۱۴۰۲ فروردین ۱۱, جمعه

تداوم بازداشت علی پرنو، زندانی سیاسی سابق اهل گیلانغرب

علی پرنو، زندانی سیاسی سابق اهل شهرستان گیلانغرب (گیَلان) کرمانشاه (کرماشان) که در تهران توسط نیروهای حکومتی مورد ربایش قرار گرفته بود، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می‌برد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، علی پرنو، ۵۷ ساله و اهل گیلانغرب بیش از سه هفته است که در زندان اوین تهران بازداشت شده و کماکان تحت بازجویی قرار دارد.
تلاش‌های خانواده آقای پرنو برای ملاقات و کسب اطلاع از این زندانی سیاسی بی‌پاسخ گذاشته شده و وی در این مدت از حقوق ابتدایی خود از جمله دسترسی به وکیل محروم بوده است.
پیشتر هه‌نگاو در گزارشی نوشت؛ اندکی بعد از ربایش علی پرنو در تهران، نیروهای حکومتی به منزلش واقع در شهر گیلانغرب یورش برده و ضمن تفتیش، اقدام بە ضبط وسایل شخصی وی کردند.
این زندانی سیاسی سابق در اواسط اسفند ماه ١٤٠١ در شهر تهران توسط نیروهای حکومتی ربوده شد و سپس زندان اوین انتقال یافت.
علی پرنو، در اوایل انقلاب سال ۵۷ نیز به دلیل فعالیت‌های سیاسی بازداشت شده و مدتی را در حبس سپری کرده بود.

هه‌نگاو؛ پنج‌شنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۱

۱۴۰۲ فروردین ۱۰, پنجشنبه

کشته شدن یک جوان بلوچ با تیراندازی افراد مسلح در دزک سراوان

یک جوان بلوچ در دزک شهرستان سراوان با تیراندازی افراد مسلح زخمی و پس از ۵ بستری در بیمارستان رازی سراوان جان باخت.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، در تاریخ دوم فروردین ماه ۱۴۰۲، یک جوان بلوچ با تیراندازی افراد مسلح مورد اصابت مرمی گلوله قرار گرفت.

هویت این جوان بلوچ “محمدکریم سپاهی” ۱۹ ساله فرزند دلمراد و اهل جالق برای کمپین احراز شده است.

گفته میشود آقای سپاهی در تاریخ دوم فروردین ماه مصادف با اول رمضان در حالی که در دزک سراوان تشکیل جماعت تبلیغ بود، مورد اصاب مرمی گلوله از ناحیه گردن قرار گرفته بود.

پس از اصابت مرمی گلوله، محمدکریم به بیمارستان رازی سراوان منتقل و پس از ۵ روز به دلیل شدت جراحت وارده ناشی از اصابت مرمی گلوله جان خود را از دست داد.

براساس گزارش سالانه ۲۰۲۲ کمپین فعالین بلوچ، مجموعا ۱۱۴ گزارش از افرادی که توسط افراد مسلح و ناشناس کشته و زخمی شدند به دست کمپین رسیده که از این تعداد ۱۱۳ شهروند کشته و ۳۷ نفر دیگر زخمی شدند.

کمپین فعالین بلوچ، 2023-03-28

بازداشت یک جوان بلوچ توسط نیروهای نظامی در مشهد

یک جوان بلوچ که جهت تفریح به مشهد رفته بود، توسط نیروهای نظامی بازداشت شد.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، روز ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۱، یک جوان بلوچ توسط نیروهای نظامی در مشهد بازداشت شد.

هویت این جوان بلوچ “یاسین صوری زهی” فرزند محمدکریم اهل خاش و ساکن سراوان برای کمپین احراز شده است.

گفته می شود یاسین جهت تفریح به مشهد رفته و در کنار حرم امام رضا توسط نیروهای نظامی لباس شخصی بازداشت شده است.

از اتهامات انتسابی، دلیل بازداشت و محل نگهداری این جوان بلوچ تا لحظه تنظیم خبر اطلاعی در دسترس نیست.

پس از جنبش ماهو بلوچ و جمعه های خونین زاهدان و خاش، ده ها تن از جوانان بلوچ علاوه بر سیستان و بلوچستان، در استان های دیگر نیز توسط نیروهای نظامی بازداشت شدند.

کمپین فعالین بلوچ، ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۱

گزارش هه‌نگاو در خصوص کشته شدن مصطفی شعبانی مبتلا به اختلال مشاعر حاد بر اثر شلیک مستقیم نیروهای حکومتی در بوکان

هه‌نگاو به جزئیاتی از کشته شدن مصطفی شعبانی در جریان به رگبار بستن مردم در بوکان توسط نیروهای حکومتی دست یافته است. بر اساس اطلاعات موجود وی دارای اختلال مشاعر حاد بوده و در فاصله نزدیک با شلیک مستقیم گلوله جنگی نیروهای حکومتی کشته شده است.

بر اساس تحقیقات هه‌نگاو، مصطفی شعبانی، ٤۵ ساله و اهل بوکان مقارن شامگاه ٢٦ آبان ماه ١٤٠١، در حین یورش نیروهای حکومتی به منزلشان و آتش سنگین این نیروها در اثر اصابت دو گلوله جنگی از سلاح کلاشینکف کشته شده است.

مصطفی شعبانی در زمانی که مردم بوکان برای پیگیری وضعیت کامیل شعبانی (برادر بازداشت شده وی) به نزد خانواده شعبانی در محله “اسلام آباد” آمده بودنده کشته شده است.

متعاقب تجمع مردم مقابل منزل شعبانی، نیروهای حکومتی به مردم حاضر در محل حمله و همزمان مبادرت به گشودن آتش سنگین به طرف حاضران کرده‌ و مردم فرار می‌کنند. در این اثنا مصطفی شعبانی نیز که آنجا ایستاده بوده به دلیل بیماری اختلال مشاعر و عدم تشخیص موقعیت خطرناک حادث شده همانجا می‌ماند و از ناحیه چپ سینه هدف دو گلوله جنگی نیروهای حکومتی قرار می‌گیرد.

مصطفی متعاقباً به بیمارستان “علیپور” منتقل شده لیکن به دلیل شدت جراحات شدید بر اندام‌های حیاتی جان می‌دهد.

نهادهای حکومتی از آن زمان این خانواده را تحت فشار گذاشته‌اند و اظهار داشته‌اند در صورت رسانه‌ای کردن، برادرش کامیل «دیگر روشنایی را نخواهد دید» و با تحمیل امضاً برگه‌ای با مندرجات نامشخص، پیکر وی را تحویل خانواده داده که در سکوت دفن کنند.

شایان ذکر است هه‌نگاو آبان‌ماه خبر کشته شدن این شهروند را منتشر کرده بود لیکن جزئیات مرگ نامشخص بود.

همزمان با کشتن مصطفی شعبانی در شامگاه پنجشنبه ٢۶ آبان و اوایل بامداد روز جمعه ٢٧ آبان ١٤٠١، چهار شهروند دیگر اهل بوکان نیز به نام‌های غفور مولودی، هژار مام خسروی، هیوا جان جان و امجد عنایتی ۲۳ ساله با گلوله جنگی نیروهای حکومت کشته شد‌ه‌اند.

هه‌نگاو تحقیقات خود نسبت به کشتار مردم بخصوص در شهرهای کُردستان را ادامه داده و آخرین اطلاعات بدست آمده در این خصوص منتشر خواهد شد.

هه‌نگاو؛ چهارشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۲

۱۴۰۲ فروردین ۹, چهارشنبه

مقاومت مردمی اشنویه، صدور حکم حبس و شلاق برای چهار شهروند

چهار شهروند اهل اشنویه با نام‌های سلیمان (عثمان) ارس‌زادە، هژار محمودیان، فرحان حسن‌زادە و صنعان قادرزادە (قالان) که پیشتر توسط نیروهای حکومتی بازداشت شده بودند، از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران جمعاً به ۱۰ سال و ۶ ماه حبس و ۵۰ ضربه شلاق محکوم شدند.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سلیمان ارس‌زاده، هَژار محمودیان، فرحان حسن‌زاده شهروندان اهل اشنویه و صنعان قادرزاده اهل روستای “گندویلا” از توابع این شهرستان، به تازگی توسط شعبە ١٠١ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان اشنویە با ریاست قاضی “رضایی” به حبس محکوم شدند.
این شهروندان از بابت اتهامات “تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت داخلی و خارجی، همکاری با احزاب کُردستانی مخالف نظام و تبلیغ علیه جمهوری اسلامی ایران” به حبس محکوم شدند.
طبق احکام صادر، هژار محمودیان به ٤ سال حبس تعزیری، ٥٠ ضربە شلاق و ١٩ میلیون و دویست هزار تومان جریمە نقدی، سلیمان ارس‌زادە به ٢ سال حبس تعزیری، صنعان قادرزادە به ٢ سال و ٦ ماه حبس تعزیری و فرحان حسن‌زادە به ٢ سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.
این چهار شهروند به صورت همزمان در بامداد روز سەشنبە ٢٧ دی‌ماە ١٤٠١ توسط نیروهای ادارە اطلاعات بازداشت و بە اورمیە منتقل شدە بودند.
عثمان ارس‌زاده، هَژار محمودیان، فرحان حسن‌زاده و صنعان قادرزاده پس از ١٨ روز بازجویی و انواع شکنجەهای روحی و روانی بە زندان اشنویە منتقل و پس از ٨ روز با قرار وثیقە بە صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شدە بودند.

هه‌نگاو؛ سه‌شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲

روزه خواری؛ پلمب دو واحد صنفی و بازداشت چند شهروند در اهواز

خبرگزاری هرانا – دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان از پلمب دو واحد صنفی و بازداشت چند شهروند در اهواز ٰبه دلیل آنچه “رعایت نکردن قوانین رمضان” عنوان کرده است، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، دو واحد صنفی در اهواز پلمب و چند شهروند در این رابطه بازداشت شدند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان در این خصوص گفت: «دو رستوران معروف در اهواز که قوانین ماه رمضان را رعایت نمی‌ کردند، پلمب شدند.»

صادق جعفری چگینی همچنین از بازداشت چند شهروند در این راستا خبر داد و افزود: «رصد و نظارت بر ادارات ارشاد اسلامی، اتحادیه‌ ها، اداره صمت، شهرداری و … در روزهای آینده افزایش خواهد یافت. با مدیرانی که به وظایف قانونی خود در حوزه نظارت بر اماکن عمومی، فرهنگی، خدمات عمومی و تنظیم‌ بازار عمل نکنند، در باب ترک فعل با آنها برخورد می‌ شود.»

در قوانین ایران غذا خوردن در ماه رمضان صراحتا جرم‌انگاری نشده است، اگرچه ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی «تظاهر به عمل حرام» را جرم انگاشته است بنا به این ماده، هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر «تظاهر به عمل حرامی» نماید، علاوه بر کیفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (۷۴)‌ضربه شلاق محکوم می‌گردد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی‌باشد ولی “عفت عمومی” را جریحه‌دار نماید فقط به‌حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۱/۰۷

درگیری و خشونت در پی “امر به معروف”؛ بازداشت چند شهروند در قم

خبرگزاری هرانا – دخالت دو فرد تحت عنوان “امر به معروف” در نوع پوشش شماری از شهروندان در قم، به بروز درگیری میان آنان انجامید. در این خصوص تعدادی از شهروندان بازداشت و برای شماری دیگر پرونده قضایی تشکیل شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از انتخاب، دخالت چند فرد در نوع پوشش تعدادی از شهروندان در قم تحت عنوان “امر به معروف”، به بروز درگیری و ضرب و شتم میان آنان انجامید.

دادستانی قم در این خصوص مدعی شد: “در تاریخ نوزدهم اسفندماه سال گذشته تعدادی از زنان با یک زن «محجبه‌» که همراه دو دختر خود در بوستان حضور داشته درگیر شده و در پی آن، زن محجبه و دو دختر همراه وی مورد اهانت و ضرب و شتم قرار می گیرند.”

در این گزارش آمده است، تعدادی از متهمان پس از شناسایی با دستور قضایی بازداشت شدند و برای شماری دیگر پرونده قضایی تشکیل شده است.
کارشناسان بسیاری همواره مسئله امر به معروف را دخالت در حوزه شخصی زندگی افراد و متضمن رواج بی قانونی و خشونت دانسته و نسبت به آن هشدار داده اند.

