشت شد

بیست و یکم مردادماه، سجاد نارویی، شهروند ساکن زاهدان توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۴ مرداد

یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در مهاباد بازداشت شد

بیست و چهارم مردادماه، گلاویژ محمدی‌ ارشد، شهروند اهل مهاباد توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۵ مرداد

مهاباد؛ دو شهروند از جمله یک نوجوان بازداشت شدند

یست و چهارم مردادماه، ماردین رسول‌ زاده، سیزده ساله و برادرش احسان رسول‌ زاده توسط نیروهای امنیتی در مهاباد بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. هویت این شهروندان، ماردین رسول‌زاده سیزده ساله و احسان رسول‌زاده بیست و دو ساله، دو برادر اهل مهاباد عنوان شده است. تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۶ مرداد

بازداشت آریا یوسفی فرزند فاطمه داوند توسط نیروهای امنیتی پس از دیپورت از ترکیه

آریا یوسفی، فرزند فاطمه داوند زندانی سیاسی سابق و از بازداشت‌شدگان آبان ۹۸ که به تازگی در معرض خطر دیپورت به ایران قرار گرفته بود، در روز سه‌شنبه ۲۳ مردادماه ۱۴۰۳ توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت و به اداره اطلاعات ماکو منتقل شده است. لازم به ذکر است که وی تاکنون هیچ تماسی با خانواده‌اش نداشته و تنها از اطلاعات ماکو با خانواده وی تماس گرفته شده و اعلام کرده‌اند که در بازداشتگاه اطلاعات ماکو محبوس است. هه‌نگاو ۲۶ مرداد

مریوان؛ یک شهروند توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

بیست و هشتم مرداد، امید فرجی، شهروند ساکن مریوان توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست. هرانا ۲۹ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۵: شکنجه ممنوع

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی، فرهنگی و مالی

ماده ۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

احکام صادره:

دادگاه تجدیدنظر؛ علی غلامی به شش ماه حبس محکوم شد

حکم حبس علی غلامی، فعال دانشجویی توسط شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان خراسان شمالی عینا تایید شد. وی پیشتر از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام توسط دادگاه انقلاب بجنورد به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. هرانا ۴ مرداد

حمیدرضا شیرزادی به حبس محکوم شد

حمیدرضا شیرزادی، شهروند ساکن شهرستان دزپارت، توسط دادگاه کیفری ایذه به یک سال حبس محکوم شد. براساس حکمی که در تاریخ سی و یکم تیر ماه توسط شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو ایذه به ریاست مصطفی علی خانی فرادنبه صادر و به آقای شیرزادی ابلاغ شده، وی از بابت اتهام توهین به مقدسات به یک سال حبس محکوم شده است. این حکم به صورت غیابی صادر شده است. انتشار مطالب در اینستاگرام از مصادیق اتهام مطروحه علیه این شهروند عنوان شده است. هرانا ۶ مرداد

دادگاه انقلاب؛ علی رضایی به دو سال حبس محکوم شد

علی رضایی، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط دادگاه انقلاب تهران به دو سال حبس محکوم شد. رضا شفاخواه، وکیل مداقع آقای رضایی ضمن انتشار این خبر، نوشت: موکلم علی رضایی که در اعتراضات سال ۱۴۰۱ و در دوران نوجوانی بازداشت شده بود، توسط شعبه بیست و هشتم دادگاه انقلاب تهران به دو سال حبس تعزیری محکوم شد. پیشتر کیفرخواست پرونده آقای رضایی از بابت اتهامات ایراد ضرب و جرح مامور نیروی انتظامی و اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم بر علیه امنیت ملی صادر شده بود. هرانا ۹ مرداد

چهار فعال ترک آذربایجانی به حبس محکوم شدند

عطا کریمی، غلام قلی زاده، سینا حسنی و علی عزیزی از فعالین ترک (‌آذربایجانی) توسط دادگاه انقلاب ارومیه هرکدام به تحمل دو سال حبس محکوم شدند. براساس حکمی که توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه صادر و روز چهارشنبه دهم مرداد به عطا کریمی، غلام قلیزاده، سینا حسنی و علی عزیزی ابلاغ شده است، هرکدام از این شهروندان از بابت اتهام عضویت در دسته یا گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور  به تحمل دو سال حبس محکوم شدند. هرانا ۱۳ مرداد

دهگلان؛ حکمت امیری به حبس محکوم شد

حکمت امیری، شهروند اهل دهگلان توسط دادگاه انقلاب این شهرستان بە چهل و دو ماه حبس محکوم شد. براساس حکمی که توسط شعبه اول دادگاه انقلاب دهگلان به ریاست قاضی رستمی احقر، صادر و اوایل مردادماه به آقای امیری ابلاغ شده است، وی از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و همکاری با گروه‌ها و سازمان‌های مخالف نظام به چهل و دو ماه حبس محکوم شده است. سی و شش ماه از حکم صادره به حالت تعلیق درآمده است. هرانا ۱۷ مرداد

رشت؛ پنج زن به بیش از بیست سال حبس محکوم شدند

نینا گلستانی، رزیتا رجایی، آناهیتا حجازی، نگین عدالتخواه و آناهیتا دوستدار توسط دادگاه انقلاب رشت هرکدام به چهار سال و یک ماه و هفده روز حبس محکوم شدند. اتهام مطروحه علیه همگی آنان، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم و تبلیغ علیه نظام ذکر شده است. هرانا ۲۳ مرداد

پس از پذیرش اعاده دادرسی؛ رضوانه احمد خان بیگی به بیست ماه حبس محکوم شد

محکومیت پنج سال حبس رضوانه احمد خان بیگی، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به بیست ماه حبس کاهش یافت. بر اساس گزارش‌ها چندی پیش درخواست اعاده دادرسی پرونده خانم احمدخان بیگی توسط دیوان عالی کشور پذیرفته و پرونده جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع داده شده بود. رضوانه احمد خان بیگی که اکنون هفتمین ماه از دوران بارداری خود را در زندان اوین سپری میکند، بر اساس ابلاغیه ای که روز جاری در زندان دریافت کرده، توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی بابایی به بیست ماه حبس محکوم شد. لازم به ذکر است این فعال مدنی که از بیماری صرع رنج میبرد، از رسیدگی پزشکی مناسب و اعزام به بیمارستان نیز محروم مانده است. هرانا ۲۴ مرداد

سقز؛ عبدالله شریف زاده به ده ماه حبس محکوم شد

عبدالله شریف زاده، شهروند اهل سقز توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به نفع یکی از احزاب اپوزیسیون، به تحمل ده ماه حبس محکوم شد. جلسه دادرسی به اتهام وی در تاریخ بیست و دوم اسفندماه سال گذشته در دادگاه انقلاب سقز برگزار شد. هرانا ۲۸ مرداد

