۱۴۰۲ شهریور ۹, پنجشنبه

یک کودک چهار ساله در اهواز توسط مادرش به قتل رسید

خبرگزاری هرانا – زنی در اهواز کودک چهار ساله خود را به قتل رساند. متهم پس از بازداشت، عدم پذیرفته شدن فرزندش از جانب خواستگاری که قصد ازدواج با وی را داشته انگیزه این اقدام عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از دیده بان ایران، یک کودک در اهواز توسط مادر خود به قتل رسید.

در این گزارش آمده است: شامگاه سوم شهریور امسال زن جوانی با مراجعه به پلیس مدعی شد که پسر چهار ساله وی به نام کوشا در کوی ملت اهواز در مقابل خانه پدر بزرگش گم شده است.

در بررسی های صورت گرفته توسط پلیس از طریق تصاویر دوربین‌ های مداربسته خانه پدربزرگ این کودک، مشخص شد که زن جوان با خودرو تا مقابل خانه پدربزرگ کوشا آمده اما او را پیاده نکرده است.

نهایتا ساعت پنج صبح دوشنبه ششم شهریور، پیکیر بی جان این کودک چهار ساله در شهرک جانبازان اهواز پیدا شد. این در حالی بود که آثار جراحات و خفگی روی گردن پسربچه نمایان بود.

در ادامه مادر این کودک به ظن قتل فرزندش با دستور مقام قضایی بازداشت و به قتل این کودک اعتراف کرد.

وی در اعترافات خود گفت: مدتی قبل با مرد جوانی آشنا شدم که وضع مالی خوبی داشت. او از من خواستگاری کرد و پیشنهاد ازدواج داد اما برایم شرط گذاشت و گفت که نمی‌تواند پسرم را بپذیرد. از آنجا که نمی‌ دانستم پسرم را باید به چه کسی بسپارم و از طرفی هم نمی‌ خواستم این موقعیت ازدواج را نیز از دست بدهم، تصمیم گرفتم بچه ام را بکشم.”

صادق جعفری‌چگنی دادستان مرکز خوزستان با اعلام این خبر بیان کرد: “همزمان با کشف جسد کودک در شهرک جانبازان اهواز، وی برای تشخیص علت نامه مرگ به پزشکی قانونی منتقل شد و مادر کودک مسئولیت این قتل را به‌عهده گرفته و تحقیقات بیشتر در این پرونده ادامه دارد.”

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۶/۰۸

محرومیت از تماس و ملاقات؛ گزارشی از آخرین وضعیت زرتشت احمدی راغب در زندان اوین

خبرگزاری هرانا – زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، از سه ماه پیش تاکنون با دستور مسئولان زندان از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم مانده است. بی خبری از وضعیت وی منجر به افزایش نگرانی های نزدیکانش شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی محبوس در زندان اوین محروم از ملاقات و تماس شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی در گفتگو با هرانا اظهار داشت: “از سه ماه پیش تاکنون زرتشت از  امکان برقراری تماس و ملاقات با خانواده خود محروم مانده امری که افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان وی را به همراه داشته است.”
به گفته این منبع مطلع، آقای احمدی راغب در همین راستا دست به اعتصاب زده است. وی همچنین در خردادماه سال جاری در اعتراض به انتقالش به سلول انفرادی، دست به اعتصاب غذا زده بود.

آقای زرتشت احمدی راغب پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به پنج سال و هشت ماه حبس که پنج سال از این مقدار قابل اجرا است و مجازات های تکمیلی محکوم شد.

زرتشت احمدی راغب در خصوص محکومیت پیشین خود در بهمن ماه سال گذشته از زندان رجایی شهر آزاد شد.

وی اواخر اسفند ماه همان سال مجددا در جریان تجمعات اعتراضی در خصوص مسمومیت دانش آموزان بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۶/۰۸

۱۴۰۲ شهریور ۸, چهارشنبه

امید مظلوم با تودیع وثیقه از زندان مهاباد آزاد شد

خبرگزاری هرانا – امروز سه شنبه هفتم شهریورماه، امید مظلوم، شهروند اهل مهاباد با تودیع وثیقه از زندان این شهر آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه هفتم شهریور ۱۴۰۲، امید مظلوم با تودیع وثیقه از زندان مهاباد آزاد شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “آزادی آقای مظلوم با تودیع وثیقه یک میلیارد و صد میلیون تومانی صورت گرفته است.”
از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه آقای مظلوم اطلاعی در دست نیست.

در تاریخ سوم مردادماه سال جاری، امید مظلوم توسط نیروهای امنیتی در مهاباد بازداشت و سپس به زندان مهاباد منتقل شد. ماموران در زمان بازداشت، ضمن تفتیش منزل، تلفن همراه وی را نیز ضبط کردند.

لازم به ذکر است، امید مظلوم، برادر محسن مظلوم، زندانی سیاسی اهل مهاباد است. محسن مظلوم در تاریخ ۱ مردادماه ۱۴۰۱ به همراه سه تن دیگر به نام های پژمان فاتحی، وفا آذربار و هژیر فرامرزی توسط سازمان اطلاعات فراجا (فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران) در منطقه صومای برادوست شهرستان ارومیه بازداشت شدند. علیرغم گذشت چندین ماه از زمان بازداشت این افراد، خانواده آنها از سرنوشت فرزندانشان بی خبر هست

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۶/۰۷

۱۴۰۲ شهریور ۷, سه‌شنبه

احضار و بازجویی دنیز زنوزی توسط اداره اطلاعات تبریز

خبرگزاری هرانا – دنیز زنوزی، شهروند ساکن تبریز، توسط اداره اطلاعات تبریز احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعلان حقوق بشر در ایران، دنیز زنوزی احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.

خانم زنوزی پس از مراجعه به این نهاد امنیتی مورد بازجویی قرار گرفت و ساعاتی بعد آزاد شد.
وی پیشتر  طی تماسی تلفنی توسط اداره اطلاعات تبریز به این نهاد امنیتی احضار شده بود.

نیروهای امنیتی به خانم زنوزی اعلام کرده اند که حق فعالیت در خصوص دریاچه ارومیه در فضای مجازی نداشته و در غیر این صورت بازداشت خواهد شد.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۶/۰۶

احضار و بازجویی شهروز حسین‌ پوری توسط اداره اطلاعات مهاباد

خبرگزاری هرانا – روز یکشنبه پنجم شهریورماه، شهروز حسین‌ پوری، برادر آزاد حسین‌ پوری از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، توسط اداره اطلاعات مهاباد احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبر نیوز، روز یکشنبه پنجم شهریورماه ۱۴۰۲، شهروز حسین‌ پوری توسط اداره اطلاعات مهاباد احضار شد.

در این گزارش آمده است: “ماموران از آقای حسین پوری خواسته اند تا از انجام هر گونه فعالیت و حضور بر مزار برادر جانباخته‌ خود خودداری کند. وی نهایتا پس از چند ساعت بازجویی از اداره اطلاعات مهاباد آزاد شد.”

گفتنی است پیشتر نیز شهروز حسین‌ پوری به همراه چهار تن دیگر از اعضای خانواده خود توسط اداره اطلاعات مهاباد احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند.

شهروز حسین‌ پوری، برادر آزاد حسین‌ پوری از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ است.

لازم به ذکر است، هرانا اخیرا طی گزارشی به افزایش فشارها بر خانواده های جانباختگان با نزدیک تر شدن به سالگرد اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ پرداخته است.

در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به بهانه بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان در طولانی ترین اعتراض سراسری-پیوسته در عمر جمهوری اسلامی، با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” از ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت به خیابانها آمدند. هزاران بازداشت شده، صدها کشته و زخمی از جمله نتایج برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی-انتظامی با معترضان است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۶/۰۵

۱۴۰۲ شهریور ۵, یکشنبه

زندان مرکزی سقز؛ اجرای حکم اعدام یک زندانی

حکم اعدام یک زندانی کُرد اهل سقز به نام وفا خرامانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی این شهر اجرا شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه یکشنبه ۵ شهریور ماه ١٤٠٢ (٢٧ آگوست ٢٠٢٣)، حکم اعدام وفا خرامانی، اهل سقز در زندان مرکزی این شهر به اجرا در آمد.

