خبرگزاری هرانا – ساعاتی پیش گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد به چهل و هفتمین مجمع عمومی این سازمان در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران (محدوده زمانی ۱ جون تا ۱۷ مارس ۲۰۲۱) منتشر شد.
این گزارش که به موجب قطعنامه پیشین مجمع عمومی تهیه شده است حاوی اطلاعاتی در مورد الگوها و روندهای مربوط به آن، پیشرفت های حاصل از اجرای قطعنامه ۷۵/۱۹۱ و توصیه هایی برای بهبود اجرای قطعنامه های پیشین است. در این گزارش آمده است که شهروندان معترض، مدافعان حقوق بشر، وکلا و … در معرض تهدید، بازداشت خودسرانه و برخورد قضایی از جمله حبس های طولانی مدت و همچنین مجازات اعدام قرار دارند. همچنین عدم ایجاد سازوکاری مطابق با قوانین بین المللی برای پاسخگویی و جبران تخلفات انجام شده در خصوص اعتراضات آبان ۹۸ امری کاملا مشهود است.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد به چهل و هفتمین مجمع عمومی این سازمان در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران منتشر شد.
این گزارش که به موجب قطعنامه ۷۵/۱۹۱ مجمع عمومی و توسط دبیرکل تهیه و امروز پنجشنبه ۲۰ خردادماه ۱۴۰۰ در دسترس عموم قرار گرفته است، گزارشی دورهای و حاوی اطلاعاتی در خصوص الگوها و روندهای مرتبط با این قطعنامه و پیشرفتهای حاصل از آن و یا توصیههایی برای بهبود اجرای آن است.
در این گزارش نسبت به تداوم صدور احکام اعدام و همچنین نقض حق حیات از طریق محرومیت زندانیان و بازداشت شدگان از مراقبت های پزشکی اشاره شده و عدم پاسخدهی به آن از سمت مقامات کشور نقض جداگانه حق حیات خوانده شده است. دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین تعداد بالای مجازات اعدام و گنجانده شدن این مجازات در قوانین کشور در خصوص اتهامات مختلف و همچنین عدم ارائه آمار رسمی از سوی دولت را نگران کننده خوانده است.
در بخش دیگری از این گزارش همچنین با اشاره به صدور احکام اعدام در خصوص بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، به اجرای حکم اعدام نوید افکاری و مصطفی صالحی با وجود اعتراضات جهانی پرداخته و روند دادرسی آنان را، اتهاماتی غیر قابل اثبات، همراه با شکنجه جهت اخذ اعترافات اجباری و ناعادلانه خوانده است. این گزارش همچنین به اعدام روح الله زم اشاره کرده و آن را نقض فاحش آزادی بیان دانسته است. در این گزارش همچنین با اشاره به اعدام کودک مجرمان در ایران، نسبت به تداوم اعدام افرادی که در کودکی مرتکب جرم شده اند ابراز نگرانی کرده است.
در این گزارش همچنین به ثبت گزارشاتی در خصوص استفاده از مهمات جنگی و سرکوب خشونت آمیز معترضان در جریان اعترضات سراسری آبان ۹۸ اشاره شده است.
در گزارش دبیر سازمان ملل متحد آمده است که گزارشات بسیاری محرومیت زندانیان و بازداشت شدگان از مراقبت های پزشکی را نشان می دهد. بر اساس این گزارشات مدافعان حقوق بشر، زندانیان عقیدتی، فعالان محیط زیست و زندانیان سیاسی در زندان با بیماری و با بی توجهی مسئولان روبرو شده اند. بهنام محجوبی، درویش گنابادی از جمله این زندانیان بوده که علیرغم تائید پزشکی قانونی مبنی بر عدم تحمل حبس بارها از مراقبت پزشکی محروم شده و نهایتا جان خود را از دست داده است.
در گزارش مذکور، دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین از آزادی نرگس محمدی استقبال کرده و در خصوص پرونده دیگری که علیه وی گشوده شده است ابراز نگرانی کرده. در این گزارش همچنین با اشاره به هدف قرار دادن بستگان مدافعان حقوق بشر به پرونده سازی علیه مدافعان حقوق بشر و وکلای در حبس جهت تداوم حبس آنان اشاره ای داشته است. در این گزارش امده است که آتنا دائمی و گلرخ ایرایی احکام دیگری در زندان دریافت کرده اند. همچنین نسبت به تبعید دستکم ۱۵ زندانی سیاسی زن به زندان های مختلف کشور ابراز نگرانی کرده است.
در بخشی از این گزارش ۱۸ صفحه ای همچنین به محکومیت و حبس صبا کردافشاری و مادرش راحله احمدی، یاسمن آریانی و مادرش منیره عرب شاهی و یاسمن کشاورز در اعتراض به حجاب اجباری اشاره شده است. هدی عمید و نجمه واحدی، دو فعال حقوق زنان، محمد نجفی و پیام درفشان دو وکیل دادگستری نیز از جمله افرادی هستند که در این گزارش به محکومیت آنان اشاره شده است. رضا اسلامی، مریم اکبری منفرد، زهرا محمدی و بسیاری دیگر از فعالان مدنی، فعالان حقوق زنان و مدافعان حقوق بشر از جمله نام هایی هستند که در این گزارش توسط دبیرکل سازمان ملل متحد به آنها پرداخته شده است.
در بخش دیگری از این گزارش همچنین به تداوم آزار شهروندان بهائی پرداخته و به رای دادگاه تجدیدنظر مبنی بر مصادره املاک بهائیان روستان ایول اشاره کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
نظرات خود را ارسال کنید