خبرگزاری هرانا –  ۱۴۰۲/۰۱/۰۷

۱۴۰۲ فروردین ۷, دوشنبه

آتش گرفتن محل ذخیره سوخت بران (منڈی) در سفید آبه شهرستان زاهدان

کمپین فعالین بلوچ| امروز ۵ فروردین ماه ۱۴۰۲، محل ذخیره سوخت سوخت بران بلوچ در سفیدابه شهرستان زاهدان آتش گرفت.

گفته می شود در این آتش سوزی دستکم ۳۰ بشکه گازوئیل در آتش سوخته است و خسارات مالی زیادی به بار آورده که این آتش با تلاش مردم محلی اطفا شده است.

از علت این آتش سوزی تا لحظه تنظیم خبر اطلاعی در دسترس نیست.

منڈی به زبان بلوچی به محل ذخیره سوخت گفته می شود که سوخت بران بلوچ از آن محل بارگیری می کنند.

کمپین فعالین بلوچ   2023-03-26

سینا کاکی از بازداشت شدگان مقاومت مردمی کرمانشاه به حبس محکوم شد

سینا کاکی، جوان اهل کرمانشاه (کرماشان) که پیشتر و در جریان مقاومت مردمی این شهر توسط نیروهای حکومتی بازداشت شده بود، از سوی دادگاه انقلاب این شهرستان به حبس، ممنوعیت خروج از کشور و محرومیت از عضویت تشکل‌ها محکوم شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سینا کاکی، اهل کرمانشاه توسط شعبه چهارم دادگاه انقلاب این شهرستان از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی” به هفت ماه حبس تعزیری، و همچنین مجازات تکمیلی منع خروج از کشور و منع عضویت در احزاب و گروه یا دستجات سیاسی و اجتماعی به مدت ۲ سال محکوم شد.
سینا کاکی دوشنبه ٣٠ آبان ١٤٠١، طی برگزاری مراسم خاکسپاری سینا نادری، از جانباختگان مقاومت مردمی کرمانشاه در محله “دره‌دریژ” این شهر بازداشت و به زندان دیزل‌آباد منتقل شده بود.

وی روز شنبه ۵ آذر سال گذشته، با قید وثیقه ۴٠٠ میلیون تومانی به صورت مشروط آزاد شده وروز سه‌شنبه ۶ دی ماه، برای بار دوم در جریان مقاومت مردمی کرمانشاه، توسط نیروهای حکومتی بازداشت شده بود.

هه‌نگاو؛ یک‌شنبه ۶ فروردین ۱۴۰۲

شیلان کُردستانی، فعال حقوق زنان به ۴۰ ماه حبس محکوم شد

شیلان کُردستانی، از فعالان حقوق زنان اهل سنندج که در جریان انقلاب ژینا بازداشت شده بود، توسط دادگاه انقلاب این شهر جمعاً به ۴۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اواخر اسفند ۱۴۰۱، شعبه یکم دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی، شیلان کُردستانی، مترجم و از فعالین شناخته شدن حوزه زنان را از بابت اتهامات “عضویت در گروه‌ غیرقانونی ژیوانو” و “تبلیغ علیه نظام” به ترتیب به دو سال و ٩ ماه و هفت ماه حبس محکوم کرد.
طبق حکم صادره و قانون تجمیع احکام، حکم اشد این شهروند یعنی دو سال و ٩ ماه حبس قابل اجرا می‌باشد که این حکم صادرشده به مدت سه سال به حالت تعلیق درآمده است.

 

این فعال حقوق زنان روز یک‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۱ (۲۳ اکتبر ۲۰۲۲)، پس از مراسم ختم مادر بزرگش در یکی از خیابان‌های شهر سنندج توسط اداره اطلاعات مورد ربایش قرار گرفت.

شیلان کُردستانی بعد از دو هفته بازداشت در اداره اطلاعات سنندج با قید وثیقه تا پایان مراحل دادرسی به صورت موقت آزاد شده بود.

هه‌نگاو؛ شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۲

عدم رسیدگی پزشکی؛ جان باختن کودک بلوچ بر اثر سوختگی در زاهدان

یک کودک بلوچ بر اثر سوختگی و عدم رسیدگی پزشکی در زاهدان جان باخت.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، در تاریخ ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۱، یک کودک بلوچ در خاش که دچار سوختگی شده بود، بر اثر عدم رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داد.

هویت این کودک بلوچ ”اویس” اهل خاش عنوان شده است.

یک منبع مطلع به گزارشگر کمپین گفت: «۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۱ اویس دچار سوختگی ۲۰ درصدی از ناحیه دست شده که همان روز از خاش به بیمارستان امام علی زاهدان منتقل شده است.»

این منبع افزود: «این کودک بلوچ ۱۵ روز به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در بیمارستان امام علی زاهدان جان خود را ازدست داده است.»

لازم به ذکر است، نبود امکانات مناسب پزشکی و درمانی، کوتاهی و سهل انگاری کادر درمان و قصور پزشکی در بلوچستان باعث شده سالانه بسیاری از کودکان و مردم بلوچ در بیمارستان ها جان خود را از دست بدهند.

کمپین فعالین بلوچ  2023-03-26

۱۴۰۲ فروردین ۶, یکشنبه

گزارش تحلیلی قتل‌های قانونی، اسفند ماه ۱۴۰۱

گزارش و نمودار از: فرشاد اعرابی

یادآوری: با توجه به سانسور خبری حاکم بر رسانه‌های ایران، آنچه در پی می‌آید گزارشی است کوتاه و فشرده از نقض حقوق جامعه ایران در محدوده اعدام شهروندان طی دوره زمان یک ماه گذشته که نمی‌تواند بازتاب ‌دهنده کامل قتل دولتی باشد.

متأسفانه برغم تمام تلاش‌هایی که از جانب فعالین و نهادهای حقوق بشری صورت می‌گیرد، صدور و اجرای حکم اعدام که یکی از مهمترین موارد نقض حقوق بشر ایرانیان بشمار می‌رود، کماکان پا برجاست و هیچگونه آمار دقیقی نیز از تعداد آنان وجود ندارد، لاجرم ما در این گزارش مواردی که خبرگزاری‌های مورد تأیید دولت ایران منتشر کرده‌اند را به ۳ گروه «اخبار، صدور و اجرای حکم اعدام» تقسیم‌بندی نموده‌ایم که نمی‌تواند در برگیرنده تمام اعدام‌های گسترده‌ای باشد که هر روزه و بصورت پیدا و پنهان در جمهوری اسلامی ایران اجرا می‌شود، گفتنی است بیش از ۷۵ درصد اعدام‌ها بصورت مخفیانه اجرا شده و توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند و یا اعدام با اتهاماتی واهی و یا بدون وجود مدرک و یا دلایل کافی که با استناد به حکم «قَسامه» در فقه اسلامی و حقوق کیفری ایران وجود دارد، یعنی نقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر.

نمونه: در اکتبر ۲۰۱۷ حکم اعدام «مجتبی غیاثوند» بر اساس «قَسامه» در کرج اجرا شد و در فوریه ۲۰۱۸ نیز با استناد به این بند از فقه اسلامی حکم مرگ دولتی برای صالح شریعتی ۱۶ ساله صادر شده است.

قَسامه: براساس عدم اطمینان قاضی نسبت به مجرم بودن متهم و فقط بر اساس حداکثر ۵۰ سوگند از جانب وابستگان شاکی انجام و صادر می‌گردد و برای تسهیل در قتل نوع بشر ۱۰ نفر نیز می‌توانند هریک ۵ مرتبه سوگند یاد کنند و یا …

قتل‌های قانونی اسفند ماه ۱۴۰۱ توسط دولت جمهوری اسلامی ایران

اخبار اعدامیان:

پس از پذیرش فرجام خواهی حاتم اوزدمیر، زندانی سیاسی کُرد و اهل استان آگری کُردستان ترکیه، حکم اعدام وی توسط شعبه نهم دیوان عالی کشور نقض و جهت رسیدگی به دادگاه هم‌عرض در دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه ارجاع داده شد.وی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب خوی به اتهام “بغی” از طریق عضویت در حزب کارگران کُردستان (پ ک ک) به اعدام محکوم شد.هه نگاو ۲۲ اسفند

شماری از شهروندان اهل سنت در زاهدان با در دست داشتن پلاکاردها و سر دادن شعارهایی تجمع اعتراضی برگزار کردند. همچنین جمعی از خانواده های زندانیان در خطر اعدام، با مطالبه توقف اجرای حکم نزدیکان خود، در مقابل درب زندان ارومیه دست به تجمع اعتراضی زدند.هرانا ۲۶ اسفند

رحمان پرهازو، آران (آرام) عمری در زندان ارومیه، در اعتراض به احکام صادره علیه خود، دست به اعتصاب غذا زدند.این دو زندانی از بابت اتهام جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شدند. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ۲۹ اسفند

زندانیان در انتظار اعدام:

دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول های انفرادی زندان همدان منتقل شدند. ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ۷ اسفند

پنج زندانی که دو تن از آنها پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول های انفرادی زندان ارومیه منتقل شدند.هرانا ۱۶ اسفند

دستکم هشت زندانی از زندان قزلحصار برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند. یکی از این زندانیان بابک محمدی نام دارد. او پس از ۱۱ سال زندان برای اجرای حکم اعدام منتقل شده است. کانون حقوق بشر ایران ۱۸ اسفند

یک زندانی در زندان ارومیه که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، جهت اجرای حکم به یکی از سلول‌ های انفرادی این زندان منتقل شد. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران۲۵ اسفند

اخبار معترضین  بازداشتی در خطر اعدام:

کانون مدافعان حقوق بشر در بیانیه‌ای صدرور حکم اعدام برای ۶ جوان بلوچ بازداشت شده در جریان اعتراضات‌ مردمی را ناعادلانه دانست و خواستار لغو آن شد. کانون مدافعان حقوق بشر در بیانه خود نوشته که صدور حکم اعدام برای شش جوان بلوچ، که همگی زیر ۳۰ سال سن دارند، «به شدت ناعادلانه و ظالمانه صورت گرفته و باید لغو شود.» نام و سن این شش نفر از سوی این کانون، «شعیب میربلوچ‌زهی‌ریگی، ۱۸ ساله، نظام‌الدین حوت، ۲۰ ساله، کامبیز خروت، ۲۱ ساله، منصور دهمرده، ۲۲ ساله، ابراهیم نارویی، ۲۵ ساله، و منصور حوت، ۲۷ ساله» عنوان شده است. کمپین فعالین بلوچ ۲ اسفند

در گزارش تکمیلی :سازمان عفو بین‌الملل در نامه‌ای با رئیس قوه قضائیه هشدار داده است که «چهار جوان بلوچ که در جریان اعتراضات توسط مأموران حکومتی جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند، در معرض خطر اعدام قرار دارند و دو جوان دیگر نیز با محاکمه مجدد ناعادلانه روبه‌رو هستند.» در این نامه از محسنی اژه‌ای خواسته شده تا حکم اعدام برای ابراهیم نارویی، کامبیز خروت، منصور دهمرده و شعیب میربلوچ‌زهی ریگی را لغو کند و در مورد محاکمه منصور هوت و نظام‌الدین هوت نیز تجدید نظر نماید. ۱۸ اسفند

دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی محمد بروغنی را پذیرفت و پرونده او را به یک شعبه هم عرض دیگر دادگاه انقلاب ارجاع داد. کانون حقوق بشر ایران۳  اسفند

 

هیمن مصطفایی، زندانی محکوم به اعدام اهل مریوان، پس از انتقال به بازداشتگاه اطلاعات در جریان اعتراضات نهم مهر ماه زندانیان محبوس در زندان مرکزی سنندج، متعاقب ده روز اعتصاب غذا بار دیگر به این زندان بازگردانده شد. وی که بر اثر شکنجه، دچار شکستگی از چند ناحیه بدنش شده با پرونده‌سازی مقامات حکومتی در خطر قریب‌الوقوع اعدام قرار دارد. هه‌نگاو۱۱ اسفند