به گفته منابع مطلع، این زندانی از دو سال پیش به اتهام قتل عمد بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده است.

خبر اعدام وفا خرامانی، تا زمان تنظیم این خبر در رسانه‌های حکومتی به ویژه رسانه‌های نزدیک به قوه قضاییه اعلان نشده است.

هه‌نگاو ۵ شهریور ۱۴۰۲

فراخوان ویژه جلسه کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی در تاریخ دوشنبه 28 آگوست 2023

فراخوان ویژه جلسه کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی در تاریخ  دوشنبه 28 آگوست 2023 ساعت 1900 به وقت اروپای مرکزی

۱۴۰۲ شهریور ۴, شنبه

مهسا یزدانی به زندان قائم شهر منتقل شد

خبرگزاری هرانا – مهسا یزدانی، مادر محمد جواد زاهدی، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، به زندان قائم شهر منتقل شده است. وی روز سه شنبه سی و یکم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی در ساری بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهسا یزدانی، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع مطلع به هرانا اطلاع داد: “خانم یزدانی به زندان قائم شهر منتقل شده است.”

مهسا یزدانی پیشتر در روز سه شنبه سی و یکم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی در ساری بازداشت شد.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

مهسا یزدانی شهروند ساکن ساری و مادر محمد جواد زاهدی، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ است.

محمد جواد زاهدی، در تاریخ ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۱، با اصابت گلوله ساچمه ای شلیک شده توسط نیروی انتظامی در ساری به قتل رسید.

در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱

بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به بهانه بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان در طولانی ترین اعتراض سراسری-پیوسته در عمر جمهوری اسلامی، با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” از ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت به خیابانها آمدند. هزاران بازداشت شده، صدها کشته و زخمی از جمله نتایج برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی-انتظامی با معترضان است.

هرانا ۳ شهریور ۱۴۰۲

مرضیه فارسی و فروغ تقی پور به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند

خبرگزاری هرانا – مرضیه فارسی و فروغ تقی پور، زندانیان سیاسی سابق، به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. این شهروندان در تاریخ سی ام مردادماه، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مرضیه فارسی و فروغ تقی پور، زندانیان سیاسی سابق، به بازداشتگاه وزارت اطلاعات منتقل شدند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهرواندان به هرانا گفت: “این شهروندان طی یک تماس تلفنی با اعضای خانواده خود از انتقالشان به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داده اند.”

روز دوشنبه سی ام مردادماه سال جاری، خانم فارسی و خانم تقی پور توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بودند.

پیشتر یک منبع مطلع به هرانا گفته بود: “خانم فارسی از بیماری سرطان رنج میبرد و نیاز مبرم به استفاده از داروهایش را دارد. این امر به نگرانی های خانواده فارسی در خصوص سرنوشت وی دامن زده است.”

فروغ تقی پور و مرضیه فارسی، دو زندانی سیاسی سابق ساکن در تهران، پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و تحمل حبس را داشته اند.

هرانا ۳ شهریور ۱۴۰۲

یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی بانه زخمی شد

خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه یکم شهریورماه، یک کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی بانه زخمی شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، روز چهارشنبه یکم شهریور ۱۴۰۲، تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی بانه منجر به زخمی شدن یک کولبر شد.

هویت وی، “امید کریمی، فرزند سعید و شهروند اهل روستای لاویسان در شهرستان مریوان” گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، آقای کریمی بر اثر شلیک مستقیم نیروهای هنگ‌ مرزی در مرز بانه از ناحیە “شکم” به شدت مجروح شد. وی جهت مداوا بە بیمارستان سقز انتقال دادە شدە و تا این لحظە بە دلیل شدت جراحات واردە سە بار مورد عمل جراحی قرار گرفتە است.

کولبری، شغلی کاذب و مشقت بار است که مردم مناطق مرزی در پی فقدان فرصت های شغلی به آن روی می آورند و سالانه ده ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و‌ یا زخمی می شوند.

در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱؛ به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.

به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، در این گزارش قتل ۲۱ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۱۳۳ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است.

لازم به ذکر است که ۲۸ کولبر دیگر نیز به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی مانند سرمازدگی و سقوط از ارتفاع دچار حادثه شدند که از این تعداد ۲۶ کولبر زخمی شدند و ۲ کولبر جان باختند.

هرانا ۳ شهریور ۱۴۰۲

زندان ارومیه؛ فرزاد محمودپور با تودیع وثیقه آزاد شد

خبرگزاری هرانا – روز پنجشنبه دوم شهریورماه، فرزاد محمودپور، شهروند بازداشتی اهل اشنویه با تودیع وثیقه از زندان ارومیه آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، روز پنجشنبه دوم شهریورماه ۱۴۰۲، فرزاد محمودپور آزاد شد.

آزادی این شهروند بازداشتی، با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان ارومیه صورت گرفته است.

فرزاد محمودپور، شهروند اهل اشنویه مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱

بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به بهانه بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان در طولانی ترین اعتراض سراسری-پیوسته در عمر جمهوری اسلامی، با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” از ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت به خیابانها آمدند. هزاران بازداشت شده، صدها کشته و زخمی از جمله نتایج برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی-انتظامی با معترضان است.

هرانا ۳ شهریور ۱۴۰۲

آذربایجان غربی؛ دو متهم به مجازات جایگزین حبس محکوم شدند

خبرگزاری هرانا – دو متهم در استان آذربایجان غربی، توسط مرجع قضایی در پرونده هایی مجزا به ارائه خدمات عمومی رایگان به میزان ۳۰۰ ساعت و به ارزش ۲۵۰ میلیون تومان در راستای تامین مایحتاج و تجهیزات بیمارستان خیریه امید ارومیه و خرید نوشت‌ افزار به ارزش ۶ میلیون تومان برای تعدادی از دانش‌ آموزان بی‌ بضاعت، بدل از مجازات حبس محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از تسنیم، برای دو متهم در آذربایجان غربی، مجازات جایگزین حبس صادر شد.

رئیس کل دادگستری آذربایجان‌ غربی در خصوص حکم صادره در یکی از پرونده ها گفت: متهم یک پرونده توسط شعبه ۱۱۹ کیفری ۲ ارومیه، بدل از ۶ ماه حبس به ارائه خدمات عمومی رایگان به میزان ۳۰۰ ساعت و به ارزش ۲۵۰ میلیون تومان در راستای رفع کمبودها و تامین مایحتاج و تجهیزات بیمارستان خیریه امید ارومیه تحت نهاد پذیرنده مدیریت بیمارستان امید ارومیه محکوم شد.

ناصر عتباتی افزود: در پرونده ای دیگر نیز، در یکی از شعب دادگاه بخش کشاورز، متهم به جای حکم حبس به خرید نوشت‌ افزار به ارزش ۶ میلیون تومان برای تعدادی از دانش‌ آموزان بی‌ بضاعت با نظارت کمیته امداد محکوم شده است.

گفتنی است با تصویب قانون مجازات اسلامی جدید در فصل نهم آن به مجازات‌های جایگزین اشاره شده است.

بر اساس این قانون قضات می‌توانند با توجه به شرایط متهم و داشتن برخی شروط از مجازات‌های جایگزین حبس استفاده کنند؛ به عنوان مثال یکی از شروط اجرای این قانون رضایت داشتن فرد محکوم است.

 

همزمان با تفتیش منزل؛ لیلا مهدوی به دادسرای اوین احضار شد

خبرگزاری هرانا – روز چهارشنبه یکم شهریور، منزل لیلا مهدوی، مادر سیاوش محمودی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در تهران، توسط ماموران امنیتی مورد تفتیش قرار گرفته و برخی از لوازم شخصی وی ضبط شد. خانم مهدوی همزمان به دادسرای اوین احضار شده و باید روز شنبه چهارم شهریورماه، به این مرجع قضایی مراجعه کند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، منزل لیلا مهدوی، مادر سیاوش محمودی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در تهران، توسط نیروهای امنیتی تفتیش شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند به هرانا گفت: “روز چهارشنبه یکم شهریور، ماموران ضمن تفتیش منزل خانم مهدوی، برخی از لوازم شخصی از جمله تلفن همراه وی را ضبط کردند. خانم مهدوی همزمان به دادسرای اوین احضار شده و باید روز شنبه چهارم شهریورماه، به این مرجع قضایی مراجعه کند.”

