۱۴۰۱ بهمن ۱۶, یکشنبه

بازداشت یک متهم به اسیدپاشی به خواهر و خواهرزاده خود در تهران

خبرگزاری هرانا – یک زن میانسال و دختر ۱۶ ساله‌ اش در تهران مورد اسیدپاشی قرار گرفتند. متهم به اسیدپاشی، که نسبت برادری با این زن دارد، پس از بازداشت، “سرقت” را انگیزه این اقدام عنوان کرد. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد، شامگاه پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۱، یک زن ۴۵ ساله‌ و دختر ۱۶ ساله‌ اش در خانه خود در یکی از خیابان‌ های جنوبی تهران مورد اسیدپاشی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، زن میانسال پس از انتقال به بیمارستان در توضیح ماجرا به پلیس گفت: “چند سالی است یکی از برادرانم به نام سیروس به مواد‌ مخدر معتاد شده‌ است. سیروس هفته قبل چند باری برای گرفتن پول به سراغم آمد، اما من به او پولی ندادم و هر بار عصبانی می‌ شد و از خانه‌ ام بیرون می‌ رفت. شب حادثه او مثل همیشه به خانه‌ ام آمد و فکر کردم برای خوردن شام به خانه‌ ام آمده است. لحظاتی از آمدنش گذشته‌ بود که درخواست پول کرد و وقتی به او گفتم پول ندارم، به سراغ کمدم رفت و می‌خواست طلا‌های من و دخترم را سرقت کند که اجازه ندادم.”

وی ادامه داد: “او با من و دخترم درگیر شد و ناگهان مایع داخل ظرفی را به روی ما پاشید. ثانیه‌ هایی بعد سوزش عجیبی بدن من و دخترم را فرا گرفت و سیروس هم به سرعت فرار کرد. ما از همسایه‌ ها درخواست کمک کردیم و آن‌ها هم با اورژانس تماس گرفتند و ما را برای درمان به بیمارستان منتقل کردند.”

متهم به اسیدپاشی روز بعد در یکی از پارک های تهران بازداشت شد.

او پس از انتقال به اداره پلیس به ماموران گفت: “مدتی است شیشه و گل مصرف می‌ کنم و به همین خاطر همیشه توهم دارم. هر زمانی برای خرید مواد پول کم می‌ آوردم به سراغ خواهرم می‌ رفتم و او هم به من کمک می‌ کرد. چندی قبل متوجه شدم خواهرم مقداری از پس اندازش را طلا خریده‌ است و در خانه‌ اش نگهداری می‌ کند که نقشه سرقت طلا‌ های او را طراحی کردم. چند روز قبل برای اجرای نقشه‌ ام مقداری مایع اسیدی از بازار خریدم و در مکانی مخفی کردم تا وقتی به سراغ خواهرم رفتم، با تهدید به اسیدپاشی او را مجبور کنم طلاهایش را به من بدهد.”

متهم ادامه داد: “شب حادثه ظرف مایع اسیدی را برداشتم و به طرف خانه خواهرم رفتم. وقتی وارد خانه او شدم، ظرف مایع اسیدی را زیر لباسم مخفی کردم و پس از دقایقی به سراغ کمدش رفتم تا طلا‌های او را سرقت کنم، اما خواهرم متوجه نقشه من شد و از من خواست از خانه‌ اش بیرون بروم. برای اینکه او را بترسانم، مایع اسیدی داخل ظرف را به سوی او و دخترش پاشیدم.”

در حالی که دو مصدوم در بیمارستان تحت درمان قرار دارند، متهم در ادامه برای تحقیقات بیشتر به دستور بازپرس جنایی در اختیار کارآگاهان اداره شانزدهم پلیس آگاهی قرار گرفت.
اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.
هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.

اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.

پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند.

در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۱/۱۱/۱۶

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نظرات خود را ارسال کنید

گزارش تحلیلی ماهیانه قتل های قانونی در آبان ۱۴۰۳

گزارش و نمودار از: فرشاد اعرابی و نسرین جهانی گلشیخ یادآوری : با توجه به سانسور خبری حاکم بر رسانه‌های ایران، آنچه در پی می‌آید گزارشی ا...