بر اساس اطلاعات رسیده قرار است پرونده ۱۴معترض بازداشتی در رابطه با مرگ روح‌الله عجمیان، بسیجی کشته‌شده در کرج، با همان قاضی که احکام اولیه از جمله حکم اعدام برای پنج متهم را صادر کرده بود، برگزار شود. این اطلاعات حاکی است که دادگاه مجدد ۱۴نفر از ۱۶متهم پرونده مرگ عجمیان روز ۱۵ اسفند در شعبه یک دادگاه انقلاب کرج و به ریاست قاضی موسی آصف‌الحسینی برگزار می‌شود.ایران وایر ۱۴ اسفند

عفو بین الملل با انتشار تصاویر ۱۴ تن از معترضان بازداشتی که شش تن از آنها بلوچ هستند، خواستار برخورد دولت ها در قبال مقامات ایرانی شد. در گزارش عفو بین الملل آمده، در ایران مقامات این کشور در مقیاس وحشتناکی اعدام می کنند. اواخر فوریه مقامات ایرانی یک مرد عرب اهوازی و یک مرد کُرد را مخفیانه در پی محاکمه های ناعادلانه اعدام کردند. کمپین فعالین بلوچ ۱۵ اسفند

حکم دو بار اعدام و حبس عرشیا تک دستان، شهروند هجده ساله بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری در نوشهر، در دیوان عالی کشور نقض شد. هرانا ۲۲ اسفند

صدور حکم اعدام:

قتل:

یک زندانی در تهران توسط دادگاه کیفری یک این استان از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد. مادر متهم با پلیس تماس گرفت و گفت پسرش عروسش را به قتل رسانده و اقدام به خودکشی کرده است. بلافاصله بعد از این تماس تکنیسین های اورژانس و ماموران در محل حاضر شدند و متهم را به بیمارستان منتقل کردند. در حالی که افشین تحت درمان قرار گرفته بود به قتل همسرش به نام مریم به خاطر بدبینی اعتراف کرد و به بازسازی صحنه جرم پرداخت. اعتماد ۵ اسفند

 یک متهم به قتل در تهران به اعدام محکوم شد. دو سال پیش، زنی به پلیس مراجعه کرد و مدعی شد که افرادی وارد خانه او شده و شوهرش را کشته‌ اند. پس از بررسی ها، این زن به همراه یک مرد به نام “احسان” در این خصوص بازداشت شدند. اعتماد۷ اسفند

یک متهم به قتل در تهران به اعدام محکوم شد. مردی جوانی از بابت اتهام قتل همسرش بازداشت شده بود. مرگ این زن یک سال قبل اتفاق افتاد و ماموران از طریق بیمارستان در جریان مرگ او قرار گرفتند و مطلع شدند زخم‌های زیادی روی بدنش وجود دارد. اعتماد آنلاین۸ اسفند

حکم اعدام شش زندانی سیاسی توسط قوه قضاییه ایران اعلام شد این زندانیان سیاسی علی مجدم، محمدرضا مقدم، معین خنفری، حبیب دریس، عدنان غبیشاوی و سالم موسوی، به اتهام کشتن دو مامور نیروی انتظامی، یک بسیجی و یک سرباز در بندر خمینی به اعدام محکوم شده اند. اتهام دیگر این زندانیان سیاسی عضویت در گروه «حرکة النضال» و حمله به مقرات نظامی بسیج و سپاه بوده است. اعترافات اجباری این زندانیان سیاسی تحت شکنجه اخذ شده است. کانون حقوق بشر ایران۱۵ اسفند

یک متهم به قتل در تهران به اعدام محکوم شد. مردی با پلیس تماس گرفت و از کشته شدن همکارش به نام سمیع خبر داد. پسر ۱۸ ساله به نام سعید بازداشت شد و به قتل همکارش با ضربه های چاقو اعتراف کرد. در نهایت قضات، سعید را به اعدام محکوم کردند. این متهم علاوه بر این، به دلیل اقامت غیر قانونی در کشور به ترک ایران نیز مجکوم شده است. رکنا۲۰ اسفند

یک زندانی در تهران به اعدام محکوم شد. رسیدگی به این پرونده از مهرماه سال گذشته به دنبال پیدا شدن جسد یک مرد میانسال در راه پله های آپارتمانش در شهرستان بهارستان آغاز شد.پس از بررسی مشخص شد که شهرام پسر مقتول به همراه برادرش صمد و دوستش بهرام مرتکب قتل شده است. “صمد”به اتهام قتل به اعدام محکوم شد. شهرام نیز به ده سال زندان محکوم شد. قضات دادگاه بهرام را از دست داشتن در قتل تبرئه کردند.رکنا ۲۱ اسفند

حکم یک زندانی در خرم آباد که پیشتر از بابت اتهام قتل یک مامور نیروی انتظامی به نام «رحمان پوردهقان»، به اعدام در ملا عام محکوم شده بود، در دیوان عالی کشور تایید شد. تسنیم ۲۲اسفند

یک زندانی در تهران از بابت اتهام قتل توسط دادگاه کیفری یک این استان به اعدام محکوم شد. پسر جوانی به نام هادی که از آرایشگاه مردانه بیرون آمده بود، هدف شلیک گلوله قرار گرفت و قبل از رسیدن به بیمارستان جان سپرد. پس از مدتی عارف و سعید به اتهام قتل بازداشت و توسط شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شدند. عارف را به اعدام و سعید را به خاطر معاونت در جنایت به ۲۵ سال زندان محکوم کردند.رکنا ۲۴اسفند

یک متهم در تهران از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شد. در بررسی ها مشخص شد دختر جوان به نام مهتاب که همراه برادر ناتنی اش نیما برای تسویه‌ حساب مقابل خانه نامزدش به نام کامران رفته بود با وی درگیر شد و این دعوا با زخمی شدن ناپدری کامران خاتمه یافت. مرد میانسال در بیمارستان تحت درمان قرار گرفت اما ساعتی بعد به خاطر شدت جراحات جان سپرد.پس از بررسی ها نیما دستگیر و به اعدام محکوم شد. رکنا ۲۷ اسفند

یک متهم در تهران به اعدام محکوم شد. این پرونده از فروردین سال جاری در پی قتل یک زن جوان در تهران، در دستور کار پلیس قرار گرفت. پس از مدتی شوهر این زن به نام “محمود” به اتهام قتل در تبریز بازداشت و توسط شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شد. رکنا ۲۸ اسفند

محاربه:

جمشید شارمهد، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی توسط دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهاماتی از جمله «افساد فی الارض» به اعدام محکوم شد. آقای شارمهد توسط دادگاه انقلاب تهران، از بابت اتهاماتی از جمله “افساد فی‌الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی” به اعدام محکوم شده است.میزان ۲ اسفند

 «حبیب فرج‌الله چعب»، ملقب به «حبیب اسیود»، به اتهام «افساد فی‌الارض» به اعدام محکوم شد. دیوان عالی کشور حکم اعدام صادرشده برای آقای اسیود «به اتهام افساد فی‌الارض از طریق تشکیل و اداره» گروه «حرکت النضال»‌ و «طراحی و اجرای عملیات‌های تروریستی متعدد در استان خوزستان»، را تایید کرده است. میزان۲۱اسفند

دو تن از متهمان پرونده «شاهچراغ» به «اعدام در ملاء عام» محکوم شدند. اتهام این دو نفر به نامهای محمد رامز رشیدی و نعیم هاشم قتالی را «افساد فی‌الارض»، «بَغی» و «اقدام علیه امنیت کشور» اعلام شد. دو متهم اصلی پرونده در مسلح سازی، تدارکات، پشتیبانی و هدایت عامل اصلی حمله تروریستی به شکل مستقیم دخالت داشتند.ایران وایر

منصور حوت و نظام الدین حوت، دو تن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در چابهار، توسط مرجع قضایی از بابت اتهامات “محاربه و افساد فی الارض” به اعدام محکوم شدند. بر اساس حکمی که در تاریخ ۱۸ دی ماه، توسط شعبه دوم کیفری مجتمع قضایی «شهید نوری» (دادگاه عمومی زاهدان) صادر و به این شهروندان ابلاغ شده، آنها از بابت اتهامات «محاربه» و «افساد فی الارض» به اعدام محکوم شده اند. حال وش ۲۹ اسفند

تجاوز:

یک متهم در تهران از بابت اتهام تجاوز به اعدام محکوم شد. دختر بیست و دو ساله‌ ای با مراجعه به پلیس مدعی شد که پس از خوردن آبمیوه مسموم در منزل یک پسر جوان، از سوی او مورد تعرض قرار گرفته است. رکنا ۲۸ اسفند

اجرای حکم اعدام:

قتل:

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل توسط دادگاه کیفری تهران به اعدام محکوم شده بود، در دیوان عالی کشور تایید شد. متهم (مهرداد)، ۳۰ ساله حدود دو سال پیش همسر خود (ساناز)، ۲۵ ساله را در پاکدشت به قتل رسانده است. اعتماد آنلاین ۲ اسفند

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان ارومیه به اجرا درآمد.  هویت وی “سعداله فرخی جرمی، اهل ارومیه” عنوان شده است. این زندانی روز یکشنبه ۳۰ بهمن‌ ماه، جهت اجرای حکم به یکی از سلول های انفرادی زندان ارومیه منتقل شده بود. زندانی مذکور پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.کردپا ۲ اسفند

حکم اعدام سه زندانی به نام‌های سعدالله فرخی جزمی، وحید بیضایی و امیر علی بایرمی که پیشتر از بابت قتل عمد به اعدام محکوم شده بودند، در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد. این سه زندانی چند سال پیش در سه پرونده جداگانه به اتهام قتل عمد بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بودند. این سه زندانی روز یک‌شنبه ۳۰ بهمن ماه جهت اجرای حکم اعدام به سلول‌های انفرادی زندان مرکزی ارومیه منتقل شده بودند.هنگاو ۲ اسفند

حکم اعدام یک زندانی کُرد اهل دیواندره به نام مسلم مرادی که پیشتر از بابت اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی سنندج اجرا شد. مسلم مرادی پیشتر به اتهام قتل عمد بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود.هنگاو ۲ اسفند

یک زندانی در تهران به اعدام محکوم شد. سال ۹۹، پیکر بی جان فردی در اطراف پاکدشت که دهانش با چسب پهن بسته شده و آثار ضرب و جرح روی نقاط مختلف بدنش دیده می‌شد، کشف شد. همزمان با شناسایی هویت مقتول، ماموران پلیس با بررسی تماس‌های او متوجه شدند وی آخرین بار با دوستش معین قرار ملاقات داشته است بنابراین او را دستگیر کردند.در بررسی های به عمل اومده مشخص شد که معین به همراه دو دوست خودش مرتکب قتل شده است. جوان آنلاین۳ اسفند

یک متهم از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شد. سال ۹۹ به دنبال وقوع درگیری دسته‌ جمعی در قرچک ورامین ماموران پلیس در محل حاضر شدند. در درگیری‌ ای که میان هشت پسر جوان رخ داده بود دو نفر از آنها به نام‌های امیر و پوریا زخمی و به بیمارستان منتقل شدند. در این میان پوریا به خاطر شدت خونریزی روی تخت بیمارستان جان باخت. در بررسی‌ ها روشن شد پوریا از سوی امیر چاقو خورده و جان باخته است. اعتماد آنلاین ۳ اسفند

یک زندانی در زندان سنندج اعدام شد. هویت وی “مسلم مرادی، فرزند خسرو و اهل شهرستان دیواندره” عنوان شده است. این زندانی پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و توسط مراجع قضایی یه اعدام محکوم شده بود.کردپا ۳ اسفند

حکم سرکوت (آرش) احمدی که از بابت اتهام قتل یکی از ماموران نیروی انتظامی به اعدام محکوم شده بود، در زندان دیزل آباد کرمانشاه اجرا شد. آقای احمدی پیشتر از اعضای یکی از گروه های مخالف نظام بود که پس از جدایی از آن گروه به ایران بازگشت. وی آذر ماه سال ۹۹ بازداشت و توسط دستگاه قضایی به اتهام «قتل حسن ملکی، یکی از پرسنل نیروی انتظامی» به اعدام محکوم شد.کردپا ۳ اسفند

حکم اعدام یک زندانی کُرد اهل ایوانغرب به نام محمدرسول چولکی که پیشتر از بابت اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شده بود، در زندان ایلام اجرا شد. هه‌نگاو ۴ اسفند