یک متهم در یزد به تحمل ضربات شلاق محکوم شد

یک متهم به “رابطه نامشروع” و ایجاد مزاحمت برای زنان در یزد، توسط دادگاه کیفری دو این استان به تحمل ۱۷۳ ضربه شلاق تعزیری محکوم شد. گفتنی است  رسیدگی به این پرونده در پی شکایت زنی ۲۲ ساله مبنی آدم ربایی و اقدام به تجاوز آغاز شد. پس از تشکیل پرونده قضایی و آغاز تحقیقات، مشخص شد که مردی ۲۴ ساله که راننده تاکسی اینترنتی بوده، با تغییر مسیر در محلی خلوت خودرو را متوقف کرده و پس از قفل کردن درب‌های خودرو به این زن تعرض جنسی کرده است. دادگاه رسیدگی‌ کننده در نهایت متهم را بابت آدم‌ربایی به ۱۰ سال حبس، بابت توقیف غیرقانونی به سه سال حبس، بابت مزاحمت برای زنان به ۷۴ ضربه شلاق تعزیری و ۲۵ میلیون تومان جزای نقدی و بابت ارتباط نامشروع به ۹۹ ضربه شلاق تعزیری محکوم کرد. او هم اکنون در حال سپری کردن دوران حبس خود در زندان است. هرانا ۳۰ مرداد

رامین حائری به شانزده ماه حبس محکوم شد

رامین حائری، متهم سیاسی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب این شهر به شانزده ماه حبس محکوم شد. بر اساس حکمی که اخیرا توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب مشهد صادر و به این متهم سیاسی در زندان ابلاغ شده، آقای حائری از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی به شانزده ماه حبس محکوم شده است. هرانا ۳۰ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۲: عدم تبعیض

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی، فرهنگی و مالی

ماده ۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی

انتقال زندانیان:

ثریا قیطران جهت تحمل حبس به زندان ارومیه منتقل شد

شنبه سیزدهم مردادماه، ثریا قیطران، شهروند اهل پیرانشهر، جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان ارومیه منتقل شد. لازم به ذکر است که وی چندی پیش توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد به ریاست قاضی سجاد دوستی از بابت اتهام همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون به ٩ ماه حبس محکوم شده بود. هرانا ۲۰ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۲: عدم تبعیض

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

تودیع وثیقه:

رضا ببرنژاد با تودیع قرار وثیقه از زندان قوچان آزاد شد

یکشنبه ٣١ تیر ١٤٠٣، رضا ببرنژاد، برادر مهدی ببرنژاد از جانباختگان خیزش انقلابی زن، زندگی، آازادی در قوچان با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت از زندان این شهرستان آزاد شد. لازم به توضیح است که روز پنجشنبه هفدهم خرداد ١٤٠٣، رضا ببرنژاد پنج روز پس از آزادی موقت با تودیع وثیقه، به دلیل انتشار استوری در صفحه اینستاگرام خود در مورد مرگ ابراهیم رئیسی، مجددا توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان قوچان منتقل شده  بود. کردپا ۱ مرداد

زندان مهاباد؛ علی دانشی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

یک شهروند کُرد به نام علی دانشی اهل مهاباد با تودیع قرار وثیقه دو میلیارد تومانی به صورت موقت از زندان این شهرستان آزاد شد. پنجشنبه ٢١ تیر ١٤٠٣، نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی به منزل این شهروند کُرد یورش بردند و وی را بازداشت کردند. تاکنون از دلیل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاع دقیقی به دست نیامده است. کردپا ۳ مرداد

عارف اربابی با تودیع وثیقه از زندان زاهدان آزاد شد

عارف اربابی، شهروند ساکن زاهدان با تودیع وثیقه از زندان این شهرستان آزاد شد. این شهروند ساکن زاهدان در تاریخ سی و یکم خرداد ماه، توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی در منزل شخصی خود بازداشت شده بود. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهرونداطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۵ مرداد

پخشان نبی زاده با تودیع وثیقه آزاد شد

پخشان نبی زاده شهروند اهل بوکان، روز گذشته با تودیع وثیقه از بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر آزاد شد. آزادی این شهروند روز پنجشنبه هجدهم مردادماه، با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از بازداشتگاه اداره اطلاعات بوکان صورت گرفته است. خانم نبی زاده اوایل ماه جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. وی طی مدت بازداشت از دسترسی به وکیل محروم ماند. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۱۹ مرداد

ادریس کارساز با تودیع وثیقه از زندان اشنویه آزاد شد

ادریس کارساز، شهروند اهل اشنویه با تودیع وثیقه از زندان این شهر آزاد شد. آزادی این شهروند با تودیع وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی از زندان اشنویه صورت گرفته است. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه وی اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۳۰ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

اعتصاب غذا:

زندان اوین؛ اعتصاب غذای شکیلا منفرد وارد سومین روز شد

شکیلا منفرد، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، از روز سه‌شنبه ٩ تیرماه ١٤٠٣ دست به اعتصاب غذا زده است. وی در آستانه چهارمین سال دوره محکومیت حبس، با پرونده‌سازی جدیدی مواجه شده است. گفته می‌شود اخیراً یک پرونده جدید علیه شکیلا منفرد با عنوان اتهامی تخریب اموال و اخلال در نظم و آسایش عمومی از سوی معاون دادستان دادسرای ناحیه ٨ تهران گشوده شده است. این زندانی سیاسی آذر ماه ١٤٠٢، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به صورت غیابی به اتهام تبلیغ علیه حکومت به ١۵ ماه حبس و همچنین تبعید به خارج از تهران، ممنوعیت خروج از کشور، منع عضویت در گروه‌های اجتماعی و سیاسی، و منع استفاده از تلفن هوشمند محکوم شد. این حکم بعدها قطعی اعلام شد. هه‌نگاو ۱۱ مرداد

زندان لاکان رشت؛ بیست و پنجمین روز اعتصاب منوچهر فلاح

منوچهر فلاح، شهروند گیلک اهل شهر رشت گیلان بیست و پنجمین روز اعتصاب غذای خود را در زندان لاکان سپری می‌کند. منوچهر فلاح، زندانی سیاسی محبوس در زندان لاکان رشت، از روز شنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ در اعتراض به بلاتکلیفی خود و گشودن پرونده تازه برایش دست به اعتصاب غذا زده است. وضعیت جسمی منوچهر فلاح، در حالی که از رسیدگی پزشکی محروم مانده، نگران‌کننده است و مسئولان زندان وی را عامل اعتصاب غذای پنج زندانی دیگر می‌دانند و او را تحت فشار قرار داده‌اند. گفتنی است وی توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، در مجموع به ٢٢ ماه و ١٧ روز حبس تعزیری محکوم شده است. هه‌نگاو ۲۵ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۲: عدم تبعیض