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل احضار این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

سیاوش محمودی، نوجوان شانزده ساله در تاریخ سی ام شهریورماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری در تهران، بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد.

لازم به ذکر است، با نزدیک تر شدن به سالگرد اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، خانواده های جانباختگان اعتراضات با اعمال فشار مضاعف از سوی نهادهای امنیتی و قضایی مواجه هستند. هرانا روز جاری در گزارشی به احضار و بازداشت اعضای خانواده جانباختگان طی یک هفته اخیر، پرداخته است.

در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱

بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به بهانه بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان در طولانی ترین اعتراض سراسری-پیوسته در عمر جمهوری اسلامی، با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” از ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت به خیابانها آمدند. هزاران بازداشت شده، صدها کشته و زخمی از جمله نتایج برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی-انتظامی با معترضان است.

هرانا ۲ شهریور ۱۴۰۲

بازداشت دو شهروند کُرد در مریوان و پیرانشهر توسط نیروهای حکومتی

محمدحسن عبدی اهل مریوان و خالد دشمیر، اهل پیرانشهر، طی یورش نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان‌های نامعلوم منتقل شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز سه‌شنبه ٣١ مرداد ۱۴۰۲ (٢٢ آگوست ۲۰۲۳)، خالد دشمیر، اهل روستای “گزگسک” از توابع پیرانشهر توسط نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت شد.

یک روز پیشتر، دوشنبه ٣٠ مرداد ماه ١٤٠٢ نیز، محمدحسن عبدی، اهل روستای دزلی از توابع مریوان توسط نیروهای حکومتی بازداشت شده است.

به گفته منابع مطلع، نیروهای حکومتی بدون ارائه هرگونه برگه قضایی، خالد دشمیر را در یکی از خیابان‌های پیرانشهر و محمدحسن عبدی را در منزل خانوادگی وی، بازداشت کردند.

از اتهامات مطروحه علیه محمدحسن عبدی و خالد دشمیر اطلاعی در دست نیست. محمدحسن عبدی به بازداشتگاه نهادهای حکومتی در سنندج (سنه) منتقل شده و مکان نگهداری خالد دشمیر توسط نیروهای حکومتی، نامعلوم است.

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی مرداد ماه ۱۴۰۲ دست‌کم ۱۴۰ شهروند کُرد توسط نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.

هه‌نگاو ۲ شهریور ۱۴۰۲

۱۴۰۲ شهریور ۲, پنجشنبه

گزارش آماری قتل‌های قانونی، تیر ماه ۱۴۰۲

گزارش آماری قتل‌های قانونی، مرداد ماه ۱۴۰۲

گزارش آماری قتل‌های قانونی، مرداد ماه ۱۴۰۲

فرشاد اعرابی

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از ۹۹ خبر که در طول مرداد ماه ۱۴۰۲ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند شبکه حقوق بشر کردستان، هرانا، سازمان حقوق بشر، جوانه‌ها، هه‌نگاو، روزنامه اعتماد، خبرگزاری صداوسیما، رکنا، ایسنا، ایرنا، رسانک، خبرگزاری میزان، خبرگزاری مهر، عصر ایران، آفتاب نیوز، رادیو زمانه، سازمان محیط زیست و جوان آنلاین جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی در مرداد ماه همکاری کردند، خانم‌ها و آقایان: غزاله‌السادات ابطحی، رضا شایگان، فرشاد اعرابی ، صادق فرخی قصر عاصمی، کریم ناصری ، حسن حمزه‌زاده ، لیلا ابوطالبی، میلاد ترغیبی، پریسا نیکونام نظامی، علیرضا قادربیگی ،مرضیه علی‌کرمی، نرگس مباشری فر و نوید احمدی میباشند. اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://ift.tt/unO3RQd

۱۴۰۲ شهریور ۱, چهارشنبه

شرمین حبیبی، از اعضای خانواده‌های دادخواه سقز بازداشت شد

شرمین حبیبی، همسر فریدون محمودی، از جانباختگان جنبش ژن، ژیان، ئازادی سال گذشته در سقز، توسط نیروهای حکومتی بازداشت و مکانی نامعلوم منتقل شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز سه‌شنبه ٣١ مرداد ماه ١٤٠٢ (٢٢ آگوست ٢٠٢٣)، شرمین حبیبی، مادر یک فرزند هفت ساله و از اعضای خانواده‌های دادخواه سقز توسط نیروهای حکومتی در این شهر بازداشت شده است.
از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه شرمین حبیبی و مکان و وضعیت نگهداری وی، تاکنون اطلاع دقیقی در دست نیست.
فریدون محمودی، ۳۳ ساله و اهل سقز، روز دوشنبه ٢٨ شهریور ماه ١٤٠١، طی جریان اعتراضات این شهر با شلیک مسقیم نیروهای حکومتی جانباخت. پیکر او شبانه و بدون برگزاری مراسم به‌ دلیل ممانعت نهادهای حکومتی به خاک سپرده شد.

هه‌نگاو؛ سه‌شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۲

رهایی یک زندانی از اعدام در کرمان

خبرگزاری هرانا – یک زندانی در شهرستان ریگان واقع در استان کرمان که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، یک زندانی در کرمان از مجازات اعدام نجات یافت.

جواد دهقان رئیس دادگستری شهرستان ریگان در این خصوص گفت: “با تلاش‌ اعضاء شورا‌های حل اختلاف شهرستان ریگان و با کمک معتمدان و ریش سفیدان در پی کسب رضایت اولیای دم، این زندانی از مجازات اعدام رهای یافته و به آغوش گرم خانواده بازگشت.”

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۵/۳۰

یک زندانی در زندان شیبان اهواز اعدام شد

خبرگزاری هرانا – امروز دوشنبه سی ام مرداد، حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان شیبان اهواز به اجرا در آمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه سی ام مردادماه ۱۴۰۲، یک زندانی در زندان شیبان اهواز اعدام شد.

هویت این زندانی، “عبدالرضا قلاوند، اهل اندیمشک و پدر یک فرزند” توسط هرانا احراز شده است.
آقای قلاوند پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. وی پس از تحمل ده سال حبس صبح روز جاری اعدام شد.

این زندانی روز شنبه بیست و هشتم مردادماه، جهت اجرای حکم به یکی از سلول های انفرادی این زندان منتقل شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی از سوی رسانه های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱ دست کم ۶۱۷ شهروند از جمله ۱۳ زن و ۶ کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با مدت مشابه در سال پیش از آن، بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام دو نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی این تاریخ، ۱۳۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۶ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۵/۳۰

انتقال دو زندانی برای اجرای حکم اعدام و اعدام چهار زندانی در زندان های مراغه، دزفول و زاهدان

دو زندانی برای اجرای حکم اعدام منتقل و چهار زندانی در زندان های مراغه، دزفول و زاهدان اعدام شدند. دو تن از زندانیان اعدام شده پس از ۱۲ سال سپری کردن عمرشان در زندان اعدام شدند.
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز شنبه ۲۸ مردادماه ۱۴۰۲، دو زندانی برای اجرای حکم به قرنطینه زندان کرمان منتقل شدند. این دو زندانی با اسامی سعید ریگی و عبدالغفور توماج هر دو از متهمان مرتبط به مواد مخدر بوده و به این اتهام به اعدام محکوم شده اند.
این دو زندانی در سال ۹۹ در رابطه با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده اند.

سعید ریگی، ۴۰ ساله، پدر دو فرزند و اهل زاهدان است.
عبدالغفور توماج، ترکمن، اهل و ساکن گرگان می باشد.

از سوی دیگر در همین روز حکم اعدام دو زندانی در زندان زاهدان به اجرا در آمد.
به گزارش حال وش عبدالصمد شاهوزهی و محمود ریگی، هر دو ۲۸ ساله، اهل و ساکن زاهدان، به اتهام قتل در زندان مرکزی زاهدان اعدام شدند. این دو زندانی در یک پرونده مشترک در سال ۹۱ به اتهام قتل بازداشت و بعد از ۱۲ سال اعدام شدند.
گفته می شود این دو زندانی کودک مجرم بوده و حین بازداشت کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.