حمید رحیمی، زندانی اهل دهگلان جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان مرکزی سنندج انتقال داده شد.هه نگاو ۵ اسفند

در گزارش تکمیلی:حکم اعدام یک زندانی کُرد اهل دهگلان به نام حمید رحیمی که پیشتر از بابت اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی سنندج اجرا شد. وی چهار سال پیش به اتهام قتل عمد، توسط نیروهای حکومتی بازداشت و سپس از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود. هه‌نگاو ۷اسفند

حکم اعدام علی دوکانلو، زندانی متهم به قتل عمد در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد.هه نگاو ۱۰ اسفند

حکم اعدام سه زندانی به نام‌های منصور سعیدی، اصغر خوش سیما و عباس هُماور که پیشتر از بابت اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شده بودند، مخفیانه و بدون اطلاع خانواده‌هایشان در زندان مرکزی شیراز اجرا شد. این سه زندانی از چند سال قبل با اتهامات قتل عمد بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بودند. هه‌نگاو ۱۱ اسفند

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان رشت به اجرا درآمد. هویت وی “قربان قربانپور” عنوان شده است. زندانی مذکور پیشتر از بابت اتهام قتل بازداشت و توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. کانون حقوق بشر ایران۱۱ اسفند

حکم اعدام دو زندانی که پیشتر از بابت اتهام “قتل”‌ به اعدام محکوم شده بودند، در زندان لاکان رشت به اجرا درآمد.هویت این دو زندانی احراز نشده است. سازمان حقوق بشر ایران۱۳ اسفند

حکم اعدام کیومرث ضرغامی شهروند اهل سقز که دو سال پیش پس از قتل گلاله شیخی (نامزدش) بازداشت و به اعدام محکوم شده بود، اجرا شد. کیومرث ضرغامی تابستان سال ۱۴۰٠ به اتهام قتل نامزدش بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده بود. هه‌نگاو۱۴ اسفند

حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان دیزل آباد کرمانشاه به اجرا در آمد. هویت این زندانیان “علی مخان سیفی، ٣۵ ساله، اهل روستای “مسگره” از توابع منطقه “عثمانوند” کرمانشاه و همچنین آرمین حیرانی، ٢٠ سالە، فرزند انور و اهل روستای “چشمه پنبه” از توابع شهرستان روانسر” عنوان شده است.کردپا۲۱ اسفند

حکم یک زندانی در خرم آباد که پیشتر از بابت اتهام قتل یک مامور نیروی انتظامی به نام «رحمان پوردهقان» به اعدام محکوم شده بود، سحرگاه روز پنجشنبه بیست و پنجم اسفند در زندان این شهر به اجرا درآمد.هویت این زندانی احراز نشده است.تسنیم ۲۶ اسفند

زن:

یک  زن زندانی در زندان فردیس کرج اعدام شدند. فریبا حسینی یک زن زندانی متهم به قتل، در زندان فردیس کرج اعدام شد. وی مادر دو فرزند بوده و به اتهام قتل دستگیر و به این اتهام به اعدام محکوم شده بود. کانون حقوق بشر ایران  ۳ اسفند

یک زن زندانی به نام نظیفه از زندان فردیس کرج، در زندان فردیس کرج اعدام شده است. نظیفه یک زن تبعه افغانستان بود. او به اتهام قتل همسرش در زندان فردیس کرج محبوس و به همین اتهام به اعدام محکوم شده بود. نظیفه که نام خانوادگی او احراز نشده، دارای دو فرزند بود.کانون حقوق بشر ایران ۳ اسفند

قاچاق مواد مخدر:

حکم اعدام یک زندانی با هویت “داوود رکجان (حاج نبی خارکوهی)، ۴۴ ساله، متاهل و دارای فرزند و اهل زاهدان” در زندان بیرجند به اجرا در آمد. داوود در سال ۱۳۸۹ از بابت اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر در بیرجند بازداشت شده و محکوم به اعدام بود.حال وش ۳ اسفند

حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان تربت جام به اجرا در آمد. هویت آنها “علیرضا محمد‌‌پور (شاهوزهی)، ۲۸ ساله مجرد و صفر محمد‌پور (شاهوزهی)، ۳۱ ساله، متاهل، هر دو فرزندان سید محمد، اهل و ساکن روستای کاریز کهندل از توابع شهرستان صالح آباد” عنوان شده است. این دو برادر در تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۳۹۸، از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر، توسط مامورین هنگ مرزی تایباد در منزل خود بازداشت شدند. حال وش ۵ اسفند

سه زندانی از بابت اتهام مواد مخدر در زندان بیرجند اعدام شدند. هویت دو تن از آنها “عبدالحمید شه بخش (فقیرزهی)، فرزند بهاءالدین، متاهل، دارای فرزند و اهل زاهدان و همچنین علی فنودی، متاهل، اهل و ساکن بیرجند” عنوان شده است. حال وش ۷ اسفند

دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول های انفرادی زندان زاهدان منتقل شدند.هویت آنها “هادی اربابی (گرگیج)، فرزند احمد و محمد اسحاق گرگیج فرزند خدارحم، هر دو اهل زاهدان” عنوان شده است. رسانک۷اسفند

در گزارش تکمیلی:این دو زندانی در زندان زاهدان اعدام شدند.حال وش ۸ اسفند

سه زندانی در زندان دیزل آباد کرمانشاه با اتهام مواد مخدر اعدام شدند. اسم و مشخصات یکی از این زندانیان، کیومرث صادق پور بوده است. کیومرث صادق پور ۴۷ ساله، اهل کرند غرب بود. این سه زندانی بدون اطلاع وکیل و ملاقات آخر با خانواده اعدام شدند. کانون حقوق بشر ایران۹اسفند

یک زندانی در زندان همدان اعدام شد. از هویت او اطلاعی در دست نیست. او نیز از متهمان مواد مخدر بوده و به این اتهام به اعدام محکوم شده بود. کانون حقوق بشر ایران۹اسفند

حکم اعدام دو زندانی به نام‌های مازیار سلطان‌زاده و محمد صفری با اتهامات جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان‌ مرکزی کرج اجرا شد. این زندانیان پیشتر به اتهامات جرایم مرتبط با مواد مخدر توسط نیروهای حکومتی بازداشت و بعدها توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شدند. هه‌نگاو ۱۰ اسفند

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان ارومیه به اجرا در آمد. هویت وی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، “علی میلان” احراز شده است.هرانا ۱۲ اسفند

حکم اعدام یک زندانی اهل شهرستان هرسین به نام محمد دوستی‌نژاد که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم و بعدها حکم وی به حبس ابد تبدیل شده بود، مخفیانه در زندان مرکزی همدان اجرا شد. هه‌نگاو۱۱اسفند

حکم اعدام یک زندانی اهل شهرستان هرسین که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی همدان اجرا شد.هویت این زندانی احراز نشده است. هه‌نگاو۱۱اسفند

یک زندانی به نام خسرو محمدی در زندان مرکزی زاهدان اعدام شد. خسرو محمدی سال ۹۷ در خصوص اتهام مرتبط با مواد مخدر دستگیر و به همین اتهام به اعدام محکوم شده بود. کانون حقوق بشر ایران ۱۱اسفند

یک زندانی در زندان بندرعباس اعدام شد. هویت این زندانی، “مسعود طهماسبی، اهل بندرعباس، متولد ۱۳۶۶، فرزند عبدالله و دارای دو فرزند خردسال” عنوان شده است. مسعود درحالی در سال ۹۸ به اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت شد، که از محل سکونت او هیچ گونه موادی کشف نشد. حال وش ۱۵ اسفند

یک زندانی در زندان بندرعباس که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، جهت اجرای حکم به یکی از سلول‌ های انفرادی این زندان منتقل شد. هویت این زندانی “امین جاوشیری، فرزند صاحبداد، اهل اسپکه از توابع شهرستان لاشار در سیستان و بلوچستان، متاهل و دارای دو فرزند” عنوان شده است. حال وش۱۴ اسفند

در گزارش تکمیلی: چهار زندانی بلوچ در زندان بندرعباس اعدام شدند. هویت این زندانی های بلوچ “محمد جاوشیری” ۳۰ ساله فرزند سیدمحمد اهل کلینک ایرانشهر، “بهرام بهزادی” فرزند جنگی اهل رمشک، “امین جاوشیری” فرزند صاحبداد اهل اسپکه از توابع شهرستان لاشار و “حمید شاهوزهی” فرزند بیدالله اهل زاهدان احراز شده است. کمپین فعالین بلوچ ۱۵ اسفند

سه زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول های انفرادی زندان خرم آباد منتقل شدند. ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران۱۳ اسفند

در گزارش تکمیلی:حکم اعدام این زندانیان در تاربخ 15 اسفند اجرا شد. هویت آنها، “آیت علی یاری، سهراب سوری و (نام کوچک نامشخص) جودکی” احراز شده است. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ۱۵ اسفند

پنج زندانی در زندان اراک اعدام شدند. این زندانیان پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند.هویت این زندانیان احراز نشده است. ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ۱۶ اسفند

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان بندرعباس به اجرا در آمد. هویت وی، “شه بخش (محمود) استادی، ۴۶ ساله، فرزند خدابخش، اهل شهر فنوج، متاهل و دارای دو فرزند” عنوان شده است. آقای استادی در آبان ماه سال ۹۸ در رابطه با اتهامات مرتبط با مواد مخدر در بندرعباس بازداشت و سپس توسط دادگاه انقلاب این شهر به اعدام محکوم شد. حال وش ۱۶اسفند

سه زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، جهت اجرای حکم به سلول های انفرادی زندان ارومیه منتقل شدند.هرانا ۸ اسفند

درگزارش تکمیملی: حکم اعدام این سه زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان ارومیه به اجرا درآمد. هویت این زندانیان “صالح قاسمی، فرزند صوفی عمر و اهل روستای زیندشت از توابع سلماس، منصور عبدی‌زاده، فرزند خالص و اهل هفتوان سلماس و جلال سرداری فرد، فرزند عثمان و اهل نقده” احراز شده است. ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ۱۹ اسفند

حکم حسن پورفیاض از شهروندان ترک اهل ارومیه، زندانی محکوم به اعدام با اتهامات مرتبط به جرایم مواد مخدر، در زندان ارومیه اجرا شد.هه نگاو۲۰اسفند

 حکم اعدام یک زندانی بلوچ به نام احمد باجی‌زهی که پیشتر به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، مخفیانه در زندان مرکزی شیراز اجرا شده است. پس از اجرای حکم اعدام خانواده باجی‌زهی را برای پیگیری تحویل پیگر ایشان مطلع ساخته‌انده.هه نگاو۲۲اسفند

حکم اعدام دو زندانی به نام‌های توحید رمضانی و نبی لنگرانی ۴۰ ساله از بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان عادل آباد شیراز برگزار شد. توحید از سه سال پیش و نبی از دو سال پیش بازداشت و توسط دستگاه قضایی به اعدام محکوم شده بودند.هه نگاو۲۲ اسفند

احکم اعدام دست‌کم چهار زندانی در زندان پارسیلون خرم‌آباد اجرا شده است که تاکنون هویت سه نفر از آنها به نام‌های نادر ابراهیم‌پور و ظفر هادی‌پور و  یونس کولمرزی احراز شده است. این چهار زندانی پیشتر از بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر بازداشت و توسط دستگاه قضایی به اعدام محکوم شده بودند.هه نگاو ۲۲ اسفند

حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان اراک به اجرا درآمد. هویت وی “سلمان مومنی” احراز شده است. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران۲۳اسفند

حکم اعدام حسین سلطانی علی‌آبادی زندانی ۵١ ساله اهل بوکان در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد.این زندانی ده سال قبل از بابت اتهامات جرایم مرتبط با مواد مخدر بازداشت شده و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بود. وی دو ماه پیش از زندان بوکان به زندان ارومیه منتقل شده بود.هه‌نگاو ۲۶اسفند

حکم اعدام دست‌کم پنج‌ زندانی اهل ارومیه به نام‌های فروهر عباس‌نژاد، محمد ایوبیان، جهانبخش رادلویی، حسن عمری و یاسین رشیدی که پیشتر بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان مرکزی ارومیه (دریا) به اجرا درآمد.هه‌نگاو ۲۶ اسفند

زن:

دوزندانی زن در زندان بیرجند اعدام شدند.هویت این زندانیان احراز نشده است.حال وش ۷ اسفند

حکم اعدام یک زن زندانی اهل رودبارجنوب به نام لیلا بامری که پیشتر از بابت اتهام جرایم مرتبط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان مرکزی کهنوج از توابع استان کرمان اجرا شد. این شهروند بلوچ متاهل و مادر دو فرزند بود. وی سال ۱۳۹۹ به اتهام جرایم مرتبط به مواد مخدر بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شد. هه‌نگاو۱۰اسفند

حکم اعدام یک زندانی به نام نسرین نیازی (نسیم) که از بند زنان به سلول انفرادی منتقل شده بود به اجرا در آمده است. از جزئیات پرونده و اتهامات وارده به این زندانی اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.هه نگاو ۲۶ اسفند

سیاسی:

حکم اعدام حسن عبیات، زندانی سیاسی محبوس در زندان سپیدار اهواز به اجرا درآمد. حسن عبیات در دى ۱۳۹۰ به اتهام عضویت در «گروههای مخالف نظام» توسط اطلاعات اهواز به همراه خالد عبیداوی، عیدان بیت سیاح، جاسم ساعدی، رضا عبیداوی و جلیل نعامی بازداشت شد. عبیات متولد ۱۳۵۷ و پدر یک فرزند بود. او پیش از بازداشت در یک مغازه جگرکی در شهر حمیدیه اهواز به‌همراه پدر و برادرش کار می‌کرد.ایران وایر۱ اسفند

حکم اعدام سرکوت احمدی، فعال سیاسی اهل روانسر که از دو سال پیش در زندان مرکزی کرمانشاه (کرماشان) محبوس بود، مخفیانه در این زندان اجرا شد. سرکوت احمدی ۲۹ ساله، فعال سیاسی و عضو سابق حزب کومله کُردستان ایران، ژانویه سال ۲۰۲۱ در حالی که از این حزب جدا شده بود و به قصد رفتن به اروپا از راه ارومیه در حال رفتن به ترکیه بود، توسط نیروهای حکومتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات کرمانشاه منتقل شد. هه‌نگاو۳ اسفند

محی‌الدین ابراهیمی، زندانی سیاسی کُرد همرا هبا چند زندانی دیگر محکوم به اعدام به سلول انفرادی زندان مرکزی ارومیه منتقل شده و از آنجایی که حکم اعدام وی قطعی شده است، خطر اجرای حکم این زندانی سیاسی را تهدید می‌کند. هه‌نگاو۱۷ اسفند

در گزارش تکمیلی: محی‌الدین ابراهیمی آخرین ملاقاتش را با خانواده‌اش در مورخ ۲۵ اسفند انجام داده است و حکم اعدام این زندانی سیاسی ۴۳ ساله اهل اشنویه در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد.هه نگاو ۲۶ اسفند

مرگ در زندان:

یک زندانی به نام سعید سلیمی‌فر، اهل ارومیه، در پی کارشکنی و مانع‌تراشی مسئولان زندان مرکزی ارومیه در رسیدگی پزشکی و انتقال وی به مراکز درمانی، جان باخت. سعید سلیمی‌فر که دارای یک فرزند است، ساعت ٤ بعظهر جان خود را از دست داده است. نهادهای حکومتی بدون اعلام به خانواده این زندانی، تا ساعت ١٢ شامگاه دوشنبه جسد وی را در بیمارستان نگه داشته‌اند. هه‌نگاو ۸ اسفند

مجید شاه‌ویسی، ٣۵ ساله در جریان نزاع و درگیری فیزیکی در زندان دیزل‌آباد کرمانشاه، بر اثر جراحت ناشی از برخورد چاقو جانباخت. در درگیری بین زندانیان، ضربات چاقو به ناحیه چپ سینه و قلب مجید شاه‌ویسی برخورد کرده که در نتیجه عمق جراحت وارده جان خود را از دست داده است. هه‌نگاو۱۱ اسفند

یک زندانی متهم به جرایم مرتبط با مواد مخدر به نام فرهاد نقی‌زاده ۴۷ ساله در پی عدم رسیدگی پزشکی نامناسب و تعلل در انتقال به بیمارستان، در حین انتقال به مراکز درمانی خارج از زندان جانش را از دست داد.هه نگاو۲۲اسفند

زن:

سیده آمنه احمدی، زندانی محبوس در کانون اصلاح و تربیت سنندج در حالی که در وضعیت جسمی بسیار وخیمی قرار داشته، به علت تعلل در انتقال به مراکز درمانی جانباخت.  این زندانی زن اخیراً از سردرد شدید رنج برده و به دلیل مخالفت مسئولین زندان برای انتقال وی به مراکز درمانی جهت معالجه و نهایتاً تاخیر در انتقال پس از وخیم شدن وضعیت جسمانیش، دچار سکته مغزی شده و جانش را از دست داده است. این زندانی در سال ٩٨ به اتهامات جرایم مرتبط به مواد مخدر توسط نیروهای حکومتی بازداشت شده بود.هه‌نگاو۱۵ اسفند

مرگ زیرشکنجه:

یک زندانی بلوچ به دلیل ضرب و جرح در زندان کرمان، جان خود را از دست داد. هویت این زندانی بلوچ “پرویز صفاری” فرزند بدل اهل شیرآباد زاهدان عنوان شده است. گفته می شود پرویز به مدت دو سال در زندان کرمان بسر میبرده و در تاریخ ۱۳ بهمن ماه توسط مسئولین زندان مورد ضرب و جرح قرار گرفته بود. کمپین فعالین بلوچ ۳ اسفند

ابراهیم ریگی، معترض بازداشت شده، در بازداشتگاه یکی از کلانتری های زاهدان جان باخت. وی روز گذشته برای دومین بار در جریان اعتراضات اخیر بازداشت و ساعاتی بعد در بازداشتگاه جان خود را از دست داد. وی در مدت زمان بازداشت توسط مسئولان این بازداشتگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.حال وش ۴اسفند

جوانی به نام صادق فولادی‌وندا، اهل گچساران پس از ربایش توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، تحت شکنجه شدید کشته شد. جسد این فعال حامی کودکان کار پس ١٨ روز از ربودن توسط این نیروها، در یکی از خیابان‌های گچساران پیدا شد.هه نگاو ۲۱ اسفند

یک شهروند بازداشت شده اهل بوکان به نام شیرزاد احمدی‌نژاد در بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه زیر شکنجه کشته شد.هه نگاو ۲۴اسفند

رهایی از اعدام:

سعید ارجمندی، زندانی محکوم به اعدام در زندان مرکزی سنندج جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده است. انتقال این زندانی که پیشتر به اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم شده، نگرانی‌ها درباره احتمال اجرای حکم وی را افزایش داده است.هه‌نگاو ۲ اسفند

در گرازش تکملی : سعید ارجمندی، زندانی محکوم به اعدام با اتهام قتل عمد که اخیرا برای اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بود؛ توسط خانواده مقتول بخشیده شد.هه‌نگاو ۵ اسفند

یک زندانی در تهران از اعدام نجات یافت.  فردی در سال ۹۸ به اتهام قتل فرد ۳۵ ساله ای دیگر بازداشت شد. او نهایتا با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت. اعتماد آنلاین ۶ اسفند

یک زندانی از اعدام در استان خراسان رضوی با رضایت اولیای دم  رهایی یافت. صدا و سیما ۶ اسفند

یک زندانی در شهرستان خوی با رضایت اولیای دم در یک پرونده منتهی به قتل از مجازات اعدام رهایی یافت. در سال ۱۴۰۰ یک فقره قتل توسط تبعه کشور خارجی در شهرستان خوی رخ داد که در ادامه پس از انجام اقدامات قضایی در دادگاه کیفری ۱ شهرستان خوی، برای متهم این پرونده، حکم اعدام صادر شد. میزان ۷ اسفند

یک زندانی در این استان مرکزی در پی رضایت اولیای دم  از چوبه دار رهایی یافت. متهم یکی از بستگان خود را که در زمان وقوع این اتفاق، ده ساله بوده به قتل میرساند و پرونده قضایی در سال ۹۴ در این خصوص تشکیل و درنهایت متهم به اعدام محکوم میشود. میزان ۸ اسفند

یک زندانی که پیشتر بابت اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده بود، پیش از اجرای حکم از چوبه دار رهایی یافت. این زندانی با گذشت اولیای دم با واسطه معتمدین و ریش سفیدان از اعدام رهایی پیدا کرده است.  کمپین فعالین بلوچ ۹ اسفند

اجرای حکم اعدام دو زندانی در زندان ارومیه به نام‌های رامین شیرزادی و جلال طاهری با کسب رضایت اولیای دم برای پرداخت دیه، متوقف شد.هه نگاو ۱۰ اسفند

یک زندانی محکوم به اعدام در کرمانشاه از چوبه دار رهایی یافت. در مراسمی که با حضور رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه و جمع کثیری از بزرگان ایلات و عشایر و نیز مردم و مسئولین استان برگزار شد، درگیری بین دو طایفه که تاکنون دوازده سال به درازا کشیده بود و در این سال‌ها سه نفر جان خود را از دست داده و یک فرد هم اعدام شد، با کسب رضایت اولیای دم از اعدام نفر پنجم جلوگیری شد و خصومت بین این دو طایفه به مصالحه انجامید. این اختلافات پانزده سال پیش به دنبال کشته شدن یکی از شهروندان بین این دو طایفه به وقوع پیوست. رکنا ۱۳ اسفند

حیدر فرجی، اهل شهرستان اسلام‌آباد غرب، زندانی محکوم به اعدام با اتهام قتل عمد پس از اعلام رضایت اولیای دم، حکمش لغو و از زندان دیزل‌آباد آزاد شد. این زندانی ١٤ سال پیش به اتهام قتل عمد بازداشت و سپس توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شد. هه‌نگاو۱۴ اسفند

۹ زندانی در تهران با جلب رضایت اولیای دم  از چوبه دار رهایی یافتند. میزان ۱۵ اسفند

یک زندانی در بوکان از چوبه دار رهایی یافت. در آبان ماه سال ۱۴۰۱ فردی به مرتکب قتل شده بود که با انجام تحقیقات مقدماتی در شعبه بازپرسی شهرستان بوکان این فرد شناسایی و با قرار بازداشت مقدماتی روانه زندان شده بود. میزان۱۵ اسفند

۲ زندانی محکوم به اعدام در استان گلستان از چوبه دار رهایی یافتند.در مراسم تجلیل از اولیای دم پرونده‌ های اعدام در گلستان، دو خانواده دیگر هم از اجرای حکم اعدام منصرف شدند و محکومین را بخشیدند. مهر۱۵ اسفند

یک زندانی در شهرستان سرخس با کسب رضایت اولیای دم از اعدام رهایی یافت. در پی صدور حکم اعدام برای یک زندانی، مسئولان و کارکنان حوزه قضایی سرخس تلاش‌های بی وقفه‌ای را جهت اخذ رضایت اولیاء دم آغازکردند که پس از برگزاری چندین جلسه، این تلاش‌ها نتیجه داد و منجر به جلب رضایت اولیای دم شد. میزان ۱۶ اسفند

چهل و هفت زندانی محکوم به اعدام در استان اصفهان با گذشت اولیای دم از مجازات رهایی یافتند.مهر۱۶اسفند

 سه نفر از محکومین به اعدام با رضایت اولیای دم با کمک‌های ستاد دیه کشور و استان و خیرین و نیکوکاران از زندان‌های استان کردستان آزاد شدند.مهر۱۶ اسفند

یک زندانی در ارومیه از چوبه دار رهایی یافت. این زندانی در سال ۱۴۰۰ در شعبه دوم کیفری یک ارومیه به اعدام محکوم شده بود، ولی در نهایت با تلاش‌ های انجام شده در پی کسب رضایت اولیای دم، او از اعدام رهایی یافت. صدا و سیما ۱۷ اسفند

یک زندانی در ماکو از اعدام رهایی یافت. فردی در سال ۱۳۷۲ به اعدام محکوم شده بود که با مساعدت و میانجیگری مسئولین قضایی شهرستان اعم از رئیس حوزه قضایی، دادستان و رئیس دادگاه کیفری ۱۰۱ ماکو و نیز اعضای هسته بخشایش و برخی از معتمدین محلی از اهل تسنن و با تلاش‌ های مجدانه و پیگیری‌ های مستمر رئیس شعبه مذکور و در نهایت با کسب رضایت اولیای دم، محکوم پس از ۳۰ سال از اعدام رهایی یافت. . صدا و سیما ۱۷ اسفند