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

جلوگیری از مرخصی و درمان:

علیرغم نیاز به رسیدگی پزشکی؛ تداوم بازداشت علیرضا مرداسی در زندان شیبان اهواز

علیرضا مرداسی، معلم و متهم سیاسی علیرغم گذشت نزدیک به یک سال از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد. همچنین وی دچار مشکلات جسمانی بوده و از دریافت رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. لازم به ذکر است آقای مرداسی پیشتر از بابت اتهامات افساد فی الارض و عضویت در گروه باغی مورد تفهیم اتهام قرار گرفته، اما تاکنون دادگاهی برای او تشکیل نشده است. همچنین وی به بیماری ریوی مبتلاست. او با وجود نیاز به درمان، از رسیدگی تخصصی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است. این متهم سیاسی در تاریخ دهم مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در اهواز بازداشت شد. هرانا ۲ مرداد

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت میریوسف یونسی در زندان اوین

میریوسف یونسی، زندانی محبوس در زندان اوین علیرغم وضعیت نامساعد جسمانی و نیاز به عمل جراحی، از اعزام به بیمارستان و رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است. در تاریخ هفتم دی ماه سال ۱۴۰۱، میریوسف یونسی توسط ماموران امنیتی در منزل پدری خود در شاهرود بازداشت شد. او پس از صد و هفت روز بازداشت در سلول‌ های انفرادی بند ۲۴۰ و ۲۰۹ و سپس نگهداری در سلول‌ های دربسته چند نفره بند ۲۰۹ زندان اوین، به بند عمومی زندان اوین منتقل شد. میریوسف یونسی، پدر على یونسى، دانشجوی محبوس در زندان اوین است. هرانا ۲ مرداد

محروم از درمان؛ گزارشی از آخرین وضعیت حسین کوشکی نژاد در زندان اوین

حسین کوشکی نژاد، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. وی دچار مشکلات جسمانی بوده و از اعزام به بیمارستان و دریافت رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. لازم به ذکر است که حسین کوشکی نژاد در تاریخ نوزدهم فروردین ماه سال جاری، جهت تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و به بند هشت زندان اوین منتقل شد که پرونده وی  با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به دادگاه انقلاب تهران ارجاع و  با حکم قاضی به تحمل یک سال حبس محکوم شد. هرانا ۴ مرداد

عدم رسیدگی پزشکی؛ تداوم بازداشت سلمان دهانی در زندان زاهدان

سلمان دهانی، شهروند اهل راسک، علیرغم گذشت بیش از صد روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان زاهدان بسر میبرد. همچنین وی دچار مشکلات جسمانی بوده و از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. سلمان دهانی در تاریخ بیست و هفتم فروردین ۱۴۰۳، توسط نیروهای اطلاعات سپاه در روستای میردوک از توابع شهرستان راسک بازداشت شد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۳ مرداد

گزارشی از آخرین وضعیت جابر صخراوی در زندان شیبان اهواز

جابر صخراوی، زندانی سیاسی محبوس در زندان شیبان اهواز که اخیرا دچار سکته مغزی شده است، به دلیل مخالفت اداره اطلاعات اهواز از اعزام به بیمارستان گلستان اهواز جهت شرکت در جلسه فیزیوتراپی محروم مانده است. گفتنی است آقای صخراوی ۱۰ روز پیش دچار سکته مغزی شد و به مدت دو روز در بیمارستان گلستان بستری بود. با وجود توصیه پزشکان مبنی بر ادامه درمان، او به بند ۵ سالن سیاسی زندان شیبان بازگردانده شد. هرانا ۵ مرداد

گزارشی از آخرین وضعیت سامان یاسین در زندان قزلحصار کرج

سامان صیدی (یاسین)، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان قزلحصار کرج بسر میبرد. این در حالی است که وی علیرغم حال نامناسب جسمی و روحی، از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است. لازم به توضیح است سامان یاسین که از مشکلات جسمی و روحی رنج می‌برد، مدتی است روزانه به بهداری زندان قزلحصار کرج منتقل می‌شود. با این حال، به دلیل کمبود امکانات مناسب پزشکی در این بهداری، وضعیت او همچنان نامطلوب است. علیرغم نیاز به رسیدگی پزشکی تخصصی، وی از اعزام به بیمارستان خارج از زندان محروم مانده است. همچنین گواهی عدم تحمل حبس سامان یاسین که توسط دیوان عالی کشور تایید شده، تاکنون به شعبه هم‌عرض ارسال نشده است. هرانا ۷ مرداد

محروم از درمان؛ گزارشی از آخرین وضعیت رضا سلمان زاده در زندان قزلحصار کرج

رضا سلمان زاده، زندانی سیاسی در زندان قزلحصار کرج، علیرغم حال نامساعد جسمانی، از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. گفته می‌شود وی از بیماری های قلبی، فتق و سنگ کلیه رنج میبرد و این مشکلات جسمانی از زمان واقعه آتش سوزی زندان اوین و مورد ضرب و شتم قرار گرفتن وی، وخیم تر شده اند. رضا سلمان زاده در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی سپس توسط دادگاه انقلاب به سه سال و هشت ماه حبس محکوم شد. این پرونده در بهمن همان سال به دنبال بخشنامه عفو مختومه شد. هرانا ۹ مرداد

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت جمال عاملی در زندان اوین

جمال عاملی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین علیرغم حال نامساعد جسمانی، از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم مانده است. این در حالی است که آقای عاملی به بیماری خودایمنی مبتلاست که در صورت عدم مراجعه مستمر به پزشک و دسترسی به داروهای مختلف، به درگیری ستون فقرات و تبعات ناشی از این بیماری، می‌انجامد. وی در بهمن ماه سال گذشته، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/ خارجی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. هرانا ۱۲ مرداد

علیرغم نیاز به درمان؛ عیسی ابراهیم زاده به زندان نقده بازگشت

عیسی ابراهیم زاده، زندانی سیاسی روز سه شنبه نهم مردادماه، علیرغم نیاز به رسیدگی پزشکی با پایان ایام مرخصی به زندان نقده بازگشت. گفتنی است وی مورخ بیست و نهم تیرماه در پی مخالفت مسئولان با تمدید مرخصی پنج روزه خود، دست به خودکشی زده و در بیمارستان بستری شده بود. لازم به ذکر است آقای ابراهیم زاده روز هفدهم بهمن ۱۴۰۲، جهت تحمل دوران محکومیت چهار سال حبس خود به زندان نقده منتقل شده بود. هرانا ۱۲ مرداد