خبرگزاری فارس گزارش کرد که روز شنبه ۲۸ مردادماه ۱۴۰۲، یک زندانی در زندان دزفول به اتهام مرتبط با مواد مخدر اعدام شد. این خبرگزاری نام زندانی اعدام شده را منتشر نکرده است. به این ترتیب در یک روز دو نفر برای اجرای حکم اعدام منتقل و سه نفر اعدام شده اند.

همچنین صبح روز ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲، یک زندانی به نام حسین جوادی، ۴۲ ساله، پدر یک فرزند معلول در زندان مراغه اعدام شد. او متهم به قتل بود. او پیش از دستگیری در یک دامداری مشغول به کار بود.

لازم به ذکر است که از اول مردادماه تاکنون دستکم ۵۷ زندانی برای اجرای حکم اعدام منتقل و حکم آنها اجرا شده است. حکومیت ایران برای حفظ حاکمیتش دست به قتل و کشتار شهروندان خود تحت نام اعدام می زند.

کانون حقوق بشر ایران، روز شنبه ۲۸ مردادماه ۱۴۰۲،

اعدام چهار زندانی بلوچ دیگر

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز دوشنبه ۳۰ مردادماه ۱۴۰۲، چهار زندانی بلوچ دیگر از متهمان مواد مخدر در زندان مرکزی زاهدان اعدام شدند.
به گزارش حال وش، عبدالصمد خادم، یعقوب اجباری، محمدانور براهویی و یک زندانی با نام خانوادگی قنبرزهی در این زندان اعدام شدند.

عبدالصمد خادم، ۲۹ ساله، اهل و ساکن شهرستان زهک، در سال ۹۷ در رابطه با مواد مخدر دستگیر و در دادگاه انقلاب زابل به اعدام محکوم شده بود.
او را یک ماه پیش برای اجرای حکم اعدام از زابل به زندان مرکزی زاهدان منتقل کرده بودند.

یعقوب اجباری، متاهل و دارای ۸ فرزند، اهل و ساکن یکی از روستاهای زاهدان و محمدانور براهویی اهل و ساکن زاهدان بودند.

این زندانیان روز ۲۹ مردادماه آخرین دیدار با خانواده های خود انجام دادند.

طی ۵ ماه اول سال جاری، تاکنون دستکم ۳۲۹ زندانی در زندان های ایران اعدام شده اند. تعداد زیادی از زندانیان اعدام شده از هموطنان بلوچ بودند که بیشتر ایشان بسیار فقیر و سرپرست خانواده بودند که به دلیل فقر مالی به کسب درآمد از طریق مواد مخدر پرداخته بودند.

کانون حقوق بشر ایران، روز دوشنبه ۳۰ مردادماه ۱۴۰۲

۱۴۰۲ مرداد ۳۰, دوشنبه

امیرمحمد چهارنائی مفرد به دو سال حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا – امروز یکشنبه بیست و نهم مردادماه، امیر محمد چهارنائی مفرد (سرتیپی)، شهروند ساکن گرگان توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر به دو سال حبس تعزیری محکوم شد. به گفته رمضان حاجی مشهدی، وکیل مدافع آقای سرتیپی، محکومیت این شهروند با در نظر گرفتن قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، به مجموعا ده ماه حبس کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه بیست و نهم مردادماه ۱۴۰۲، امیر محمد چهارنائی مفرد (سرتیپی) به حبس محکوم شد.

بر اساس حکمی که اخیرا توسط شعبه اول دادگاه انقلاب گرگان به ریاست قاضی غلامرضا تیموری صادر و امروز یکشنبه بیست و نهم مردادماه به رمضان حاجی مشهدی، وکیل مدافع آقای سرتیپی ابلاغ شده، وی از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به هشت ماه حبس و به اتهام “توهین به بنیان گذار جمهوری اسلامی” به شانزده ماه زندان محکوم شده است.
وکیل مدافع این شهروند در خصوص رای صادره به هرانا گفت: “با در نظر گرفتن قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، محکومیت آقای سرتیپی به مجموعا ده ماه حبس کاهش یافت.”

در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر و اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی شش ماه حبس از بابت اتهام “توهین به بنیان گذار جمهوری اسلامی” در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

در تاریخ شانزدهم مردادماه، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروند ساکن گرگان در مرجع قضایی مذکور برگزار شد. وی در جریان این جلسه از بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام و توهین به بنیانگزار جمهوری اسلامی» به دفاع از خود پرداخت.

امیرمحمد چهارنائی مفرد (سرتیپی)، ۲۳ ساله و شهروند ساکن گرگان است که پیشتر توسط ماموران اطلاعات سپاه در این شهر بازداشت و پس از مدتی با تودیع وثیقه از بازداشتگاه این نهاد امنیتی آزاد شده بود.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۵/۲۹

شهرستان راسک؛ محمد نقشبندی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد

خبرگزاری هرانا – محمد نقشبندی شهروند اهل شهرستان راسک توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بازداشت آقای نقشبندی امروز یکشنبه بیست و نهم مردادماه، همزمان با بازداشت امام جمعه شهرستان راسک صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، امروز یکشنبه بیست و نهم مردادماه ۱۴۰۲، یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در راسک بازداشت شد.

هویت وی “محمد نقشبندی، بیست و یک ساله، فرزند محمد و اهل شهرستان راسک” عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، بازداشت اقای نقشبندی، امروز یکشنبه بیست و نهم مردادماه، همزمان با بازداشت امام جمعه شهرستان راسک صورت گرفته است.

لازم به ذکر است، روز جاری فتحی محمد نقشبندی، امام جمعه راسک توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. دادگستری استان سیستان‌ و بلوچستان در واکنش به بازداشت امام جمعه شهرستان راسک مدعی شد که بازداشت آقای نقشبندی به دلایلی همچون “تشویش اذهان عمومی از طریق سخنرانی‌های کذب، تهمت و افترا به نظام جمهوری اسلامی ایران و اقدام علیه امنیت ملی و تصرف غیرقانونی اراضی ملی” صورت گرفته است.

تاکنون از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این افراد اطلاعی حاصل نشده است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۵/۲۹

خشونت خانگی؛ مردی در قیروکارزین توسط همسرش به قتل رسید

خبرگزاری هرانا – زنی در شهرستان قیروکارزین واقع در استان فارس، همسر خود را به قتل رساند. متهم پس از بازداشت، اختلافات خانوادگی را انگیزه این اقدام عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، یک مرد در قیروکارزین توسط همسرش به قتل رسید.

فرمانده انتظامی قیروکارزین در این خصوص گفت: “در پی مفقود شدن فردی در بیست و سوم مردادماه سال جاری در حوزه شهر جویم استان فارس و پیرو آن کشف جسد یک مرد در شهرستان قیروکارزین و مطابقت با چهره فرد مفقودی، بررسی موضوع با فرضیه قتل در دستور کار ماموران انتظامی قرار گرفت.”

قربانعلی روستا ادامه داد: پس از انجام تحقیقات و بازداشت همسر سی و پنج ساله مقتول، متهم در بازجویی اولیه اقرار کرد که به دلیل اختلافات خانوادگی با خوراندن قرص خواب به همسرش، به همدستی مرد دیگری که از قبل یکدیگر را می‌شناخته اند، با اسلحه وی را به قتل رسانده و جسد را با اسید سوزانده است.”

قربانعلی روستا در ادامه گفت که متهم دیگر نیز هم اکنون در بازداشت بسر میبرد و پرونده این دو نفر برای سیر مراحل قضایی روانه دادسرا شده است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۵/۲۹

رهایی دو زندانی از اعدام در آذربایجان غربی

خبرگزاری هرانا – دو زندانی در سردشت و میاندوآب که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، با رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از رهایی یک زندانی از اعدام در سردشت خبر داد.