یک زندانی در کرمانشاه که پیشتر از بابت اتهام قتل محیط بان برومند نجفی به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت. برومند نجفی در جریان درگیری با چند شکارچی غیر مجاز، یکی از آنها را سهوا مورد هدف گلوله قرار داد. این شکارچی غیر مجاز در پی جراحات وارده جان خود را از دست داد. فارس ۱۸ اسفند

یک زندانی در بندرعباس با کسب رضایت اولیای دم از اعدام نجات یافت. در سال ۹۷ زنی که با همسرش اختلاف داشت به همراه مردی دستفروش که با او در رابطه بوده، همسرش را به قتل رساند. در نهایت دستفروش که مردی ۷۶ ساله بود بازداشت و به اتهام قتل عمد و همسر مقتول به اتهام معاونت در قتل محاکمه شدند. رکنا۲۰اسفند

یک زندانی در اصفهان از چوبه دار رهایی یافت. یک زندانی تبعه خارجی که در شهریور ماه سال ۷۳ در سن ۲۴ سالگی به اتهام قتل در یکی از شهرستان‌ های استان به زندان معرفی و به اعدام محکوم شده بود، با تلاش‌ های مددکاران زندان از اعدام رهایی یافت.میزان۲۰اسفند

یک زندانی در شهرستان سراب در پی کسب رضایت از اولیای دم از اعدام رهایی یافت. یک محکوم به اعدام که منتظر اجرای حکم بود، در پی کسب رضایت از اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.ایرنا۲۰اسفند

یک زندانی در استان خوزستان با کسب رضایت اولیای دم از اعدام نجات یافت. یک زندانی اهل سنت تبعه کشور افغانستان با کسب رضایت از خانواده اولیای دم به نام حیدرشاه خاجه دستگردی از طایفه خاجه دستگردی حاجیوند ایل میوند قوم لر بختیاری از ساکنین شهرستان دزفول از اعدام رهایی یافت.رکنا۲۰اسفند

پنج محکوم به اعدام در استان ایلام از مجازات اعدام رهایی یافتند. صدا و سیما ۲۱ اسفند

یک زندانی در شهرستان ساوه که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت از اولیای دم از اعدام رهایی یافت. نزاع دسته جمعی در سال ۹۶ در یکی از روستاهای نوبران ساوه، منجر به قتل یک جوان شد. در همین راستا متهم به قتل توسط شعبه یک کیفری شهرستان ساوه، به اعدام محکوم شد. صدا و سیما ۲۲ اسفند

چهار زندانی در استان هرمزگان با رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافتند.  پس از برگزاری جلسات متعدد میان طرفین پرونده‌های این چهار زندانی، موفق به فراهم کردن زمینه بخشش از سوی اولیای دم و رهایی این زندانیان از مجازات اعدام شدند.میزان ۲۳ اسفند

۴ زندانی محکوم به اعدام در تهران با گذشت اولیای دم از اجرای حکم رهایی یافتند. یکی از این متهمان ۲۵ سال قبل به اتهام قتل وارد زندان شده بود و پس از سالها رنگ آزادی را دید. یکی دیگر از متهمان سال ۹۵ در نزاع مرتکب قتل شده است. متهم دیگر اواسط سال ۹۴ به قصد ربودن کارت بانکی یک خانم از آشنایان خود او را به پارکی واقع در غرب تهران کشانده و به قتل رسانده است و آخرین متهم نیز به اتهام قتل غیرعمد در زندان تهران بسر میبرد.رکنا ۲۴ اسفند

با تلاش مجموعه شورای حل اختلاف و جلب رضایت اولیای دم، یک جوان که ۶ سال تحمل حبس، به زندگی بازگشت. فردی در پی یک اتفاق هیجانی مرتکب قتل و پس از طی مراحل دادرسی به اعدام محکوم شده بود .  میزان۲۴ اسفند

یک زندانی متهم به “قتل” در دزفول پس از گذشت شش سال با گذشت اولیای دم، از چوبه دار رهایی یافت. این زندانی سال ۱۳۹۵ به اتهام قتل یک شهروند به دلیل اختلافات خانوادگی در این شهرستان توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شد. میزان۲۶ اسفند

یک زندانی در شهرستان کوهرنگ با کسب رضایت از اولیای دم از مجازات اعدام رهایی یافت. با تلاش‌های اعضای شورا‌های حل اختلاف و بزرگان طوایف بختیاری و همچنین پیگیری‌های مسئولان قضایی یک فقره پرونده قتل عمد در شهرستان کوهرنگ به صلح و سازش خاتمه و متهم پرونده که محکوم به اعدام بود با رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت. صدا و سیما

یک زندانی در تهران  با کسب رضایت اولیای دم از اعدام رهایی یافت.مهر ۲۷ اسفند

یک زندانی از اعدام در پی کسب رضایت اولیای دم دراستان اردبیل رهایی یافت.میزان ۲۷ اسفند

پانزده زندانی در پی کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار در  استان فارس از اعدام رهایی یافتند.ایسنا ۲۷اسفند

 یک زندانی محکوم به اعدام در بندرعباس با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت. با تلاش مسئولان قضایی به همراه رئیس و اعضای شورای حل اختلاف و مددکاران زندان بندرعباس و در نهایت در پی کسب رضایت اولیای دم، این زندانی پس از تحمل بیش از یازده سال حبس از چوبه دار رهایی یافت. ایرنا ۲۹ اسفند

زن:

یک زندانی در بوکان با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت. پرونده خانمی پس از محکومیت و صدور حکم اعدام در دادگاه کیفری یک میاندوآب و تایید آن توسط دیوان عالی کشور حکم در آستانه اجرا قرار داشت.میزان ۱۰ اسفند

رهایی از قصاص:

دو زندانی محکوم به “قصاص عضو” در استان اصفهان با گذشت اولیای دم از مجازات رهایی یافتند.مهر۱۶اسفند

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

۱۴۰۲ فروردین ۵, شنبه

پرویز سیابی از زندان اردبیل به مرخصی اعزام شد

خبرگزاری هرانا – پرویز سیابی، فعال ترک (آذربایجانی) از زندان اردبیل به مرخصی اعزام شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پرویز سیابی، فعال ترک (آذربایجانی) محبوس در زندان اردبیل به مرخصی اعزام شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده سیلابی به هرانا گفت: “اعزام به مرخصی آقای سیابی به مدت دو ماه صورت گرفته است.”
منبع مطلع افزود: “اخیرا هیئت ۵ نفره پزشکی‌ قانونی، تقاضای عدم تحمل کیفر حبس توسط آقای سیابی که از بیماری های متعدد رنج می‌برد را تایید کرده است؛ با این وجود، نظر پزشکی قانونی مبنی بر ناتوانی اقای سیلابی در تحمل حبس، تاکنون به تایید مقامات قضایی نرسیده است.”

وی ادامه داد: “پیشتر هیئت ۳ نفره پزشکی قانونی با درخواست عدم تحمل کیفر حبس وی مخالفت کرده بودند؛ امری که اعتراض پرویز سیابی و خانواده در پی داشت و نهایتا به ارجاع پرونده وی به هیات ۵ نفره منجر شد.”

پرویز سیابی در تاریخ هجدهم آبان ماه ۱۴۰۱، بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت شش ساله خود به بند شانزده زندان اردبیل منتقل شد.

آقای سیابی در آبان ماه ۱۴۰۰، توسط شعبه اول دادگاه‌ انقلاب اردبیل به ریاست قاضی وحید مهدوی راد صادر و ابلاغ شده بود، وی از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق ارتباط با رسانه‌های مخالف نظام و انجام مصاحبه و انتشار مطالب در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های گروهی مبتنی بر ضدیت با کلیت و اساس نظام به قصد بر هم زدن” به یک سال حبس تعزیری، از بابت اتهام ” اداره گروه‌های غیر قانونی با هدف برهم زدن امنیت کشور” به ۱۰ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “عضویت در دسته‌جات‌ و گروههای‌ غیر قانونی با هدف‌ برهم زدن امنیت کشور” به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. نهایتا این حکم توسط شعبه یک دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل به ۶ سال حبس تعزیزی کاهش پیدا کرد.

این فعال ترک (آذربایجانی) مورخ ۳ مردادماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۴ مردادماه همان سال از بازداشتگاه اداره اطلاعات اردبیل به زندان این شهر منتقل شده بود. وی نهایتا در تاریخ ۷ شهریورماه ۱۴۰۰، با تودیع قرار وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اردبیل آزاد شد.

در تاریخ ۲ مردادماه ۱۴۰۰، شماری از شهروندان ساکن تبریز در حمایت از اعتراضات خوزستان به بی آبی و سوء مدیریت مسئولان که از شامگاه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰، آغاز شد، دست به تجمع و راهپیمایی اعتراضی زدند. در جریان تجمعات اعتراضی شهروندان تبریز دستکم سه شهروند بازداشت شدند.

آقای سیلابی پیش از این نیز در سابقه بازداشت به دلیل فعالیت های خود را داشته است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۲/۰۱/۰۲

رهایی یک زندانی از اعدام در بندرعباس

خبرگزاری هرانا – یک زندانی محکوم به اعدام در بندرعباس با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، رییس کل دادگستری استان هرمزگان از رهایی یک زندانی در زندان بندرعباس از چوبه دار خبر داد.

مجتبی قهرمانی در این خصوص گفت: “با تلاش مسئولان قضایی به همراه رئیس و اعضای شورای حل اختلاف و مددکاران زندان بندرعباس و در نهایت در پی کسب رضایت اولیای دم، این زندانی پس از تحمل بیش از یازده سال حبس از چوبه دار رهایی یافت.”

وی در ادامه افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون، این بیست و هشتمین پرونده محکوم به اعدام در استان هرمزگان است که به صلح و سازش ختم شده است.

خبرگزاری هرانا –  ۱۴۰۱/۱۲/۲۹

اعتراضات سراسری؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی عادل گرگیج در زندان زاهدان

خبرگزاری هرانا – عادل گرگیج، شهروند بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با گذشت بیش از پنج ماه از زمان دستگیری، همچنان در زندان زاهدان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از حال وش، عادل گرگیج کماکان در بند ۹ زندان زاهدان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “عادل نان آور و سرپرست خانواده اش بوده و مادر وی نیز بیمار است. پیشتر در تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۴۰۱، به دلیل شکنجه های روحی و جسمی و نگهداری در سلول انفرادی حال عادل وخیم گزارش شده بود.”

عادل گرگیج معروف به باسط، فرزند عبدالرحمن و اهل زاهدان در تاریخ ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری در زاهدان بازداشت شد.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

در رابطه با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱
بازداشت مهسا امینی زن جوان ۲۲ ساله به بهانه بدحجابی توسط پلیس امنیت اخلاقی و سپس جان باختن او در زمان بازداشت به موج گسترده ای از اعتراضات سراسری در ایران دامن زد. معترضان در طولانی ترین اعتراض سراسری-پیوسته در عمر جمهوری اسلامی، با شعار محوری “زن، زندگی، آزادی” از ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ در اعتراض به عملکرد، قوانین و ساختار حکومت به خیابانها آمدند. هزاران بازداشت شده، صدها کشته و زخمی از جمله نتایج برخورد خشونت آمیز نهادهای امنیتی-انتظامی با معترضان است. در این رابطه بیشتر بخوانید.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۲/۰۱/۰۳

نخستین قتل حکومتی سال نو در کُردستان؛ قتل وحشیانه جوان ۱۹ ساله توسط سپاه پاسداران

نیروهای سپاه پاسداران یک شهروند جوان به نام بهزاد عزیزی، اهل بانه را با شلیک مستقیم گلوله جنگی به قتل رساندند. این جوان کاسبکار از ناحیه سر و صورت هدف چند گلوله قرار گرفته است.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، عصر روز چهارشنبه ٢ فروردین ١٤٠٢ (٢٣ مارس ٢٠٢٣) بهزاد عزیزی، ١٩ ساله و اهل بانه با شلیک مستقیم نیروهای سپاه پاسداران کشته شد. این جوان از ناحیه سر هدف چند گلوله قرار گرفته است.
به گفته شاهدان عینی، بهزاد عزیزی پس از اصابت گلوله نیروهای سپاه پاسداران حین بازگشت در مرز “کیله” شهرستان بانه، به بیمارستان منتقل شده و در آنجا جان باخته است.

