۱۴۰۱ تیر ۲۹, چهارشنبه

آزادی محمدعلی زحمتکش و حمید قندی، فعالان صنفی معلمان با تودیع وثیقه

دو فعال صنفی معلمان محمدعلی زحمتکش در شیراز و حمید قندی در اسلامشهر امروز سه‌شنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۱ از زندان آزاد شدند.

محمدعلی زحمتکش، بازرس انجمن صنفی معلمان فارس امروز سه‌شنبه ۲۸ تیرماه در میان استقبال همکارانش از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد.

او از تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه در بازداشت اداره اطلاعات بود و دو روز بعد به زندان عادل‌آباد شیراز منتقل شد.

ماموران امنیتی بازرس انجمن صنفی معلمان فارس را در پی تجمع اعتراضی سراسری معلمان در روزهای ۲۲ و ۲۳ آبان ۹۷ بازداشت کردند.

اتهامات او «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبر جمهوری اسلامی» اعلام شده است. محمدعلی زحمتکش پس از بازداشت در اعتراض به بلاتکلیفی خود، در زندان عادل آباد شیراز اعتصاب غذا کرد. او یکبار با وعده مسئولان پرونده‌اش مبنی بر آزادی از زندان، به اعتصاب غذای خود پایان داد اما برای دومین بار از روز سه شنبه ۷ تیرماه ۱۴۰۱، در اعتراض به عدم رعایت اصل تفکیک جرائم و عدم تحقق وعده‌های مسئولان اعتصاب غذا کرد.

انجمن صنفی معلمان شیراز روز ۱۹ تیرماه با انتشار اطلاعیه‌ای از وخامت وضعیت جسمی این معلم محبوس در زندان عادل‌آباد خبر داده و نوشت: «او در دوازدهمین روز اعتصاب غذا قادر به تکلم نیست.»

در این اطلاعیه با اشاره به کاهش چشمگیر وزن و افت شدید فشار خون آقای زحمتکش هشدار داده شده که جان این معلم بازنشسته در خطر است. این فعال صنفی با سابقه با توجه به اثرات جراحت شیمیایی در دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق در زندان با سرفه‌های شدید مواجه شده اما، مقامات زندان از رسیدگی به وضعیت درمانی او خودداری کرده بودند.

محمدعلی زحمتکش پیشتر نیز در پی تحصن سراسری معلمان در سال ۱۳۹۷ توسط نهادهای امنیتی بازداشت و در دادگاه انقلاب شیراز به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به مقامات» به ۸ ماه حبس محکوم شد. این معلم بازنشسته در۲۱ آبان ماه ۱۳۹۷ توسط اطلاعات سپاه فارس به صورت تلفنی احضار شد اما به دلیل عدم همکاری با ماموران این نهاد امنیتی و بی توجهی به خواسته آنها در قبال کوتاه آمدن از مطالبات صنفی معلمان بازداشت شد.

او بعد از گذراندن ۱۱ روز انفرادی در بازداشتگاه سپاه فارس، به زندان «عادل‌آباد» شیراز منتقل می‌شود. زحمت کش ۵ روز در قرنطینه زندان عادل آباد شیراز و ۵ روز هم در بند سبز این زندان در حبس ماند تا اینکه با قرار وثیقه ۱۳۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد.

پرونده این فعال صنفی در شعبه ۱دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی«محمود ساداتی» برگزار و آقای زحمت‌کش در این دادگاه به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به مقامات» به ۲ سال حبس تعزیری و یک سال تبعید به شهرستان «ارسنجان» فارس محکوم شد. صدور این حکم که با اعتراض او به حکم صادره همراه بود. به همین دلیل پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال شد. دادگاه تجدید نظر حکم ۲ سال حبس وی را به ۸ ماه حبس تعزیری تبدیل و تبعید او نیز برداشته شد. ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ علی‌رغم اینکه محمدعلی زحمتکش شخصا به شعبه اجرای احکام مراجعه کرده بود، او را بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل کردند.

با انتقال این معلم بازنشسته جهت اجرای حکم به زندان، «شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران» ضمن اعتراض به ادامه سرکوب فعالان صنفی با صدور یک  بیانیه‌ به بازداشت او و دیگر معلمان ایران اعتراض کرد و نوشت: «ما نسبت به عواقب سرکوب جنبش معلمان به نهادهای امنیتی، دولت، مجلس و قوه‌قضاییه هشدار می‌دهیم و تاکید می‌کنیم مطالبات صنفی و آموزشی  فرهنگیان دست یافتنی است و پرونده‌سازی، اخراج، تبعید و زندان تاکنون نتوانسته روند مطالبه‌گری فرهنگیان را متوقف نمایند ما برای احقاق حقوق معلمان و دانش‌آموزان آماده فداکاری هستیم.»

آزادی حمید قندی در اسلامشهر

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، امروز سه‌شنبه از آزادی «حمید قندی»، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان اسلامشهر  با قید وثیقه و در میان استقبال سایر معلمان خبر داده و خواهان «پایان‌دادن به روند پرونده‌سازی، و آزادی همه معلمان و ایجاد روند عقلایی و قانونی در تصمیم‌گیری‌های کشور» شده است.