ناصر عتباتی در این خصوص گفت: “در آبان ماه سال ۱۳۹۳ فردی توسط یک مرد و با مشارکت یک زن به قتل رسید. موضوع در شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان مستقر در مهاباد رسیدگی و منجر به صدور حکم اعدام برای متهم شد.”

وی افزود: “این پرونده پس از فرجام خواهی به دیوان عالی ارسال و با تایید دیوان قطعیت یافت. با قطعیت حکم، دادنامه به منظور اجرا به شعبه اول اجرای احکام کیفری سردشت ارسال شد. این زندانی نهایتا با رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.”

رهایی یک زندانی از اعدام در میاندوآب
به گزارش ایرنا، یک زندانی در میاندوآب از اعدام رهایی یافت.

در این گزارش آمده است: “طی روزهای اخیر، در پرونده‌ ای مربوط به شهرستان میاندوآب، اولیای دم پس از شش سال، محکوم به اعدام را بخشیدند.”

بر اساس این گزارش، از ابتدای امسال سیزده پرونده مربوط به اعدام، با تلاش مددکاران اجتماعی و همراهی ریش سفیدان منطقه ای در شهرستان هایی نظیر ماکو، ارومیه، سردشت و خوی به سازش منجر شده که از این تعداد، هفت مورد از ابتدای تابستان امسال بود و به نظر می رسد که این روند همچنان با تلاش مددکاران ادامه داشته باشد.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۵/۲۹

اعدام ۵۲ نفر در کمتر از یک ماه، اجرای حکم اعدام سه زندانی در زندان های خرم آباد و دزفول

حکم اعدام سه زندانی در زندان های خرم آباد و دزفول اجرا شد.
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز چهارشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲، حکم اعدام سه زندانی از متهمان مواد مخدر و قتل در زندان های خرم آباد و دزفول اجرا شد.
این سه زندانی مرد در روزهای ۲۲ و ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲، در زندان های خرم آباد و دزفول اعدام شدند.

روز یکشنبه ۲۲ مردادماه ۱۴۰۲، یک زندانی مرد به نام سعید بیرانوند، ۴۹ ساله، پس از ۵ سال زندان در زندان خرم آباد به اتهام قتل اعدام شد.
در همین روز یک زندانی دیگر که نام او مشخص نیست، در زندان خرم آباد به اتهام مواد مخدر اعدام شد.

بر اساس گزارش دیگری روز چهارشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲، یک زندانی در زندان دزفول اعدام شد. او که ابراهیم مولودپور نام داشت، پنج سال پیش به اتهام مواد مخدر بازداشت و به این اتهام به اعدام محکوم شده بود.

لازم به ذکر است که در کمتر از یک ماه دستکم ۵۲ زندانی در زندان های ایران اعدام شده اند. اکثر زندانیان اعدام شده از متهمان مواد مخدر هستند.

کانون حقوق بشر ایران، روز چهارشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲

دوره آموزش انواع خدمات بیمه در آلمان در تاریخ ۲۱ آگوست ۲۰۲۳

دوره آموزش انواع خدمات بیمه در آلمان در تاریخ ۲۱ آگوست ۲۰۲۳ در ساعت ۲۰:۰۰ به وقت اروپای مرکزی در فضای زووم

۱۴۰۲ مرداد ۲۸, شنبه

کشته شدن یک نوجوان بلوچ‌ به ضرب گلوله افراد مسلح ناشناس در ایرانشهر

یک نوجوان بلوچ در ایرانشهر به ضرب گلوله افراد مسلح ناشناس کشته شد.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، روز گذشته ۹ تیرماه ۱۴۰۲، یک نوجوان بلوچ به نام «فردین زردکوهی» به ضرب گلوله افراد مسلح ناشناس در ایرانشهر کشته شد.

فردین ۱۸ ساله فرزند نورالدین اهل بغدانیه از توابع بخش مرکزی ایرانشهر عنوان شده است.

یک منبع مطلع به کمپین گفت: «افراد مسلح ناشناس ظهر روز گذشته در حیاط منزل به سمت وی تیراندازی کرده اند که تیر به سر وی اصابت کرده و در مسیر بیمارستان جان خود را از دست می دهد.»

از علت این تیراندازی اطلاعی در دسترس نیست.

کمپین فعالین بلوچ،

2023-07-17

بازداشت دو شهروند در پیرانشهر توسط نیروهای حکومتی

دو شهروند کُرد اهل شهرستان پیرانشهر طی یورش شماری از نیروهای حکومتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. هویت این دو شهروند عمر حسین‌زاده و حمزه قانعی برای هه‌نگاو احراز شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ساعت ٢ و سی دقیقه بامداد چهارشنبه ٢۵ مرداد ۱۴۰۲ (١٦ آگوست ۲۰۲۳)، عمر حسین‌زاده، ٤٢ ساله و حمزه قانعی، ٤٣ ساله هردو متاهل و اهل روستای “حاجی غلده” از توابع شهرستان پیرانشهر، توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شدند.

به گفته یک منبع مطلع، عمر حسین‌زاده و حمزه قانعی، بدون ارائه هرگونه مجوز قضایی و طی یورش خشونت‌آمیز نیروهای حکومتی در منازل خود بازداشت شده‌اند.

از اتهامات انتسابی به عمر حسین‌زاده و حمزه قانعی همچنین مکان و شرایط آن‌ها پس از بازداشت، تا لحظه تنظیم این خبر اطلاع دقیقی در دسترس نیست

هه‌نگاو؛ پنج‌شنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۲

۱۴۰۲ مرداد ۲۶, پنجشنبه

احضار مجید خادمی، فعال کُرد ساکن بهبهان جهت اجرای حکم حبس

مجید خادمی، فعال کُرد ساکن شهرستان بهبهان، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران جهت اجرای حکم حبس احضار شد. او پیشتر به شش سال و سه ماه حبس محکوم شده بود که در نهایت با تسلیم به رای، یک هشتم از آن کسر شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیرا مجید خادمی، فعال کُرد ساکن بهبهان از توابع استان خوزستان، توسط شعبه اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان جهت اجرای حکم حبس پنج سال و پنج ماه و ١٨ روز حبس احضار شده است.

طبق این احضاریه روز دوشنبه ۲۳ مرداد برای مجید خادمی فرستاده شده وی باید تا بازه زمانی ده روز پس از آن، جهت اجرای حکم حبس به دادسرای اجرای احکام بهبهان مراجعه و پس از بازداشت به زندان منتقل شود.

قابل ذکر است که، مجید خادمی پیشتر توسط دادگاه انقلاب ماهشهر به ریاست قاضی “مهران مهمان نواز” بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی” به شش سال و سه ماه حبس، به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به یک سال و چهار ماه حبس تعزیری و همچنین از بابت اتهام “عضویت در گروه‌های مخالف نظام” به دو سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد که با تسلیم به رای، یک هشتم از این حکم وی کسر شد.

مجید خادمی در ۲۸ دیماه ۹۸ توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و پس از سپری کردن یک‌ماه در بازداشتگاه اداره اطلاعات بهبهان به زندان این شهرستان منتقل شد. وی نهایتاً روز ۲۵ خردادماه ۱۴۰۰، با تودیع قرار وثیقه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.

هه‌نگاو؛ سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۲

بوکان؛ تداوم بازداشت و بیخبری از وضعیت عثمان مامه

خبرگزاری هرانا – عثمان مامه، شهروند اهل بوکان علیرغم گذشت بیش از هشت ماه از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. بیخبری از سرنوشت این شهروند، افزایش نگرانی های خانواده و نزدیکان وی را به همراه داشته است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کولبرنیوز، عثمان مامه، شهروند اهل بوکان کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

بر اساس این گزارش، علیرغم پیگیری های مکرر خانواده آقای مامه از مراجع قضایی و امنیتی، مسئولین مربوطه از ارائه پاسخی شفاف در خصوص سرنوشت این شهروند خودداری می کنند. این امر به نگرانی های خانواده و نزدیکان او دامن زده است.