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زینب جلالیان در زندان یزد

زینب جلالیان، زندانی سیاسی، هفدهمین سال از حکم حبس ابد خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان یزد سپری میکند. این زندانی مدت‌هاست که از مشکلات جسمانی متعددی رنج میبرد و بارها با درخواست‌های او برای اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان مخالفت به عمل آمده است. او به بیماری ناخنک چشم و بیماری‌های کلیوی و گوارشی مبتلا است. علاوه بر این مدتی است که این زندانی از درد شدید در ناحیه پهلو رنج میبرد. هرانا ۱۴ مرداد

عدم رسیدگی پزشکی؛ تداوم بازداشت علیرضا مرداسی در زندان شیبان اهواز

علیرضا مرداسی، معلم و متهم سیاسی علیرغم گذشت بیش از یک سال از زمان دستگیری، به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد. این متهم سیاسی دچار مشکلات جسمانی بوده و از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به مراکز درمانی خارج از زندان محروم مانده است. لازم به ذکر است که آقای مرداسی به بیماری ریوی مبتلاست و از رسیدگی تخصصی پزشکی و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است. همچنین علیرضا مرداسی بیش از یک سال است که به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز بسر میبرد و تاکنون دادگاهی برای او تشکیل نشده است. این متهم سیاسی در تاریخ دهم مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در اهواز بازداشت شده و چندی بعد از بابت اتهامات افساد فی الارض و عضویت در گروه باغی مورد تفهیم اتهام قرار گرفت. هرانا ۱۹ مرداد

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت حورا نیک بخت در زندان اوین

حورا نیک بخت، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، علیرغم حال نامساعد جسمی از رسیدگی پزشکی تخصصی محروم مانده است. وی اخیرا برای درمان به بیمارستان اعزام شده و پس از مدتی کوتاه، بدون رسیدگی پزشکی مناسب به زندان بازگردانده شد. گفته می‌شود خانم نیک بخت روز پنجشنبه با علائمی از جمله لرزش بدن، عدم توانایی تکلم و با حال نامساعد جسمانی به بهداری زندان منتقل شد و دکتر زندان در معاینه ها به او گفته که دچار سکته مغزی شده است. سپس حورا را به بیمارستان شهدای تجریش اعزام کردند. پزشکان اعلام کردند که سکته مغزی نبوده، اما خطر سکته مغزی برای او وجود دارد و کوچکترین تنش یا فشار عصبی یا هیجان منجر به سکته مغزی او خواهد شد. در نهایت وی ظهر روز جمعه به زندان بازگردانده شد. حورا نیکبخت نیازمند درمان و رسیدگی تخصصی پزشکی است هرانا ۲۰ مرداد

مخالفت با مرخصی درمانی سروناز احمدی با وجود توصیه پزشکان

سروناز احمدی، فعال حقوق کودکان محبوس در زندان اوین، علیرغم توصیه اکید پزشکان و نیاز به رسیدگی پزشکی از حق مرخصی استعلاجی محروم شده است. این در حالی است که او یک سوم دوره محکومیت حبس خود را سپری کرده است. هه‌نگاو ۲۶ مرداد

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زرتشت احمدی راغب در زندان قزلحصار کرج

زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج، با وجود مشکلات جسمانی متعدد از رسیدگی پزشکی تخصصی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است. لازم به ذکر است آقای احمدی راغب از بیماری هایی از جمله فتق و آرتروز زانو رنج میبرد. وی از عید نوروز تاکنون حدود شش ماه است به دلیل بیماری فتق می بایست تحت عمل جراحی لاپاراسکوپی قرار بگیرد ولی با کارشکنی مسئولین مربوطه تنها در چند نوبت توسط پزشک غیرتخصصی معاینه شده است. در حالی که این زندانی سیاسی برای درمان نیازمند رسیدگی پزشکی تخصصی و اعزام به بیمارستان است. هرانا ۲۷ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۲: عدم تبعیض

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

تیراندازی به مردم:

ریبوار رشیدی، کاسبکار اهل بانه دو هفته پس از اصابت گلوله نیروهای حکومتی جان باخت

ریبوار رشیدی، کاسبکار اهل بانه که با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌ مرزی جمهوری اسلامی ایران در نوار مرزی “هەنگەژال” به شدت زخمی شده بود؛ پس از دو هفته در بیمارستان کوثر سنندج جان سپرد. این کاسبکار کُرد روز روز یکشنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۳، در جریان تیراندازی مستقیم نیروهای هنگ مرزی در مرز “هه‌نگه‌ژال” بانه به شدت زخمی و با وضعیت هوشیاری پایین به مراکز درمانی سنندج منتقل شده بود. هه‌نگاو ۳۱ تیر

نیکشهر؛ دو شهروند در پی تیراندازی نیروهای نظامی کشته شدند

دو شهروند در پی تیراندازی نیروهای نظامی در نیکشهر جان خود را از دست دادند. لازم به ذکر است که این حادثه، منجر به واژگونی و آتش گرفتن خودرو شد و دو سرنشین آن جان خود را از دست دادند. تا کنون از هویت این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۳ مرداد

مهاباد؛ قتل یک شهروند حین بازداشت با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی

نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران، یک شهروند متهم اهل مهاباد را در جریان تعقیب‌وگریز با تیراندازی مستقیم و با شلیک گلوله به سر در حالی که زخمی بود، به قتل رساندند. هویت شهروند مقتول، احمد تِرمَن عنوان شده است. گفته می‌شود وی به دلیل درگیر شدن فرزندش با یک فرد بسیجی تحت تقیب قرار گرفته بود. هه‌نگاو ۳ مرداد

خاش؛ کشته و زخمی شدن ۹ شهروند در پی تیراندازی بی ضابطه نیروهای انتظامی

۹ شهروند از جمله یک نوجوان در خاش مورد هدف تیراندازی بی ضابطه نیروهای انتظامی قرار گرفتند. در این واقعه یک زن جان باخت و هشت تن زخمی شدند. در این گزارش بدون اشاره به هویت شهروندان مذکور آمده است، پس از وقوع این رویداد نیروهای نظامی از ورود آمبولانس و انتقال مجروحین به بیمارستان ممانعت کرده اند. هرانا ۸ مرداد

خاش؛ کشته و زخمی شدن دو شهروند در پی تیراندازی بی ضابطه نیروهای اطلاعات سپاه

بیست و سوم مرداد ۱۴۰۳، تیراندازی بی ضابطه نیروهای اطلاعات سپاه در خاش، به کشته و زخمی شدن دو شهروند از جمله یک نوجوان منجر شد. هویت آنها “نادر شاهوزهی، ۳۴ ساله، فرزند نظر، متاهل و بهزاد شاهوزهی، ۱۷ ساله” گزارش شده است. گفتنی است عصر روز سه‌شنبه در روستای کلچات از توابع خاش، خودرو این شهروندان توسط نیروهای اطلاعات سپاه بدون اخطار قبلی مورد هدف گلوله های پی در پی قرار گرفت. راننده خودرو با اصابت چندین گلوله در دم جان خود را از دست داد. برادر زاده نوجوان او نیز با اصابت چهار گلوله به نواحی شکم، سینه و پا به شدت مجروح و به بیمارستان منتقل شد. هرانا ۲۵ مرداد