 

منابع هه‌نگاو اعلام کرده‌اند که، این جوان ١٩ ساله، در مسیر بازگشت به روستای زادگاهش (دره شیخان) و در ایست بازرسی کریم‌آباد واقع در سه کیلومتری بانه هدف تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران قرار گرفته است.

هه‌نگاو؛ چهارشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۲

رهایی چهار زندانی از اعدام در شهرهای مختلف

خبرگزاری هرانا – چهار زندانی در شهرهای تهران، هیرمند، قوچان و بندرعباس با کسب رضایت از اولیای دم از اعدام رهایی یافتند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، یک زندانی در تهران با کسب رضایت از اولیای دم از مجازات اعدام رهایی یافت.

بر اساس این گزارش، آزادی این زندانی پس از تحمل ۲۴ سال حبس در زندان قزلحصار کرج صورت گرفته است.

در این گزارش آمده است: “از ابتدای سال جاری تاکنون با اقدامات صورت گرفته از سوی مددکاران و اعضای شورای حل اختلاف دو زندانی از این ندامتگاه آزاد شده اند”

رهای یک زندانی از اعدام در هیرمند
به گزارش خبرگزاری میزان، دادستان شهرستان هیرمند از رهایی یک زندانی از اعدام خبر داد.

علی اکبریان، دادستان شهرستان هیرمند در این باره گفت: “با تلاش ها و پیگیری های دادستانی و ریش سفیدان، اولیا دم با حضور در دادسرای شهرستان هیرمند رضایت خویش را پیش از اجرای حکم اعدام اعلام کردند.”

رهایی یک زندانی از اعدام در قوچان
به گزارش رکنا، یک زندانی در شهرستان قوچان با کسب رضایت از اولیای دم از اعدام رهایی یافت.

غلامعلی صادقی، رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در این خصوص افزود: “در پی صدور حکم اعدام یک زندانی، مسئولان و کارکنان حوزه قضایی قوچان، تلاش‌ های بی وقفه‌ ای را جهت اخذ رضایت اولیاء دم آغاز کردند که پس از برگزاری چندین جلسه، خوشبختانه این تلاش‌ ها نتیجه داد و منجر به جلب رضایت اولیاء دم شد.”

رهایی یک زندانی از اعدام در بندرعباس
به گزارش خبرگزاری میزان، رئیس کل دادگستری هرمزگان از رهایی یک زندانی از اعدام خبر داد.

مجتبی قهرمانی در حاشیه مراسمی که با حضور اولیای دم این پرونده در محل دفتر وی برگزار شده بود، اظهار کرد: “خوشبختانه پس از حدود ۴ سال تلاشی که شورای حل اختلاف زندان مرکزی بندرعباس با برگزاری جلسات مستمر برای اخذ رضایت اولیای دم این پرونده انجام داده بود، بعد از برگزاری ساعت‌ ها مذاکره حضوری، سرانجام منجر به صلح و سازش شد و نهایتا این زندانی از مجازات مرگ رهایی پیدا کرد.”

از ابتدای سال؛ رهایی پنجاه زندانی از اعدام در استان فارس
به گزارش خبرگزاری میزان، از ابتدای سال جاری، ۵۰ زندانی در استان فارس از اعدام رهایی یافتند.

سیدکاظم موسوی، رئیس کل دادگستری استان فارس اعلام کرد: “در سال جاری با تلاش اعضا و کارکنان شعب شورای حل اختلاف استان فارس تعداد ۵۰ فقره پرونده اعدام به مصالحه انجامیده است.”

هرانا 9 اسفند 1401

۱۴۰۲ فروردین ۲, چهارشنبه

گزارش آماری نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی، بهمن و اسفند ۱۴۰۱

گزارش آماری نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی، بهمن و اسفند ۱۴۰۱

رضا شایگان، پریسا نیکونام نظامی، نوید احمدی

 

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از ۱۷۵خبر که در طول ماه اسفند ۱۴۰۱ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند هرانا، کُردپا، هه‌نگاو، ایسنا، ایرنا، امتداد، مرکز صدا و سیما، مرکز دموکراسی و حقوق بشر کردستان، ایرنا، خبرگزاری صداوسیما، کردانه، دیده‌بان ایران، کمپین فعالین بلوچ، همشهری آنلاین، جوانه‌ها، ایران وایر، رسانک و جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق اقوام و ملل ایرانی دراسفند ‌ماه همکاری کردند، خانم‌ها و آقایان: غزاله‌السادات ابطحی، فرشاد اعرابی، کریم ناصری، زهرا رهایی، آراس کرمی، رضا شایگان، لیلا ابوطالبی، میلاد ترغیبی، پریسا نیکونام نظامی و نوید احمدی می‌باشند. اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://ift.tt/aUYsPoW

گزارش هه‌نگاو از زخمی شدن بیش از ۴۰ نفر با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی در جریان مراسم نوروز

در جریان برگزاری مراسم نوروز در شهرهای مختلف کُردستان که به صحنه شعارهای ضد حکومتی مبدل گشت، نیروهای سرکوبگر حکومتی به سوی مردم تیراندازی کرده و بیش از ۴۰ شهروند مجروح شده‌اند.
بر اساس گزارشات رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اواخر شامگاه دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ و اوایل بامداد سه‌شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۲ نیروهای سرکوبگر حکومتی در شهرهای مهاباد، بلبلان‌آباد از توابع دهگلان، سقز و سنندج به سوی مردم که هم‌زمان با برگزاری مراسمات ویژه نوروز به خیابان‌ها آمده بودند تیراندازی کرده و مجموعاً بیش از ٤٠ شهروند زخمی شده‌اند.
بر طبق ویدیوهایی و عکس‌هایی که از مهاباد به دست هه‌نگاو رسیده است، اوایل بامداد امروز نیروهای سپاه پاسداران و نیروهای انتظامی به سوی مردم که با شعارهای “شهید نمی‌میرد” و “ژن ژیان ئازادی” به خیابان‌ها آمده تیراندازی کرده و بیش از ۳۰ شهروند مجروح شده‌اند. منابع هه‌نگاو گزارش داده‌اند که بیشتر قربانیان کودکان و زنان بوده‌اند.
همچنین، در شهر سقز و به ویژه در محله کریم‌آباد این شهر، نیروهای حکومت علاوه بر پرتاب گاز اشک‌آور به سوی مردم به روی آنها آتش گشوده‌اند که هه‌نگاو زخمی شدن دست‌کم ۹ نفر را تایید می‌کند که دو نفر از آنها زن بوده‌اند.

 

در شهر کوچک بلبلان‌آباد از توابع شهرستان دهگلان نیز نیروهای حکومتی به سوی مردم تیراندازی کردند که در نتیجه این تیراندازی‌ها دست‌کم ۳ نفر مجروح شدند. قابل ذکر است که پس از انتشار این خبر مردم دهگلان به خیابان‌ها آمدند و با ایجاد راهبندان و زدن بوق ممتد ضمن اعتراض به خشونت نیروهای حکومتی حمایت خود را از مردم بلبلان‌آباد (بلواناوا) اعلام داشتند.

 

در شهر سنندج نیز نیروهای حکومتی در چندین محله به شرکت کنندگان در مراسم نوروز حمله کرده و گزارشها حاکی از زخمی‌شدند چدنین شهروند می‌باشد.

هه‌نگاو؛ سه‌شنبه ۱ فروردین ۱۴۰۲

۱۴۰۲ فروردین ۱, سه‌شنبه

رهایی یک زندانی از اعدام در بندرعباس

خبرگزاری هرانا – یک زندانی محکوم به اعدام در بندرعباس با کسب رضایت اولیای دم از چوبه دار رهایی یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، رییس کل دادگستری استان هرمزگان از رهایی یک زندانی در زندان بندرعباس از چوبه دار خبر داد.

مجتبی قهرمانی در این خصوص گفت: “با تلاش مسئولان قضایی به همراه رئیس و اعضای شورای حل اختلاف و مددکاران زندان بندرعباس و در نهایت در پی کسب رضایت اولیای دم، این زندانی پس از تحمل بیش از یازده سال حبس از چوبه دار رهایی یافت.”

وی در ادامه افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون، این بیست و هشتمین پرونده محکوم به اعدام در استان هرمزگان است که به صلح و سازش ختم شده است.

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۱/۱۲/۲۹

۱۴۰۱ اسفند ۲۸, یکشنبه

صدور حکم شلاق برای اصغر محمدی، وکیل دادگستری

خبرگزاری هرانا – اصغر محمدی، وکیل دادگستری توسط دادگاه کیفری ورزقان به تحمل ۲۰ ضربه شلاق محکوم شد. این در حالی است که کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات های تحقیر آمیز و نافی کرامت انسانی مانند شلاق را ممنوع کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اصغر محمدی، وکیل دادگستری به شلاق محکوم شد.

آقای محمدی توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ورزقان از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به تحمل ۲۰ ضربه شلاق محکوم شده است.
همچنین این وکیل دادگستری اعلام کرد: “با استناد به لایحه دفاعیه تقدیمی در پرونده کارگران معدن مس سونگون که در تیر ماه سال جاری جهت مطالبات صنفی و درخواست همانسازی حقوق قانونی دست به اعتصاب زده و متهم شده بودند؛ خودم توسط وکیل کانون وکلای مرکز شرکت تابعه مس سونگون متهم گردیدم.”

لازم به ذکر است ایران از معدود کشورهایی است که کماکان از مجازات های تحقیرآمیز استفاده می کند این در حالی است که میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتا استفاده از مجازات های غیر انسانی و موهن از جمله اعدام و شلاق را ممنوع کرده است.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۱/۱۲/۲۷

اعدام دستکم شش زندانی از جمله یک زن در زندان مرکزی ارومیه/ اعتصاب ۱۰ زندانی سیاسی در اعتراض به انتقال برای اعدام

در اولین ساعات بامداد امروز جمعه ۲۶ اسفندماه، دستکم شش زندانی از جمله یک زن در زندان مرکزی ارومیه اعدام شدند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، بامداد روز جمعه ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۱، دستکم شش زندانی شامل ۵ مرد و یک زن در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخته شدند.
اتهام ۵ مرد زندانی اعدام شده، مواد مخدر بوده و اتهام زن زندانی، نامشخص است.

براساس این گزارش، اسامی مردان زندانی اعدام شده از این قرار است:
۱.عشیر (فروهر) عباس نژاد اهل ترگور
۲.جهانبخش رادلویی اهل منطقه صومای
۳.حسن عمری
۴.یاسین رشیدی
۵.محمد ایوبیان اهل روستای ترگور

همچنین یک زن زندانی به نام سلیم (نسرین) نیازی از بند زنان زندان مرکزی ارومیه اعدام شد. از اتهام سلیم نیازی اطلاعی در دست نیست.

بر اساس گفته یک منبع طی سه روز گذشته ۱۳ زندانی از متهمان مواد مخدر در زندان مرکزی ارومیه اعدام شده اند.

به گفته همین منبع، پس از انتقال ۷ زندانی از جمله محی الدین ابراهیمی به انفرادی برای اجرای حکم اعدام، ۱۰ تن از زندانیان سیاسی زندان مرکزی ارومیه به نشانه اعتراض اعتصاب غذا کردند. این ۱۰ زندانی نیز برای تنبیه، به سلول های انفرادی منتقل شدند.

لازم بذکر است که صبح روز ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۱، ز ندانی سیاسی محی‌الدینابراهیمی زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه همراه با تعدادی دیگر از زندانیان برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد.
محی الدین ابراهیمی ۴۳ ساله و دارای ۵ فرزند، اهل روستای الکاوی از توابع شهرستان اشنویه است.

محی الدین ابراهیمی پیش از این نیاز چند بار برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود.