 با آغاز دور تازه اعتراضات معلمان که با اعتصاب و اعتراض در بیش از ۲۰۰ شهر ایران همراه بود، دستکم ۲۵۰ معلم در شهرهای مختلف بازداشت یا تهدید شده‌اند. اغلب معلمان بازداشتی با اتمام بازجویی به قید وثیقه آزاد شده‌اند. در حال حاضر  «محمد حبیبی»، «جعفر ابراهیمی»، «رسول بداقی»، «شعبان محمدی»، «مسعود نیکخواه»، «اسکندر لطفی»، «هیوا قریشی»، «کاوه محمدزاده»، «امید شاه محمدی»، «پرویز احسنی»، «محمد عالیشوندی» و «غلامرضا غلامی کندازی» کماکان در بازداشت بسر می‌برند.

مقامات جمهوری اسلامی معلمان بازداشت شده را به دلیل دیدار با دو تن از اعضای سندیکا آموزشی و تحصیلی فرانسه به ارتباط با خارج از کشور به منظور براندازی نظام، متهم کرده‌اند اما، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان این اتهام را «سناریوی امنیتی نخ‌نماشده» خوانده است.

حمایت‌های داخلی و خارجی از فعالان صنفی

با تداوم بازداشت فعالان صنفی در ایران شش تشکل صنفی-سندیکایی فرانسوی و سوییسی ضمن اعلام حمایت از بازداشت‌شدگان، در بیانیه‌ای اعلام کرده بودند که روز جمعه ۱۰ ژوئن ۲۰۲۲ در مقابل مقر سازمان ملل متحد در ژنو یک تجمع ایستاده را برگزار خواهند کرد.

این تجمع به مناسبت کنفرانس سالانه سازمان جهانی کار که در شهر ژنو برگزار می‌شود، برنامه‌ریزی شده است. امضاکنندگان این فراخوان به ترتیب، کنفدراسیون عمومی کار (CGT) فرانسه، اتحادیه‌های کارگری (FSU) فرانسه، اتحادیه کارگری همبستگی (Solidaires) فرانسه، اتحادیه ملی اتحادیه‌های کارگری خودمختار (UNSA) فرانسه، سندیکای ژنو (CGAS) سوییس، سندیکای خدمات عمومی ژنو (SSP) سوییس بوده‌اند.

اعتصاب غذای معلمان در سراسر کشور

فعالان صنفی معلمان در سراسر کشور هم در اعتراض به تداوم بازداشت و حمایت از اعتصاب غذای معلمان زندانی از صبح روز ۱۲خرداد اعلام کردند که دست به یک اعتصاب غذای سراسری می‌زنند. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان با انتشار این خبر طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «در حمایت از معلمان زندانی و در اعتراض به پرونده‌سازی علیه فعالان صنفی و به‌ویژه در همراهی با اعتصاب غذای سخنگوی شورای هماهنگی اسکندر لطفی، ما فعالان صنفی از صبح ۱۲ خرداد دست به اعتصاب غذا می‌زنیم.» ۶۱ نفر از فعالان شناخته شده معلمان در سراسر کشور با پیوستن به این فراخوان در اعتصاب غذای یک تا سه روزه مشارکت کردند.

طوفان توئیتری

شب ۱۹ خرداد ۱۴۰۱هم یک طوفان توییتری با هشتگ معلمان زندانی را آزاد کنید در حمایت از معلمان بازداشتی با مشارکت فعالان صنفی معلمان در این شبکه اجتماعی برگزار شد.

ماموران امنیتی با تصور اقدام پیشگیرانه برای بازداشت برخی از آن‌ها یک روز قبل از برگزاری تجمعات اقدام کردند تا با ایجاد ترس از بازداشت، از برگزاری تجمع توسط معلمان جلوگیری کنند. اما این سناریوی نخ‌نما، نه تنها باعث لغو تجمع نشد، بلکه معلمان بیشتری را در شهرهای مختلف به خیابان کشاند تا مطالبات خود را بلندتر فریاد بزنند. معلمان در ادامه این طوفان توئیتری اعلام کردند، برای پیگیری مطالبات صنفی خود و مطالبه آزادی فعالان صنفی یک تجمع سراسری دیگر را هم در روز پنج‌شنبه ۲۶ خرداد برگزار خواهند کرد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن استقبال از آزادی معلمان در بند امیدوار است که با پایان دادن به روند پرونده سازی و آزادی معلمان در بند روندی عقلایی و قانونی در تصمیم گیری های کشور ایجاد شود.

ایران وایر-28 تیرماه 1401

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نظرات خود را ارسال کنید

پرونده سال ۱۴۰۱ توماج صالحی مختومه شد

خبرگزاری هرانا – مصطفی نیلی، وکیل مدافع توماج صالحی، اعلام کرد که شعبه پنجم دادگاه انقلاب اصفهان با صدور قرار موقوفی تعقیب، پرونده مربوط ...