عثمان مامه، حدودا پنجاه و پنج ساله در تاریخ بیست و هفتم آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به بهانه بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان در طولانی ترین اعتراض سراسری-پیوسته در عمر جمهوری اسلامی، با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” از ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت به خیابانها آمدند. هزاران بازداشت شده، صدها کشته و زخمی از جمله نتایج برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی-انتظامی با معترضان است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۵/۲۵

۱۴۰۲ مرداد ۲۴, سه‌شنبه

اصفهان؛ چهار شهروند بازداشتی با تودیع وثیقه آزاد شدند

خبرگزاری هرانا – مریم پرنده، مینا ندایی، روزبه دانا و سما عموشاهی، شهروندان بازداشتی ساکن اصفهان با تودیع وثیقه از زندان های دستگرد و دولت آباد این شهر آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم پرنده، مینا ندایی، روزبه دانا و سما عموشاهی، شهروندان بازداشتی ساکن اصفهان آزاد شدند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از این شهروندان به هرانا گفت: “طی روزهای اخیر، این شهروندان با تودیع وثیقه از زندان های دستگرد و دولت آباد اصفهان آزاد شدند.”
این شهروندان در تاریخ بیستم تیرماه ۱۴۰۲، به صورت جداگانه توسط نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت شده بودند.

پرونده این افراد در شعبه ۱۳ دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان به ریاست بازپرس علی صباغ در حال بررسی است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

لازم به ذکر است، در تاریخ بیستم تیرماه، مرجان بشتام، ۴۲ ساله، هدی صادقی، مهشاد کشانی، محمدرضا قطبی زاده، بهار سلیمانی، ۱۹ ساله، محمد ساسانی، ۴۲ ساله، عرفان میرکاظمی و امیر سالاری، شهروندان ساکن اصفهان توسط نیروهای امنیتی به صورت جداگانه در اصفهان بازداشت و به زندان دستگرد، کانون اصلاح و تربیت و زندان دولت آباد این شهر منتقل شدند. از میان این افراد مرجان بشتام و محمد ساسانی اخیرا آزاد شدند.

خبرگزاری هرانا –  ۱۴۰۲/۰۵/۲۳

۱۴۰۲ مرداد ۲۳, دوشنبه

نازیلا معروفیان با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد

روز یکشنبه بیست و دوم مردادماه، نازیلا معروفیان، روزنامه‌نگار کُرد اهل سقز و ساکن تهران با تودیع قرار وثیقه ٣٠٠ میلیون تومانی به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد.

روز شنبه چهاردهم مردادماه، این روزنامه‌نگار کُرد بە دلیل “فشار اعصاب و روان و ضربان تند قلب” از زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران منتقل و سپس به زندان بازگردانده شد.

نازیلا معروفیان به‌ دلیل عدم رعایت حجاب اجباری حکومتی، با محرومیت از حق ملاقات و تماس با خانواده و ممانعت تودیع وثیقه در دادسرای اوین روبەرو شده بود.

روز یکشنبه هشتم مردادماه، خانواده معروفیان جهت ملاقات با دخترشان به زندان اوین مراجعه کردند، اما به‌ دلیل آنکه خانم معروفیان حاضر نبوده با رعایت حجاب اجباری حکومتی به ملاقات خانواده برود، از حق ملاقات با خانواده و در ادامه تماس با آنها محروم شده بود.

طی روزهای اخیر، این روزنامه‌نگار در حین انتقال به دادسرا اوین، به دلیل عدم رعایت حجاب حکومتی مورد «اذیت و آزار فیزیکی» قرار گرفته بود.

روز شنبه هفدهم تیرماه، نازیلا معروفیان برای دومین بار بعد از آغاز خیزش انقلابی ژن، ژیان، ئازادی پس از احضار به دادسرای اوین بازداشت و سپس از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، به بند زنان این زندان منتقل شده بود.

روز سه‌شنبه سیزدهم تیرماه، نیروهای وزارت اطلاعات به منزل این روزنامه‌نگار یورش بردند و لپ‌تاپ، تلفن همراه و رکورد او را ضبط و با خود بردند و به وی اعلام کردند که باید روز شنبه هفدهم تیرماه به دادسرای اوین مراجعه کند.

روز دوشنبه بیست و دوم خردادماه ۱۴۰۲، این روزنامه‌نگار روایت خود از برخورد نیروی یگان ویژه و فحاشی جنسی این مأمور در تئاتر شهر به دلیل نداشتن حجاب اجباری را علنی کرد.

وی در تاریخ سی‌ام خردادماه در چهارراه ولیعصر تهران توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.

بهمن‌ماه ١٤٠١، این روزنامه‌نگار از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی “افشاری”، با اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مصاحبه با پدر مهسا امینی” به دو سال حبس تعزیری، ۱۵ میلیون تومان جریمه و ۵ سال ممنوع‌الخروج از کشور محکوم شده بود و حکم ۲ سال زندان وی به مدت ۵ سال به تعلیق درآمده است.

روز دوشنبه نوزدهم دی‌ماه ١٤٠١، نازیلا معروفیان با تودیع قرار وثیقه ٦٠٠ میلیون تومانی به شیوه موقت تا پایان مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد.

این روزنامه‌نگار اهل سقز روز یکشنبه هشتم آبان‌ماه ١٤٠١ در رابطه با مصاحبه با امجد امینی، پدر ژینا امینی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

کردپا ۲۲ مرداد ۱۴۰۲

شهرستان خاش؛ دو روحانی اهل سنت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند

خبرگزاری هرانا – روز شنبه بیست و یکم مردادماه، عبدالله براهویی و صفی الله شریف روحانیون اهل سنت توسط نیروهای امنیتی در شهرستان خاش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، روز شنبه بیست و یکم مردادماه ۱۴۰۲، دو روحانی اهل سنت در شهرستان خاش بازداشت شدند.

هویت این شهروندان “عبدالله براهویی، استاد حوزه علمیه مدینه العلوم و اهل شهرستان خاش و همچنین صفی الله شریف، شهروند تبعه کشور افغانستان” گزارش شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است.

هرانا ۲۲ مرداد ۱۴۰۲

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی سامان پاشایی در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج

خبرگزاری هرانا – سامان پاشایی، شهروند بازداشتی اهل سقز، علیرغم گذشت چهل روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سامان پاشایی کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

آقای پاشایی علیرغم گذشت چهل روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

سامان پاشایی پیشتر در تاریخ یازدهم تیرماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد. هرانا پیشتر طی گزارشی به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی این شهروند پرداخته بود.

تا زمان تنظیم این گزارش، از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

سامان پاشایی، متولد ۱۳۵۹، اهل سقز و استاد رشته تغذیه ورزشی و فیزیولوژی دانشگاه آزاد سقز است.

هرانا ۲۰ مرداد ۱۴۰۲

۱۴۰۲ مرداد ۲۲, یکشنبه

فرهاد نوایی، دانش‌آموز ۱۶ ساله کُرد پس از حدود ٩ ماه بازداشت آزاد شد

فرهاد نوایی، دانش‌آموز ۱۶ ساله اهل شهرستان مهاباد پس از ٢٦٤ روز بازداشت از کانون اصلاح و تربیت ارومیه آزاد شد. وی در جریان جنبش ژن، ژیان، ئازای بازداشت و بعدها به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز چهارشنبه ١٨ مرداد ماه ۱۴۰۲ (٩ آگوست ۲۰۲۳)، فرهاد نوایی، دانش‌آموز اهل روستای “ترشکان” از توابع شهرستان مهاباد پس از ٨ ماه و ٢١ روز بازداشت از کانون اصلاح و تربیت ارومیه آزاد شد.

فرهاد نوایی در تیر ماه ١٤٠٢، توسط دادگاه کیفری یک ویژه نوجوانان آذربایجان غربی (ارومیه) مستقر در مهاباد، به اتهام “اجتماع و تباتی برای ارتکاب جرایم بر ضد امنیت داخلی کشور” به ۲ سال حبس تعزیری در کانون اصلاح و تربیت با احتساب ایام بازداشتی محکوم شده است.

این در حالی است که پیش از این خبرگزاری میزان، رسانه دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، مدعی شده بود که دادگاه فرهاد نوایی را در خصوص “محاربه” تبرئه کرده است.

پیشتر خانواده این نوجوان معترض، از تامین وثیقه ۵ میلیارد تومانی تعیین‌شده توسط دادگاه برای آزادی موقت فرزندشان ناتوان بودند. او طی مدت بازداشت خود از حق دسترسی به وکیل تعیینی محروم بوده است.

