۱۴۰۱ آبان ۱۶, دوشنبه

آخرین وضعیت برخی زندانیان سیاسی بند هشت اوین پس از درگیری و آتش سوزی بزرگ

 

پس از درگیری بزرگ در اوین برخی زندانیان سیاسی بند هشت به گوهردشت منتقل شده و برخی همچنان در اوین هستند. عوامل زندانها با قراردادن زندانیان در شرایط سخت و طاقت فرسا، آنها را بصورت جسمی و روحی شکنجه میکنند
کانون حقوق بشر ایران، ۱۵ آبان ۱۴۰۱، بر اساس گزارشی که از آخرین وضعیت برخی زندانیان سیاسی بند هشت اوین به دستمان رسیده، شرایط این زندانیان چه در اوین و چه در زندان گوهردشت همچنان بحرانی است و عوامل زندانها هیچ رسیدگی و توجهی به وضعیت آنها نداشته و به این ترتیب به شکنجه و اذیت و آزار آنها ادامه میدهند.

محمد خانی از زندانیان مجروح در شورش زندان اوین تاکنون ۲ بار تحت عمل جراحی در بیمارستان طالقانی تهران قرار گرفته و هم اکنون در شرایط جسمی وخیمی بسر می برد. یک گلوله جنگی از ناحیه پهلو (نزدیک به کمر) وی بیرون آورده شده ولی ساچمه هایی که در ناحیه دنده هایش قرار دارد تاکنون خارج نشده و هم اکنون در بند ۸ زندان اوین در شرایط وخیمی قرار دارد به طوری که به سختی نفس می کشد.

یاشار توحیدی دیگر زندانی مجروح زندان اوین نیز هفته گذشته در بیمارستان بقیه الله (متعلق به سپاه پاسداران) تحت عمل جراحی قرار گرفته و تیر جنگی و ساچمه های وارد شده به ناحیه کشاله ران از بدنش خارج شد. وی هم اکنون در بند ۸ تحت شرایط وخیمی قرار دارد و رسیدگیهای پزشکی و مراقبتی لازم، توسط بهداری زندان صورت نمی گیرد به طوریکه احتمال عفونت در ناحیه جراحی قرار دارد. یاشار توحیدی در کف پایش فاقد حس می باشد.

شرایط بند ۸ اوین کماکان وخیم است و زندان با انتقال تعداد زیادی زندانی به این بند در حال فشار وارد کردن به زندانیان سیاسی است به طوری که جمعیت سالن بالای ۸۵ نفر شده و ظرفیت همه اتاق ها تکمیل شده است. بسیاری از زندانیان هم اکنون کف خواب می باشند. فروشگاه بند اجناس مورد نیاز زندانیان را تامین نمی کند و در حال حاضر زندانیان در فضای بسته در حال تحمل حبس می باشند. دسترسی به کتابخانه و سالن ورزشی ممنوع می باشد و …

به زندانیان زخمی در بند ۸ هیچ گونه رسیدگی نمی شود و خود زندانیان در حال رسیدگی به یکدیگر و تعویض بانداژ زخم ها و ضدعفونی می باشند. بهداری عامدا از پذیرش و اعزام زندانیان مجروح به مراکز درمانی خودداری میکند.

از وضعیت لقمان امین پور ، میثم دهبان زاده و مجید روشن خواه که از زندان گوهردشت به بند ۲۴۱ اوین منتقل شده اند اطلاعی در دست نیست. آنان تابحال هیچگونه تماسی حتی با خانواده های خود نداشته اند. لقمان از تاریخ ۲۷ مهر، و میثم و مجید از تاریخ ۷ آبان در انفرادی های بند ۲۴۱ اوین تحت فشار و بازجویی قرار دارند و رژیم به دنبال پرونده سازی برای آنها بخاطر حمله وحشیانه به زندانیان اوین است و می خواهد سناریوی فرار زندانیان را پیش ببرد.

زندانیان سیاسی منتقل شده از اوین به گوهردشت در شرایط بسیار نامساعدی هستند. این زندانیان که ۴۲ نفر می باشند در سالن ۳ بند ۱۰ زندان گوهردشت اسکان داده شده اند که شامل ۳ اتاق می باشد. در ۲ اتاق اول در هر کدام ۲۱ زندانی جای داده شده و اتاق سوم به نمازخانه و اتاق تلویزیون اختصاص داده شده است.

تراکم بالای زندانیان در هر اتاق باعث سلب آسایش زندانیان شده است و این بند از حداقل های امکانات رفاهی نیز برخوردار نیست. این بند دارای ۳ سرویس بهداشتی می‌باشد که دوتای آن خراب است و عملا ۴۲ نفر از یک سرویس استفاده می‌کنند که باعث پایین آمدن سطح بهداشت زندانیان در بند شده است.

این زندانیان تنها از ۲ ساعت هواخوری در روز برخوردارند و حداقل های امکانات فروشگاه و امکانات فرهنگی نیز از این زندانیان دریغ می‌شود.

در مجاورت این زندانیان ۵ زندانی قاتل و اعدامی بسیار خطرناک به سر می برند که برخی از زندانیان سیاسی را تهدید جانی کرده و از زندانیان سیاسی باج خواهی کرده اند.

این بند از امکانات اولیه همچون یخچال، جاکفشی، روزنامه، کتاب، تلفن کافی، هواخوری مناسب برخوردار نیست و حتی زندان از در اختیار قرار دادن جیره بهداشتی لازم مورد نیاز زندانیان مثل (مایع دستشویی، ظرفشویی، صابون، شامپو، ژیلت، تاید، کیسه زباله، خمیردندان، مسواک و …) نیز ممانعت بعمل می آورد بطوریکه این زندانیان در فشار مضاعفی قرار گرفته اند.

درگیری و آتش سوزی بزرگ در اوین
روز شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۱، درگیری و آتش سوزی بسیار مهیبی در زندان اوین صورت گرفت. این آتش سوزی از بند هفت آغاز شد و زندانیان سیاسی بند هشت را نیز درگیر کرد. ماموران زندان اقدام به تیراندازی گسترده به سوی زندانیان کردند که بسیاری کشته و شمار زیادی بشدت زخمی شدند. همچنین شمار زیادی از زندانیان متاسفانه در آتش سوختند.

پس از این آتش سوزی و درگیری، زندانیان سیاسی شعارهای ضدحکومتی سر دادند و مردم نیز از سراسر ایران به کمک زندانیان شتافتند. بدنبال این واقعه شماری از زندانیان سیاسی به دیگر زندانها از جمله گوهردشت منتقل شدند. برخی نیز برای بازجویی و پرونده سازی به بند ۲۴۱ اوین منتقل شدند.

بیشترین گمانه زنی ها درباره علت وقوع این درگیری و آتش سوزی، تلافی جویی با شعارهای مرگ بر خامنه ای است که دو روز قبل از آن توسط زندانیان در زندان اوین داده شده بود.

هنوز هیچ آمار دقیقی از شمار کشته شدگان اوین بدست نیامده است اما شمار کشته شدگان دهها نفر تخمین زده میشود.

کانون حقوق بشر ایران، ۱۵ آبان ۱۴۰۱،

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نظرات خود را ارسال کنید