 گزارشی از آخرین وضعیت آرزو بدری، زن جوان قربانی تحمیل حجاب اجباری

آرزو بدری، زن جوانی که در ارتباط با “حجاب اجباری” هدف شلیک مستقیم نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته بود، در بیمارستان ولیعصر تهران دومین عمل جراحی را پشت سر گذاشت. وضعیت سلامت او وخیم‌تر شده و خانواده‌اش تحت فشار هستند. طبق آخرین گزارش‌ها، خودروی آرزو بدری به دلیل آنچه “عدم رعایت حجاب” عنوان شده، در فهرست خودروهای توقیفی قرار داشته و به همین دلیل، نیز هدف تیراندازی ماموران قرار گرفته است. هه‌نگاو ۲۵ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۳: حق حیات برای همه

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی

ماده ۲۳: حق امنیت کار

ماده ۲۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

کولبران و سوختبران:

زخمی شدن یک کولبر در مرز مریوان

یک کولبر جوان و اهل مریوان با هویت یاسین راستخانه حین کولبری در یکی از نقاط مرزی این شهر با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی جمهوری اسلامی ایران به شدت مجروح شد. گفتنی است وی از ناحیه پا مجروح و جهت مداوا به بیمارستان بوعلی مریوان منتقل شده است. هه‌نگاو ۳ مرداد

جان باختن سوختبر نوجوانی که در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شده بود

سوختبر نوجوانی که پیشتر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در منطقه کله‌گان از توابع شهرستان سراوان مجروح شده بود، در پی شدت جراحات وارده جان باخت. هویت این سوختبر، عمران بلوچ‌ زهی، ۱۴ ساله، فرزند اشرف و ساکن روستای مودگلی واقع در بخش بم‌پشت از توابع شهرستان سراوان گزارش شده است. لازم به توضیح است شنبه سی ام تیرماه، نیروهای نظامی بدون ایست و هشدار قبلی خودرو این سوختبر که به همراه برادر و پسرعمویش بوده، مورد هدف تیراندازی قرار دادند. پس از این اقدام عمران از ناحیه کمر و برادرش رحمان بلوچ‌ زهی، ۱۶ ساله از ناحیه شکم و پسر عمویش باسط بلوچ‌ زهی، ۱۵ ساله، فرزند غوث‌بخش مجروح شدند و جهت درمان به بیمارستان رازی سراوان منتقل شده بودند. هرانا ۵ مرداد

مریوان؛ تیراندازی نیروهای نظامی به کشته شدن یک کولبر انجامید

دوشنبه یکم مرداد ماه، یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی مریوان، جان خود را از دست داد. هویت این کولبر، احسان نوروزی، بیست و پنج ساله، اهل شهرستان گیلانغرب گزارش شده است. هرانا ۶ مرداد

نوسود؛ تیراندازی نیروهای نظامی به کشته شدن یک کولبر انجامید

یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی نوسود کشته شد. هویت وی، ناظم صفری، ٢۴ ساله، فرزند جعفر و اهل روستای نوین از توابع شهرستان سروآباد گزارش شده است. گفتنی است ماموران بدون هشدار قبلی این کولبر را مورد شلیک مستقیم قرار داده‌اند. پیکر بی‌جان آقای صفری به بیمارستان پاوه منتقل و تاکنون به خانواده‌اش تحویل داده نشده است. هرانا ۶ مرداد

کشته شدن یک کولبر با شلیک مستقیم نیروهای هنگ مرزی در مریوان

یک کولبر جوان اهل مریوان به نام اسعد افرنجه ۲۵ ساله، با شلیک مستقیم نیروهای هنگ مرزی جمهوری اسلامی ایران در ارتفاعات مرزی این شهرستان کشته شد. گفتنی است اسعد افرنجه که پدر یک فرزند خُردسال بوده در ۱۰ کیلومتری مرز و در نزدیکی روستای اسکول مورد اصابت گلوله قرار گرفته است. هه‌نگاو ۱۱ مرداد

بانه؛ یک کولبر در پی سقوط از ارتفاع جان باخت

دهم مردادماه، یک کولبر در پی سقوط از ارتفاعات مرزی بانه، جان خود را از دست داد. هویت وی، ناصر عثمانی ۴٢ ساله فرزند قادر، اهل شهر ربط سردشت، متاهل و پدر یک فرزند عنوان شده است. هرانا ۱۱ مرداد

قائن؛ تعقیب و گریز نیروهای نظامی منجر به جان‌باختن دو سوختبر شد

عقیب و گریز نیروهای نظامی در شهرستان قائن، به واژگونی یک خودروی سوختبر انجامید. این رویداد منجر به جان باختن دو سوختبر شد. هویت آنها “محمود ریگی، ۳۲ ساله، فرزند جلال، متاهل و پرویز بلوچ، ۲۷ ساله، فرزند ظاهر، متاهل، هر دو اهل و ساکن تایباد” گزارش شده است. هرانا ۱۸ مرداد

مرز بانه؛ زخمی شدن یک کولبر با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی

یک کولبر به نام رزگار خلکانی اهل سردشت حین کولبری در نوار مرزی هه‌نگەژال بانه با شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌مرزی جمهوری اسلامی ایران به شدت زخمی شد. گفتنی است این کولبر که متاهل و پدر یک فرزند است، جهت درمان پزشکی به مراکز درمانی منتقل شده است. هه‌نگاو ۱۸ مرداد

بانه؛ چهار کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شدند

هجدهم مردادماه، دستکم چهار کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در منطقه مرزی “هنگه ژال” شهرستان بانه، زخمی شدند. هویت یکی از این کولبران کمال (نام خانوادگی نامشخص) گزارش شده است. از هویت و سرنوشت سه کولبر دیگر اطلاعی کسب نشده است. هرانا ۱۹ مرداد

نهبندان؛ تیراندازی نیروهای نظامی به زخمی شدن یک سوختبر انجامید

یک سوختبر در شهرستان نهبندان در پی تیراندازی نیروهای نظامی مصدوم شد. طبق گزارش‌ها نیروهای نظامی در نزدیکی ایست بازرسی سهل‌آباد واقع در شهرستان نهبندان، پس از تعقیب و گریز یک خودروی سوختبر، اقدام به انداختن خارک (پنچرکن) کردند. پس از توقف خودرو، این سوختبر مورد هدف گلوله یکی از نیروهای نظامی قرار گرفت و مجروح شد. در گزارش فوق، به هویت این سوختبر اشاره ای نشده است. هرانا ۱۹ مرداد