فرهاد نوایی در روز جمعه ٢٧ آبان ماه ١٤٠١، در جریان اعتراضات مردمی شر مهاباد توسط نیروهای حکومتی بازداشت شد. وی در دوران بازداشت تحت شکنج قرار گرفته و ناچار به اعتراف اجباری علیه خود شده بود.

هه‌نگاو ۱۰ مرداد ۱۴۰۲

اراک؛ قرار مجرمیت برای دو شهروند صادر شد

خبرگزاری هرانا – رئیس کل دادگستری استان مرکزی از صدور قرار جلب به دادرسی برای دو شهروند که چندی پیش به دلیل “هتک حرمت به امام سوم شیعیان و کشف حجاب در آرامستان اراک” توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شدند، خبر داد.

به گزارس خبرگزاری هرانا به نقل از تابناک، برای دو متهم در اراک قرار جلب دادرسی صادر شد.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی در این خصوص گفت: “پرونده متهمان که یک زوج هستند با صدور قرار جلب دادرسی کیفرخواست کمتر از یک هفته رسیدگی شد که شاکی با حضور در دادسرا اعلام رضایت کرد، ولی پرونده از لحاظ جنبه جرم عمومی منتظر صدور حکم است.”

عبدالمهدی موسوی افزود: هفته آینده قرار جلب به دادرسی صادر و ثبت محاکم قضائی خواهد شد.

این شهروندان چندی پیش به دلیل “هتک حرمت تاسوعای حسینی و کشف حجاب در آرامستان اراک” توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شدند.

 

هرانا ۱۹ مرداد ۱۴۰۲

۱۴۰۲ مرداد ۲۰, جمعه

کرج؛ سه زندانی اعدام شدند/ انتقال سه تن دیگر به سلول انفرادی جهت اجرای حکم

خبرگزاری هرانا – سحرگاه چهارشنبه هجدهم مردادماه، حکم سه زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در ندامتگاه مرکزی کرج به اجرا درآمد. همچنین سه زندانی دیگر جهت اجرای حکم اعدام، به سلول های انفرادی این زندان منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه چهارشنبه هجدهم مردادماه ۱۴۰۲، سه زندانی در ندامتگاه مرکزی کرج اعدام شدند.

هویت سه زندانی اعدام شده، امیر جهانگیری، محسن و سجاد (نام خانوادگی نامشخص) توسط هرانا احراز شده است.
این سه زندانی در تاریخ دوازدهم مردادماه سال جاری جهت اجرای حکم اعدام به سلول های انفرادی ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شده بودند.

از سوی دیگر، امروز پنج شنبه نوزدهم مردادماه، سه زندانی در ندامتگاه مرکزی کرج به سلول های انفرادی این زندان منتقل شدند.

انتقال این زندانیان که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم آنان صورت گرفته است.
جزئیات بیشتر در این رابطه اعم از هویت این زندانیان توسط هرانا در دست بررسی است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱ دست کم ۶۱۷ شهروند از جمله ۱۳ زن و ۶ کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با مدت مشابه در سال پیش از آن، بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام دو نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی این تاریخ، ۱۳۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۶ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۵/۱۹

رهایی یک زندانی از اعدام در کرج

خبرگزاری هرانا – یک زندانی در کرج که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، یک زندانی در کرج از چوبه دار رهایی یافت.

بر اساس این گزارش، مردی که سال ۹۸ در یک درگیری مرتکب قتل شده بود، بازداشت شد.

وی چندی بعد توسط شعبه یکم دادگاه کیفری استان البرز بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد.

این متهم نهایتا با کسب رضایت اولیای دم از اعدام نجات یافت.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۵/۱۹

اجرای حکم اعدام سه زندانی در شیراز و همدان

خبرگزاری هرانا – حکم سه زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان‌ های همدان و عادل آباد شیراز به اجرا در آمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه روز سه شنبه هفدهم مردادماه ۱۴۰۲، دو زندانی در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند.

هویت این دو زندانی حسین نصیریان، ۴۰ ساله، اهل کازرون و حسن‌ علی شکیب، اهل ارسنجان عنوان شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “حسین نصیریان که از سه سال پیش بازداشت و از بابت اتهامات مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود پیش از بازداشت، آبدارچی یک کارخانه بود. حسن علی شکیب نیز از حدود دو سال پیش به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.”

همچنین سحرگاه امروز چهارشنبه هجدهم مردادماه، حکم یک زندانی به نام “منوچهر خزایی” که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود، در زندان همدان اجرا شد.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱ دست کم ۶۱۷ شهروند از جمله ۱۳ زن و ۶ کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با مدت مشابه در سال پیش از آن، بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام دو نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی این تاریخ، ۱۳۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۶ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا –  ۱۴۰۲/۰۵/۱۸

۱۴۰۲ مرداد ۱۸, چهارشنبه

درگیری و خشونت در پی “امر به معروف”؛ سه شهروند در شهرکرد احضار و بازداشت شدند

خبرگزاری هرانا – دخالت یک زن تحت عنوان “آمر به معروف” در نوع پوشش یک شهروند در شهرکرد به بروز درگیری میان آنها انجامید. در این رابطه یک شهروند بازداشت و دو شهروند دیگر به ستاد امر به معروف و نهی از منکر احضار شدند. کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، دخالت یک زن در نحوه پوشش یک شهروند در شهرکرد تحت عنوان “امر به معروف”، به بروز درگیری میان آنها انجامید.

در این گزارش آمده است: به تازگی فیلمی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که نشان می‌دهد یک “آمر به معروف” در شهربازی “علوی” شهرکرد اقدام به امر به معروف می‌کند و از خانم بدحجاب تقاضا می‌کند شئونات اسلامی را رعایت کند.

در این خصوص مسئول شهربازی که خود را کارمند دادگستری معرفی کرده بود، در اعتراض به آمر به معروف گفته بود که “شما شهروندی معمولی هستید و شهروندان حق ندارند نسبت به پوشش یکدیگر نظر دهند و عقاید خود را به دیگری تحمیل کنند.”

پس از این اتفاق دادگستری چهارمحال و بختیاری از بازداشت مسئول شهربازی خبر داد و اعلام کرد: “مدیر و کارمند این مجموعه نیز به ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان احضار شدند.”

در گزارش مذکور به هویت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه فرد بازداشت شده اشاره ای نشده است.

کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.

خبرگزاری هرانا – : ۱۴۰۲/۰۵/۱۷

صدور حکم اعدام برای یک متهم همزمان با رهایی یک زندانی از چوبه دار

خبرگزاری هرانا – یک متهم با حکم دادگاه کیفری یک استان تهران به اعدام محکوم شد. از سوی دیگر یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مدارا، برای یک متهم در تهران حکم اعدام صادر شد.

در این گزارش آمده است، این متهم که در یک جمع خانوادگی در باغی حوالی شهر تهران به پسر نوجوان باجناق خود تعرض کرده بود، با حکم دادگاه کیفری یک استان تهران به اعدام محکوم شد.

بر اساس این گزارش، در اسفندماه سال ۱۴۰۱، مردی با ثبت شکایت مدعی شد که پسر نوجوانش از سوی باجناقش مورد آزار جنسی قرار گرفته است.

با ثبت این شکایت پسر نوجوان به پزشکی قانونی معرفی شد و کارشناسان پس از معاینه در گزارشی آزار و اذیت وی را تأیید کردند. با تأیید این موضوع مرد ۴۱ ساله به اتهام آزار و اذیت پسر نوجوان بازداشت و با صدور کیفرخواست پرونده اش برای رسیدگی به شعبه ۱۱ دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.

نهایتا این متهم با حکم قضات دادگاه کیفری یک استان تهران به اعدام محکوم شد.

رهایی یک زندانی از اعدام در خوزستان
به گزارش تسنیم، یک زندانی در خوزستان با کسب رضایت از اولیای دم، از اعدام رهایی یافت.

علی دهقانی، رئیس کل دادگستری خوزستان در این خصوص گفت: “با تلاش اعضای ستاد عشایر استان خوزستان یک زندانی که از بابت اتهام به قتل به اعدام محکوم شده بود با کسب رضایت از اولیای دم و با پرداخت دیه، از مجازات اعدام رهایی یافت.”