۲۵ اسفند, ۱۴۰۱
کانون حقوق بشر ایران،

اعدام دو زندانی دیگر در زندان های ارومیه و خرم آباد/افزایش اعدام های یک روز به هشت زندانی

با اعدام دو زندانی دیگر در زندان های ارومیه و خرم آباد، آمار اعدام های یک روز به هشت نفر رسید. زندانی اعدام شده در خرم آباد یک نیروی انتظامی را کشته بود.
به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز جمعه ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۱، دو زندانی دیگر در زندان های ارومیه و خرم آباد، اعدام شدند که با احتساب این دو نفر در مجموع هشت نفر، شامل ۷ زندانی در زندان مرکزی ارومیه و یک زندانی در زندان خرم آباد در یک روز اعدام شدند.

به گزارش رکنا روز ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۱، یک زندانی با هویت نامشخص در زندان مرکزی خرم آباد به اتهام قتل یک مامور نیروی انتظامی اعدام شد. او متهم بود که یک مامور نیروی انتظامی به نام رحمان پوردهقان را در آذرماه ۱۴۰۱، به قتل رسانده است.

از سوی دیگر در همین روز در زندان مرکزی ارومیه یک زندانی دیگر به نام حسین سلطانی علی آبادی، ۵۱ ساله، اهل بوکان اعدام شد. حسین سلطانی علی آبادی ۱۰ سال پیش به اتهام مرتبط با مواد مخدر دستگیر و به همین اتهام به اعدام محکوم شده بود.
او را دو ماه پیش از زندان بوکان به زندان ارومیه منتقل کرده بودند.

در همین روز ۶ زندانی از جمله زندانی سیاسی محی الدین ابراهیمی در زندان مرکزی ارومیه اعدام شدند.

آمار اعدام ها در آخرین ماه سال، افزایش داشته است. به دلیل اختناق نمی توان از آمار دقیق اطلاع حاصل کرد. اما بر اساس گزارشات دستکم ۷۲ مرد و زن طی ۲۶ روز در زندان های ایران به چوبه های دار سپرده شده اند.

کانون حقوق بشر ایران، ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۱

رهایی از اعدام یک زندانی در دزفول

خبرگزاری هرانا – یک زندانی متهم به “قتل” در دزفول پس از گذشت شش سال با گذشت اولیای دم، از چوبه دار رهایی یافت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، یک زندانی در دزفول از چوبه دار رهایی یافت.

رئیس کل دادگستری دزفول گفت: “این زندانی سال ۱۳۹۵ به اتهام قتل یک شهروند به دلیل اختلافات خانوادگی در این شهرستان توسط مراجع قضایی به اعدام محکوم شد.”

فیصل مزرعه افزود: “وی نهایتا با گذشت اولیای دم از اعدام رهایی یافت.”

خبرگزاری هرانا – ۱۴۰۱/۱۲/۲۶

۱۴۰۱ اسفند ۲۶, جمعه

حکم اعدام دست‌کم ۶ زندانی کُرد از جمله یک زن در زندان مرکزی ارومیه به اجرا درآمد

حکم اعدام دست‌کم ۶ زندانی کُرد به نام‌های فروهر عباس‌نژاد، محمد ایوبیان، جهانبخش رادلویی، حسن عمری، نسیم نیازی و یاسین رشیدی در زندان مرکزی ارومیه اجرا شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، بامداد روز جمعه ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ (۱۷ مارس ۲۰۲۳)، حکم اعدام دست‌کم پنج‌ زندانی اهل ارومیه به نام‌های فروهر عباس‌نژاد ۴۰ ساله، محمد ایوبیان ۳۷ ساله، جهانبخش رادلویی، حسن عمری و یاسین رشیدی که پیشتر از بابت جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان مرکزی ارومیه (دریا) به اجرا درآمد.
همچنین هم‌زمان حکم اعدام یک زندانی به نام نسرین نیازی (نسیم) که از بند زنان به سلول انفرادی منتقل شده بود به اجرا در آمده است. از جزئیات پرونده و اتهامات وارده به این زندانی اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.

منابعی از بند زنان به هه‌نگاو اعلام کرده‌اند که این زندانی به اتهام “جاسوسی برای اسرائیل” به اعدام محکوم شده است که هه‌نگاو تاکنون مستقلاً قادر به تایید آن نیست.

 

قابل ذکر است که، محی‌الدین ابراهیمی زندانی سیاسی کُرد نیز که به سلول انفرادی منتقل شده بود، تاکنون حکمش اجرا نشده و خطر اجرای حکم وی همچنان بالقوه است.

هه‌نگاو؛ جمعه ۲۶ اسفند ۱۴۰۱

زندان ارومیه؛ انتقال یک زندانی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم اعدام

خبرگزاری هرانا – امروز پنجشنبه ۲۵ اسفند ماه، یک زندانی در زندان ارومیه که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، جهت اجرای حکم به یکی از سلول‌ های انفرادی این زندان منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۱، یک زندانی در زندان ارومیه جهت اجرای حکم اعدام به یکی از سلول‌ های انفرادی این زندان منتقل شد.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، انتقال این زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، جهت اجرای حکم وی صورت گرفته است.
یک منبع مطلع به هرانا گفت که این زندانی برای آخرین بار روز جاری با خانواده خود دیدار داشته است.

جزئیات بیشتر در این رابطه اعم از هویت این زندانی توسط هرانا در دست بررسی است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۲۲، تعداد ۴۵۷ گزارش به ثبت رسیده است، که شامل محکومیت ۹۲ نفر به اعدام، از جمله محکومیت ۶ نفر در ملاعام و اجرای حکم اعدام ۵۶۵ نفر است. از این میزان ۲ حکم اعدام در ملاعام صورت گرفته است. همچنین ۵ فرد که در زمان ارتکاب جرم انتسابی کمتر از ۱۸ سال سن داشته اند و در اصطلاح حقوقی آنها را کودک-مجرم می خوانند نیز در میان اعدام شدگان امسال قرار داشتند.

خبرگزاری هرانا –  ۱۴۰۱/۱۲/۲۵

شیرزاد احمدی‌نژاد اهل بوکان زیر شکنجه کشته شد

یک شهروند بازداشت شده اهل بوکان به نام شیرزاد احمدی‌نژاد در بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه زیر شکنجه کشته شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ (۱۵ مارس ۲۰۲۳)، شیرزاد احمدی‌نژاد ۴۱ ساله و اهل بوکان که ماه گذشته توسط نیروهای حکومتی ربوده شده بود، در بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه زیر شکنجه جانباخت.
به گفته یک منبع مطلع، نهادهای امنیتی روز گذشته با خانواده احمدی‌نژاد تماس گرفته و اعلام کرده‌اند که برای آزادی موقت شیرزاد وثیقه بیاورید، اما امروز به آنها گفته‌اند که شیرزاد جانش را از دست داده و دلیل مرگش را سکته قلبی عنوان کرده‌اند.

 

یکی از نزدیکان این خانواده به هه‌نگاو گفت؛ ” ما از طریق منابع خود مطلع شده‌ایم که شیرزاد زیر شکنجه جانش را از دست داده و نهادهای امنیتی تاکنون حاضر به تحویل پیکر شیرزاد به خانواده‌ نشده‌اند”.

هه‌نگاو مطلع شده است که شیرزاد احمدی‌نژاد روز چهارشنبه ۲۶ بهمن (۱۵ فوریه) به همراه یک شهروند دیگر اهل بوکان به نام خالق محمدنژاد توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی در ارومیه منتقل شده‌اند. از سرنوشت خالق محمدنژاد اطلاع دقیقی در دسترس نیست.

قابل ذکر است که شیرزاد احمدی نژاد در نوزدهمین روز بازداشت یک تماس کوتاه تلفنی با خانواده‌اش داشته و آنها را مطلع کرده که در بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه می‌باشد.

 

شیرزاد احمدی‌نژاد ۴۱ ساله، متاهل و پدر سه فرزند است.

هه‌نگاو؛ چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۱

در پی تیراندازی و تعقیب و گریز پلیس؛ دو شهروند در کرج مجروح شدند

خبرگزاری هرانا – امروز چهارشنبه بیست و چهارم اسفندماه، به دنبال تیراندازی در جریان تعقیب و گریز پلیس با چند متهم در کرج، یک زن و یک دختر که در حال عبور بودند، مورد اصابت گلوله قرار گرفته و به بیمارستان منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، امروز چهارشنبه بیست و چهارم اسفند ماه ۱۴۰۱، دو شهروند در کرج در پی درگیری مسلحانه پلیس با متهمان مجروح شدند.

بر اساس این گزارش، ماموران مبارزه با مواد مخدر برای توقف خودروی مورد نظر اقدام به تیراندازی می کنند و در حین تیراندازی دو تیر به یک زن و یک دختر اصابت کرده که سریعا پس از این حادثه به مرکز درمانی منتقل می شوند.

از وضعیت حال عمومی این دو شهروند اطلاعی در دست نیست.

خبرگزاری هرانا –۱۴۰۱/۱۲/۲۴

۱۴۰۱ اسفند ۲۳, سه‌شنبه

چهار ماه بلاتکلیفی سید معصوم رضوی، ورزشکار اهل صحنه در زندان

سید معصوم رضوی، جوان پیرو آیین یارسان اهل شهر صحنه از توابع استان کرمانشاه (کرماشان) با گذشت حدود چهار ماه از بازداشت، همچنان بلاتکلیف در زندان است.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، معصوم رضوی، اهل صحنه در زندان دیزل آباد کرمانشاه در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می‌برد.
به گفته یک منبع مطلع، این ورزشکار بازداشت‌شده پس از ۴۰ روز بازداشت از بازداشتگاه به زندان دیزل‌آباد کرمانشاه منتقل شده است.
سید معصوم رضوی روز جمعه ٢٧ آبان ماه ١٤٠١، حین مشارکت در مراسم سالگرد جانباختن خلیل عالی‌‌نژاد، از شخصیت‌های آیین یارسان توسط نیروهای حکومتی در شهرستان صحنه بازداشت شد.
قابل ذکر است که سید معصوم رضوی از زمان انتقال به زندان هیچگونه ملاقاتی با خانواده نداشته و در دوره بازداشت از حق دسترسی به وکیل محروم بوده است.

هه‌نگاو؛ دوشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۱

سعید اقبالی، فعال مدنی کُرد از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد

سعید اقبالی، فعال مدنی کُرد و اهل کرمانشاه (کرماشان) از زندان رجایی‌شهر کرج آزاد و قرار منع تعقیب در مورد پرونده تازه وی، صادر شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز یک‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ (۱۲ مارس ۲۰۲۳) سعید اقبالی، فعال مدنی کُرد در حالی که اواخر سومین سال دوره حبس پنج ساله خود را سپری می‌کرد؛ مشموم عفو قرار گرفته و از زندان رجایی‌شهر کرج آزاد شد.
همچنین قرار منع تعقیب در خصوص پرونده جدید آقای اقبالی که در دوره حبس و به دلیل دعوت از مردم برای اقدام فراگیر جهت توقف اعدا‌م علیه وی گشوده شده بود نیز، صادر شدە است.
سعید اقبالی فعال مدنی و دانشجوی اهل کرمانشاه در تاریخ ١٢ بهمن ٩٦، توسط نیروهای امنیتی حکومت در منزل شخصی خود بازداشت. وی در حین بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دچار پارگی پرده گوش شده بود.
این فعال مدنی پس از بازداشت به بند ٢٠٩ زندان اوین منتقل و پس از دو ماه در تاریخ ٢٢ فروردین ٩٧ (١١ آوریل ٢٠١٨) با وثیقە ١٠٠ میلیون تومانی موقتا از زندان آزاد شد.
سعید اقبالی در شهریور ماه سال ٩٨، توسط شعبە ٢٨ دادگاه انقلاب تهران بە ریاست قاضی محمد مقیسە از بابت اتهام ”اجماع و تبانی بە قصد اقدام علیە امنیت کشور“ بە تحمل ٥ سال حبس و از بابت اتهام ”فعالیت تبلیغی علیە نظام“ نظام بە تحمل یک سال حبس محکوم شد کە این حکم اسفند ماه ٩٨ از سوی شعبە ٣٦ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عیناً تایید شد.
وی روز یکشنبە ١١ خرداد ٩٩ (٣١ می‌٢٠٢٠) پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت سپری نمودن دوران پنج سالە محکومیت بە زندان اوین منتقل گردید.

هەنگاو؛ دوشنبه ٢٢ اسفند ١٤٠١