میناب؛ یک سوختبر بر اثر تیراندازی نظامی و واژگونی خودرو جان باخت

یک سوختبر در شهرستان میناب بر اثر تیراندازی نیروهای نظامی به سمت خودروی او و سپس واژگونی آن جان باخت. تا لحظه تنظیم این گزارش، هویت سوختبر کشته‌شده مشخص نشده است. هرانا ۱۹ مرداد

سردشت؛ تیراندازی نیروهای نظامی به کشته شدن یک کولبر انجامید

یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی سردشت، جان خود را از دست داد. هویت وی “علی رسولی، ٣٣ ساله فرزند عثمان و رابعه، اهل روستای کوران از توابع مهاباد و ساکن شهر نلاس سردشت، متأهل و پدر یک فرزند” گزارش شده است. هرانا ۲۱ مرداد

بانه؛ یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شد

در پی تیراندازی نیروهای نظامی به سمت گروهی از کولبران در مناطق مرزی بانه، یک کولبر زخمی شد. هویت وی، “مختار عبداللهی، اهل بانه” گزارش شده است. وی به دلیل شدت جراحات وارده جهت سیر مراحل درمان به بیمارستانی در شهر بانه انتقال یافت. هرانا ۲۲ مرداد

سربیشه؛ تعقیب و گریز نیروهای نظامی منجر به مصدومیت دو سوختبر شد

در جریان تعقیب و گریز نیروهای نظامی با سوختبران در شهرستان سربیشه، دو سوختبر دچار مصدومیت شدند. گفتنی است نیروهای نظامی سربیشه با تعقیب یک خودرو سوختبر، باعث برخورد دو خودرو با همدیگر شدند. در پی این حادثه، دو سرنشین خودرو سوختبر بشدت مجروح شده و به بیمارستان انتقال داده شده‌اند. تا کنون از هویت این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۶ مرداد

تفتان؛ تعقیب و گریز نیروهای نظامی منجر به جان‌باختن یک سوختبر شد

یک سوختبر در پی تعقیب و گریز نیروهای نظامی در شهرستان تفتان جان باخت. هویت وی “عثمان بارانی (ایجباری)، فرزند عمر، متاهل و پدر فرزند، اهل و ساکن روستای چاه‌ احمد واقع در شهرستان زاهدان” گزارش شده است. هرانا ۲۷ مرداد

بانه؛ یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شد

یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی به سمت گروهی از کولبران در مناطق مرزی شهرستان بانه، زخمی شد. هویت وی “محمود (نام خانوادگی نامشخص)، پنجاه ساله” گزارش شده است. وی به دلیل شدت جراحات وارده، جهت درمان به یکی از مراکز درمانی شهر بانه منتقل شد. هرانا ۲۸ مرداد

در پی تیراندازی نیروهای نظامی؛ دو کولبر در بانه زخمی شدند

دو کولبر در مناطق مرزی بانه بر اثر تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شدند. هویت این دو تن، حمید احمدی، ۳۸ ساله، اهل دیواندره و محمود (فامیلی نامشخص)، حدوداً ۵۰ ساله و اهل بانه گزارش شده است. این دو کولبر با سلاح ساچمه‌ای مورد هدف تیراندازی مستقیم نیروهای مرزبانی قرار گرفته و از ناحیه سر و چشم زخمی شده‌اند. هرانا ۲۹ مرداد

نهبندان؛ تعقیب و گریز نیروهای نظامی منجر به مصدومیت دو سوختبر شد

بیست و هفتم مردادماه، در جریان تعقیب و گریز نیروهای نظامی با سوختبران در شهرستان نهبندان، دو سوختبر مورد ضرب و شتم نیروهای نظامی قرار گرفته و زخمی شدند. هویت یکی از سوختبران، “حسن لک‌زای، بیست و هفت ساله، اهل و ساکن زاهدان” گزارش شده است. هرانا ۲۹ مرداد

هورامان؛ تیراندازی نیروهای نظامی به کشته شدن یک کولبر انجامید

در پی تیراندازی نیروهای نظامی به سمت گروهی از کولبران در مناطق مرزی هورامان، یک کولبر کشته شد. هویت وی، “آرام خلیل، اهل اقلیم کردستان”، گزارش شده است. پیکر بی جان وی به بیمارستان خورمال در اقلیم کردستان منتقل شده است. هرانا ۲۹ مرداد

راین؛ تعقیب و گریز و تیراندازی نیروهای نظامی به زخمی شدن یک سوختبر انجامید

تعقیب و گریز و تیراندازی نیروهای نظامی در شهر راین منجر به واژگونی و آتش گرفتن خودروی یک سوختبر و مصدومیت وی شد. نیروهای نظامی شهر راین با کمین در مسیر تردد خودرو‌های سوختبر، یک دستگاه خودرو سواری سوختبر را مورد تعقیب و تیراندازی مستقیم قرار دادند که منجر به واژگونی و آتش گرفتن خودرو شد. سرنشین این خودرو دچار سوختگی شد، این سوختبر نهایتا توسط شهروندان به بیمارستان منتقل شد. هرانا ۲۹ مرداد

 بانه؛ یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شد

یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی بانه، زخمی شد. هویت وی “صلاح فرجی، اهل بانه، متاهل و پدر دو فرزند” گزارش شده است. وی از ناحیه پا دچار جراحت و جهت درمان به مرکز درمانی منتقل شده است. هرانا ۳۰ مرداد

بندرعباس؛ تعقیب و گریز و تیراندازی نیروهای نظامی به جانباختن یک سوختبر منجر شد

تعقیب و گریز و تیراندازی نیروهای نظامی در روستای بستانو واقع در بخش مرکزی شهرستان بندرعباس، به آتش گرفتن خودرو یک سوختبر و جانباختن وی منجر شد. هویت وی «امیر آسمنه، ۲۷ ساله، فرزند علی، متاهل و پدر یک فرزند، اهل و ساکن روستای گچین واقع در شهرستان بندرعباس» گزارش شده است. هرانا ۳۱ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ٣: حق حیات برای همه

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹: عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰: حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ٢۵: حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

 خشونت خانگی، قتل ناموسی:

 با انگیزه ناموسی؛ گزارشی از قتل دو مرد جوان در مرودشت

سه شنبه دوم مردادماه، دو مرد جوان در پی یک نزاع دسته جمعی با انگیزه ناموسی در یکی از روستاهای شهرستان مرودشت، به قتل رسیدند. گفته می‌شود در پی انتشار عکس خصوصی یک دختر در فضای مجازی توسط یکی از اقوام خود، منجر به درگیری و نزاع خانوادگی در روستای پلنگی بخش کامفیروز جنوبی مرودشت شد. در پی این نزاع، دو تن از پسرعموهای دختر، توسط یک مرد ۴۱ ساله بوسیله سلاح گرم به قتل رسیدند. هرانا ۴ مرداد