خبرگزاری هرانا –  ۱۴۰۲/۰۵/۱۶

۱۴۰۲ مرداد ۱۶, دوشنبه

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی آرش قنبری و شهناز قنبری در اصفهان

خبرگزاری هرانا – آرش قنبری، شهروند بازداشتی ساکن اصفهان علیرغم گذشت شش روز از زمان دستگیری، به صورت بلاتکلیف در زندان دستگرد اصفهان بسر میبرد. اخیرا شهناز قنبری، خواهر این شهروند نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آرش و شهناز قنبری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان های دستگرد و دولت آباد اصفهان بسر میبرند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروندان به هرانا اطلاع داد: “آرش قنبری روز سه شنبه پس از مراجعه به اداره اطلاعات شهرستان شهرضا در پی احضارش به این نهاد جهت پس گرفتن وسایلش، بازداشت و به بند الف-طا زندان دستگرد اصفهان منتقل شد. شهناز قنبری، خواهر این شهروند نیز بازداشت  و طی روزهای اخیر به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شد.”
این منبع مطلع در ادامه افزود: “اتهامات مطروحه علیه آرش قنبری، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و تشویق مردم به قتل و کشتار عنوان شده بود.”

تا زمان تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان بازداشتی اطلاعی حاصل نشده است.

آرش قنبری متولد ۱۳۷۱ و شهناز قنبری متولد ۱۳۶۷ هر دو مجرد و ساکن اصفهان هستند.

خبرگزاری هرانا  ۱۴۰۲/۰۵/۱۶

سه عضو خانواده مهسا موگویی با تودیع وثیقه آزاد شدند

خبرگزاری هرانا – امروز دوشنبه شانزدهم مردادماه، محمدعلی موگویی، میلاد موگویی و عفت (نام خانوادگی نامشخص)، سه تن از اعضای خانواده مهسا موگویی، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در فولادشهر، با تودیع وثیقه آزاد شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه شانزدهم مردادماه ۱۴۰۲، سه تن از اعضای خانواده مهسا موگویی با تودیع وثیقه آزاد شدند.

آزادی محمدعلی موگویی و میلاد موگویی از زندان دستگرد اصفهان و آزادی عفت (نام خانوادگی نامشخص) مادر مهسا موگویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات شهرستان لنجان با تودیع وثیقه صورت گرفته است.

این افراد روز یکشنبه بیست و پنجم تیرماه ۱۴۰۲، در جریان سالگرد تولد مهسا موگویی، بر سر مزار وی واقع در آرامستان فولادشهر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

از اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

گفتنی است، مهسا موگویی، جوان ۱۸ ساله اهل فولادشهر، مورخ ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۱، بر اثر اصابت گلوله ساچمه ای در جریان اعتراضات مردمی در این شهر، جان خود را از دست داد.

در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به بهانه بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان در طولانی ترین اعتراض سراسری-پیوسته در عمر جمهوری اسلامی، با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” از ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت به خیابانها آمدند. هزاران بازداشت شده، صدها کشته و زخمی از جمله نتایج برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی-انتظامی با معترضان است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۵/۱۶

بازداشت آزاد یاراحمدی نوجوان ۱۷ ساله کُرد در تکاب

یک نوجوان ١٧ ساله کُرد اهل شهرستان تکاب، به نام آزاد یاراحمدی توسط نیروهای حکومتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز پنج‌شنبه ١٢ مرداد ماه ١٤٠٢ (٣ آگوست ٢٠٢٣)، آزاد یاراحمدی، ١٧ ساله و اهل روستای “آقدره ” (آغَره) از توابع شهرستان تکاب توسط نیروهای حکومتی بازداشت شد.
به گفته منابع آگاه، بازداشت این نوجوان نیز، در ارتباط با اعتراضات اخیر ساکنین آقدره به مسئولان معدن طلای واقع در این روستا روی داده است.
هه‌نگاو پیشتر از بازداشت دست‌کم ۵٠ معترض در جریان اعتراضات شهروندان اهل آقدره به عدم استخدام در معدن طلای این روستا خبر داد.
در همین ارتباط، روز سه‌شنبه ١٠ مرداد ماه ١٤٠٢، دست‌کم ۴٦ شهروند بازداشت شده اهل روستای آقدره از توابع تکاب، به بازداشتگاه‌های نهادهای امنیتی در ارومیه منتقل شدند.
نیروهای حکومتی در ساعات اولیه بامداد روز دوشنبه ۹ مرداد ۱۴۰٢، به روستای آقدره یورش بردند و علاوه بر بازداشت دست‌کم ۵٠ شهروند و زخمی کردن سه شهروند با شلیک مستقیم، خسارت چشمگیری به منازل و خودروهای اهالی روستای آقدره وارد کردند.

هه‌نگاو؛ یک‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۲

دو زندانی در زندان کرمان اعدام شدند

خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز دوشنبه شانزدهم مرداد، حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان کرمان به اجرا در آمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، سحرگاه امروز دوشنبه شانزدهم مردادماه ۱۴۰۲، دو زندانی در زندان کرمان اعدام شدند.

شامگاه شنبه چهاردهم مردادماه، عبدالغفار شهیکی (هاشمزهی)، ۳۸ ساله، فرزند غلام نبی، متاهل، دارای دو فرزند و ساکن شهرستان خاش، جهت اجرای حکم اعدام به یکی از سلول های انفرادی این زندان منتقل شد.

آقای شهیکی پیشتر در سال ۱۴۰۰ از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر توسط نیروهای امنیتی در کرمان بازداشت و سپس توسط دادگاه انقلاب این شهر به اعدام محکوم شد.

دیگر زندانی اعدام شده تبعه کشور افغانستان است که وی نیز پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان از سوی رسانه های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱ دست کم ۶۱۷ شهروند از جمله ۱۳ زن و ۶ کودک-مجرم اعدام شدند که در مقایسه با مدت مشابه در سال پیش از آن، بیش از ۸۰ درصد افزایش داشته است. از میان اعدام شدگان، اعدام دو نفر در ملا عام صورت گرفته است. همچنین طی این تاریخ، ۱۳۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از این میزان ۶ نفر به اعدام در ملا عام محکوم شدند.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۵/۱۶

نوسود؛ هفت کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شدند

خبرگزاری هرانا – شامگاه یکشنبه پانزدهم مرداد، هفت کولبر در پی تیراندازی نیروهای نظامی در مناطق مرزی نوسود زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، شامگاه یکشنبه پانزدهم مردادماه ۱۴۰۲، هفت کولبر در مناطق مرزی نوسود، در پی تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شدند.

هویت شش تن از این کولبران، “احسان رسولی اهل پاوه، سلام ویسی، میلاد بازانی، نیما اعظمی، هوشیار بازانی اهل جوانرود و فرشاد (نام خانوادگی نامشخص) اهل ثلاث باباجانی، گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، این کولبران که بدون اخطار قبلی مورد شلیک مستقیم نیروهای نظامی قرار گرفتند، جهت مداوا به بیمارستان قدس در شهر پاوه منتقل شده اند.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “این کولبران از ناحیه سر، پشت، دست و پا زخمی شدند. همچنین احسان رسولی که از ناحیه قفسه سینه زخمی شده، تحت عمل جراحی قرار گرفته است.”

کولبری، شغلی کاذب و مشقت بار است که مردم مناطق مرزی در پی فقدان فرصت های شغلی به آن روی می آورند و سالانه ده ها تن در مواجهه با خطرات طبیعی و یا در پی شلیک نیروهای مرزبانی کشته و‌ یا زخمی می شوند.
در بخشی از گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۱۴۰۱؛ به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.

به غیر خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، در این گزارش قتل ۲۱ کولبر (باربر مرزی) و زخمی شدن ۱۳۳ تن آنان توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است.

لازم به ذکر است که ۲۸ کولبر دیگر نیز به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی مانند سرمازدگی و سقوط از ارتفاع دچار حادثه شدند که از این تعداد ۲۶ کولبر زخمی شدند و ۲ کولبر جان باختند.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۵/۱۶