۱۴۰۱ آبان ۲۵, چهارشنبه

بازداشت و انتقال به زندان چهار شهروند در تبریز، تهران، ارومیه و سقز

خبرگزاری هرانا –  طی روزهای اخیر و امروز سه شنبه ۲۴ آبان ماه، چهار شهروند با نامهای مائده اولاد قره گوز، اسماعیل رحمت پور دبیر فیزیک ناحیه یک ارومیه، جمشید مظفری، عضو انجمن صنفی معلمان کردستان و یاسمین رواسی مقدم، دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه تهران در شهرهای تبریز، ارومیه، سقز و تهران بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، مائده اولاد قره گوز شهروند ساکن تبریز پس از احضار بازداشت شد.

یک منبع مطلع با اعلام این خبر به هرانا گفت: «خانم اولاد قره گوز تاریخ ۶ مهرماه، به علت انتشار مطالبی در صفحه شخصی خود بازداشت و حدود دو هفته بعد با تودیع قرار وثیقه  ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود. با این حال روز گذشته مجددا با او تماس گرفتند و احضارش کردند. بعد از احضار مجددا بازداشت شده است.»
به گفته این منبع مطلع، «خانواده وی از دلایل بازداشت مجدد فرزندشان به دلیل اینکه دادگاهی برگزار نشده و حکمی صادر نکرده اند، اطلاعی ندارند.»

به گزارش شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران،‌ اسماعیل رحمت پور و جمشید مظفری در ارومیه و سقز بازداشت شدند.

براساس این گزارش، اسماعیل رحمت پور، دبیر فیزیک ناحیه یک ارومیه و دانشجوی دکترای فیزیک روز شنبه ۲۱ آبان ماه، پس از احضار به اداره اطلاعات ارومیه بازداشت شد. علیرغم پیگیری های خانواده وی مبنی بر اطلاع از محل نگهداری او تنها اعلام کردند در بازداشت اطلاعات میباشد.

همچنین، امروز سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، جمشید مظفری،‌ معلم، عضو انجمن صنفی معلمان کردستان و دانشجوی دکترای جامعەشناسی دانشگاە علامە تهران توسط نیروهای امنیتی در سقز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

از سوی دیگر شورای صنفی دانشجویان کشور از بازداشت و انتقال به زندان یک دانشجو خبر داد.

براساس این گزارش، ظهر روز یکشنبه ۲۱ آبان ماه، یاسمین رواسی مقدم دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه تهران ورودی ۹۸ پس از احضار به دادسرای اوین بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

در رابطه با اعتراضات سراسری شهریور-مهر ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به جرم بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت معترض به خیابانها آمدند. هرانا با انتشار گزارشی ۲۱۵ صفحه ای به بررسی آماری، تحلیل و جمع بندی از بیست روز نخست اعتراضات (۲۶ شهریور تا ۱۳ مهر ۱۴۰۱) اختصاص داد. در گزارش مذکور علاوه بر تحلیل جغرافیایی و ارائه نقشه و نمودار، هویت ۲۰۰ جان باخته احتمالی از جمله ۱۸ کودک و نوجوان، برآورد از ۵۵۰۰ بازداشت شده به همراه هویت ۵۶۳ تن از شهروندان بازداشت شده، ۱۲۳ دانشجو و ۳۶ روزنامه نگار یا فعال عرصه خبر ارائه شده است. همچنین در کنار بخش های متعدد دیگر، مجموعه کاملی از ۶۹۸ گزارش ویدیویی راستی آزمایی شده به تفکیک زمان و موضوع در این گزارش لحاظ شده است. این گزارش اعتراضات در ۳۴۲ نقطه کشور در تمام استانهای کشور از جمله ۱۰۵ شهر و ۶۸ دانشگاه را بررسی کرده است.

هرانا ۲۴ آبان ۱۴۰۱

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نظرات خود را ارسال کنید