با انگیزه ناموسی؛ یک زن در سلماس توسط پدرش به قتل رسید

شنبه ششم مردادماه، یک مرد در روستای کوزه‌رش شهرستان سلماس دخترش را با انگیزه ناموسی از طریق خفه کردن به قتل رساند. پدر این زن ۲۵ ساله که مادر دو فرزند دختر چهار ساله و شش ساله بود، دختر خود را با انگیزه ناموسی به قتل رسانده است. هرانا ۷ مرداد

خشونت خانگی؛ مردی پس از به قتل رساندن همسر و سه فرزندش، خودکشی کرد

مردی در شهرستان بهارستان همسر و سه فرزند خود را به قتل رساند. او پس از این اقدام دست به خودکشی زد و جانباخت. یکی از فرزندان او یک سال و دو تن دیگر ۱۰ و ۱۶ سال سن داشتند. فرمانده انتظامی شهرستان بهارستان در این خصوص گفت: برابر اعلام مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰، بامداد امروز دهم مردادماه، یک فقره قتل خانوادگی در منطقه همدانک شهرستان بهارستان واقع در استان تهران به وقوع پیوست. بر اساس این گزارش، این فرد پس از قتل اعضای خانواده اش، خود را در حیاط منزل حلق آویز کرد و جان خود را از دست داد. هرانا ۱۰ مرداد

زنکشی؛ گزارشی از قتل یک زن جوان توسط همسرش در آبادان

یک زن جوان که هویت وی توسط رسانه‌های حکومتی پ_ص عنوان شده است، مقابل چشمان دختر خردسالش توسط همسر خود در آبادان به قتل رسید. انگیزه قاتل از ارتکاب جرم تاکنون مشخص نشده است. گفته می‌شود که مقتول از طریق پرت شدن به پایین راه‌پله آپارتمان محل سکونتشان دچار مرگ مغزی شده و به بیمارستان علوی آبادان منتقل شده بود، وی در نهایت هشت روز پس از حادثه در تاریخ ۲۰ تیرماه ۱۴۰۳ جان خود را از دست داد. هه‌نگاو ۱۲ مرداد

زنکشی؛ قتل یک زن جوان توسط همسرش در تهران

یک زن جوان در تهران توسط همسرش با بکارگیری سلاح گرم به قتل رسید. انگیزه قاتل که از همین طریق به زندگی خود نیز پایان داده است، تحت عنوان “اختلافات خانوادگی” اعلام شده است. به نوشته سایت حکومتی فرتاک نیوز، قاتل پس از قتل همسرش اقدام به خودکشی کرده است و با شلیک گلوله به زندگی خود نیز پایان داده است. انگیزه وی از این اقدام نیز مانند بسیاری دیگر از موارد زنکشی در رسانه‌های حکومتی تحت عنوان عبارت مبهم “اختلافات خانوادگی” اعلام شده است. هه‌نگاو ۱۷ مرداد

خشونت خانگی؛ یک زن در شهریار توسط همسرش به قتل رسید

یک زن در شهرستان شهریار توسط همسرش به قتل رسید. متهم پس از بازداشت، دلیل این اقدام را اختلافات خانوادگی عنوان کرد. فرمانده انتظامی شهریار در این خصوص گفت: در پی اعلام یک مورد قتل در فردوسیه شهریار به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰، مأموران کلانتری بررسی صحنه قتل را آغاز کردند. وی گفت: پس از اقدام اولیه درمانی و تحقیق از این فرد میانسال معلوم شد با همسرش به دلیل اختلافات خانوادگی درگیر شده و پس از درگیری لفظی و فیزیکی و کوبیدن سر همسرش به ستون خودرو، او را به قتل رسانده و قصد رها کردن جسدش را داشته که توسط پلیس دستگیر می‌شود. هرانا ۱۹ مرداد

خشونت خانگی؛ یک مرد در آبادان توسط همسر و دخترش به قتل رسید

مردی در آبادان توسط همسر و دخترش با ضربات چوب و چاقو به قتل رسید. متهمان پرونده که پیکر مقتول را به آتش کشیده بودند، هم اکنون در بازداشت بسر میبرند. بر اساس گزارش‌ها هجدهم مرداد ۱۴۰۳، در پی گزارش پیکر بی جان مردی در خیابان شهدای ۹ منطقه ذولفقاری آبادان به پلیس این شهرستان، ماموران پلیس به محل حادثه اعزام شدند. با حضور ماموران در محل مشخص شد که مقتول با ضربات چاقو به قتل رسیده و سپس پیکر وی به آتش کشیده شده است. با اقدامات اولیه توسط پلیس و دنبال کردن رد خون مقتول، آنها به خانه ای در آن محدوده رسیدند که همسر و دختر مقتول در آنجا زندگی میکردند. هرانا ۲۰ مرداد

مردی در فسا پس از به قتل رساندن مادرش، خودکشی کرد

مردی در شهرستان فسا به دلیل اختلافات خانوادگی، مادر خود را به قتل رساند. او پس از این اقدام دست به خودکشی زد و جان خود را از دست داد. جانشین فرمانده انتظامی فسا در این خصوص گفت: بنابر اعلام مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰، روز شنبه بیستم مردادماه، یک فقره قتل خانوادگی در یکی از بخش های شهرستان فسا واقع در استان فارس به وقوع پیوست. محمد رضایی افزود: مرد بیست و هفت ساله ای در پی اختلافات خانوادگی مادر چهل و سه ساله خود با شلیگ گلوله به قتل رساند و سپس اقدام به خودکشی کرد. هرانا ۲۱ مرداد

خشونت خانگی؛ یک زن در شهرستان سیاهکل توسط همسرش به قتل رسید

مردی در شهرستان سیاهکل همسرش را به دلیل اختلافات خانوادگی با ضربات متعدد جسم سخت به قتل رساند. متهم هم اکنون در بازداشت بسر میبرد. فرمانده انتظامی شهرستان سیاهکل در این خصوص گفت: در پی گزارشات مردمی مبنی بر درگیری خانوادگی منجر به قتل با سلاح سرد در یکی از محله های شهرستان سیاهکل، پیگیری موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت. محمدرضا رحمانی با بیان اینکه ماموران پلیس آگاهی بلافاصله به محل اعزام شدند، افزود: متهم در تحقیقات ابتدایی به قتل همسر ۴۸ ساله اش، با وارد کردن ضربات متعدد جسم سخت به سر او اعتراف کرد. هرانا ۲۳ مرداد

مردی در بومهن همسر و فرزندش را به قتل رساند

چندی پیش مردی در بومهن همسر خود را که قربانی کودک همسری بوده و دختر دو ماهه اش را به دلیل اختلافات خانوادگی به قتل رساند. متهم که متواری شده بود، اخیرا توسط پلیس آگاهی در اصفهان بازداشت شد. فرمانده انتظامی شهرستان پردیس در این خصوص گفت: در پی وقوع دو فقره قتل مادر ۱۹ساله و دختر دوماهه در منطقه بومهن که به علت ضربات چاقو و خفگی به قتل رسیده بودند، شناسایی و دستگیری قاتل در دستور کارتیم جنایی پلیس آگاهی این شهرستان قرار گرفت. مراد صارمی افزود: متهم که پس از این اقدام از محل متواری شده بود، پس از تحقیقات و رصد اطلاعاتی با انجام تحقیقات اقدامات فنی و پلیسی محل اختفای قاتل در شهر اصفهان شناسایی و در یک عملیات ضربتی و غافلگیرانه قاتل را در یک باغ دستگیر کردند. هرانا ۲۹ مرداد

خشونت خانگی؛ یک زن در شیراز توسط همسرش به آتش کشیده شد

مردی در شیراز همسر و اعضای خانواده او را به آتش کشید. متهم پس از بازداشت، انگیزه خود از این اقدام را اختلافات خانوادگی عنوان کرد. رئیس پلیس آگاهی فارس در تشریح این حادثه گفت: “بیست و دوم مردادماه در پی اعلام به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر آتش سوزی عمدی منجر به قتل در یکی از محله‌های شیراز، بررسی موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.” کاووس حبیبی در ادامه عنوان کرد که در بررسی ها مشخص شد، مردی ۴۸ ساله پس از تهیه بنزین به منزل پدر زن خود مراجعه و اقدام به آتش زدن همسر و پدر وی کرده بود. در این حادثه، دو تن از خواهران این زن نیز دچار جراحت شدند. هرانا ۳۱ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ٣: حق حیات برای همه

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

خودکشی:

حمیدرضا سهل آبادی در زندان اوین اقدام به خودکشی کرد

شنبه سی ام تیرماه، حمیدرضا سهل آبادی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین از طریق بلعیدن قرص اقدام به خودکشی کرد. این زندانی پس از این اقدام به بیمارستان لقمان منتقل شده و کماکان در بخش مراقبتهای ویژه بستری و ممنوع الملاقات است. گفتنی است وی در اعتراض به احضار مجدد وی در تاریخ ششم مردادماه، به شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران، از طریق بلعیدن قرص دست به خودکشی زد. هرانا ۲ مرداد

اقدام به خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در همدان

یک دختر نوجوان هفده ساله در همدان از طریق پرتاب کردن خود از پل دست به خودکشی زد. این نوجوان توسط نیروهای امداد، به یکی از مراکز درمانی منتقل شد. دادستان همدان در این خصوص اعلام کرد: حوالی ساعت ۱۱:۴۰ امروز گشت انتظامی شهرستان همدان در حین گشت زنی در منطقه چهار راه میدان بار بود که یک دختر نوجوان حدودا ۱۷ ساله از طریق پرت کردن خود از پل، دست به خودکشی زد. عباس نجفی بدون اشاره به هویت این دختر نوجوان در ادامه اظهار کرد: وی به کمک نیروهای امداد و نجات به یکی از مراکز درمانی همدان منتقل شد. تا زمان تنظیم این گزارش، از دلایل و انگیزه خودکشی این نوجوان اطلاعی حاصل نشده است. هرانا ۲۴ مرداد

این اخبار مغایرت دارد با مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ٣: حق حیات برای همه

ماده ۸: رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۲۲: حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

نامه و بیانیه:

بیانیه ۳۱ سازمان مدافع حقوق بشر در اعتراض به صدور حکم اعدام علیه شریفه محمدی

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به همراه ۳۰ سازمان‌ مدافع حقوق بشر دیگر، با نگارش بیانیه‌ ای مشترک صدور حکم اعدام علیه شریفه محمدی فعال کارگری را محکوم کرده و خواهان لغو کلیه اتهامات وارده بر وی شدند. در این بیانیه از مقامات ایران خواسته شده که به آزار و اذیت سیستماتیک زنان مدافع حقوق بشر پایان داده و از صدور احکام اعدام خودداری کنند. در بخشی از این بیانیه آمده است: اتهاماتی که به دلیل فعالیت‌های او در دفاع از حقوق کارگران به او وارد شده است، فعالیت‌هایی که نه فقط مسالمت‌آمیز بلکه قانونی و در چارچوب قوانین کشور بوده است. شریفه محمدی، کنشگر حقوق بشر است که در حمایت از حقوق کارگران، یک سازمان ثبت‌شده، مستقل، عمومی و قانونی را سازماندهی کرده است. ما امضاکنندگان زیر، به مقامات ایرانی یادآوری می‌کنیم که فعالیت برای احقاق حقوق کارگران جرم نیست و از آن‌ها می‌خواهیم: فوراً و بدون قید و شرط حکم اعدام شریفه محمدی را ملغی و سایر اتهامات علیه او را لغو کرده، به آزار و اذیت سیستماتیک زنان مدافع حقوق بشر پایان داده و به اجتماعات مسالمت‌آمیز و حق سازماندهی برای حقوق زنان و کارگران در سازمان‌های جامعه مدنی احترام بگذارند هرانا ۱۴ مرداد

نامه چهار زندانی سیاسی برای همدردی با خانواده رضا رسایی

سعید ماسوری، لقمان امین پور، سپهر امام جمعه و میثم دهبان‌زاده زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج ضمن انتشار نامه‌ای در واکنش به اجرای حکم اعدام رضا رسایی با خانواده وی ابراز همدردی کردند. در این نامه آمده است: ما فرزندان نادیده شما هم بارها توسط جلادان تهدید به اعدام شده ایم و شاید سعادت و شایستگی جاودانه شدن را همچون فرزند دلبند شما نداشتیم. آتشی که بر جان و جگر شما انداختن قطعا برای هیچکس قابل درک نیست ، هر چند داغی است که بر دل تک تک ایرانیان نهادند تا در آستانه سالگرد قیام شهریور از همه جوانان زهره چشم بگیرند؛ولی هیهات اگر اعدام و کشتار عزیزانمان ما و شما را مرعوب جنایت کند، عزادار می‌کند ولی مرعوب و تسلیم هرگز. مادر؛ مابه هیچ وجه توان تسلی دادن شما را نداریم و تنها به خودمان و شما یادآوری می‌کنیم که : آنچه از دریا به دریا میرود از‌ همانجا کآمد آنجا میرود. هرانا ۱۷ مرداد

 

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی

نوسود؛ یک کولبر بر اثر ایست قلبی جان باخت

خبرگزاری هرانا – روز جاری ، یک کولبر در مناطق مرزی نوسود، حین کولبری بر اثر ایست قلبی جان خود را از دست داد. به گزارش خبرگزاری هرانا به ...